site stats

miercuri, 8 iunie 2011

SOCIALISMUL: FALS SI UZ DE FALS















Nu exista nici un fel de separatie intre socialism si comunism. Socialismul nu poate fi separat de comunism, fiind deopotriva si un fundament teoretic pentru comunism dar si o etapa premergatoare comunismului... Cei care l-au vazut live pe Ceausescu la televizor isi mai amintesc refrenul sau despre crearea "societatii socialiste multilateral dezvoltate si inaintare a Romaniei spre comunism"...

Am senzatia ca in lume astazi ignoranta doar ii face pe oameni sa nu inteleaga aceste lucruri... Caci acela care vorbeste despre ele fara ca sa fi studiat catusi de putin materialele lui Marx. Engels si Lenin, nu au cum sa perceapa si sigur nu pot descoperi diferentele cele trei ramuri periculoase ale socialismului: socialismul internationalist, exportat de URSS dupa al doilea razboi mondial, national-socialismul lui Hitler, si anarhismul teoretizat de marele rival al lui MArx si Engels, Duhring.

La romani nu ma mira deloc faptul ca nu exista intelegere asupra acestor teorii... De obicei romanului ii place sa pozeze in atoatestiutor fara sa fi studiat vreodata problema. Nici macar superficial... Si sa te fereasca Dumnezeu sa te apuci sa te contrazici cu ignorantul... Va deveni galagios si nesimtit asa cum numai un ignorant care simte ca este pe cale sa isi piarda pamantul de sub picioare poate fi...

nU despre aceasta am vrut sa vorbesc insa... Tot rasfoind digital paginile scrise de Marx, Engels si Lenin, am sesizat ca ei vorbesc despre munca. Astfel, Lenin il cita pe Marx in lucrarea "Statul si revolutia"

"La o muncă egală - conchide Marx - şi, prin urmare, la o participare egală la fondul social de consum, unul primeşte, de fapt, mai mult decît altul, unul este mal bogat decît altul etc. Pentru a evita toate aceste neajunsuri, dreptul ar trebui să fie nu egal, ci inegal...“

Pentru mintea simpla si neantrenata, care isi doreste ca daca nu ajunge la struguri nici altii sa nu ajunga, cele scrise mai sus susura un venin cu gust de miere... Atractiv adica... Dar tot venin. de ce? Simplu! Pentru ca participarea la fondul social nu este niciodata egala, si prin urmare nici munca nu este egala.

De ce nu este niciodata egal;a participarea la "fondul social"? Pentru ca, pana sa se ajunga la munca prestata in sine unii INVESTESC mai mult iar altii mai putin. Nu ma refer doar la investitii finaciare. Ma refer la anii de studiu, la aptitudini si calitati dobandite prin studiu si experienta, toate adaugate la investitia in mijloacele de productie.

Societatea umana s-a modernizat treptat, raporturile sociale fiind imbunatatite iar si iar. Panala Marea Revoltie din Octombrie ce a creat monstrul numit URSS... Nu e de mirare. Elitele au fost eliminate fizic. iar locul lor a fost ocupat de mediocritatea ignorantului ce credea ca detinarea mijloacelor de productie la dispozitia statului garanteaza prosperitatea. A fost o utopie mentinuta artificial prin forta cizmei si a senilei de tanc sovietice din 1945 pana in 1989, cand sistemul a colapsat.

De fapt sistemul colapsase de multa vreme. Noi l-am trait in Romania. Inca si astazi esticii au probleme in comunicare datorate acelor ani. Economic, in Europa de Est, pana in 1989 nu a existat absolut nici o stralucire. Daca a existat ceva ce s-a dezvoltat si perfectionat acelea au fost spionajul economic al blocului comunist impotriva Occidentului in paralele cu perfectionarea metodelor de control a maselor. Democratie? Diefrente de opinii? Sa te opui?!! Aceasta insemna sinucidere curata! Nu numai sociala ci putea sa insemne foarte bine si exterminbarea fizica.

De ce as merita eu sa posed mai multe lucruri decat acela care s-a ostenit mai mult decat mine? De cer ai merita tu sa ai la fel de putine lucruri ca si acela care nu a investit cat tine nici in educatie si nici nu a riscat ce a dobandit material pentru a crea noi locuri de munca sau nu si-a asumat nici o responsabilitate suplimentara fata de cei din jur (ca manager, ca profesor, ca medic, ca indrumator spiritual, samd)?!!

Problema societatii umane astazi nu poate fi rezolvata eliminand din nou fizic elitele, si nici prin violenta, asa cum au procedat toti adeptii socialismului, fie Stalin, fie Hitler. Soutia este educatia. Problema educatiei este azi una severa. In mai toate tarile dezvoltate ale lumii sistemul educational nu mai face ceea ce trebuie sa faca. Nu educa ci antreneaza. Iar mastodontii Rusia si China, antreneaza si ei, dar in alt sens si cu un scop ce va lasa in urma multi morti...

De aceea si spun, urmare a afirmatiei facute de un fost presedinte de tara, coleg de scoala moscovita cu Gorbaciov, pe numele sau Ion Iliescu, care spunea, si asta nu acum 20 de ani ci in 2010, ca exista un plan pentru revigorarea socialismului in lume: socialismul SIGUR NU ESTE SOLUTIA, ci educatia. Si cand spun educatie, elimin categoric doctrinele bazate pe fals si uz de fals, precum este socialismul, fie el teoretic fie el practic.

17 comentarii:

  1. A fi crestin = a fi comunist. Tu ar trebui sa stii, ca doar ai citit biblia. Daca ai doua camasi, da-i una aproapelui = fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi

    Paradisul crestin pe pamant = Coreea de Nord.

    Daca lasi comment-ul, dezvolt ideea.

    Pana una-alta, Christopher Hitchens spunea: "Coreea de Nord este o scenetă a paradisului creştin pe pământ - zi şi noapte credincioşii doar venerează numele conducătorului iubit, iar necredincioşii sunt eliminaţi rapid printr-un bine pus la punct sistem opresiv, format din lagare de munca si inchisori".

    Deci, de ce esti un comunist reprimat? :) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Categoric a fi crestin NU inseamna a fi comunist!

    Credinta fara fapte nu exista, insa fapte fara credinta se fac in fiecare zi.

    Mai apoi, tu confunzi crestinismul, care tine de o traire intensa, interioara, cu fapte care nu au nimic de a face cu crestinismul ci au fost facute in numele crestinismului, din exact aceeasi ignoranta si proasta intelegere care a cauzat aparitia ideologiei socialiste si a teoriilor despre comunism.

    Imi este clar ca vorbesti doar din auzite si ca incerci sa strambi sistemele de referinta in mod fortat ca sa se potriveasca si ca sa incerci a insinua punctul tau de vedere. De aceea, desi cred ca pornirea a fost in mod vizibil de rea-credinta am sa iti acord cateva clipe pentru a face lumina in intuneric.

    Cea mai mare porunca a crestinului este sa il iubeasca pe Dumnezeu cu toata fiinta si inima sa, urmata indeaproape de iubirea fata de aproape.

    In mod flagrant, comunismul nu are astfdel de veleitati din moment ce doctrinar, instiga la violenta si incearca bazandu-se pe premize false sa impuna fortat un sistem, creaind astfel reactii adverse violente.

    Crestinismul are la baza alegerea proprie, in timp ce comunismul este o impunere, facuta violent, si care, stampilata de Marx, Engels, Duhring si Lenin, a avut drept consecinta moartea violenta si planificata a milioane de oameni.

    Crestinismul nu are absolut nimic de a face cu comunismul. Este un nivel de constiinta superior in timp ce comunismul se bazeaza pe loialitatea mediocritatii. Dovada?

    Hitler a exterminat pe baze biologice iar Stalin pe baze de apartenenta la o clasa. Au eliminat elitele. Milioane de oameni au murit astfel, iar in vidul creat, au ramas in loc pseudo-intelectuali si lideri mediocrii, cu gandire de tip medieval. Germania s-a refacut cu ajutor american, dar avea si alt trecut socio-istoric, asa ca refacerea a fost rapida. La rusi, rezultatele sunt azi vizibile si au fost vizibile in Romania si rezultatele exportate. Ba inca le vedem si azi in USL-ul unde eterna maladie Ion Iliescu profeteste revigorarea socialismului.

    Incantatoare ignoranta ta, si buna incercarea. Ar fi reusit daca era bine documentata si in plus, inteleasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. In Uniunea Sovietica a lui Stalin, in Coreea de Nord a zilelor noastre, s-a transpus cel mai fidel in viata viziunea propovaduita de Sfantul Pavel:

    Oamenii erau teoretic egali.

    Disidenţii au fost aruncaţi în întunericul cel de pe urmă unde este plansul scrâşnirea dinţilor.
    Cu toţii au avut liberul arbitru: ai avut libertatea să alegi te supui sau să mori.
    Cu toţii au avut şansa să se căiască în ceasul al 11-lea de păcatele împotriva poporului şi să colaboreze.
    Colaboraţioniştii au mizat pe Pariul lui Pascal. "Dacă colaborez nu pierd nimic, dacă nu colaborez risc să pierd totul".
    Supuşii au avut credinţă în metodele comuniste nedemonstrate de organizare economică şi socială, chiar în ciuda evidenţelor experimentale.
    Supuşii au considerat că sunt "testaţi" atunci când treceau prin greutăţi.
    Precum în pilda cu talanţii sau ca în Fapte 4:34-35, fiecăruia i se dădea după nevoi şi de la fiecare se cerea după posibilităţi.
    Precum în Fapte 5:1-10, cei care refuzau să "împartă" cu ceilalţi erau loviţi de dreptatea supremă a oligarhului.

    Nu numai ca viziunea creştină nu este opusă metodelor comuniste, ci din contră, le exacerbează!

    Disidentii (pacatosii) vor fi aruncati in iad unde vor suferi o eternitate pentru un anumit numar finit de "pacate", si alea arbitrar stabilite "de Sus" si de catre Partid Sfintii Parinti

    Petre Tutea propovaduia egalitatea intre genii si oamenii simpli. Pentru el baba din biserica era "omul absolut".

    Dacă în Uniunea Sovietica ori in Coreea de Nord se poate scăpa din închisori murind, în Iadul Creştin vom suferi infinit şi pentru eternitate pentru un rău finit. Pentru ce?
    De exemplu, că n-am fost convinşi că acum 2000 de ani un evreu mitologic a murit ca să ne graţieze de nişte acuzaţii lansate tot de el si de care nu ne considerăm vinovaţi.
    Că am făcut sex cu o persoană fără girul unui bărbos care agită o cruce de fier şi bâlbâie nişte vorbe neinteligibile.
    Chiar şi copiii vor fi aruncaţi în cazanele de smoală incandescentă dacă părinţii lor au fost neglijenţi, iar popa nu i-a scufundat într-un butoi cu apă magică.
    Pe când în Comunism puteai să fii disident cu gândul, adică puteai fi liber în mintea ta, în Creştinism eşti supravegheat de către Securitatea divină pe toate planurile: gândul, fapta sau vorba te pot arunca imediat în iad.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, nu am mai comentat de mult.

    Comunismul e o expresie a mediocritatii? De acord.

    Si crestinismul e tot o religie a mediocritatii, a oamenilor simpli, usor impresionabili. Cei care cred ca divinitatea ia forma unor tufisuri in flacari, care cred ca pot manca din trupul zeului (o chestie imprumutata de la alte religii din spatiul mediteraneean), care cred ca pacatul se transmite din generatie in generatie daca nu esti scaldat intr-o apa magica.
    A celor care cred ca toate lucrarile stiintifice nu pot egaliza Bibila, expresia intelepciunii unor primitivi sacrificatori de vaci care credeau ca toate speciile de animale din lume traiesc la o distanta ce poate fi parcursa pe jos fata de casa lui Noe.

    Think out of the box!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Luana: Think out of the box! Buna idee...

    Ce este mai simplu? Sa crezi in l;ucrurile care se vad si care, apropos, sunt trecatoare, sau in cele care nu se vad si sunt vesnice?

    Ce este mai simplu? Sa te supui placerilor lumesti sau sa visezi la nemarginirea si universalitatea creatiei si Creatorului? Sa mananci, sa faci sex, sau sa filosofezi asupra unor idei?

    Lucrarile stiintifice nu pot egaliza Biblia pentru ca nu au cum... Sunt doua sisteme de referinta diferite acolo...

    Mai mult decat atat, te pot asigura ca nici o descoperire stiintifica nu a contrazis Biblia. Incepand cu Genesa. Daca vei studia cu atentie, direct de la sursa, vei avea o imagine mai clara.

    Eu unul am fost crescut ca sa fiu ateu. N sunt usor imp=resionabil si nici ignorant nu sunt. Insa mi-as dori sa fiu atat de simplu incat sa pot crede din toata inima.

    Oameni de stiinta contemporani cred in Dumnezeu. Astazi! Fizicieni, biologi, antropologi... PArerea mea personala este ca ignoranta aplauda ateismul. Pentru ca ateismul este religia ignorantului. Si prefer oricand sa fiu simplu decat sa fiu ignorant.

    vreau sa fiu crestin. Nu sunt. inca nu am trairea si modul de viata ca sa pot spune sunt crestin. Crestini adevarati sunt putini. As vrea sa fiu si eu.

    Cred ca exista Dumnezeu. Si Dumnezeu, asa cum este El descris in Biblie nu este un mos cu barba alba. Daca ai fi studiat Biblia si nu ai fi vorbit din auzite ai fi stiut acest lucru... Si daca ai fi stiut aces lucru sunt convins ca nu ai fi scris randurile de mai sus... Astfel gandeam eu insumi pana acum aproape 20 de ani... Ce m-a schimbat? Studiul! Direct la sursa! Si incercarea de a trai crestineste m-a convins! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca dupa ce esti la un pas de moarte ai o alta perspectiva asupra lucrurilor...

    Dumnezeu ne vorbeste. Emite. Inchipuie-ti. Ca pe calea undelor radio. Sub forma gandurilor. Toti receptionam. Doar ca unii aleg sa ignore, alegand sa urmeze mesajele ce ii tin in intuneric. Incearca sa studiezi Biblia. Incearca sa urmezi invataturile lui Cristos. Fa acest test. Cine stie? Poate vei vedea lucrurile cu alti ochi... Niciodata nu trebuie sa vorbesti decat despre lucrurile pe care le-ai experimentat...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ion Radovanu: Total gresit. Pornesti de la premisa falsa conform careia comunismul este crestinism. Nu au nici o legatura, in primul nrand pentru ca un crestin nu promoveaza violenta si nici controlul asupra altora ci o constiinta superioara, izvorata din "nasterea din nou". O renastere spirituala, o evolutie naturala, dorita, nu fortata violent precum in cazul comunismului.

    In Uniunea Sovietica a lui Stalin, in Coreea de Nord a zilelor noastre oamenii au fost declarati egali dar in realitate nu au fost egali. Comunistii au inlocuit peste tot clasa conducatoare, formata din elite cu lideri mediocrii pe baza de apartenenta la clasa. Si in mod sigur nu exista iubirea fata de aproape din moment ce comunistii nu au respectat niciodata nici macar cele mai elementare drepturi si dorinte ale individului, ba dimpotriva, le-au calocat violent in picioare.

    Crestinismul inseamna nu egalitatea materiala asa cum prost inteleg comunistii si tu, ci respectul reciproc izvorat din decenta a ceea ce in Romani se regaseste in expresia "dragoste fireasca"...



    Disidenţii au fost aruncaţi în întunericul cel de pe urmă unde este plansul scrâşnirea dinţilor.

    Crestinul nu renunta la idealurile sale. Niciodata. Aminteste-ti doar de nenorocirile pe care le-au suferit primii crestini. Liberul arbitru inseamna cu totul altceva pentru un crestin. Iar un crestin nu va alege niciodata sa tortureze sau sa schingiuiasca...

    Vorbesti mult si intelegi putin. Mixezi, si faci un amalgam din mai multe sisteme de referinta ce nu au origini comune. Falsifici in acest fel adevarul in incercarea ta. Si astfel ajungi nla concluzii false.

    Sfatul meu pentru tine este urmatorul: studiaza Biblia, nu scoate din context, si pocaieste-te. Caci adevarat iti spun, Dumnezeu exista. Si nu El este acela care ne condamna ci este acela care cantareste faptele noastre.

    Noi stim ce trebuie sa facem. Si avem liberul arbitru de a face ceea ce trebuie sau ceea ce vrem. Astfel, nu Dumnezeu ne condamna ci insasi faptele noastre, facute intotdeauna cu buna stiinta, pentru ca orice om, chiar daca a incercat sa-si arunce constiinta undeva intr-un colt intunecat al subconstientului, primeste mereu semnale ca faptele sale sunt reprobabile. Deci stiu ca ceea ce fac nu este bine. Si cred ca daca tot cauta sau inventeaza motive nu au pacate. Gresit. Se vad toate. le vedem si noi. Dar tacem si ii lasam in pace. E treaba lor. E alegerea lor. Putem doar sa ne distantam de ei, dupa ce le-am spus ca nu este bine ceea ce fac. Exact cum fac si eu acum cu tine...

    RăspundețiȘtergere
  7. "Mai mult decat atat, te pot asigura ca nici o descoperire stiintifica nu a contrazis Biblia. Incepand cu Genesa"

    Hmm, de unde ai informatia asta? TOATE descoperirile stiintifice din ultimul mileniu contrazic biblia.
    Asta desigur daca nu sustii ca Pamantul e plat si ca in arca lui Noe, mosul nostru chiar a luat cate doua exemplare din toate speciile de plante si animale de pe Terra. Daca sustii asa ceva, discutia se opreste aici pentru ca nu discutam de aceeasi carte.. :)

    "Eu unul am fost crescut ca sa fiu ateu."
    Experienta personala este irelevanta cand vrei sa convingi pe cineva de veridicitatea unor afirmatii. Am un prieten japonez care e budist. De ce nu as crede ca viziunea lui este cea corecta? Cu ce e experienta ta mai relevanta decat a lui. Deci, nu se pune.

    Sa continuam:

    "Oameni de stiinta contemporani cred in Dumnezeu."
    Nope. Fals. Teribil de fals.
    Revista Nature, ne spune clar inca din 1998: "Of the scientists and engineers in the United States, only about 5% are believing in some supernatural entity, according to a 1991 Gallup poll (Robinson 1995, Witham 1997).
    However, this number includes those working in fields not related to life origins (such as computer scientists, mechanical engineers, etc.). Taking into account only those working in the relevant fields of earth and life sciences, there are about 480,000 scientists, but only about 700 believe in "creation-science", in some form of God or consider it a valid theory (Robinson 1995). This means that less than 0.15 percent of relevant scientists believe in creationism or God. And that is just in the United States, which has more creationists than any other industrialized country. In other countries, the number of relevant scientists who accept creationism drops to less than one tenth of 1 percent."

    "Cred ca exista Dumnezeu."
    Experienta personala nu e o dovada, ignorarea adevarurilor demonstrate nu reprezinta un argument.


    "Incearca sa urmezi invataturile lui Cristos."
    Care dinte ele? Conform "Enciclopediei Crestine" exista...There are about 34,000 different Christian groups in the world since AD 30. This is according to the World Christian Encyclopedia published in 2001. 1,200 different Christian denominations exist in the United States alone. Some groups classify Christianity into 8 meta-groups, namely Roman Catholicism (the largest), Eastern Orthodoxy, Oriental Orthodoxy and Assyrian Churches, Protestantism, Restorationism, Anglican Communicants, Pentecostal, and others.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce are a face modul de inchinare cu credinta? Cum spuneam, Biblia trebuie studiata. Nu amk spus ca toti oamenii de stiinta cred in Dumnezeu. Am spus ca Oameni de stiinta cred in Dumnezeu. Nu vorbesc aici doar de filosofi. Includ pe lista si fizicieni. Cauti exact ceea ce vrei sa gasesti, dupa sistemul de referinta pe care l-ai adoptat.

    Nu este scris niciunde in Biblie ca Pamantul este plat, iar oamenii de stiinta incearca sa afle CAND s-a produs potopul... Unii sustin ca un rezultat al potopului ar putea fi chiar... Marea Neagra. Daca nu am descoperit toate lucrurile nu inseamna ca ele nu s-au intamplat asa... Vorbim despre aceeasi carte pe care eu am studiat-o si tu nu. Este clar.

    Poti crede pe cine si cum vrei tu. Eu cer doar un pic de incredere suplimentara avandf in vedere ca am trecut de la ateismul absolut la credinta ca Dumnezeu exista, asa cum ni s-a revelat prin scrierile biblice.

    Cand am inceput studiul Bibliei a fost pentru a dovedi ca in fapt este vorba despre... extraterestrii!!! Am aflat insa, din Biblie ca Dumnezeu nu este un mos cu barba alba. Da, ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa, conform genezei dar in Noul Testament este scrisa ca "Dumnezeu este duh" (Ioan, 4:24)... Cum spuneam, studiul Biblic trebuie facut personal, si cand faci asta trebuie sa ai mereu in vedere ca omenirea nu avea cunostiinta despre teoria relativitatii, chiar daca vo cnsecinta a ei a fost exprimata clar: „Dar, prea iubiţilor, să nu uitaţi un lucru; că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sînt ca o zi.” (2 Pet. 3, 8).

    Vrei sa facem un test? Spune-mi o singura descoperire stiintifica ce contrazice Biblia, si eu voi contraargumenta. Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa facem un test spui tu. Pai, de unde vrei sa incepem. De la faptul ca nu cunosti biblia desi zici ca ai studiat-o temeinic?
    Spui tu "Nu este scris niciunde in Biblie ca Pamantul este plat"

    Inteleptii din epovca bronzului erau de parere ca pamantul e sustinut de stalpi:

    Cartea lui Iov 9:6
    "El zguduie pământul din temelia lui, aşa încât stâlpii lui se clatină."

    Aflam ca are patru colturi in Apocalipsa 7:1
    "După aceasta am văzut patru îngeri, stând la cele patru unghiuri ale pământului, ţinând cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici peste mare, nici peste vreun copac."

    ... si din Iov 38:6 ca are si o fundatie
    "În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului"

    In Geneza se povesteste cu lux de amanunte de luminatori, cum Dumnezeu a inchis fereastra cerului iar apa a curs pe la marginile Pamantului dupa potop.

    Apropo de potop, explica-mi si mie de ce se spune in geneza ca "Şi iată Eu voi aduce asupra pământului potop de apă, ca să pierd tot trupul de sub cer, în care este suflu de viaţă, şi tot ce este pe pământ va pieri."

    Daca tot ce e pe Pamant a pierit, cum afirma biblia, cum au intrat TOATE animalele doua cate doua in corabia aia? Stii cate milioane de specii de insecte doar exista? Ca sa nu mai vorbim de mamifere si altele. Minte biblia? Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce nu mi-ai postat comentariul? S-a pierdut?

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum adica nu l-am publicat? Este deasupra raspunsului meu care se termina cu propunerea de a dialoga prin argument si contra-argument...

    RăspundețiȘtergere
  12. Am mai postat unul..care s-a pierdut. Cu argumente. Ufff :( Incerc sa il refac.

    Ai spus ca nicaieri in biblie nu scrie ca Pamantul e plat. Se pare ca nu ai citit cu mare atentie. Iata:

    Inteleptii din epovca bronzului erau de parere ca pamantul e sustinut de stalpi:

    Cartea lui Iov 9:6
    "El zguduie pământul din temelia lui, aşa încât stâlpii lui se clatină."

    Aflam ca are patru colturi in Apocalipsa 7:1
    "După aceasta am văzut patru îngeri, stând la cele patru unghiuri ale pământului, ţinând cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici peste mare, nici peste vreun copac."

    ... si din Iov 38:6 ca are si o fundatie
    "În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului"

    In Geneza se povesteste cu lux de amanunte de luminatori, cum Dumnezeu a inchis fereastra cerului iar apa a curs pe la marginile Pamantului dupa potop.
    Apropo de potop, sunt "doar" aproximativ un milion de specii de insecte cunoscute pe Terra dintr-un total de 6 daca nu 10 milioane de specii diferite. Ca sa nu mai vorbim de cele zece mii de specii de pasari, de miile de specii de mamifere si alte, multe alte vietuitoare. Daca ai fi citit povestea potopului in orice alta carte cu exceptia aleia pe care o venerezi, sunt sigura ca ai fi declarat ca e o minciuna sfruntata afirmatia ca a luat cu el "Din păsările curate şi din păsările necurate, din animalele curate şi din animalele necurate, din fiare şi din toate cele ce se mişcă pe pământ"
    Deci, explicatia logica? Aia care au scris biblia credeau, asa cum am afirmat mai sus, ca toate speciile de animale din lume traiesc la o distanta ce poate fi parcursa pe jos fata de casa lui Noe. Deci lucrarea unor primitivi, nu cuvantul inspirat al lui Dumnezeu.
    Ce-ai sa-mi spui, ca multe specii au aparut DUPA potop?
    Daca plasam, conform teoriei Ryan-Pitman (aia de care ai amintit tu, cu marea Neagra) potopul in jurul datei de 5600BC, ne dam seama ca e imposibil ca intr-o perioada atat de scurta de timp acest lucru sa fie posibil, deci nu sta in picioare.
    Raspunde-mi tu la astea doua. E mai mult decat suficienta o singura minciuna demonstrata ca sa invalidez pretentia de infaliabilitate a bibliei. Ultima data cand am citit biblia, la 22 de ani (adica acum doi ani) am numarat 18 erori flagrante numai in Geneza.
    Oricum, datorita tie, am citit din nou cateva pasaje, ca sa pot sa iti raspund.

    Sper sa intre de data asta comentariul

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari Luana! Ai reusit sa desfiintezi expresia CONTEMPORANA cu aselenizarea, cu Hubble, cu era satelitilor, "in toate colturile Pamantului"...

    Pentru partea cu retragerea apelor am sa te rog sa citesti Genesa 8:3.

    Piatra din capul unghiului este... Hristos!!! Luminatorii sunt... stelele si formatiunile ceresti. Ai fi stiut asta daca citeai tu insuti si nu conspectai de pe Internet!!!

    Oamenii au fost intr-adevar mai simpli decat acum 2, 3, 4, 5 mii de ani... Stii ca vocabularul limbii engleze bunaoara s-a dublat si asta numai de la Shakespeare incoace?!! La fel s-a intamplat si cu celelalte limbi care nu au murit.

    Fa te rog cateva socoteli matematice: cati metri cubi sunt necesari pentru 20 de milioane de insecte.

    Un olandez a avut curiozitatea sa construiasca arca, la dimensiunile ei reale... Vei ramane uimita sa vezi cat de putin loc ocupa doi... elefanti!!! Te asigur ca o sa ti se para infim.

    Calculeaza volumul arcei si ai sa vezi, dupa ce cuantifici, ca lucrurile nu stau asa cum crezi... Te-ai gandit vreodata ca exista un motiv pentru care se dau unii oameni de stiinta peste cap sa afle data potopului si eventual sa deduca unde a esuat arca?

    Sa presupunem, prin metoda reducerii la absurd (o metoda matematica de alfel), ca lui Noe i-au scapat cateva specii si ca a aparut o eroare. O eroare nu este o minciuna. Dar te asigur ca nu este vorba de nici o eroare.

    Daca potopul a avut loc, asta inseamna ca toata fauna din jur astazi i-o datoram lui Noe. Ti se pare putin? Ti se pare usor de facut? Schimba valoarea faptei? Schimba esenta lucrurilor?

    Si, mai ales, ti se pare ca asta schimba in vreun fel mesajul de iubire al lui Hristos, si modul in care ne-a explicat cele 10 porunci?

    Lasa-ma sa inteleg: e mai mult decat suficienta o minciuna demonstrata? Care minciuna?!! Si unde este demonstratia?!! Cuantifcata prin calcule si certificata prin descoperiri arheologice sau geologice si mai vorbim...

    La varsat ta gassisem mult mai multe inadvertente... Ma rog, asa imi pareau atunci... Ai sa vezi ca vor intra toate piesele la locul lor cand vei privi imaginea in asanblul ei, si cand vei inbtelege ca Dumnezeu este duh, adica, in limbaj modern, o forma de energie inteligenta...

    Asa se explica si omniprezenta si omnipotenta... Exista si energia pozitiva si cea negativa. Suntem fiecare sensibili mai mult sau mai putin la una din cele doua forme de energie. Si in functie de aceasta ne selectam sistemul de referinta si modul de cautare al dovezilor... Am fost de ambele parti...

    Folosesti prea mult argumente trase de par si superficiale. In consecinta nu ai demonstrat decat ca in acest moment descoperirile stiintifice inca nu au fost facute. Ai doar supozitii puerile. Nu o sa ma apuc sa fac eu calculele pentru tine, intrucat eu CRED ca cele scrisein Biblie sunt reale.

    PS: am sa repet: nici o DESCPERIRE stiintifica nu contrazice Biblia. Tu insa vrei sa o contrazici cu speculatii... Scuza-ma, dar trebuie sa intreb: unde a disparut prezumtia de nevinovatie daca nu in mnintea si inima ta? Daca nu poti crede pe cuvant, atunci fa calculele ce ti le-am cerut...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce calcule, pentru numele lui Gizas/Allah/Buddha/Flying Spaghetti Monster/Vishnu? Ce sa calulezi din afirmatiile tale?
    E clar ca nu m-am exprimat suficient de clar. Mai incerc odata, sunt rabdatoare..

    Ok, deci tu spui ca alea 6 milioane de insecte x 2, cele 10000 de pasari x 2 si cele 5600 de mamifere x 2 chiar pot intra intr-o corabie. Si ca au venit ele repede-repede din mediul lor natural la bunul nostru marinar preistoric. Cat o fi durat calatoria numai "bunul" dumnezeu poate sti. :) Si ca e adevar stiintific. Cangurii s-au teleportat cumva din Australia, pinguinii si ursii polari au plutit pe ghetari si strutii au construit o pluta. Curat adevar stiintific. Si ce le-a dat mosneagul sa manance? A facut acvarii pentru pesti? A luat si balene? Hai sa pastram discutia la un nivel serios.

    Sa admitem ca toate problemele logistice s-au rezolvat prin puterea divinitatii, ca asa o sa imi spui. Poate au dormit toate vietuitoarele si nu au mancat aproximativ un an de zile.
    De varietatea genetica ce parere ai? Am invatat semestre intregi la universitate de asa ceva. E un fapt stiintific dincolo de orice indoiala. Daca supravietuiau doar doua exemplare din fiecare specie, te asigur ca ar fi disparut toate.
    Cred ca am demonstrat ca:
    1. Potopul desi e un mit intalnit la multe culturi si civilizatii, el nu a avut niciodata un caracter global. Se refera la evenimente locale din trecutul grupurilor respective de oameni.
    2. Biblia nu minte, dar expune viziunea unor primitivi care aveau cunostinte limitate ca si dumnezeul pe care si l-au imaginat ei.

    Ca sa inchei intr-o nota amuzanta, unde e corbul?
    "Şi a dat drumul corbului, ca să vadă de a scăzut apa pe pământ. Acesta, zburând, nu s-a mai întors până ce a secat apa de pe pământ."
    Conform bibliei, e o specie disparuta: pe pamant era inca apa si exemplarul ramas o fi murit de batranete la un miment dat, neputand procrea. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. intrebare scurta: noe a luat in barca si virusul variolei care dateaza de cel putin 20 de mii de ani? si daca da, cine era bolnav?

    alta intrebare scurta: daca toata familia lui erau evrei, cum ne explicam ca au aparut celelalte rase? (negrii, chinezi, indieni, etc)

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, asta spun. Insectele ocupa un volum foasrte mic. De aceea sunt insecte... Pasarile nu aveau nevoie de un loc in arca ci deasupra... Balenele nu aveau nevoie a fi salvate, potopul nefiind seceta... Sesizez fisuri grosolane in logica... Chiar asa! Sa pastram discutia la un nivel serios deci... Si mai multa atentie la detalii... Cum ar fi de exemplu acela ca animalele au un al saselea simt care le ghideaza prin instinct spre siguranta, mult inainte ca omul sa sesizeze ca s-ar putea afla in fata unui cataclism natural...

    Nu stim cu exactitate cand a avut loc potopul... Avem doar supozitii... Dar un virus poate apare in timpul unei generatii, iar o mutatie genetica precum culoarea pielii, ghici de cate generatii are nevoie?

    In Biblie sunt date dimensiunile arcei. Calculeaza-i matematic volumul, macar aproximativ, dupa care elimina vietuitoarele marine care vietuiesc in apa, si pe cele zburatoare, care au nevoie doar de locuri de odihna, in rest putand a plana in jurul arcei... Insectele ar ocupa doar un coltisor, iar restul, ar fi doar o problema ergonomica...

    Precum spuneam, argumentele tale subiective nu sustin ca exista dovezi cum ca potopul nu ar fi avut loc ci doar ca a avut loc pe o arie mai restransa... Eu ti-am propus sa imi arati care descoperiri stiintifice infirma cele descrise in Biblie... Tu insisti sa faci lucrurile de-a-ndoaselea si nici asta nu reusesti sa faci foarte bine...

    De pareri e plin podul... Ce zici de verificarea prin cuantificare? Oricum luarea animalelor a fost o remarcabila realizare. Chiar daca nu le-a luat pe toate 100%...

    E ridicola incercarea aceasta, atat de trasa de par... Pot sa iti spun doar ca Dumnezeu a batut deja la poarta inimii tale... Cum raspunzi este problema ta personala...

    Dumnezeu exista Luana. Si porunceste tuturor oamenilor sa se pocaiasca. Pentru ei. Nu pentru El. Ca sa nu se piarda. A lasat o Lege. Ne-a lasat liberul arbitru. Si ne arata mereu directia intr-un fel sau altul... De exemplu discutia aceasta dintre noi doi... Nu poutem da vina pe el pentru ca noi gresim si ne place mai mult pacatul decat sfintenia. Fiecare alege ce vrea.

    M-a intrebat odata cineva, ce ma fac eu daca Dumnezeu nu exista... Nici chefuri, nici betii nici alte cele spunea omul... Spunea ca pierd toata distractia. Raspunsul meu a venit fara sa il fi gandit macar in prealabil.

    Intrebarea era pusa incorect. Daca Dumnezeu nu exista, am trait cel putin intr-un mod mai curat, fara sa imi fi lipsit ceva vreodata. Intrebarea corecta este: "Ce te faci tu daca Dumnezeu exista?!!"...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ha ha, Carmen, fato, tu chiar ma urmaresti? Stalkerita mica si dragalasa care esti tu.
    Marturisesc ca nu m-am gandit chiar la variola, dar inteleg unde bati :P

    Pupici si mai vino la cate un party. Nu mai am numarul tau, dar o sa iti scriu pe FB :)

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: