site stats

duminică, 24 aprilie 2011

HRISTOS A INVIAT!













Isus Hristos a inviat! Cu adevarat, a inviat! Pentru aceasta ne numim crestini, si pentru aceasta cea mai mare parte a lumii sarbatoreste astazi Pastele. Hristos a inviat! Aceasta este vestea cea buna adusa de evangheliile apostolilor, martori oculari ai intamplarilor, si actori principali ai evenimentelor de atunci.

Hristos a inviat! A inviat pentru ca toti aceia care cred in El sa aiba bucurie, libertate si serenitate deplina, sa nu le fie frica nici de viata dar, mai ales, nici de moarte. Hristos a inviat din morti! Au existat nenumarati martori, si intamplarea aceasta zguduie inca si astazi din temelii constiintele...

Hristoas a inviat? Da. Cu adevarat a inviat! Eu cred. Nu pentru ca este scris in cartile de istorie. Nu pentru ca este scris in Biblie. Am o dovada de netagaduit: viata mea! Viata mea a fost schimbata de El in o mie de feluri. Si inca se schimba!

Va urez de aceea tuturor sa aveti numai zile senine, traite in lumina si bucuria intelepciunii. Va urez liniste si pace deplina, in case, intre voi, si mai ales in sufletele voastre! Spune-ti tuturor vestea cea buna. Si, chiar daca iepurasul de Paste este o scorneala a oamenilor, Hristos a inviat in ziua de Paste! Adevarat va spun ca a inviat!

Matei 28

1. La sfarsitul zilei Sabatului, cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul.

2. Si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant; caci un inger al Domnului s-a coborat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a sezut pe ea.

3. Infatisarea lui era ca fulgerul, si imbracamintea lui alba ca zapada.

4. Strajerii au tremurat de frica lui si au ramas ca niste morti.

5. Dar ingerul a luat cuvantul si a zis femeilor: "Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus care a fost rastignit.

6. Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;

7. si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat dintre cei morti. Iata ca El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta."

8. Ele au plecat repede de la mormant, cu frica si cu mare bucurie, si au alergat sa dea de veste ucenicilor Lui.

9. Dar iata ca le-a intampinat Isus si le-a zis: "Bucurati-va!" Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si I s-au inchinat.

10. Atunci Isus le-a zis: "Nu va temeti; duceti-va de spuneti fratilor Mei sa mearga in Galileea: acolo Ma vor vedea."

11. Pe cand se duceau ele, au intrat in cetate unii din strajeri si au dat de veste preotilor celor mai de seama despre toate cele intamplate.

12. Acestia s-au adunat impreuna cu batranii, au tinut sfat, au dat ostasilor multi bani

13. si le-au zis: "Spuneti asa: "Ucenicii Lui au venit noaptea, pe cand dormeam noi, si L-au furat."

14. Si daca va ajunge lucrul acesta la urechile dregatorului, il vom potoli noi si va vom scapa de grija."

15. Ostasii au luat banii si au facut cum i-au invatat. Si s-a raspandit zvonul acesta printre iudei pana in ziua de astazi.

16. Cei unsprezece ucenici s-au dus in Galileea, pe muntele unde le poruncise Isus sa mearga.

17. Cand L-au vazut ei, I s-au inchinat, dar unii s-au indoit.

18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.

19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: