site stats

luni, 21 decembrie 2009

REVOLUTIA MUTA: BARFA DE SALON SAU DIVERSIUNE?

Cand aud cum se arunca in stanga si in dreapta cuvantul "revolutie" imi vine sa imi iau campii. Mai ales cand vad ca unii nu prea inteleg ce inseamna o revolutie. Cand am fost invitat pe Facebook la pagina "Revolutia Muta" mi se parea ca exista ceva antagonic in cele doua cuvinte, dar totusi o antagonie interesanta.

Asa ca am inceput sa imi fac obisnuitele mele informari cu privire la ce am mai scris pe blog. Pentru ca acolo imi asez eu gandurile. In liniste, dupa ce am rumegat cat de cat ideile. Cu inima stransa am facut o postare vis-a vis de tiganie in general si tiganii din PSD in mod special...

Bineinteles ca am facut un link si pe pagina "Revolutia Muta". Dupa o vreme trecand in revista pagina observ ca postarea disparuse. Cum sunt un creier relaxat, mi-am spus fireste ca de fapt nu am creat linkul respectiv decat in imaginatia mea. asa ca am mai creat odata linkul.

Eeeei, si ce sa vezi? Ma trezesc pe mesageria personala cu un mesaj in care eram rugat, frumos, nimic de zis, sa nu mai postez cu tigani si cu PSD. Hopaaaaa... Mi se mai aducea totodata la cunostinta ca linkul a fost sters... Mai sa fie... Pai frate vreti revolutie da? Fie ea si muta. Tot revolutie se cheama ca vreti.

Pai revolutie inseamna o schimbare radicala a unui sistem in plan politic, economic si social... Nu prea au existat revolutii silentioase... Dar ma rog... In concluzie: raman la parerea mea ca in rRomania este prea multa tiganie in general si in PSD suspect de multi tigani in particular.

Am mai umblat cu jumatati de masura acum douazeci de ani... Rezultatele se vad. Cutremurator de clar... Revolutia lui "tacem si facem" suna al` naibii de rromaneste. Cu doi de "r"... Habar nu au cu CINE au de a face... Ei tac si de aceea nu au sa faca nimic. Cu atat mai putin o revolutie. Asta in cazul in care au de gand cu adevarat sa faca ceva.

Sesizez de o vreme incoace ca tot soiul de indivizi incearca sa se impuna drept lideri de opinie. Cu tot soiul de idei nastrusnice, fara sa stie cu ce se confrunta de fapt, si cu gandul la cati bani ar iesi din toata tarasenia asta. Apai, sa incerce dara, numai ca pe mine nu m-au convins. In plus nu am incredere decat in constiinta mea. Bazandu-ma pe a altora m-am fript mereu. Asa ca am planurile mele. Idei date de oamenii cu care vorbesc...

Va spun pe sleau:

NU VREAU O REVOLUTIE MUTA!
NU VREAU O REVOLUTIE CU JUMATATI DE MASURA!
NU VREAU NICI O REVOLUTIE!
VREAU O RESTAURATIE A ADEVARULUI ISTORIC!
SI PENTRU ASTA AM SA ZBIER CAT MA TIN PLAMANII!!!

Ca sa nu ma prinda batranetea incercand tot soiul de "revolutii"...
P.S. De ce oare toti oamenii care fac treburi din acestea se ascund in anonimat?!! Curajosi nimic de zis... Tara asta nu are leac!

6 comentarii:

  1. aplauze, esti un tip plin de umor.
    Daca te intreb ce stii de revolutia de catifea din Cehia si caderea regimului comunist de acolo, ce ai sa-mi spui?
    Daca te manifesti la modul asta inseamna ca nu ai prins ideea si nu ai inteles ce inseamna sintagma ”revolutie muta”.
    REVOLUTIE MUTA- o revolutie care mocneste, evenimente care se petrec dar de care nimeni nu se loveste ostentativ, se vad doar rezultatele, nimeni nu este ranit fizic si nici lezat emotional, se obtin rezultate in cel mai elegant si diplomat mod, fara pierderi.
    Pentru a castiga un razboi e nevoie mai mare de strategie decat de forta bratelor soldatilor... daca cunosti istoria romanilor ai sa intelegi

    Semnat TERRA RUS- FIRMA DE MARKETING

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru revolutie mai exista si alte sensuri decat de rascoala, razmerita si agresivitate

    REVOLÚȚIE s. f. I. 1. (fil.) etapă a dezvoltării în care au loc transformări calitative profunde, schimbări radicale, esențiale, orientate de la inferior la superior, de la vechi la nou, asigurând realizarea progresului într-un ritm rapid. o ~ socială = acțiune socială de transformare radicală calitativă a societății, prin care se realizează trecerea de la o formațiune inferioară la alta superioară; ~ culturală = proces de transformare radicală în domeniul ideologiei și culturii, care însoțește o revoluție socială. 2. ~ industrială = proces complex de transformare calitativă a bazei tehnice a producției; ~ tehnico-științifică = proces contemporan care determină schimbări radicale în domeniul forțelor de producție, prin dezvoltarea accelerată a științei și tehnicii, prin perfecționarea proceselor tehnologice. 3. (fig.) schimbare profundă, radicală, într-un anumit domeniu; transformare bruscă și totală. II. 1. mișcare de rotație a unui corp ceresc în jurul altuia. 2. (mat.) mișcare de rotație a unui corp în jurul unei drepte fixe. 3. schimbare geologică a scoarței terestre. 4. (fiz.) mișcare a unui corp care parcurge o curbă fixă. ♢ mișcare de rotație completă a unei roți în jurul osiei sale. (< fr. révolution, lat. revolutio, germ. Revolution)
    http://dexonline.ro/search.php?cuv=REVOLUTIE

    Semnat TERRA RUS-FIRMA DE MARKETING

    RăspundețiȘtergere
  3. @TERRA RUS - FIRMA DE MARKETING

    Nice try... Ma refer la incercarea ta de a ma pune la colt. Sau la punct. Ai savarsit o greseala comuna, noua romanilor... Ai crezut ca numai tu. Te iert. Si eu sunt roman. :)

    Mai tii minte cum azi dimineata ti-am atras atentia asupra faptului ca discursul tau seamana cu cel al unui trainer de vanzari?!! Cum crezi ca te-am prins fara sa te cunosc in realitate? Macar atata lucru ar fi trebuit sa iti dea de gandit...

    Am urmat 4 ani cursurile Facultatii de Stiinte Economice - sectia MARKETING - a Universitatii din Timisoara. Timp de peste 12 ani am lucrat in vanzari si marketing... :)))

    Sa revenim la oile noastre... Propunerile MUTE sunt idei dragute dar nu sunt fezabile atat vreme cat u tin cont de realitate in ansamblul ei...

    In ceea ce priveste revolutiile de catifea din Europa de Est (cu care apropos, am fost contemporan si nu in scutece) pot sa spun doar ca lucrurile trebuiesc vazute in ansamblul lor.

    Cu alte cuvinte, Aceste "revolutii" au avut loc intr-un anumit context geo-politic0-economic, fiind favorizate de perestroika lui Gorbaciov... URSS era sleita economic...

    Romania se deosebeste fundamental, tocmai prin violenta cu care a avut loc schimbarea. In general toate revolutiile au cam mustit de violenta. Si Romania din nefericire nu a facut exceptie.

    Doar ca nu a fost o revolutie. Decat, POATE, pana in 22 decembrie. Oamenii care au pus mana atunci pe putere au folosit evenimentele pentru a da o LOVITURA DE STAT.

    Au facut-o la modul cel mai violent cu putinta. Tocmai de aceea majoritatea oamenilor care au murit au murit DUPA 22 decembrie 1989.

    Acesti oameni au complotat ani de zile ca sa il detroneze pe Ceausescu si Securitatea, care te controla si in chiloti... Au experienta de zeci de ani in domeniul crearii si folosirii maselor de manevra. Acesti indivizi au stat la masa cu Ceausescu, dupa care l-au lichidat fara sa stea pe ganduri.

    De aceea spun ca ideile tale sunt doar atat: niste idei dragute, si cu tot respectul, extrem de naive.

    Este bine sa stii EXACT cu cine te confrunti... Cei cu care ai vrea tu sa te infrunti lucreaza extrem de galagios. O galagie extrem de bine organizata. Si sunt infiltrati peste tot. Fara sa ii anihilezi pe acestia nu poti obtine rezultate. Uite ca ti-am dat asta si in scris.

    Daca tu crezi ca aceeasi oameni se vor lasa deposedati de putere stand cuminti si asteptand cu mainile intinse pentru a li se pune catusele sau pentru a fi trasi la raspundere, esti cel putin naiv...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar cine a zis ca Revolutia Muta inseamna sa ii trimitem pe actualii politicieni la inchisoare, pana ce romanul nu invata sa aiba coloana vertebrala, pana ce nu invata sa deosebeasca binele de rau, pana nu invata sa lucreze cu chibzuinta si cu intelepciune, nu prea ai cum sa ai rezultate plauzibile. Nu vand nimic nimanui, sunt deacord sa vorbesti tare si raspicat, dar sa vorbesti cu intelepciune si mai ales sa vorbesti cui trebuie si sa spui ceea ce trebuie.

    Dar trebuie ATACATE FAPTELE si nu persoanele. Dar sa lasam filozofia la o parte ca ne pierdem sau ne incalcim in cuvinte ca la sfarsit sa ne dam seama ca vorbim de acelasi lucru dar cu alte cuvinte.

    Esti un om intelegent si te apreciem pentru asta... dar esti ca un cal neimblanzit inca.

    Tocmai ca sunt batrani si cu experienta de aceea n-ai sa obtii nimic certandu-te cu ei. Dupa cum ai vazut sunt maidanezi flamanzi de putere si nu o sa renunte usor...

    Semnat TERRA RUS- FIRMA DE MARKETING

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. Nu te pun la colt... nici nu am incercat ... am deschis doar un dialog cu tine si totusi am sentimentul ca undeva tot o sa gasim un punct comun de sprijin

    Semnat TERRA RUS- FIRMA DE MARKETING

    RăspundețiȘtergere
  6. Metodele noastre sunt diferite. Dar accept sprijinul oricui, oricand daca in prealabil se adevereste a fi ceea ce arata.

    Personal sunt rezervat in a sprijini ceva in Romania. Pot garanta doar pentru mine. Tradarea a facut istorie la noi, vorba unui amic de-al meu.

    Nu vorbesc inca despre ceea ce vreu sa fac si as putea sa fac pentru ca sunt la o rascruce si nu am decis inca pe care drum sa o iau.

    Daca va fi sa actionez intr-un fel, o voi face asigurandu-ma ca, cel putin o bucata de timp tin haturile in mainile mele. Pentru ca sunt sigur doar de sinceritatea gandurilor si idealurilor mele. Ii sunt inca dator unui om care mi-a murit in brate in 1989.

    Asa ca, pentru moment, ma rezum la a spune ce stiu,in calitate de martor ocular al unor evenimente istorice. Si incerc sa fac conexiunile logice, scormonind peste tot. Macar atat sa las in urma mea: adevarul care sa nu poata fi ignorat si nici mutilat in cartile de istorie.

    Nu sunt un pacifist. Am fost. Nu mai am nici timp, nici rabdare. Nu vreau sa ajung la batranete tot zbierand la pereti.

    Sunt o fire intuitiva. Asa m-am nascut. Este un blestem sa poti sa calculezi rapid probabilitati ale unor evenimente...

    Stii ce cantam in 1990 din balconul Universitatii? "Iliescu de castiga, vom manca iar mamaliga... Don`t Worry, Be Happy..." Probabil ca mereu am avut un simt al umorului ciudat.

    Este inspaimantator sa vezi ca de cele mai multe ori temerile tale justificate de harmalaia din conexiunile sinaptice se adeveresc. Chiar daca de tot atatea ori speri sa nu se indeplineasca...

    In concluzie. Inca o data. Sunt exact ceea ce spun. Am defecte. Ca toata lumea incerc sa le ascund. Pacatele le duc in fata lui Dumnezeu. Oamenii sunt nemilosi.

    Fiind exact ceea ce spun, consider ca am luat decizia corecta cand am iesit de pe pagina X. Pentru ca articolul sters era o CONSTATARE a unor lucruri pe care toata lumea le stie, dar prefera sa nu le zica, dupa tactica strutului: "Daca bagam capul in nisip, nu ni se vede fundul".

    Asta nu este solutie. Cand umbli cu jumatati de masura este ca si cum ai extirpa doar o parte din tumoare si ai lasa restul pentru alta data sperand sa se transforme de la sine in celule sanatoase...

    Am citit ce ai scris. Cu atentie. Si pot sa iti spun. Inca odata. Este utopie!

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: