site stats

joi, 10 decembrie 2009

TINERI, NELINISTITI SI... CAM ATAT!












Avem multe probleme in Romania. Toata lumea le simte pe cele economice pentru ca stomacul gol zbiara la toata lumea. Exista insa si efecte secundare pe care incepem sa le simtitm abia acum desi parca inca nu suntem foarte constienti de ele.


Sistemul de invatamant romanesc, sistematic si cu buna-stiinta, a fost pus in derapaj. Asta o stim cu totii. Politicienii poarta discutii sterile pe aceasta tema in timp ce parintii odraslelor se iau cu mainile de cap. Si iata ca dupa douazeci de ani de cand PSD si-a pus planurile in actiune, asistam la efectele produse in randurile noilor generatii.

Am ascultat multi zmei din astia tineri si Ilene Cosanzene de club. Foarte multi. Pana cand paharul rabdarii mele s-a umplut. Am ajuns pana intr-acolo incat am auzit tineri care imi explicau, cu un aer extrem de important, ca ceea ce am vazut si am trait PERSONAL nu se stie de fapt daca s-a intamplat sau nu, ca nu se poate dovedi ca vinovat pentru mortii din decembrie si mineriade este si Iliescu, ca de fapt cei care au murit nu conteaza, ca au murit ca niste fraieri s.a.m.d.

Am tacut eu ce am tacut, dar acum nu mai pot. Sigur ca trebuie sa incurajezi generatiile tinere. Dar atunci cand impetuozitatea tineretii ii duce in sferele oniricului apoi tata, trebuie sa le tragi o scatoalca dupa ceafa. Parinteste desigur. Si nu la toti. Am intlanit si oameni tineri de mare bun-simt care incercau pur si simplu sa desluseasca adevarul.

Dar ceilalti, obraznicaturi care isi justifica existenta acordandu-si in mod nejustificat importanta trebuie sa ii tragi de urechi. Ca sa nu se mai creada miezu` din conserva si ca sa nu mai insiste ca ei au pus coada la pruna. Cand ii vezi ca stau si se uita tamp la realitate, ca broasca la sudura cu plasma, este bine sa ii tragi de maneca si sa le explici cum se citesc datele unei probleme.


Fiindca se pare ca tineretul nostru are o mare problema. Anume modul in care culege si proceseaza date concrete. Prefera sa stea intr-un soi de screen saver ca niste pisoi rasfatati si asteapta sa li se dea papica. Daca pachetelul e rosu, atunci rosu e kul (apropos, am scris kul in loc de cool asa de-al dracu`) Daca pachetu` e portocaliu atunci orange e culoarea vietii. Si toate astea in era Internetului, cand informatia este la un click distanta...

Mi s-a spus ca a murit comunismul. O fi. Dar metodele comuniste inca sunt folosite. Si au creat o noua masa amorfa de putoi care se cred buricul pamantului si care vor sa ne arate ca stiu ei ce e aia democratie. Ei, pe care daca ii pui in preajma unei mitraliere se albesc la fata, ca de manuit oricum nu stiu sa o manuiasca. Copiii astia dau a proasta din gura, viteji nevoie mare, ne spun ce si cum a fost de fapt cand ei sugeai tata, ca stiu ei mai bine, ne combat, si ne intreaba unde sunt dovezile.

Uite mai ficiori cum sta treaba! Noi suntem dovada! Vie! Noi suntem martori! Nu ne puteti nega. Nu ne puteti ocoli. Ce tot va umflati in pene ca niste pauni? Daca va ia omul la scuturat nu rezistati nici macar doua secunde. Noi suntem dovada faptului ca ceea ce a facut PSD si cei care ii ingroasa randurile sunt acte criminale care s-au soldat cu moartea a mii de romani si cu ura romanului impotriva romanului. Nu mai avem rabdare cu voi. Ce ar fi sa va puneti frumos la locurile voastre? Cat mai repede pana nu va luam naibii jucariile!

Pentru ca iubitii vostrii conducatori de la PSD pregatesc o noua contra anti-democratica. Si au nevoie de carne de tun. Din nou. Iar de data asta fraierii sunteti voi. Si nimeni nu mai trebuie sa moara pentru ca PSD sa o duca bine. Nici voi nici altcineva. Niciodata!

3 comentarii:

  1. "Uite mai ficiori cum sta treaba! Noi suntem dovada! Vie! Nu ne puteti nega. Nu ne puteti ocoli"

    Dar puteti muri si sa ne lasati dracului cu tampeniile voastre care nu aduc nimic bun. Ce zici, esti de acord?

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: