site stats

luni, 30 noiembrie 2009

Cum mint "raspandacii" PSD? Uite asa: prin omisiune!

Cand argumentele nu mai tin, pesedelacheii recurg la subterfugii sau metode subversive. Induc subliminal idei. Semn ca sunt antrenati. Si cand toti fac aceeasi miscare in acelasi timp inseamna ca sunt si organizati, intrucat comunica intre ei.

Metoda este buna. Pentru ca aruncand cu pietre si noroi in adversar, atentia este distrasa de la adevarata problema: PSD! Caci daca dai perdeaua de fum la o parte si pui TOATE argumentele, pro si contra, pe masa, PSD si GEOANA nu au cum sa reziste. De aceea am mari indoieli in ceea ce priveste "dezinteresul" celor care fac propaganda PSD.

Foarte interesanta afirmatia raspandacului PSD: "eu de fapt votez anti-basescu". Astfel incearca sa demonteze din start ideea ca el de fapt nu este neaparat un "raspandac", si sa castige credibilitate... Aceasta afirmatie vine de obicei dupa ce "raspandacul nu mai are nici un argument ca sa combata. Oricum are argumente putine. Tactica insa este buna. Face mult zgomot si zangane din oale cu putere Ca sa ne distraga atentia de la ceea ce este important. In parte le merge. Dar spre marea si placuta mea surpriza nu destul!

Dovada este faptul ca opinia generala a strazii este NU PSD si NU GEOANA. Ei insa insista sa dovedeasca exact contrariul, chiar si pe acest blog. Ii las sa faca ce vor pentru ca sustin democratia. Chiar si pentru ei. Nu alerg sa inchid blogul pentru cei care nu sunt de acord cu mine, asa cum fac ei de exemplu... Dau semne ca sunt diperati... Saracii "raspandaci" PSD... Cunosc sentimentul. L-am avut din 1990 incoace. Dar nu le plang de mila. Caci le facem un bine: NU VOTAM PSD! NU VOTAM GEOANA!

Cum cea mai buna aparare este atacul, o alta metoda comuna folosita de "raspandacii" PSD este sa te acuze de ura impotriva PSD... Ca si cand asta ar fi ceva rau! In sfarsit au spus-o mai bine daca as fi putut sa o spun eu! Caci este bine sa uram TOT ceea ce reprezinta PSD. Pana la nivel de ADN. Pentru ca niciodata sa nu mai vedem oameni murind atunci cand cer insistent o viata mai decenta!

Am sa va dau numele catorva pagini de web ale unor "vajnici aparatori" care au fugit de pe Facebook ori au blocat accesul la pagina lor pentru oricine ii contrazice. sau pagini web unde oamenii se bat pe umar intre ei, pentru ca acolo, ei sunt majoritatea minoritatii... Ii trec cu rosu, culoarea ce ar trebui sa o aibe in obraz. De rusine... Dati click si intrati direct pe paginile lor.
..

1. George Serban
2. Marius Mina
3. Dragos Sorin Nicula
4. Cautati in bara din dreapta de pe ACRONIM PRESS

Aceasta lista o putem completa cu descoperirile voastre. Pe acestia trei i-am descoperit sapand printre randurile de pe Facebook. Toti "raspandacii" PSD au aceeasi placa, alcatuita din mereu cele trei elemente, si mereu aceleasi "amnezii", manifestate prin OMISIUNI care nu sunt greu de demontat si nu rezista la o analiza atenta:

1. Basescu este mitocan

Aceasta este placa favorita ca sa distraga atentia de la bubele din capul PSD.
Demontare: OMIT sa spuna ca de fapt PSD ESTE PROBLEMA pentru ca IN PSD SE AFLA VINOVATII PENTRU CRIMELE DIN DEC. 1989 SI MINERIADE.


2. Basescu apara interesele gruparii sale

Demontare: OMIT sa mentioneze ca, in rest, TOATE INTERESELE GRUPURILOR FINANCIARE SUNT ACUM IN TABARA PSD si OMIT sa aminteasca faptul ca "momentul ZERO" cand a inceput atacul impotriva lui Basescu a coincis cu momentul in care Basescu a dat in vileag BILETUL prin care TARICEANU CEREA FAVORURI PENTRU X.

3. Basescu are atitudine dictatoriala

Demontare: OMIT mentionarea ca daca votati PSD ii puneti IN POZITIA DE A PUTEA TERMINA PNL SI PD-L PENTRU INCA 20 DE ANI afirmatie facuta chiar astazi de Mircea Geoana la Ploiesti! Asta da democratie: 40 de ani de comunism si 40 de ani de PSD! (parca aud deja urale prelungi...)

Intrati dand click pe numele respectivilor ca sa vedeti cam ce ineptii si cata mizerie pot arunca pentru a-si atinge scopul. Incercati sa lasati si un comentariu. Intrucat ei sustin ca sunt cei destepti. Cred ca vroiau sa zica "baietii destepti". S-a cam terminat tarlau pentru ei... Pana aici.

NU VOTAM GEOANA! NU VOTAM PSD! ORICE AR FI!


Suntem multi. Suntem uniti. Si, foarte important, nu suntem intimidati! De aceea sunt disperati sustinatorii PSD. Stiu ce urmeaza sa se intample. Stiu ca li s-au terminat privilegiile si banii veniti usor... Multi trebuie sa plateasca pentru crimele lor cu ani grei de puscarie... De aceea tremura si se zbat...

Cine vrea sa traisca toata viata ca un caine? Tu cititorule vrei? Sunt sigur ca nu! Dar pentru asta trebuie sa si facem ceva, nu sa asteptam sa ne dea PSD. PSD ne va da exact ceea ce ne-a dat in ultimii 20 de ani: DISPRET!

De aceea dam incepand cu 6 decembrie semnalul ca s-a terminat si pentru PSD si pentru "raspandacii" comunisti, si pentru doritorii de furajare preferentiala:

NOI NU VOTAM
PSD!. NOI NU VOTAM GEOANA!
PA, PA BAIETI...

Pas cu pas...

Toate lucrurile.
Trebuiesc facute.
Dupa o analiza.
Atenta.
Si actiune.
Minutios pregatita.
Pas cu pas.
Conform unui plan.

***
Plan.
Trebuie sa ne scapam.
De naparci.
Dar.
Pe rand.
Intai.
Ne scapam de ce e mai rau.
Ca sa nu ne stea.
In coasta.
Inca 20 de ani.

***
Deci:
NU VOTAM PSD.
NU VOTAM GEOANA.
Pe 6 decembrie.
Ii scoatem
Din carti.
Dupa aceea.
Avem datoria.
Sa nu lasam.
Pe nimeni.
Sa isi faca de cap.

***
Astfel.
Pas cu pas.
Putem deveni.
O forta.
Noi.
Societatea Civila.
Dar pe 6 decembrie.
NU VOTATI PSD!!!
Orice ar fi.
Ei ne sunt datori noua.
Nu noi lor.
Pentru ca:
Noi am ales!!!

Scrisoare catre Crin (preluare)

Dragă Crin…

Sper că nu o să te superi că am ales adresarea asta mai directă. Înţeleg că eşti un spirit tânăr, proaspăt, preferi sinceritatea şi bunul simţ. De asta mă gândeam că poate mă ajuţi tu să văd dacă am înţeles bine câteva chestii (chesti de genul ăsta, cum ar spune amicul meu Rareş). Sunt lucruri fără importanţă deosebită dar tu eşti un tip cool şi sigur o să mă bagi în seamă. Din bun simţ.

Înţeleg că interesul patriei cere la preşedinţie un om serios. Dar asta exclude simţul umorului? Şi cam cât simţ al umorului ţi se pare ţie, dragă Crin, că are cineva care (plin de tact diplomatic) declară (în glumă, fireşte): “consider o faptă bună faptul că nu mi-am dat soacra afară din casă”… Şi cam cât (bun) simţ (politic) are cineva care îl recomandă? Presupunând că ar trebui să alegi, ce ai prefera: proştii solemni sau glumeţii care o mai dau şi în bară?

Pentru că eşti un tip tânăr (probabil mai tânăr decât mine pentru că aparent nu îţi mai aminteşti lucruri pe care eu nu vreau să le uit) poate îl întrebi tu, dragă Crin, pe domnul Câmpeanu cam cum era povestea aia veche cu nişte neni care au devastat sediul Partidului Liberal (pe care îl conduci atât de tinereşte) şi au “găsit” bani falşi, droguri etc. Ah, scuze, nu mai e nevoie… domnul Câmpeanu tocmai a răspuns… cred că şi el întinereşte pe zi ce trece… pare că nici domnia sa nu îşi aminteşte cum a fost arestat la aeroport ca trădător de ţară de cei pe care mi-i recomandă astăzi… tocmai mi-a spus că, dacă te-am votat pe tine în turul întâi, acum interesul naţional îmi cere să votez partidul care nici după 19 ani nu şi-a asumat mineriada (mineriadele?). Şi poate îmi spui tu, dragă Crin, cum să îi explic asta lui Dan Georgescu (persoană absolut reală), fostul meu coleg de facultate care a fost bătut şi arestat de mineri trei zile pentru că (da, ştiu, a devenit loc comun) era netuns. Sau tatălui său (profesor universitar, pare-mi-se) care l-a căutat înnebunit. Că poate vine vorba…

Dar să o scurtez, sunt sigur că ai o grămadă de treabă. Voi face exact cum faci tu; o să fiu atent cum te uiţi acum galeş în ochii lui Mircea după ce acu’ trei zile i-ai înfierat cumnatul şi i-ai umplut de caca iliescul şi hrebenciucii rozalii. Cu bun simţ liberal. Apropos, o să-ţi ceri scuze că l-ai acuzat că a fost pe ascuns la Moscova sau o să încerci în continuare să afli care a fost treaba? Că dacă o lăsăm moartă am senzaţia că ar trebui să îmi ceri mie nişte scuze.

În altă ordine de idei, aş mai vrea să aflu, dragă Crin, cam care e politica de dreapta pe care o manevrezi tu acuma (da’ fix în momentul ăsta) şi cam cum se pupă ea cu politica de stânga… că mie mi se pare că se pupă cam pe gură. Mă rog, rahaturi din astea: pensii crescute (sau nu), cotă unică de impozitare, TVA mărit/micşorat, bla-bla… De ce, după ce v-am votat pentru cota unică, acum îmi bagi în casă pe cineva care mă pune să plătesc impozit mai mare decât salariul? (Normal, sunt un porc care câştigă peste 1000 pe lună şi nu împarte cu învăţătorii) Sunt sigur că există o explicaţie, te rugam doar să mi-o dai. Că poate înţeleg de ce acu’ vreun an de zile v-aţi închis telefoanele fix când vă căuta un chelios răguşit să vă bage la guvernare. De dreapta. La Anton era inchis, tu nu erai preşedinte deci n-ai nici o vină, nen’tu Quintus era prea mândru (nu ca atunci când făcea informări la Securitate), amazoanca de Norica – bărbată cum o ştim… şi uite aşa s-a făcut de-a ajuns Marean la guvernare… din prea mult bun simţ liberal! Dar te-ai întrebat tu, dragă Crin, dacă cei care am votat cu dreapta (nu mâna) am făcut-o ca să vedem rânjetul vostru încântat când dădeaţi cu tifla guvernării de la înălţimea celor 18 uriaşe procente?

Sau poate îmi explici unde e bunul simţ atunci când refuzi o alianţă de dreapta pentru că partidul tău de dreapta (18 %, remember?) nu a primit postul de prim-ministru; dar dacă îţi face Marean cu stânga accepţi fără probleme un prim-ministru independent? Crezi tu, dragă Crin, că de asta am votat eu dreapta… cu ambele mâini?

Ce nu înţeleg eu, dragă Crin, este de ce crezi tu că un preşedinte pe care îl înjură la liber 85 % din presă e mult mai periculos decât un preşedinte dat de un partid care (nu e demult, prin 2004) reuşise să intimideze sau mituiască (cu publicitate de la stat) 95 % din aceeaşi presă.

Aşa cum te rog, dragă Crin, să îmi spui cam cum să o întorc cu amintirea bunicului meu (Jilava, Canal, deportare, domiciliu forţat) fost învăţător, ridicat într-o noapte cu toată familia doar pentru că avea o casă bună să devină sediu de primărie. Ghici cine era mare activist de partid în zonă!

Pentru că acum eşti preşedinte de partid, poate îl întrebi tu, dragă Crin, pe domnul Călin Anton Etc Tăriceanu de ce nenorocitul ăsta de Băsescu a fost minunat până în momentul în care a spus că a primit un bileţel cu o intervenţie… şi de ce e scandalagiu cel care dezvăluie aşa ceva dar plin de bun simţ cel care face intervenţia? Hai că glumeam, eu ştiu răspunsul: de-aia!

A, poate îmi spui tu cum a rămas: Vântu şi Voiculescu sunt sau nu the bad guys? Că dacă sunt, înseamnă că un nene chel nu a răguşit chiar aiurea… dacă au redevenit personaje respectabile, poate îmi spui de ce i-ai porcăit duminică seara… că am înţeles că o să salvăm România prin bun simţ.

Să fim bine înţeleşi: nu cred că Băsescu e salvatorul naţiei.. nici nu prea arată a arhanghel pe cal alb dar nici nu înţeleg exact care e problema: am înţeles că omul face multă gălăgie dar are dreptate sau nu, dragă Crin? Că mi se pare că asta ar fi oarecum important…

Îţi urez toate cele bune, casă de piatră (mi-a zis Rareş că te-ai însurat, cool) şi… mai treci pe la noi… în serile lungi de iarnă. Sper că nu şi de iarnă politică, dragă Crin!”

preluare de pe: http://ultimaemisiune.ro/

Argumente istorice (partea a patra). Ca sa NU VOTATI PSD!!!

6. 1990:Decretul-Lege nr. 3

4 ianuarie 1990. Când încă nu fusese ales preşedinte, Ion Iliescu a amnistiat toate infracţiunile săvârşite care se încadrau la mai puţin de 3 ani pedeapsă. Astfel au scăpat de puşcărie toţi cei care au bătut revoluţionarii arestaţi.

Ion Iliescu a graţiat şi pe membrii C.P.Ex. al C.C. al P.C.R. care fuseseră condamnaţi pentru că au aprobat, în şedinţa din 17 decembrie 1989, reprimarea revolutiei romane din 1989.

De asemeni a graţiat ofiţerii condamnaţi pentru deschiderea focului în zona Calea Lipovei din Timisoara şi a protestat la condamnarea generalilor Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac care fuseseră de asemeni găsiţi vinovaţi de reprimarea revoluţiei, dar fuseseră numiţi membri în primul guvern FSN de Iliescu.

7. 2001

Noul procuror general numit de Ion Iliescu, Tănase Joiţa, a făcut recurs în anulare împotriva sentinţelor de condamnare a celor doi generali, care astfel au scăpat de detenţie.

8. decembrie 2003

Ion Iliescu l-a graţiat pe Iosif Veverca, un miliţian care a ucis o persoană în revoluţia din 1989 la Timişoara.

9. 2004

În acelaşi decret prin care l-a graţiat pe Miron Cosma, Ion Iliescu l-a graţiat şi pe Ioan Corpodean, ofiţer de miliţie implicat în reprimarea revoluţiei de la Timişoara.

duminică, 29 noiembrie 2009

PSD si "Democratia originala". Teze 2009.

Incepusem sa ii cred pe cei care sustin PSD. Ca ei au dreptate si ca am innebunit eu. Totusi pentru ca sunt un Toma Necredinciosu` am intrat direct in barlogul lupilor. Pe paginile pesedelachilor adica... Si apoi a inceput un schimb... Mai intai de pareri... Apoi usoare amenintari... Bineinteles, din partea lor. Gen ca o sa plecam din tara noi de castiga Pesedelachius Supremus...

Cand au ramas fara argumente pesedelachii au trecut la mistocareala... Apoi la injurii. Din cele mai scarboase. Pentru ca am rezistat provocarilor si nu m-am enervat suficient cat sa ii las in pace, ba inca le-am si raspuns pe limba lor, ce credeti ca au facut baietii in ultima instanta?!!

Ei bine, acesti "aparatori ai democratiei", luptatori impotriva "tiranului" si "totalitarului", acesti "oameni de bine", dupa ce i-au injurat pe toti cei care au o alta parere decat a lor si au vazut ca intra in ridicol, in virtutea democratiei "originale" instituite acum 20 de ani de PSD, au tacut, aruncand pe rand, cate o soparla, pana cand accesul meu la pagina respectiva a fost blocat de sistemul automat Facebook...

Lovind pe rand unul cate unul bineinteles ca ei nu au avut parte de acelasi tratament. Minunata colaborare. Denota si organizare. In genul aceleia in care televiziunile au colaborat zilele trecute impotriva lui Traian Basescu... Eu am luptat pana la ultima litera. Rezultatele totusi s-au vazut... Randurile cititorilor si comentatorilor au scazut simtitor... Macar pentru o vreme... Eh, eu astept acum reintrarea in drepturi... Ca sa o iau de la capat. Nu am obosit. Deloc!

Stiu ca inainte de exagera cu scrierea pe o pagina iti apar avertismente. In acest caz nu a fost asa. Ba inca am mai apucat sa citesc, in opinia unei domnisoare "de bine", ca cei care se ocupa de una dintre paginile in cauza trebuie sa fie mai atenti pe cine lasa sa scrie pe pagina... Brrrr. M-au luat fiorii pe sira spinarii... "Democratia" PSD isi arata fata. Si este originala. Ca si acum 20 de ani...


Si toate acestea s-au intamplat dupa ce am infipt o scrisoare deschisa catre Gionel direct pe pagina personala a lui Mircea Geoana. O fi coincidenta. Desi eu nu prea cred in asa ceva. Nu am facut nimic altceva decat sa ofer aceleasi date pe care le gasiti pe blogul meu si experienta din ultimii 20 de ani de cand lupt impotriva a tot ceea ce este PSD. Pagina despre care va vorbesc acum se numeste ANTI BASESCU si se afla pe Facebook.

Bineinteles ca nu am pierdut nimic... Nici voi. Dar m-am dumirit. DEFINITIV. Daca sunteti curiosi puteti incerca. Dar va pierdeti vremea de pomana. Oamenii vor sa fie ei intre ei. Ca asa nu-i contrazice nimeni...


Aceasta este mentalitatea PSD. Ei sunt putini. Si fac zgomot mult. Este o tactica. Asa par mai multi. Nu au argumente care sa reziste in fata unei pareri blindate cu date clare. Le convine ceata, unde se pot misca in voie.... Si exact cum spuneam: NU SE DAU IN LATURI DE LA NIMIC PENTRU A-SI ATINGE SCOPURILE. Acum sunt sigur, mai mult ca niciodata, ca nu ne asteapta NIMIC BUN DE LA PSD!!! Se erijeaza in aparatori ai democratiei. Dar nu pot sa sufere democratia. Este in sangele lor. Cum spuneam: NICIOADATA PSD. ORICE. NUMAI PSD NU!!!

Un domn, desigur "de bine", pe a sa personala pagina Facebook, pentru a induce ideea ca jocurile sunt facute a postat un articol din Washington Post sub titlul
"The next president of Romania , a very familiar face in Washington"...
Adevaratul titlu al articolului este insa:
"The next president of Romania COULD BE a very familiar face in Washington".
Pur si simplu Mr. PESEDELACHE a inlocuit "ar putea fi" cu o virgula, insinuand ca alegerea lui Mircica este o certitudine. Ei bine nu este. PSD pierde teren. In fiecare zi!

Uite asa opereaza baietii PSD, chiar si la New York. Caci acolo locuieste Marius Mina. Asta da o dimensiune mult mai grava caracatitei PSD si ne arata cat de departe ii ajung tentaculele...

Domnule Mircea Geoana. 20 de ani sunt indeajuns!

Sunt timisorean.
Am scandat ca si altii numele lui Ion Iliescu in zilele premergatoare caderii lui Ceausescu.
Multi altii au facut acelasi lucru in piata Operei.
Si la fel de repede l-am huiduit.
Atunci am vazut doar primele doua mari minciuni.
In zilele acelea din decembrie `89 stateam cu ochii si urechile spre Bucuresti.
Generalul Chitac a declarat foarte explicit ca s-a cerut ajutorul armatei ruse.
Am vazut si am auzit asta cu ochii si urechile mele.
Iliescu a afirmat nu mult mai tarziu ca niciodata nu a fost facuta aceasta afirmatie.
Tot el a spus ca vrea doar sa asigure interimatul pana la alegeri si ca el nu va participa.
Din nou vazut si auzit personal. Eu.
Din nou a spus ca nu a afirmat asa ceva niciodata. El.
Pentru mine acela a fost primul semnal de alarma.
La fel si pentru majoritatea timisorenilor.
Toate aceste inregistrari exista si astazi.
Le-am revazut de curand.
Pe un p(r)ost TV.
Dupa o vreme, am realizat inca un lucru.
Cutremurator.
Iliescu si echipa sa, astazi in PSD, pentru a pune mana pe putere, nu s-au dat in laturi de la nimic.
Nici macar de la CRIMA!!!
Au inceput cu Ceausescu.
Au trecut apoi la partidele istorice si "golanii" din Piata Universitatii.
Patru mineriade in doi ani.
Acesti oameni pe care ii reprezentati nu se vor da in laturi de la nimic daca cineva li se va opune.
Oricum, momentan nu este inca nevoie.
Un partid fondat de oameni care pentru a accede la putere sunt capabili de crima.
Criminali.
Sau instigatori la crima.
Ei au antrenat si educat si generatia de mai tineri PSD-isti.
Ati afirmat ca nu este rau sa ascultati de batranii dumneavoastra.
Acesta este PSD-ul.
Un partid de oameni fara scrupule.
Raul suprem.
Si oricine li se alatura devine ca ei.
Sau este mancat.
De aceea.
Niciodata PSD!!!

***
Domnule Mircea Geoana.
Nu v-am votat.
Inteleg ca un om politic trebuie sa fie pragmatic.
Dar va rog sa intelegeti.
Nu voi vota PSD niciodata.
Nu pot.
Un om a murit in bratele mele.
Atunci.
In decembrie 1989.
Cu cateva clipe inainte era la fel de viu ca si mine.
Si eram unul langa altul pentru ca aveam acelasi crez.
Nu il pot trada.
Chiar daca e mort.
Chiar daca nu am aflat niciodata cum il cheama.
Nu il pot trada.
Nici pe el nici pe ceilati care au murit atunci.
Oricat de mult v-as stima pe dumneavoastra.

***
Domnule Mircea Geoana.
Mergeti la cimitirul eroilor.
Cititi epitafurile de pe morminte.
Cititi cele doua date de pe ele.
Si ganditi-va inca o data.
Acolo.
Daca vreti sa mai candidati sau nu.
Mai ales cand este vorba de urmasul generalului Geoana.
Supranumit si "omul fara chip".
Pentru nimeni si pentru nimic in lume!!!
Nu pot vota Mircea Geoana!
Si de aceea nu pot alege.
Niciodata PSD!!!
Suma respectelor.

Argumente istorice (partea a treia). Ca sa NU VOTATI PSD!

5. Septembrie 1991. A patra mineriada

24 septembrie

Minerii de la Vulcan, aflati in greva cer ca primul ministru Petre Roman sa vina la Petrosani pentru a le solutiona revendicarile sindicale.

Miron Cozma, in calitate de lider sindical al minerilor din Valea Jiului, i-a amenintat pe reprezentantii Guvernului si pe presedintele Ion Iliescu, sustinind ca "daca nu solutioneaza in cel mai scurt timp posibil revendicarile minerilor, acestia vin la Bucuresti si ii dau jos".

Minerii vin la Petrosani unde intra cu forta in primarie, il agreseaza pe subprefectul Ionel Botoroaga si pe directorul Regiei Autonome a Huilei, Benone Costinas. De la balconul Primariei din Petrosani, Miron Cozma a citit, in huiduielile minerilor, comunicatul primit prin telex de la Guvern, in legatura cu solutiile la revendicarile lor. Cozma rupe hirtia si anunta: "Mergem la Bucuresti". Intr-un interviu acordat in aceeasi zi unui ziarist local, Cozma a declarat: "Hotarirea de a merge la Bucuresti e definitiv luata, dar situatia de fata nu e de natura politica si nu vom cadea in plasa partidelor politice".

Petre Roman a declarat ca, atunci cind a aflat ca minerii vor veni la Bucuresti, l-a contactat pe Ion Iliescu si au decis sa mearga in Valea Jiului. Liderii minerilor au fost instiintati, in aceeasi zi, de aceasta deplasare. Dar dupa ce au acceptat, initial, sa se intilneasca la Petrosani cu presedintele si cu seful Guvernului, in cele din urma au renuntat.

In gara Petrosani solicita trenuri pentru deplasarea la Bucuresti. Fiind refuzati, ei devasteaza gara, ocupa acceleratul 244 si deturneaza alte doua garnituri de tren. In Petrosani si Vulcan au loc violente, devastari si incendii.

25 septembrie 1991

In gara Craiova, trenurile cu mineri sunt oprite. Se anunta ca Petre Roman ar fi dispus sa vina la Craiova pentru tratative. Minerii refuza oferta si il agreseaza pe prefectul Ilie Stefan si pe generalul maior Ilie Marin. Marin Ghinea, adjunctul sefului de statie Craiova, declara: "A fost o adevarata teroare, securi, bite, un vandalism cum n-am mai vazut in viata mea. Au intrat peste femeile de la casele de bilete, au spart geamurile si tot ce au intilnit in cale. Era imposibil sa vorbesti cu ei, pentru ca multi erau beti". Miron Cozma a refuzat sa discute cu reprezentanti ai Guvernului si ai Prefecturii Dolj, sustinind ca, de fapt, "este vorba de o cursa prin care se incearca arestarea sa". Dupa toate acestea trenurile pleaca spre Bucuresti.

Petre Roman, a declarat ca a aprobat venirea trenurilor cu mineri la Bucuresti, dupa ce a primit de la ministrul Transporturilor informatia ca mecanicii de tren si angajatii SNCFR erau amenintati cu cutitele de catre mineri, existind pericolul ca ei sa fie maltratati. Roman a spus ca a luat decizia atunci cind trenurile cu mineri ajunsesera deja in gara Craiova.

Mai multi salariati ai SNCFR au declarat ca trenurile au plecat de la Petrosani spre Bucuresti cu permisiunea unui for superior, semafoarele erau "pe verde" in momentul plecarii trenurilor si ca exista "un parcurs de circulatie" fara de care garniturile nu ar fi putut parasi gara Petrosani. Mecanicul Mircea Marin a declarat ca, in halta Cotifanei, unde trenul a stationat din cauza unei pene de curent a fost amenintat de mineri ca "ii vor lua gitul" daca nu pune trenul in miscare. Un alt mecanic declara ca a fost la un pas de comiterea unui accident feroviar, inainte de a intra in gara Lainici, cind tensiunea de pe reteaua de alimentare a caii ferate a fost oprita. Mecanicul a reusit sa opreasca garnitura cu putin inainte de Lainici, iar atunci cind a consultat registrul de dispozitii al sefului garii, in el figura un ordin al conducerii SNCFR, care prevedea ca garniturile cu mineri sa fie oprite si parasite de ceferisti, in apropierea anumitor statii.

Popescu Silviu Octavian, lt. colonel MAPN, participant la miscarea minereasca, declara ca pe peronul Garii Petrosani, a vazut un miner cu un calup de dinamita.

- In Camera Deputatilor, Petre Roman a anuntat un conflict de munca in Valea Jiului, pe care Guvernul a incercat in zadar sa il stinga. Primul ministru mai anunta ca minerii se indreapta spre Bucuresti si ca s-a incercat fara succes sa fie opriti pe drum.

Minerii au ajuns la Bucuresti in gara Baneasa, in jurul orei 10.00. Inca de la coborirea din trenuri, conducatorii grupurilor de mineri i-au declarat sefului statiei Baneasa, Ilie Popa, ca urmaresc schimbarea Guvernului si a presedintelui tarii.

- Din gara Baneasa, minerii condusi de Miron Cozma s-au indreptat spre Piata Victoriei, unde s-au oprit in fata cladirii Guvernului, cerind ca prim-ministrul Petre Roman sa iasa sa discute cu ei.

In jurul orei 15.20, minerii au declansat primul atac cu pietre asupra fortelor de ordine aflate in dispozitivul din fata Palatului Victoria. Dupa o ora, minerii au atacat din nou cladirea Guvernului, cu sticle incendiare, fapt ce a determinat evacuarea functionarilor din imobil.

Cornel Tomescu, sef sector in cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat ca minerii nu au fost deloc violenti la sosirea in Piata Victoriei. "Minerii erau calmi, nu strigau lozinci la adresa guvernului sau ale presedintelui si stateau asezati pe caldarim", a afirmat Tomescu. El a spus ca, in timp ce o delegatie a minerilor discuta cu Petre Roman, un militar a aruncat, in mijlocul minerilor, de la nivelul al treilea al Palatului Victoria o petarda lacrimogena. "Acesta a fost semnalul care a declansat atacul impotriva cladirii Guvernului. Din acel moment, Miron Cozma nu mai putut conduce minerii ci, din contra, acestia ii impuneau lui o anumita conduita", a subliniat Tomescu. El a declarat ca de situatia creata au profitat grupurile de civili aflate in zona care au reusit sa se infiltreze printre ortaci. "Revendicarile politice au fost induse de aceste grupuri".

Cpt. Dorel Enache, comandantul grupului de interventie al MAPN care a actionat in Piata Victoriei, a afirmat ca parte din militarii pe care ii avea in subordine detineau asupra lor munitie de razboi. Enache a declarat ca nu cunoaste daca subalternii sai au facut uz de arma, dar a subliniat ca existau toate elementele prevazute de regulamentele militare care sa permita acest lucru. Referitor la starea de spirit a minerilor, ofiterul a spus ca a incercat tot timpul sa tina legatura directa cu acestia, pentru a evita izbucnirea violentelor. Capitanul a adaugat ca a fost surprins cind, in Piata Victoriei, a vazut grupuri de civili care-i instigau pe ortaci la violenta si le spuneau sa-l omoare pentru ca este "securist". "Am incercat sa le spun minerilor ca nu are rost sa se faca macel pentru niste ziduri, cladirea Guvernului fiind goala, pentru ca toti demnitarii au plecat", a spus Dorel Enache. El a spus ca a stat de vorba cu lt. col. MAPN Silviu Popescu pe care l-a intrebat de ce instiga la violenta. "Popescu a spus ca fortele aflate la putere nu merita sa conduca tara, pentru ca fac parte din cei care, in decembrie 1989, au condus lovitura de stat".

Revolutionarul Nica Leon a declarat ca toti civili care s-au alaturat minerilor nu doreau decit inlaturarea Guvernului Roman si a presedintelui Iliescu. "M-am dus la un post de radio pentru a cere cetatenilor sa se alature minerilor si sa rastoarne Guvernul Roman si pe Ion Iliescu", a afirmat Nica Leon, adaugind ca s-a incercat chiar declansarea unei greve generale si blocarea drumurilor.

Mihnea Marian Constantinescu, purtator de cuvint al guvernului, a declarat ca Serviciul de Protectie si Paza i-a impus premierului Petre Roman sa paraseasca Palatul Victoria. Constantinescu a spus ca, initial, Petre Roman a vrut chiar sa coboare in mijlocul minerilor, in Piata Victoriei, dar ca aceasta solutie nu a fost acceptata de SPP. "Ulterior, s-a hotarit sa fie trimis un consilier al primului ministru", a adaugat acesta.

Roman a afirmat ca a decis sa paraseasca cladirea Guvernului, dupa ce Ion Iliescu i-a spus ca este cea mai buna varianta.

Seara se reuseste evacuarea Pietei Victoriei. Manifestantii se retrag catre Televiziune si Piata Universitatii.

Miron Cozma, in fruntea unei delegatii a minerilor, s-a intilnit la Palatul Cotroceni, cu presedintele Ion Iliescu, in care i-a conditionat retragerea minerilor de demiterea primului ministru.

Petre Roman a declarat ca i-a propus lui Iliescu ca Guvernul sau sa-si "depuna mandatul" si sa fie constituit un nou cabinet, in urma unor negocieri pe care urma sa le aiba cu Ion Iliescu.

Ion Iliescu a declarat ca mineriada din 1991 a fost "spontana", dar pe parcurs a degenerat si a capatat conotatii politice. El a spus ca premierul Roman a propus sa-si dea demisia in dupa-amiaza zilei de 25 septembrie, inainte de sedinta CSAT, iar dupa sedinta s-a dat un comunicat, semnat de Roman, in care se preciza ca si-a pus la dispozitia Presedintelui mandatul, in vederea formarii unui nou guvern.

26 septembrie

Minerii ataca cu forte noi cladirea Guvernului. Sub presiunea evenimentelor au loc negocieri cu usile inchise intre reprezenantii minerilor si conducerea tarii.

Oliviu Gherman, vicepresedinte al Senatului, desi nu a participat la discutiile de la Cotroceni, din seara de 25 septembrie 1991, cind s-a luat in discutie si s-a hotarit demisia Guvernului, s-a intilnit cu patru lideri ai minerilor, printre care era si Cozma. Acestia i-au spus ca, daca pina la ora 12.00 nu se va da oficial comunicatul privind demisia guvernului Roman, 40.000 de sindicalisti de la Pipera se vor alatura minerilor aflati in Piata Victoriei. Liderii minerilor au adaugat ca, probabil, nimeni nu doreste izbucnirea unui "razboi civil".

Ora 12.00, Alexandru Birladeanu, presedintele Senatului, a anuntat demisia Cabinetului Roman, pe postul national de televiziune.

Mihnea Marian Constantinescu, purtator de cuvint al guvernului, a declarat ca a fost surprins de faptul ca demisia lui Petre Roman a fost anuntata in Senat, in timp ce acesta se afla la Camera Deputatilor, si ca, din cite stie el, la acea data nu se hotarise nimic in acest sens. El a spus ca demisia Cabinetului Roman nu a fost determinata de venirea minerilor la Bucuresti, ci de elemente care au profitat de situatia de criza aparuta in acel moment.

Eugen Dijmarescu, ministru al Economiei si Finantelor, a declarat ca nu minerii au determinat Guvernul Roman sa-si dea demisia. "Guvernul Roman nu si-a dat demisia la presiunea strazii, ci din alte considerente, de natura politica", a spus Dijmarescu. El a adaugat ca "atunci cind s-a pus problema depunerii mandatului, minerii nici nu ajunsesera in Capitala". Dijmarescu a spus ca la acea data cunostea situatia din Valea Jiului si ca cererile din 1991 ale minerilor erau justificate deoarece o duceau foarte prost, iar cei din conducerea Regiei nu faceau nimic pentru ei si erau interesati numai de bunastarea lor. "Surprinzator, Liga Sindicatelor Minerilor nu a cerut demiterea conducerii Regiei ceea ce ma face sa cred ca este vorba despre o complicitate", a adaugat Dijmarescu.

Consilierul prezidential Iosif Boda a declarat ca Romania devenise "o tara fara Guvern", cu citeva zile inainte de sosirea minerilor la Bucuresti. Boda a spus ca, in acel moment se putea vorbi despre "o situatie de criza" si ca toti factorii de decizie din Guvernul Roman erau "disparuti fara urma". Referindu-se la inlaturarea Guvernului Roman, Boda a afirmat ca era doar "o problema de timp" si ca venirea minerilor la Bucuresti nu a facut decit sa o grabeasca.

Vicepremierul Adrian Severin a declarat ca Executivul nu era demis daca nu veneau minerii la Bucuresti. Severin a spus ca minerii au fost calmi pina in dupa-amiaza de 25 septembrie, cind a auzit "o izbitura puternica" si i-a vazut pe ortaci cum au rupt cordonul de jandarmi care aparau guvernul.

Miron Cozma cere minerilor sa plece acasa pentru ca le-au fost rezolvate toate revendicarile. Cu toate acestea, in dupa-amiaza acelei zile, minerii patrund in sala de sedinte a Adunarii Deputatilor, unde cer demisia lui Ion Iliescu si satisfacerea tuturor revendicarilor pentru care au venit la Bucuresti.

28 septembrie

In urma dialogului pe care Ion Iliescu a consimtit sa-l poarte cu o delegatie a minerilor condusa de Miron Cozma, se semneaza un comunicat Iliescu - Cozma, care a fost si episodul final a ceea ce s-a numit "a patra mineriada".

Violentele zilelor mineriadei au facut ca 455 de persoane sa ajunga la spital, iar 50 sa aiba nevoie de internare. S-au inregistrat 3 morti in Bucuresti (Andrei Frumusanu, Aurica Crainiceanu si Nicolae Lazar) si unul (Enea Ionel), in orasul Vulcan.


"Berbantul" de Romania

La aproape 20 de ani de la revolutia anticomunista, in care romani tineri si batrani deopotriva au murit pentru o viata mai buna, tiganii s-au transformat in RROMI, leii in RONI si toate astea in timpul guvernarii unui partid care azi se numeste PSD si intr-o tara care se numeste Romania. Nu vi se pare ciudat? Oare are vreo legatura cu trasaturile etniei, pe care le regasim pana la nivel guvernamental, sau o fi vreo coincidenta?

Si exista oare vreo legatura intre ceea ce vedem acum cu ochii nostrii si faptul ca Ceausescu selecta copii din orfelinate, unde stim ca multi tigani isi lasau copii, pentru fosta urata si temuta Securitate... Securitate care se antrena pentru a induce in eroare si a tine sub talpa un popor intreg... Securitate care se afla in mare majoritate in randurile PSD... O fi si asta o coincidenta?

Tiganii au luat prin diverse metode centrele marilor orase si nimeni nu-i intreaba ce si cum nici macar de ochii lumii... Cand baroneasa Emma Nicholson le-a atras atentia ca nu respecta drepturile copilului, atunci cand isi casatoresc puradeii de tineri, tiganii i-au retezat-o cu tupeu: ei au legile lor. Si asa a ramas... Guvernantii PSD taceau chitic. In schimb cand ciobanul roman spunea ca branza lui este preparata traditional, cand taranul spunea ca vrea sa faca tuica asa cum o facea din mosi stramosi sau ca vrea sa-si taie porcul de Craciun i s-a spus: "asta e legea"... Si ghiciti cine ne guverna atunci... O fi si asta o coincidenta...

Romania suferea o scadere demografica, fapt fara precedent, si, in timp ce tiganii rasareau ca ciupercile dupa ploaie si deveau din ce in ce mai agresivi, guvernantii PSD taiau din bugetul de sanatate si invatamant ca sa poata aloca fonduri pentru a le directiona spre buzunarele lor... Iar copiii nostri au inceput sa fie tot mai putini, mai putin sanatosi, mai incapabil sa analizeze situatii si deci o prada mai usoara... Oare acestea sunt tot coincidente?

Cand un mare demnitar PSD, i-a fost nas la nunta unei fetei de bulibasa, care-si spunea rege sau imparat, oare ce alte indatoriri avea fata de familia tiganeasca? Tot o coincidenta...

Mai oameni buni, treziti-va, ca deja suntem cu latul de gat si se strange!!! Unde sunt oltenii lui Vladimirescu, moldovenii lui Stefan cel Mare sau ardelenii lui Avram Iancu? Vi s-a facut frica? V-au amortit simturile? Cine zice ca trebuie sa ne predam, sa murim in liniste, sa lasam femeile si viitorul copiilor nostri satrei tiganesti, instalate chiar si in PSD? Cine?!!

Suntem barbati sau ficusi? Sau purtam ilegal podoabele barbatiei intre picioare, asa cum mi-a dat de inteles un baietas "vesel" (nu gay), care crede ca a fi barbat inseamna a merge "cu gagicile la munte"... Cu astfel de "berbanti" inteleg acum de ce gras si chel cum sunt am priza la sexul feminin... Surogatele astea care cred ca sunt barbati doar pentru ca au penis si "brand" imi fac viata usoara... De fapt acesta este un mod de a fugi de responsabilitate: "Nu stiu eu eram plecat cu femeile. Ei au facut-o!" Uraaaa... Suntem tari... Ca facem sex si altii nu stiu sa faca!!!

Argumente istorice (partea a doua). Justitia PSD. Ca sa NU VOTATI PSD!

4. Iunie 1990. A treia Mineriada

Sub numele de Mineriada din iunie 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 in Bucuresti, când forţele de ordine, susţinute de mineri, au intervenit în forţă împotriva protestatarilor din P-ta Universitatii şi a populaţiei civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil şi anvergură dintre toate acţiunile minerilor

În dimineaţa zilei de 13 iunie 1990, pe la ora 3-4 am, forţele de ordine au distrus corturile celor aflaţi în Piaţă şi au făcut arestări. Cordoanele de trupe antitero au fost rupte de manifestanţi. În jurul orei 9, mai multe grupuri de muncitori de la IMGB au sosit în Piaţa Universităţii scandând lozincile: "IMGB face ordine!" şi "Moarte intelectualilor!", "Noi muncim, nu gândim!". Cu toate astea s-au retras şi au defluit spre o altă zonă necunoscută. Pe strada paralelă cu Institutul de Arhitectură două cordoane de trupe USLA au încercat să protejeze un obiectiv format prin încercuirea Pieţei cu autobuzele din dotarea Poliţiei. La îndemnul unor tineri fără ocupaţie atmosfera s-a încins până în momentul când a izbucnit un conflict direct, iar trupele USLA au şarjat mulţimea. Aceasta a reacţionat răsturnând o autoutilitară marca TV de culoare albastră, din rezervorul maşinii a fost furată benzina, cu care s-au confecţionat cocteiluri Molotov. Aceleaşi persoane au rupt pietre din caldarâm pe care le-au folosit drept proiectile. Autobuzele s-au aprins, după eveniment TVR a lansat versiunea oficială că au fost incendiate, a existat o înregistrare a generalului Mihai Chitac în care acesta dădea ordin ca autobuzele să fie aprinse chiar de Poliţie. În scurtă vreme, nori groşi de fum negru au acoperit Piaţa.

Pe tot parcursul zilei au avut loc confruntări violente între manifestanţi şi forţele de poliţie; au fost incendiate autobuzele poliţiei, sediile Poliţiei Capitalei, Ministerului de Interne şi SRI.
La televiziune se citeşte un comunicat al preşedintelui Ion Iliescu în care se afirmă „Chemăm toate forţele conştiente şi responsabile să se adune în jurul clădirii guvernului şi televiziunii pentru a curma încercările de forţă ale acestor grupuri extremiste, pentru a apăra democraţia atât de greu cucerită”.

În seara zilei de 13 iunie, trei garnituri de tren pline cu mineri au plecat din Petrosani spre Bucuresti iar un alt tren a plecat a doua zi din gara Motru spre Bucureşti.


14 iunie

Ajunşi în Gara de Nord la ora 4 dimineata, minerii conduşi de Miron Cozma au fost preluaţi de angajaţi ai SRI şi a altor servicii secrete şi au fost orientaţi spre punctele nevralgice ale Capitalei. Un grup foarte mare a ocupat Piaţa Universităţii, unde au pretins că refac rondurile de flori distruse de corturile manifestanţilor, pe platoul din faţa Teatrului Naţional. Imediat au pătruns în incinta Facultăţii de Geologie, unde au ocupat balconul, simbolul libertăţii de opinie şi au devastat o colecţie unică în Europa de flori de mină şi zăcăminte geologice ca şi sediul Ligii Studenţilor. O soartă asemănătoare au avut şi Facultatea de Litere şi cea de Matematică, dar şi Institutul de Arhitectură Ion Mincu. Numeroşi profesori au fost bătuţi, între ei se numără şi profesorii de la Litere Gheorghe Brancus şi regretatul lingvist Petru Cretia, agresat de nişte indivizi care se aflau în posesia fotografiei sale. În zonă minerii au mai devastat sediile PNŢCD şi ale PNL unde au pretins că au descoperit valută falsă şi arme, şi de unde au furat tot ce se putea fura, inclusiv o staţie radio şi aparate de birotică. Liderul studenţilor Marian Munteanu a fost bătut şi aruncat apoi în fântâna de la Universitate, dar a scăpat printr-un miracol. Alţi lideri au avut o soartă asemănătoare. Un alt grup a ocupat Televiziunea română, autointitulată liberă. În câteva ore Bucureştiul era complet pacificat şi haosul a coborât pe străzile unde puterea era deţinută de aceste grupări paramilitare, care colaborau cu Poliţia şi SRI. Toţi intelectualii, persoanele cu barbă, cei îmbrăcaţi cu haine fistichii au fost bătuti, arestaţi, urcaţi în dubele Poliţiei şi interogaţi la o unitate militară din Măgurele.

15 iunie

La orele prânzului minerii au fost urcaţi în autobuze şi transportaţi la complexul expoziţional Romexpo, unde şeful statutului, preşedintele ales recent Ion Iliescu le-a mulţumit pentru acţiunea lor vitejească prin care au salvat democraţia din România. Discursul său a fost întâmpinat cu urale. Imediat după aceasta au fost conduşi la trenurile care îi aşteptau în Gara de Nord, şi transportaţi în Valea Jiului.

Numărul victimelor este controversat. Oficial, conform evidenţei de la comisiile parlamentare de anchetă, numărul răniţilor este de 746 iar numărul morţilor este de şase: patru morţi prin împuşcare, un decedat în urma unui infarct şi o persoană înjunghiată. Viorel Ene, preşedintele „Asociaţiei Victimelor Mineriadelor”, a declarat că „Există documente, mărturii ale medicilor, ale oamenilor de la cimitirele Domneşti şi Străuleşti. Cu toate că am afirmat tot timpul că cifra reală a morţilor este de peste 100, nimeni nu ne-a contrazis până în prezent şi nu a existat nici o poziţie oficială împotrivă”

Rădăcinile acestor mineriade se găsesc în evenimente mai vechi ale istoriei românilor. De altfel, limba română este singura din lume în care a fost creat acest cuvânt, care mai apoi a fost tradus în toate limbile planetei. Se pare că după revolta minerilor din 1977, Valea Jiului a fost permanent supravegheată şi păzită de Securitate, inclusiv prin înlocuirea adevăraţilor mineri cu securişti. Ceauşescu însuşi avea un plan prin care trupele de Apărarea Patriei să contribuie la înăbuşirea Revoluţiei şi le dotase cu bâte şi alte obiecte contondente, dar muncitorii din Timişoara, Braşov nu au putut fi convinşi să ia parte la un asemenea carnagiu, ci dimpotrivă au manifestat pentru libertate. O lovitură asemănătoare fusese administrată partidelor politice din Opoziţie cu prilejul grevei regale în 1947, când sute de studenţi membri ai organizaţiilor de tineret ale PNŢCD şi PNL au fost bătuţi în Piaţa Palatului de muncitori cu bâte aduşi cu camioanele de PCR.

În plan intern mineriada din iunie 1990 a reprezentat o perioadă de lipsă a libertăţii presei prin prezentarea unilaterală la unica televiziune din acea vreme(doar din punctul de vedere al puterii FSN ), împiedicarea prin ameninţare a apariţiei ziarului "România Liberă" . Sediile partidelor de opoziţie au fost devastate. Puterea FSN nu a reuşit să genereze probe cu care vreuna din persoanele arestate să fie condamnată în justiţie.

Acţionând ca o forţă independentă de stat minerii s-au substituit forţelor de ordine şi implicit au subminat statul, iar consecinţa a fost acţiunea împotriva statului în următoarele 3 mineriade (împotriva guvernului Petre Roman în septembrie 1991 şi a guvernului Radu Vasile în ianuarie 1999 şi februarie 1999). Efectele în plan extern au fost catastrofale, România a fost exclusă de la orice finanţare a organismelor internaţionale, a întrerupt acordul de asistenţă cu FMI.

Mii şi mii de tineri au fugit din ţară, au ales libertatea şi s-au refugiat în ţari democratice. Foarte lent, efectele acestea au fost îndepărtate iar încrederea Occidentului, care părea pierdută definitiv, a fost reclădită şi România a devenit membru al NATO şi al Uniunii Europene. Cu toate acestea, deşi au trecut mai mult de 18 ani de la evenimente, dosarul mineriadelor e departe de a fi finalizat, deşi procurorul militar Dan Voinea, cel care se ocupă şi de dosarul revoluţiei din 1989 a promis că până la 1 ianuarie 2007, data aderării României la UE va fi finalizat şi va începe urmărirea penală a vinovaţilor.

În pofida declaraţiei, Voinea n-a finalizat dosarele mineriadei, motiv pentru care în martie 2000 a fost revocat din funcţie, iar în 1 aprilie a fost pensionat.

Istoricul Andrei Pippidi a comparat 14-15 iunie 1990 cu "Noaptea de cristal" din Germania Nazista, cu acţiunile echipelor de "cămaşi negre" ale lui Mussolini, în Italia, şi cu forţele de pararepresiune ale poliţiei legionare din 1940, în România.

Andrei Cornea: Alcătuind o „categorie socio-profesională ce aparţine mai degrabă secolului al XIX-lea decât secolului al XXI-lea”, minerii au adâncit, în Romania postcomunistă, schismele sociale, delimitările dintre clase, sporind frustrările şi ranchiunile. În alt articol, Andrei Cornea spune că se poate vorbi despre un pogrom simbolic împotriva studenţilor şi intelectualilor de elită, dar şi asupra ţiganilor, molestaţi şi ei de mineri.

Adrian Nastase, numit ministrul Afacerilor de Externe la două săptămâni de la mineriadă, a afirmat că „a trebuit să lucrez mult pentru repararea imaginii României în străinătate”. În legătură cu rolul lui Ion Iliescu în mineriada din 90, Adrian Năstase a spus că această „temă este profund politică” şi că „a fost politizată de-a lungul timpului” şi a adăugat că dosarul mineriadei a fost “reactivat” în perioada în care Emil Constantinescu era preşedinte, în anul 1998.

Ion Iliescu vorbind despre scenele „de anarhie şi dezordine“ care au dus la atacul minerilor, după ce la vremea respectiva a denumit „o rebeliune legionară“, ulterior a reformulat „ne aminteşte de rebeliunea legionară [...] şi a fost percepţia multor altora din generaţia mea…”.

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

De ce sa NU VOTATI PSD. Argumente istorice (partea intai)

Pentru ca nu cei sanatosi au nevoie de vindecare ci aceia bolnavi, ce va urma nu este altceva decat o
sitematizare a argumentelor pentru a NU VOTA PSD, si o clasificare a acestora.

Cei care voteaza PSD au in mare trei argumente:

1. Ca Basescu e mitocan
2. Ca Basescu are in spate numai interesele lui si ale gruparii sale
3.
Ca Basescu vrea sa fie dictator

Am sa pornesc, prin metoda reducerii la absurd, de la premisa ca toate cele trei sunt adevarate, si, pornind de la aceasta premisa vom ajunge la o contradictie care ne OBLIGA sa NU VOTAM PSD.

Am sa postez in consecinta trei tipuri de argumente anti-PSD

1. Morale
2. Economice
3. Politice

La care am sa mai adaug unul:
4. Istorice


ARGUMENTE ISTORICE

1. Decembrie 1989

Uciderea lui Ceausescu din ordinul lui Brucan si cu aprobarea lui Iliescu in conditiile in care nici unul nu era ales prin vot, ci s-au autoproclamat conducatori.

Folosirea masiva a dezinformarii pentru a crea stare de panica si confuzie generala, o metoda comuna si in ziua de azi, dar care a provocat multi morti atunci si nu numai.

2. Ianuarie 1990: Prima Mineriada

În 28 ianuarie 1990, s-a organizat un marş la care au participat membrii partidelor nou-înfiinţate, dar şi mii de cetăţeni care erau îngrijoraţi de decizia de participare la alegeri a gruparii din jurul lui Ion Iliescu, preşedintele provizoriu al României. În scurt timp, manifestaţia a luat amploare. Protestatarii s-au grupat în faţa sediului Guvernului din P-ta Victoriei.

În replică, reprezentanţii Frontului Salvării Naţionale au organizat o contramanifestaţie la care au fost chemaţi să vina muncitorii de la principalele uzine bucureştene. Au avut loc incidente între manifestanţi şi cei chemaţi de preşedintele din acea vreme, Ion Iliescu să apere „democratia”.

A avut loc o tentativa de intrare in sediul guvernului a mai multor demonstranti. În dimineata zilei de 29 ianuarie '90, în urma apelurilor lansate de Ion Iliescu, 5.000 de mineri înarmaţi cu bâte au sosit din Valea Jiului în Bucuresti. Zeci de camioane şi autobuze cu muncitori au venit în Piata Victoriei şi s-au alătura minerilor.

Un grup "operativ" format din mineri, reprezentanţi ai forţelor de ordine şi lideri ai Frontului Salvării Naţionale s-a deplasat la sediul PNT-CD, unde a sosit şi Petre Roman, care s-a justificat că, de fapt, dorea să îl ia de acolo, pentru a-l proteja, pe Corneliu Coposu liderul ţărăniştilor. Pe strazi s-a strigat "Moarte intelectualilor!" şi "Noi muncim, nu gândim!".

În urma incidentelor cu forţele de ordine, dar şi cu muncitorii şi revoluţionarii aduşi la contramanifestaţie de liderii Frontului Salvării Naţionale, câteva zeci de manifestanţi au fost răniţi. S-au făcut şi reţineri dintre cei care au participat la miting. Minerii sosiţi în Bucureşti, în 29 ianuarie 1990 au participat, împreună cu forţele de ordine şi lideri FSN la percheziţii şi arestări ilegale la sediile unor partide şi organizaţii civice aflate în opoziţie cu cei care preluaseră puterea după căderea lui Nicolae Ceauşescu

3. Februarie 1990: A DOUA MINERIADA

În 18 februarie 1990, în P-ta Victoriei a avut loc o manifestaţie anticomunistă, urmată a doua zi, de o incursiune a minerilor la Bucureşti. Evenimentele din acele zile au rămas cunoscute ca Mineriada din februarie 1990.

Acţiunea fusese anunţată în urmă cu câteva zile, prin numeroase manifeste lansate în Capitală.Piaţa din faţa sediului Guvernului Provizoriu (Palatul Victoria) s-a umplut curând cu câteva mii de manifestanţi care au început să scandeze lozinci împotriva Frontului Salvării Naţionale şi a preşedintelui din acea vreme, Ion Iliescu. Iniţial, manifestaţia era îndreptată împotriva Securităţii şi comunismului, ca apoi, în scurt timp, nemulţumirile să fie îndreptate împotriva celor care preluaseră puterea după căderea lui Nicolae Ceauşescu.

Pe pancarte protestatarilor era scris: „Jos Securitatea, suntem cu armata!”, „Securiştii-n mină, să avem lumină!”, „Securiştii pe tarla, să crească producţia!”, „Revoluţia a fost doar o rotaţie de cadre?”, „F.S.N.=P.C.R.”, „F.S.N., du-te înU.R.S.S.!”, „Nu mai vrem comunişti, securişti, activişti!” etc. Reprezentanţii manifestanţilor au cerut să aibă un dialog cu cei din guvern. La un moment dat, şi-a făcut apariţia în zona pieţii, lângă intrarea în sediul Guvernului dinspre Bulevardul Iancu de Hunedoara, Gelu Voican-Voiculescu, vice prim-ministru. Acesta s-a afişat ostentativ cu o armă automată. Gesturile şi atitudinea lui Gelu Voican Voiculescu aveau să declanşeze nemulţumiri în rândurile celor prezenţi. Au loc o serie de evenimente încă neelucidate pe deplin. Unii manifestanţi au reuşit să intre în Guvern.

În după amiaza zilei, din zona balconului de la etajul 1 al palatului s-a auzit un foc de armă. O parte din manifestanţi s-au îndepărtat huiduind de zona intrării în clădire. În acelaşi timp, câteva persoane au încep să arunce cu diverse obiecte înspre faţadă. Un individ s-a caţărat până aproape de balcon, după care a renunţat şi s-a întors în mulţime.

Armata care avea în pază dispozitivul s-a dat la o parte şi a permis intrarea liberă a persoanelor în clădire. Primul grup care a pătruns în zona intrării principale au început să distrugă cărţi şi mobilier, steaguri cu stema PCR şi RSR, apoi s-au instalat la balcon. Accesul fiind liber, deşi militarii erau prezenţi, în scurt timp mai pătrund în imobil şi alte câteva sute de manifestanţi din piaţă. Într-un birou este descoperit Gelu Voican Voiculescu care a refuzat să dialogheze cu cei prezenţi motivând că manifestanţii sunt violenţi. Câteva persoane din grupul celor care au forţat primii intrarea în palat, l-au îmbrâncit pe Voican spre balcon ameninţându-l că va fi azvârlit de la etaj.

Spre seara, reprezentanţi ai Armatei le-au cerut ziariştilor şi altor protestatari să părăseasca zona deoarece vor interveni în scurt timp pentru eliberarea sediului Guvernului. O parte din persoane au părăsit clădirea, alţii au ales să rămână la interior. La ieşirea principală, un general de Armată tria persoanele: o parte erau lăsate să plece, altele au fost luate la bătaie şi reţinute. Aparatele de fotografiat ale unor ziarişti au fost zdrobite de pământ, la ordinul unui general care coordona acţiunea.

S-au făcut 105 arestări din rândurile celor care au fost prezenţi la manifestaţie sau au intrat în sediul Guvernului. Cei reţinuţi au fost filmaţi de echipele Televiziunii Române şi prezentaţi pe postul naţional TVR ca fiind "contrarevoluţionari", "anarhişti", "persoane de la periferia societăţii" şi care "au fost plătiţi de conducerile partidelor istorice" (PNL şi PNŢ-CD) pentru a răstura prin forţă regimul Iliescu.

În urma demersurilor reprezentanţilor unor sindicate şi a FSN-ului, în noaptea de 18-19 februarie 1990 au fost aduşi 4000 de mineri, din Valea Jiului. Reprezentanţii FSN-ului, dar şi ai Guvernului au solicitat minerilor să restabilească ordinea în Capitală. La sosirea lor, minerii au găsit în Piaţa Victoriei numeroşi soldaţi şi cadre de la Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne, protestatarii fiind deja împrăştiaţi de forţele de ordine. Preşedintele Ion Iliescu a anunţat că se vor lua măsuri drastice împotriva celor care au produs „acte de violenţă”.

În urma intervenţiilor forţelor de ordine, câteva zeci de persoane au fost rănite şi 105 reţinute. Dintre cei arestaţi, mai mulţi studenţi, jurnalişti şi membri ai unor partide sau organizaţii civice au fost judecaţi în procedură de urgenţă şi eliberaţi la anumite perioade de timp. Ceilalţi arestaţi au fost împărţiţi pe loturi şi judecaţi pe durata câtorva luni de zile. Majoritatea au fost într-un final achitaţi după ce fuseseră ţinuţi în penitenciarele Rahova, Jilava, Râmnicu Sărat sau în arestul de la Ministerul de Interne. Crucea Roşie Internaţională a intervenit, în repetate rânduri, în favoarea celor arestaţi solicitând autorităţilor române respectarea drepturilor acestora. În 2007, o parte din cei arestaţi în 18 şi 19 februarie 1990 au cerut revizuirea dosarului şi au solicitat despăgubiri din partea statului român.

(Continuarea maine)

Votati PSD!



vineri, 27 noiembrie 2009

Luati de votati PSD. Pofta mare!

PSD este problema. Punct.

Motto:
Nu cei sanatosi au nevoie de doctor, ci aceia bolnavi...

Pana pe 22 noiembrie totul era clar. Stiam cu cine trebuie sa votez. Stiam si de ce. Singurul lucru pentru care ma agitam era sa conving pe unul sau pe altul sa mearga la vot. Si eventual sa ii conving ca cea mai buna optiune este Crin Antonescu.

M-am certat atunci cu cativa blogger-i pentru ca de fiecare data cand ii indemnam sa nu voteze cu un candidat ce nu are sanse imi radeau in nas. Ba ca ei vor sa protesteze, ba ca ala e ateu si de aceea il voteaza. Minunate motive. Si tot in nas imi radeau cand le puneam in balanta posibilitatea unui tur doi cu Basescu si Geoana.

Am avut dreptate. Si acum dam din colt in colt. Eu? Am luat-o de la capat dupa ce am cantarit doua zile care sunt posibilitatile. Acum sunt acuzat de lipsa de pragmatism...

Cand am primit
rezultatele preliminare, numite tehnic si exit poll, le-am primit. Direct peste ochi. Sau peste cap sau dupa ceva oricum.... Eu ca eu, dar jumatatea mea, care a si muncit la campania lui Crin efectiv zi si noapte era devastata... Ma intreba daca se mai poate schimba ceva... I-am raspuns de cateva ori in graba ca la scorul acela slabe sanse...

Acum stiu ca a facut parte din echipa cea mai tare. Rezulatatele de sector, unde Crin Antonescu a fost pe locul unu au dovedit asta. Ce folos? Daca ar fi gandit mai multi la fel poate astazi nu ne aflam in aceasta situatie. Mi-am facut calcule si mi-am dorit din tot sufletul sa nu fie Geoana cu Basescu inainte de 22 noiembrie. Dar temerile mele s-au adeverit. Din nefericire.

Desigur nu pot spune exact cine va castiga alegerile in turul al doilea. Datele mele se rezuma la localitatile urbane, unde toate par sa il indice pe Basescu invingator.

Mie imi convine acest rezultat, cu Basescu presedinte, din toate punctele de vedere. Si daca nu ati inchis fereastra pana acum le voi enumera:

1. PNL a savarsit o greseala tactica sustinandu-l pe Mircea Geoana pentru ca:
- pune PSD in pozitia favorabila de a termina pentru multa vreme opozitia din ultimele doua partide puternice (PNL si PD-L), ceea ce si este probabil sa se intample avand in vedere parcursul PSD din ultimii 20 de ani.
- pierde electorat masiv, pierzand teren in fata PSD pentru alegerile urmatoare

2. Daca PNL nu ar fi decis sa sustina candidatul PSD in turul al doilea de scrutin, pastrand distanta, ar fi beneficiat direct din lupta PDL - PSD, la urmatoarele alegeri, pastrandu-si electoratul si castigand din erodarea credibilitatii celorlalte doua.

3. Daca va castiga Basescu, iar liberalii nu l-ar sustine pe Geoana, PNL si PSD ar fi in opozitie, ceea ce ar atrage dupa sine trei consecinte majore si avantajoase pentru PNL din punctul meu de vedere:
- Opozitia nu este in pericol de a fi desfiintata (spre deosebire de cazul in care PSD si Mircea Geoana ar castiga). Asta este un bau-bau comunist. ma mir ca mai tine. PNL si PSD raman formatiuni politice puternice care vor fi mereu in spinarea PD-L
- PDL si Basescu isi vor rupe rapid dintii in urmatorul mandat prin erodarea credibilitatii ceea ce poate duce chiar si la alegeri anticipate.
- PNL ar pleca la urmatoarele alegeri, avand chiar un avantaj in fata PSD, fiindca ar castiga mult din electoratul pierdut de Basescu si chiar PSD.


Inca o data repet acum de ce mi se pare mai periculos sa votam PSD:
a). Daca acum castiga Geoana, PD-L este ostracizat din oficiu. Asta este clar. Problema este ca si PNL iese slabit din toata tevatura asta pentru ca pierde din electoratul sau, care este nemultumit de "pactul cu diavolul". Si ar pierde electorat la greu.

b). Situatia aceasta va da posibilitatea masinariei PSD sa isi faca de cap. Pentru ca au resurse si stiu si cum se face treaba. Sunt un partid extrem de disciplinat si asta ii face extrem de periculosi!

Nu sunt clarvazator. Dar stiu sigur ca in primele sase luni orice coalitie in care este implicat PSD cade. Si va fi scandal. Iarasi. Din nou. Again...

Pentru ca adevarat problema este PSD!!!

PSD si CRIMA. Cu sange rece.

Ion Iliescu si sotii Ceausescu












Se distreaza la picnic.
1976.
Dupa 13 ani ultimii doi vor muri.
Cu aprobarea primului.

***
1990.
Trei mineriade.
Prima.
Impotriva partidelor istorice.
A treia.
Impotriva noastra.
De fapt.
Toate cele sase.
Mineriade.
Au fost.
Impotriva noastra.
Fiindca nu am vrut.
Nici Iliescu.
Nici PSD.
Si acum.
Nu vrem.
Nici Geoana!

***
2004.
Iliescu gratiaza.
Oameni vinovati.
De moartea unor oameni.
Nevinovati.
In decembrie.
1989.
Si la mineriade.
Dupa 14 ani.
Nu s-a schimbat nimic.
Cand PSD este la putere.
De aceea.
NU VREM PSD!
NU VREM GEOANA!

***
Iliescu este fondatorul PSD.
Poate sa rada cu tine
In timp ce planuieste sa te ucida.
El i-a format si pe ceilalti din PSD.
Cine se aseamana se aduna.
De aceea.
NU VREM PSD.
NU VREM GEOANA.

***
Ei au reusit sa il rastoarne pe Ceausescu.
Si Securitatea lui.
Pentru ca vroiau.
Sa fie ei.
Stapani.
Pe toata Romania.
Le-a mers.
Pana acum.
Dar s-a terminat!
De aceea.
NU VOTAM PSD!
NU VOTAM GEOANA!

Ce conteaza de fapt

Nu conteaza daca Basescu a lovit cu pumnul sau cu palma.
Nu conteaza ce a spus copilul.
Nu conteaza in ce cadru s-a intamplat totul.
Luam cel mai rau scenariu cu putinta.
Metoda reducerii la absurd.

***
Presupunem ca Basescu a vrut sa il bata mar pe copil.
Ca a vrut sa faca wrestling cu el.
Sa il ia si sa dea cu el de pamant.
In cel mai rau caz poti sa il cataloghezi drept mitocan.

***
Ceea ce conteaza este urmatoarea intrebare:

"VOTEZ UN MITOCAN SAU O GASCA DE OAMENI CE SUNT CAPABILI DE CRIMA?"

Eu prefer oricand un mitocan unui criminal.
Daca sunteti isteti veti face si voi la fel.
Nu faceti ca in turul intai.
Votati pragmatic.
Si convingeti oamenii de la sat sa NU voteze PSD.

joi, 26 noiembrie 2009

Semne de rau augur

Cum se apropie PSD de putere incepe să curgă mizeria. Gârla. Oamenii se ceartă intre ei. Violent. Apare neîncrederea... Mai ales neîncrederea. Nimeni nu mai ştie ce să creadă. Ceaţa e densă. Toata lumea este suspec pentru toată lumea. Morţii din decembrie 1989 s-au sinucis, iar minerii au venit la Bucuresti in 1990 doar pentru ca să sădeasca flori.

Au trecut 20 de ani. Atunci eram tânăr si credeam cu naivitate că ceea ce a fost rău s-a sfârşit. Amarnic m-am putut inşela... Sunt trecut de jumătatea vieţii acum (după statistici). Dar nimic nu s-a schimbat. Adica s-a schimbat. Dar in ceva hidos de urât si de rău.

Proştii sunt mai mulţi si mai proşti. Nesimţirea si ţigania colcăie pe stradă ca şi virusul pandemic AH1N1. Nu mai poţi merge drept pe stradă. Trebuie să stai in fata egourilor unora. Chiar dacă sunt curve sau pesti. Ce dacă pozează in domni?

Bogatii nostrii trăiesc cam ca si clasa medie in America. Totul este spoială. Si acum, ca cireasă pe tortul mizeriei, il văd din nou pe Iliescu. Omul ăsta nu mai moare? A ordonat moartea lui Ceausescu. Apoi reprimarea demonstrantilor din P-ta Universitatii. Bucurestiul inca tace. Linistea dinaintea furtunii.

Să votezi PSD dacă nu esti de-l lor este semn de protie. Imensă. Acum toti isi dau seama ca au ales gresit. Pana şi marinerul. A crezut că il va bate usor pe Geoană. De aceea l-a lăsat sa intre in turul doi. Am avertizat mereu ca cel mai mare pericol este PSD. Cea mai hidoasa hidosenie este PSD. Cei care l-au alcătuit au făcut-o cu un singur scop. Si acela nu este bunăstarea noastra generala.
S-a inselat marinerul. La fel se inseala si Crin...

Acesti oameni l-au executat pe Ceausescu cu tot cu loiala sa securitate. Stiu ce fac. Lucreaza perfid. Si fără scrupule. Iliescu a stat si a mâncat la masa lui Ceausescu. Apoi a ordonat lichidarea lui. Fără mila. L-a ajutat tatăl lui Mircea Geoana. Ioan Geoană. Un amarât ca si ceilalti desigur. General comunist. Supranumit si "omul fara chip". Aceştia sunt oamenii care au format PSD.

Faza cu palma şi copilul este doar un mic semn. Iliescu ţine acum un discurs sforaitor pe antena 3, 2, 1, realitatea, etc., despre cum trebuie sa se poarte un presedinte. A uitat ca expresia "Măi animalule" incă ii mai stă lipita in frunte. Demagogie. Tupeu. Nesimţirea nesimtirilor văruită perfid cu blândetea vorbei. Dar nesimţire din cea mai pură.

Asta i se pregăteşte oricui se opune celor din PSD. Mizeria a ajuns atat de jos. Culmea, tot cei din PSD vorbesc despre cât de josnic este... Băsescu. Un alt semn care ne asigură cât de bine va fi... Nu au nici o treaba in a-l arăta cu degetul pe marinar care le-a dat lor declaraţii la intoarcerea din voiajele de pe mare, fiindcă asa era legea. Deşi ei au fost legea atunci. Un semn bun nu-i asa?

Nu esti in siguranţă nici daca esti aliat PSD, darămite inamic. Exemplu: Petre Roman. L-au dat jos. Cu minerii. După care tot minerii au plantat flori. Ăsta era scopul principal. Apoi l-au indepartat pe Roman cu totul. Din politică. Era prea charismatic. Acum e rândul lui Băsescu sa fie sacrificat. Fiindcă le-a tras-o. Si nu a impărtit nimic cu ei. Eu ma bucur că le-a tras-o. Si mă bucur cât le-o va mai trage! Face ceea ce eu nu pot să fac. Imi place să il văd cu spume la gură pe Iliescu si compania PSD. Mama lor stie de criminali...

Toată tara asta e un mare rahat. Si pute ca dracu`... Inotăm in el, başca ne şi place. Suntem toţi proşti grămadă... Sugem ca pe o acadea orice ni se vara in gura pentru un blid de linte în plus. Chiar dacă blidul acela ni se cuvine de drept. Suntem niste papagali bipezi, umflându-ne in pene cand simţim ca papagalul de lângă e mai slab si ascunzându-ne în tufe dacă vine unu` mai tare in cioc... Credem orice ni se serveste, şi judecam in funcţie de "cine oferă mai mult"...

Am trecut de jumătatea vietii... Si sunt frustrat... Am dreptul. Din tinereţea mea, adică de 20 de ani, nimic nu s-a schimbat. Tot acelaşi rahat. Doar că e mai mare grămada. Si pentru asta noi suntem de vină. Pentru ca suntem proşti. Toţi. Proştii lui Brucan. Şi Brucan a fost un mare optimist. Un alt semn si ăsta... În plus suntem si ţărani. Numai gradul de prostie si ţărănie diferă de la un om la altul, de la un oras la altul, de la o zonă la alta... Suntem un neam de tot rahatul. Si dacă e asa ce mai conteza?
VIVAT PSD! VIVAT GEOANĂ! DOAR E TOT UN RAHAT!