site stats

duminică, 31 octombrie 2010

PREDICA DE DUMINICA...









I-am auzit pe multi spunand ca Biblia este un text interpretabil... Daca este asa va tare as fi curios ce alta interpretare i se poate da textului de mai jos... Si in ce fel ne pot afecta luciditatea creierului sfaturile de mai jos... Si acum poate imi vor raspunde ateii: de ce aleg sa lase stacheta moralitatii atat de jos? Pentru ca nu pot sau pentru ca vor sa se scuze? Mai ganditi-va la toate acestea... Petru l-a cunoscut pe Hristos si a umblat cu El... Are cineva curajul sa il contrazica?


"1. Lepadati, dar, orice rautate, orice viclesug, orice fel de prefacatorie, de pizma si de clevetire;

2. si, ca niste prunci nascuti de curand, sa doriti laptele duhovnicesc si curat, pentru ca prin el sa cresteti spre mantuire,

3. daca ati gustat in adevar ca bun este Domnul.

4. Apropiati-va de El, Piatra vie lepadata de oameni, dar aleasa si scumpa inaintea lui Dumnezeu.

5. Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

6. Caci este scris in Scriptura: "Iata ca pun in Sion o Piatra din capul unghiului, aleasa, scumpa; si cine se increde in El nu va fi dat de rusine."

7. Cinstea aceasta este, dar, pentru voi care ati crezut! Dar pentru cei necredinciosi, "Piatra pe care au lepadat-o zidarii a ajuns sa fie pusa in capul unghiului",

8. si "o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere". Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul, si la aceasta sunt randuiti.

9. Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata;

10. pe voi, care odinioara nu erati un popor, dar acum sunteti poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu capataserati indurare, dar acum ati capatat indurare.

11. Preaiubitilor, va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori, sa va feriti de poftele firii pamantesti, care se razboiesc cu sufletul.

12. Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor, pentru ca, in ceea ce va vorbesc de rau ca pe niste facatori de rele, prin faptele voastre bune pe care le vad sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii.

13. Fiti supusi oricarei stapaniri omenesti, pentru Domnul: atat imparatului, ca inalt stapanitor,

14. cat si dregatorilor, ca unii care sunt trimisi de el sa pedepseasca pe facatorii de rele si sa laude pe cei ce fac bine.

15. Caci voia lui Dumnezeu este ca, facand ce este bine, sa astupati gura oamenilor nestiutori si prosti.

16. Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai lui Dumnezeu.

17. Cinstiti pe toti oamenii, iubiti pe frati; temeti-va de Dumnezeu; dati cinste imparatului!

18. Slugilor, fiti supuse stapanilor vostri cu toata frica, nu numai celor ce sunt buni si blanzi, ci si celor greu de multumit.

19. Caci este un lucru placut daca cineva, pentru cugetul lui fata de Dumnezeu, sufera intristare si sufera pe nedrept.

20. In adevar, ce fala este sa suferiti cu rabdare sa fiti palmuiti, cand ati facut rau? Dar, daca suferiti cu rabdare, cand ati facut ce este bine, lucrul acesta este placut lui Dumnezeu.

21. Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui.

22. "El n-a facut pacat, si in gura Lui nu s-a gasit viclesug."

23. Cand era batjocorit, nu raspundea cu batjocuri; si, cand era chinuit, nu ameninta, ci Se supunea dreptului Judecator.

24. El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.

25. Caci erati ca niste oi ratacite. Dar acum v-ati intors la Pastorul si Episcopul sufletelor voastre."


Petru 1, cap.2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: