site stats

marți, 5 ianuarie 2010

CUM SE FURA O TARA. STUDIU DE CAZ: ION ILIESCU SI PSD. (partea a II-a)













Un strain de Romania ar putea crede ca tot ceea ce s-a intamplat din 1990 incoace este rezultatul unor fenomene naturale intr-o tara ce economic parea pe moarte. Daca stai sa te gandesti, Ceausescu a fost ucis de catre cetateanul Iliescu si compania in baza a patru-cinci capete de acuzare dintre care unul se disatinge clar in contextul acesta: "Subminarea economiei de stat"...


Cele peste dpua miliarde de dolari existente ca rezerva valutara nationala, aveau conform legii din acea vreme, imunitate, fiind definite ca "intangibile". Si totusi printr-o schema complicata, condusa din umbra de catre noile structuri ale puterii cele doua miliarde s-au evaporat... Si mie asta imi miroase al naibii de tare a subminarea economiei...

Acum, desigur, dirijor din umbra stim cine a fost. Dar exista si vinovati DIRECT RASPUNZATORI pentru aceasta mare schema financiara, un fel de "FURT PERFECT AL SECOLULUI"... In cele ce urmeaza ii vom prezenta atat pe cei vinovati cat si pe cei care au fost "paravanul" acestei scheme...

Inca de pe data de 2 septembrie 1995, raportul Curtii de Conturi ii considera vinovati pentru aceasta mare "inginerie" financiara pe urmatorii tovarasi:

1. Vasile Volosniuc
- pentru ca a lichidat Rezerva de Stat valutara a Romaniei (727,6 milioane dolari) fara ca BRCE sa aiba competenta de a insusi 1.107,6 milioane de dolari din Fondul Valutar Centralizat al statului.

- pentru ca, dupa 1990, nu a tinut o evidenta contabila distincta asumelor provenite din acest fond

- pentru ca sub conducerea lui, 153 de milioane de dolari au fost preluate si insusite in acelasi mod de la Oficiul Economic Central "Carpati.

2. Gheorghe Craiceanu si Dan Corneliu Pascaru
- vicepresedinti ai BRCE (ulterior Bancorex), care avea sa fie in mod rasunator falimentata de "credite neperformante"

- raspunzatori pentru modul neclar in care au fost gestionate aceste fonduri, dandu-se vina apoi pe "deficiente.

Ne vine sa credem sau nu contabilitatea este o stiinta exacta si numai prin incalcarea cu buna stiinta a unor reguli de baza poate justifica acele "deficiente". Deficiente? Nicidecum. Ci un furt bine gandit, la adapostul unei puteri care inlocuia o alta putere. In fond exact pentru aceasta il omorasera pe Ceusescu...

Doar nu va inchipuiti ca Securitatea sau demnitarii din linia a doua a partidului comunist roman erau manati de dorinta de a salva poporul... Ei aveau si in acea vreme tot ce le trebuia... Dar nu le era indeajuns... Vroiau tot... In "Candidatul Manciurian" descrierea situatiei te face sa te revolti. Daca vrei sau mai ai timp de asa ceva, inconditiile in care lupta pentru supravietuire la care suntem supusi ne ocupa tot timpul...

"[...] consecintele acestor "inginerii valutare", comise inca din primele luni ale "erei ILIESCU", de doua banci de stat: datorita "deficientelor" (ca sa ne exprimam eufemistic) in evidentierea rezervelor de stat in valuta, constatate atat la BRCE cat si la Banca Nationala, nu s-a mai putut realiza o cunoastere reala a gestiunii acestor fonduri, ceea ce a determinat indatorarea statului roman cu circa un miliard de dolari din strainatate.

Se stie ca Banca Romana de Comert Exterior (BRCE) fusese infiintata de Ceausescu in 1968 - avand printre actionarii sai secreti si capi ai mafiei italiene, apropiati lui Lucio Gelli si gruparii "Propaganda Due" (P.2). in principal, cu scopul de a se derula prin intermediul acestei banci jongleriile valutare ale celor 47 firme capuse ale lui Ceausescu, care mijloceau, contra comision, marile contracte intre firmele de stat romanesti si cele occ!id!entale, de genul "Dunarea", "Terra", "Argus" etc., toate incadrate cu ofiteri DIE (Directia de Informatii Externe), recrutati din ASE (Academia de Studii Economice), instruiti apoi in scolile Securitatii de la Baneasa, Branesti, Gradistea.

Rolul firmelor capuse flind acela de a obtine comisioane din O.V. (operatiuni valutare), prin care sa fie alimentate conturile personale secrete ale clanului Ceausescu din Austria si Elvetia, conturi estimate in decembrie 1989 la cateva miliarde de dolari. Noii emanati, care acaparasera printr-o diversiune terorista puterea in decembrie 1989, acaparau, printr-o tipica inginerie financiara, Rezerva de Stat si Fondul Valutar Central al Romaniei, doua luni mai tarziu, in februarie 1990.

Fapt care echivala cu o veritabila lovitura de stat valutara.


Se punean astfel bazele pentru fabricarea de catre BRCE a miliardarilor de carton ai regimului Iliescu, pentru finantarea celor catorva zeci de firme capuse conduse de vechile cadre ale erei ceausiste si pentru arhitectura marilor credite neperformante, prin care banii statului intrau in buzunarele catorva mafioti, deturnati prompt in conturile secrete ale acestora din diverse paradisuri financiare (Insulele Cayman, Bahamas, Antigua etc.).


Un scenariu absolut similar se derula - nu intamplator - in Rusia post comunista, dar la propotii, evident, mult mai mari. Scenariul fusese elaborat inca din '88-'89, in fosta URSS, si aplicat apoi in toate statele foste comuniste. Prin cooperativa Big Brother & Sons se urmarea sa se deturneze banii statului si averea deficitului partid comunist in mainile a 250 de ofiteri KGB, insarcinati sa conduca - exact ca omologii Romani -structura financiara invizibita la care urma sa aiba acces doar un cerc foarte restrans de persoane. Richard Palmer, fost sef de antena (rezidenta) a CIA la Moscova intre 1992 si 1994 - devenit ulterior vanator bancar de credite, cu firma sa "Cachet Intarnational Inc" - mentiona intr-un raport secret urmatoarele:


"In octombrie 1990, cei 250 de ofiteri ai Primului Directorat al KGB au fost transferati la Directia Proprietatilor din Comitetul Central, in prezent condusa de Pavel Borodin. Ei trebuiau sa organizeze o structura capabila sa coordoneze noua activitate economica. De la conducerea KGB, asa cum o demonstreaza alte documente, au venit instructiuni pentru a se capta “prieteni” credinciosi, aflati mai demult in relatii sub “acoperire” cu KGB, intrucat acestia urmau sa-si asume responsabilitatea managementului noilor societati. Aceste societati au fost apoi alimentate de “Politbirou”, prin rezolutia din 11 iunie 1991, semnata de Mihail Gorbaciov, care a conferit “noilor banci” si “noilor firme” (unele in strainatate) 600 milioane dolari"


Ca si in Romania post decembrista, si in Rusia prietenii KGB-ului au facut o treaba minunata si de anvergura, sub raportul transferurilor clandestine de fonduri ori insusirii unor halci intregi din patrimoniul national. Doriti cateva cifre?, intreba retoric Palmer, referindu-se strict la Rusia.

"Ei bine: au transferat imediat in strainatate 8 tone metrice de platina, 60 de tone metrice de aur si o cantitate practic incalculabila de diamante. Precum si o suma valutara estimata la circa cincizeci miliarde de dolari. Bogatia Rusiei a disparut intr-o gaura neagra, si singuri directorli KGB-ului au avut cheile in mana."


Cum vedem, pastrand proportiile, nu altfel au mers lucrurile in Romania postdecembrista, inca din primele luni ale lui Illiescu, cand s-au pus bazele crimei organizate financiar-bancare. Am vazut cum au disparut intr-o gaura neagra, cu ajutorul BRCE, Rezerva de Stat Valutata a Romaniei, precurn si Fondul Valutar Centralizat al Statului. Cine anume au fost "Kaghebistii" nostri, insarcinati cu organizarea structurii financiare invizibile din Romania, la care urma sa aiba acces doar un cerc foarte restrans si cine sunt acei "prieteni ai KGB-ului" de la noi, care aveau relatii acoperite cu Securitatea cu mult inainte de '89, ori cei care urmau dupa '90 sa managerieze noile banci si noile firme - toate acestea va la sam pe Dvs. sa le ghiciti.


Sa ghiciti, si, altfel spus, cine ar putea fi echivalentii lui Berezovski, Hodorcovski, Smirnov, Potanin si altii ca ci, in Romania post-decembrista. Sa ghiciti bancherii flamboi!an!ti si afaceristii regimului Iliescu. Noi ne vom ocupa de pasul urmator al mafiei financiar-bancare: marile ingineni financiare ale caracatitei romanesti, din perioada de aur a erei Iliescu. Inginerii care au golit bancile si au lichidat economule populatici. caracatita ale carci tentacule - in ciuda unor falimente - continua sa sugrume si astazi economia romaneasca si pe cetateanul roman."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: