site stats

vineri, 14 mai 2010

NORMAL INTR-O LUME ANORMALA...















Sunt nebun... Sunt anormal... Aud uneori din gura unora ceea ce si mie imi trece prin cap uneori... Si adesea ma apuca spaima: daca e adevarat?!!

Ma simt anormal in majoritatea timpului... Nebun arareori... Dar cand aprofundez lucrurile, si pun intrebarea care descoase toate lucrurile: "De ce?" incep sa realizez ca sunt de fapt un om normal intr-o societate anormala,... O societatein care scara valorilor a fost inversata.

Si pentru ca refuz sa fac parte din masa de manevra, refuz sa ma predau celor care vor sa imi controleze viata pana in cele mai intime momente, sunt considerat a fi anormal. Pentru ca refuz sa accept mediocritatea chiar si atunci cand este vorba de persoana mea, pentru ca refuz compromisurile impuse de forta coercitiva a unui stat care functioneaza in defavoarea mea sunt considerat nebun.

Pentru ca refuz categoric sa ma las inghitit de mocirla in care este tinuta cu capul plecat aceasta natiune de niste nulitati care si-au uitat originile multi se uita nedumeriti la mine...

Privesc la alegerea raspunsurilor din chestionarul aflat in dreapta postarilor de pe blogul meu... Reflecta bine realitatea... Am sa va "traduc" ce tipologii se ascund in spatele raspunsurilor la intrebarea "VREI SA FACI CEVA CU ADEVARAT?"...

1. Da. Fara rezerve - Omul hotarat, dispus sa faca tot ce trebuie pentru rezolvarea unei probleme. Seriozitatea maxima cu care trateaza problemele il face un om pe care te poti baza in imprejurari extreme.

2. Doar daca nu risc nimic. Este definitia fricosului ascuns in spatele comoditatii. Vrea sa isi ascunda acest defect asa ca mimeaza curajul afisandu-se bombastic cu pieptul inainte.Acesta iti va spune da oricand fara a avea intentia de a se tine de cuvant...

3.. Mie ce-mi iese - Este omul cu intelect sau educatie limitata care gandeste prin prisma posesiunilor personale. Egoist si obtuz in gandire este egoist fara margini. Nu ii pasa de consecintele faptelor sale si tradeaza cu usurinta. Principala sa preocupare este mistocareala, motiv pentru care rezultatele sale in viata sunt mai mult mediocre si nu ies in evidenta cu nimic.

4. Nu ma intereseaza, mie imi merge bine - La aceasta intrebare raspund indivizii care sunt legati indisolubil de ambalaj si pastrarea aparentelor cu orice pret. Sunt genul de indivizi care indata ce au ceva bani vor cumpara o masina scumpa in loc sa reamenajeze apartamentul in care vopseaua se scorojeste. Epateaza mereu si vrea sa para cel mai cel in toate. Pentru el este un mod de a supravietui intrucat stie ca la cea mai mica verificare ar putea fi dat de gol. Acest om vorbeste mult dar spune foarte putin. Nu iti va zice niciodata da sau nu ci va spune "In principiu da" sau "in principiu nu".

Daca va uitati la procentele adunate pe fiecare segment veti realiza ca in Romania aproape 78% dintre romani se ocupa de mistouri, pastrarea aparentelor sau le e teama de responsabilitatea faptelor lor. Dar raman 22%.

Mie mi se pare nerealista cifra de 22%... Sunt prea multi seriosi... Dar inca nu s-a incheiat perioada de chestionare... Oricum, cei 22% sunt elitele... Si progresul apare prin elite... 22%... Cum se face ca ii gasesc atat de greu pe strada? La fiecare 10 oameni tre sa fie doi ok. Si realitatea contrazice...

Aleg sa raman cu ochii deschisi si sa stau in uimire privind la lumea care a decis ca raul este bine si binele este rau... Chiar daca asta imi ucide sufletul si pofta de a mai imparti ceva cu ea...

Un comentariu:

  1. sa avem putina rabdare...comunismul l-am contruit in 45 de ani, avem nevoie de alti 45 de ani pt a-l scoate din "mintile proaste ale prostimii"

    te astept la mine pe blog unde discutam cum Russia intentioneaza sa creeze noi baze militare pe teritoriul noii gubernii Ukraina in apropierea granitei cu Romania!!!!

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: