site stats

joi, 27 august 2009

SI FU MADONNA IN ROMANIA...

















Ea a fost aici... Eu nu m-am dus sa o vad... Nu este deloc intre artistii mei favoriti, dar respect succesul ei.
Nu credeam totusi ca Madonna va fi aceea care ne va dezvalui cum stau lucrurile de fapt in Romania, mai ales in ceea ce priveste raporturile idntre romani si tigani...


Totul a fost insa foarte clar: o Madonna pe care zecile de mii de fani, care au scos bani din buzunarele gaurite de criza, nu au ezitat sa isi huiduie idolul cand sa apucat sa spuna ca "romanes and gypsies" sunt discriminati si ca trebuie sa fim toleranti...

Cu aceasta ocazie am vazut clar cum suntem vazuti noi romanii in afara spatiului carpato-danubiano-pontic iar acum ceea ce afirm demult are si o sutinere temeinica: cand tiganii si-au dat numele de rromi au stiut ce fac. Acum si leul este rron asa ca etimologia cuvantului roman si Romania este la picioarele lor... Suntem furati de propria tara si stam linistiti...

Ma rog o mai huiduim pe Madonna care de fapt ne-a facut un mare bine... Ne-a aratat ca a trecut vremea vorbitului si trebuie sa trecem la fapte ca sa ne delimitam clar de acest trib de nomazi galagios si nesimtit... Nu aveti teama! daca veti privi cu atentie la TV in orice conflict sunt trimise in linia intai pirandele si copii, ceea ce spune ca tiganii sunt in fapt niste fricosi... Si e un fapt stiut ca ataca numai cand sunt mai multi in stol si sunt siguri ca se lupta mai multi contra unui singur oponent...

Apropo de TV Bulshitt de pe la noi: toate s-au ocupat de controlul stricaciunilor sau "damage control" si, in spiritul pupincurist tipic romanesc, au mentionat ca s-a intamplat ceva neinsistand pe importanta si penibilul momentului. Le-a scapat totusi ca dupa momentul in cauza Madonna nu a mai fost aclamata...

In concluzie trebuie sa-i multumim Madonnei ca ne-a aratat cine suntem de fapt si ce pericol ne paste. Ca ea canta sau nu canta, ca a fost sau nu praf, nu mai conteaza...

Si asa fu cu Madonna in Romania...

6 comentarii:

  1. sa ii ia acasa la ea sa ii ingrijeasca si sa ni-i trimita educati...dupa asta mai vorbim de toleranta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Si fu madonna in romania..."...na , si la ce i-a folosit, adica lofosit? A plaibacuit, a tzopait, nu a inteles nimic, si a plecat. Faza e la fel ca si cu Bono. E usor sa fii socialist, cind esti milionar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este interesant ca in continuare balena are 3m de la cap la coada si 5m de la coada la cap:)

    Cand este vorba de palestinieni, tot romanul este tolerant si REVOLTAT (si mai ales i se rupe inima din solidaritate in numele dreptatii, umanitatii, etc... fara prea mare cunostinta de cauza) Vorba precedentului "e usor sa fii socialist, cind esti milionar"... sau... e mai simplu sa vezi paiul din ochiul altuia (etc)

    Problema e ca situatia tiganilor din Ro este dureroasa si din nefericire TREBUIE REZOLVATA, banuiesc, prin educatie... nu cred ca exista scurtaturi de drum si nu cred ca rezolvarea se poate face eradicandu-i (oricat si-ar dori unii, asta...)

    In ce priveste articolul tau... Madona v-a aratat (dupa parerea mea) inafara de durerea (pe care o inteleg) si intoleranta care-i din ce in ce mai mare si mai periculoasa. Am inteles ca nu esti la varsta la care toleranta face parte din setul tau de valori dar... atentie TE ROG (e sincer!!) fanatismul atrage fanatism, intoleranta atrage intoleranta... de vrei tu... sau nu...:((

    RăspundețiȘtergere
  4. stimabilule... inca din istorie, nici un razboi nu a fost cucerit prin educare...
    din pacate violenta cere violenta -si asta ti-o spune un tip care a avut parte de 15 ani de scoala si inca mai are pana sa termine, nu o gorila fara creier si cu chef de harta-

    omul a spus foarte bine ce a avut de spus... oferi mila doar celor care iti arata mila
    Ad signa et percute!

    RăspundețiȘtergere
  5. @anonim...
    Daca o luam asa, o "intelectualitate" intreaga poarta tricouri cu Che Guevara, il considera cool, El Grande Che, bla-bla-lala-kaka, monser...Poti fi tolerant fata de un terorist care a omorit oameni o viata?
    Interesant e ca vesticii care predica toleranta au deobicei paza armata la usa si bodyguarzi. Iar "prietenii negrii" cu care se lauda sint adunati doar la conferinte de presa.
    Toleranta nu are nimic cu varsta. (Desi nu stiu ce impresie ai tu despre varsta autorului blogului). As fi foarte curios ce pozitie ai avea despre problema asta, daca o gasca de..."educabili" de gen (pastram un ton tolerant, modern, si intelectual) ti-ar viola prietena, bate copilul sau ti-ar fura ultumii bani din buzunar, cu o saptamina inaintea salariului. Iar tu sa ai intretinerea si curentul neplatite. Eventual si o pensie alimentara.
    Nu cred in toleranta.
    Si cu atit mai putin, in o solutie educationala. E o abordare falsa a problemei.
    Deoarece:
    Pina si oamenii primitivi stiau ca e gresit sa: furi, violezi si omori.
    E nevoie de-a educa tiganii sa nu faca asta? Ok, noi platim taxe ptr. educarea lor, deci, cei ce ramin "repetenti" pot fi trimisi in lagar, munca silnica sau chestii de gen? La recidiva, impuscati? Caci asta da, educatie pe gustul si intelesul lor.
    Mahomedanii extremisti au o solutie simpla ptr infractiuni de gen:
    Dai cu putza neinvitat in ceva muiere, adios ozdrobele!
    Dai cu ciorda la buzunarul altuia? Hop, te scapam de grija unei maini care iti strica viata de om cinstit. Evident, rapid. Cu un topor.
    Umblii cu cutitul la matele altuia? No problema at all, facem si noi asta! Si o extindem asupra familiei, in spiritul prevenirii infractiunii.
    Nu inteleg termenul "periculos" asociat intolerantei fata de infractiunile mai sus pomenite. Pericol ca ce? O sa fac tuse magareasca de la un pic de dreptate?
    Toleranta e ceva absolut personal, pe care o arati doar si strict celor care o merita.
    Isus a iubit oamenii. Iar acestia au sfarsit prin a-l ucide. Se pare insa ca nici el nu a ..."tolerat" prea bine aceasta actiune, de s-a ridicat la ceruri. O fi fost o parere de rau tardiva? Sau o lipsa de toleranta?
    Desigur, cum au spus cei de mai sus, violenta naste, cere, si produce violenta. Insa e istoric deovedit ca violenta nu are decit rezolvari violente. De la romani in coace, si pina omul nu o mai fi om.
    Eu nu pot alege calea mielului blind.
    Nu pot alege calea celui preacucernic, dar slab cu duhul.
    Nu pot risca viitorul copilului meu pentru viitorul copiilor lor.
    ***
    Oamenii adevarati nu posteaza "anonim".

    RăspundețiȘtergere
  6. A se citi:
    "E nevoie de-a educa tiganii sa nu faca asta? Ok, noi platim taxe ptr. educarea lor, deci, cei ce ramin "repetenti" pot fi trimisi in lagar, munca silnica sau chestii de gen? La recidiva, impuscati? Caci asta da, educatie pe gustul MEU si intelesul lor."
    Cu scuzele de rigoare...

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: