site stats

duminică, 14 noiembrie 2010

PREDICA DE DUMINICA...













Prorocul Isaia este unul dintre aceia care au vestit sfarsitul vremurilor... Surprinzator este faptul ca cele mai multe s-au intamplat daca citesti cu atentie: poporul evreu a fost imprastiat, apoi readus pe teritoriul care azi se numeste Israel... Cine ar fi crezut asta dupa 2000 de ani? Va rog sa va ganditi la un alt popor care a reusit sa isi pastreze identitatea timp de 2000 de ani, sa devina popor fara tara, iar apoi sa isi recapete tara inapoi... Mai stiti vreun caz? Si care e probabilitatea ca asa ceva sa fie posibil?!!!

ISAIA 2

"1. Prorocia lui Isaia, fiul lui Amot, asupra lui Iuda si asupra Ierusalimului.

2. Se va intampla in scurgerea vremurilor ca muntele Casei Domnului va fi intemeiat ca cel mai inalt munte; se va inalta deasupra dealurilor, si toate neamurile se vor ingramadi spre el.

3. Popoarele se vor duce cu gramada la el si vor zice: "Veniti sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui, si sa umblam pe cararile Lui." Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim, cuvantul Domnului.

4. El va fi Judecatorul neamurilor, El va hotari intre un mare numar de popoare; asa incat din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare; niciun popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul. -

5. Veniti, casa a lui Iacov, sa umblam in lumina Domnului! -

6. Caci ai parasit pe poporul Tau, pe casa lui Iacov, pentru ca sunt plini de idolii rasaritului si dedati la vrajitorie ca filistenii, si se unesc cu fiii strainilor.

7. Tara lor este plina de argint si de aur, si comorile lor n-au sfarsit; tara este plina de cai, si carele lor sunt fara numar.

8. Dar tara lor este plina si de idoli, caci se inchina inaintea lucrarii mainilor lor, inaintea lucrurilor facute de degetele lor.

9. De aceea, cei mici vor fi coborati, si cei mari vor fi smeriti: nu-i vei ierta. -

10. Intra in stanci si ascunde-te in tarana, de frica Domnului si de stralucirea maretiei Lui! -

11. Omul va trebui sa-si plece in jos privirea semeata, si ingamfarea lui va fi smerita: numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea.

12. Caci este o zi a Domnului ostirilor impotriva oricarui om mandru si trufas, impotriva oricui se inalta, ca sa fie plecat;

13. impotriva tuturor cedrilor inalti si falnici ai Libanului si impotriva tuturor stejarilor Basanului;

14. impotriva tuturor muntilor inalti si impotriva tuturor dealurilor falnice;

15. impotriva tuturor turnurilor inalte si impotriva tuturor zidurilor intarite;

16. impotriva tuturor corabiilor din Tarsis si impotriva tuturor lucrurilor placute la vedere.

17. Mandria omului va fi smerita, si trufia oamenilor va fi plecata; numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea.

18. Toti idolii vor pieri.

19. Oamenii vor intra in pesterile stancilor si in crapaturile pamantului, de frica Domnului si de stralucirea maretiei Lui, cand Se va scula sa ingrozeasca pamantul.

20. In ziua aceea, oamenii isi vor arunca idolii de argint si idolii de aur pe care si-i facusera ca sa se inchine la ei, ii vor arunca la sobolani si la lilieci;

21. si vor intra in gaurile stancilor si in crapaturile pietrelor, de frica Domnului si de stralucirea maretiei Lui, cand Se va scula sa ingrozeasca pamantul.

22. Nu va mai incredeti, dar, in om, in ale carui nari nu este decat suflare: caci ce pret are el?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: