site stats

vineri, 5 august 2011

COBAII
















Inainte de a citi articolul care urmeaza va spun ca nu imi apartine si ca l-am preluat de pe site-ul "Portalul Revolutiei"... Imi vine greu pana si mie sa cred ceea ce am citit... Insa nu pot sa nu remarc faptul ca majoritatea celor descrise aici mi le pot aplica mie insumi...

Cam la 5-6 ani dupa revolutie, starea mea de sanatate a inceput sa se degradeze in mod constant, dupa ce pana la acea data nu am avut absolut nici o problema majora. Totul a culminat cu intrarea mea in coma datorita unui edem cerebral, in anul 2004 daca nu ma insel, pe 4 iulie...

Am divortat si cred (cel putin inca mai cred) ca am avut probleme de compatibilitate si ca nu am stiut sa imi selectez partenerul de viata... Am trait fenomenul straniu al ridicarii pana la un punct dupa care un sir de evenimente incontrolabile ma ducea inapoi la starea de pauper...

Uneori am avut nevoie de sustinerea finaciara din partea familiei... Cel putin doua afaceri ce au avut succes initial, care s-au proptit in zid in cateva saptamani dupa ani de munca... Un divort... Presiuni asupra familiei... Mi se insufla ideea ca nu pot si nu voi pleca din tara, iar de cand sunt plecat mereu se incearca inocularea ideii de a ma reintoarce...

Sa nu uit a mentiona faptul ca daca inainte blogul il gaseai imediat cu motoarele de cautare scriind un titlu de articol sau o parte din el in primele randuri, acum, scriind acelasi lucru veti gasi multe site-uri si bloguri, mai greu insa acesta... Am vazut la fel cum, desi blogul era accesat din greu nu inainta de loc in topuri, desi un blog similar care avea mai putine accesari a ajuns pe pozitia 270 in top in aceeasi perioada... Am si scris chiar pe tema aceasta articolul "Sa-ti bagi picioarele in el de ze-list"...

Daca este asa, inseamna ca am avut in jurul meu oameni pe care, desi i-am considerat prieteni sau amici, numai acest lucru nu au fost... De aceea imi vine extrem de greu sa cred si sa accept cele scrise mai jos... Insa am deja cativa suspecti, judecand dupa modul; in care au intrat in viata mea si evenimentele ulterioare intrarii lor pe scena...

Nu pot sa nu vad si anumite similitudini intre atacurile din presa la adresa guvernantilor actuali si anumite lucruri descrise in articolul de mai jos... Ma refer la denigrare...

Blogul acesta a fost atacat, schimbandu-se datele unui sondaj de opinie... Ajungi sa te intrebi citind astfel de lucruri daca esti sanatos la cap... De aceea, daca exista un psiholog care poate sa confirme ca exista metode de a face asa ceva, il rog sa ma lamureasca si pe mine cum... Si acum articolul...

Imediat dupa evenimentele din decembrie 89, de indata ce a inceput prigoana impotriva revolutionarilor, s-a putut observa si acest fenomen: transformarea unei buni parti din revolutionarii cei mai activi , in cobai ai serviciilor de informatii, nou infiintate, sub auspiciile noii conduceri politice – esalonul doi al nomenclaturii comuniste.

As putea spune ca, in afara de cei enumerati la o alta postare de-a mea – cei ucisi si cei bagati la puscarie, dupa 89, acestia din urma - cobaii, pot fi considerati categoria cea mai oropsita de catre descendentii lui Stalin post-revolutionari. Tratamentul la care au fost si sunt supusi, face parte din registrul politiei politice comuniste – o scoala care a crescut si s-a “solidificat” in timpul regimului comunist, si care inca este parte din moravurile actuale ale serviciilor de informatii.

Studiind fenomenul, am ramas uimit de ceea ce trebuie sa indure acesti oameni. Interzicerea, la superlativ, a unei buni parti din drepturile civile, cunoscute si stipulate in Constitutia Romaniei: le este subminat dreptul la munca, la a avea relatii sociale normale(cei prinsi in sistem, fie au ramas fara sotii , fie nu au fost lasati sa se mai apropie vreodata de sexul opus sau sa aibe anturaj), traumatizati psihic si fizic(devin constat pacienti ai spitalelor ), stigmatizati peste tot pe unde-i poarta destinul (pentru a-si asigura colaborarea sau indiferenta societatii, defaimarea este parte fireasca din aceasta scoala). Se lucreaza permanent la demolarea imaginii fizice , psihice si vestimentare.

Trebuie spus aici ca in ciuda protestelor facute, de catre o buna parte dintre acestia, atat la diferitele comisii de abuzuri , cat si in mass media, efectul a fost zero. Nimeni nu-i baga in seama.), tinuti in saracie sau pe spinarea rudelor (scopul este evident: daca au bani, au puterea sa scape din lagarul socialist in care numai ei si tortionarii lor mai traiesc), alungati de la toate ghiseele institutiilor statului (spre uimirea mea am descoperit cum pana si aici inregistrarea unei simple hartii este , aproape, cu desavarsire interzis), etc.

Enumerarea abuzurilor ar putea continua la nesfarsit. Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca acesti oameni sunt folositi pentru pregatirea si antrenamentul noilor cadre ale serviciilor de informatii. A FOST PEDEAPSA LA CARE CEI CU IZMENE ROSII, CA ALE LUI STALIN, S-AU GANDIT S-O APLICE UNEI BUNI PARTI DIN FRATII NOSTRII. Imaginati-va un asemenea dispozitiv , pe la care se perinda constat, 24 de ore din 24 de ore, o gramada de cadre ……tinere , dar si cu state vechi, toti avand un singur scop: demolarea unui singur om. Ca sa reproduc un mare duhovnic al Romaniei: “ Si acum sunt unii care mai arunca tarana peste mormintele revolutionarilor, de parca le este frica ca vor iesi din mormant”.

Din discutiile avute si din observarea fenomenului, timp de 19 ani, am inteles ca sunt supusi si la abuzuri de natura parapsihologica. Cea mai elocventa descriere a acestui din urma fenomen este facuta intr-o piesa de teatru – ecranizare pt televiziune si oferita de ani buni publicului, in ajunul comemorarii evenimentelor din dec.89 , realizata in coopeare cu o institutie a Armatei Romane, specializata pe acest domeniu – parapsihologia. Cinste ofiterilor Armatei Romane, singurii pe care i-am vazut respectandu-si juramantul depus si onoarea.

Necazul cu acesti oameni este ca acestia nu se pot folosi nici macar de legea 341/2004, care i-ar pune la adapost, macar d.p.d.v. material. Este evident ca s-a “lucrat” si evitat ca acest lucru sa se intample. O parte, fie nu au ajuns sa-si preschimbe certificatul, fie reusind , au fost impiedicati sa-si insuseasca drepturile ce decurg din lege. Si se stie ca atunci cand iti sulfa vantul prin buzunare, nut e mai poti judeca cu nimeni.

Nu mai vorbesc de cei ce au fost “gasiti” ca facand politie politica. Trebuie sa intelegeti, oameni buni, ca acesti colegi ai nostri si-au aratat potentialul inca dinainte de 89, fiind de pe atunci obiect al muncii pt Securitate, supusi la fel de fel presiuni si abuzuri, compromisi, transformati cu de-a sila in informatori. Participarea si sacrificiul lor la Revolutie, de necontestat si mai ales “apreciat“ la justa valoare de catre esalonului 2, i-a expus si mai mai mult, vitregiindu-I in totalitate de aceasta sansa, de a fi aparati de legea 341. Multi dintre acestia vor fi scosi ca facand politie politica si aruncati, inca o data, la periferia societatii, devenind cobai pana la moarte pentru noile servicii de informatii.

PE ACESTIA CINE-I AJUTA FRATILOR ? CE PORTITA LEGALA LE PUTEM OFERI ? CE PUTEM FACE NOI PENTRU EI?

Din discutiile avute, am inteles ca , mai nou, au devenit subiect de antrenament si pentru alte servicii de informatii, din alte tari, ca urmare a unor acorduri bilaterale: China, tari din Arabia si chiar din vestul Europei. Mi-a spus: “…drepturile omului sunt apa de ploaie. Pt cei din vest – exponentii drepturilor omului, aceste abuzuri au valoare “numismatica” , adica neputand avea ceva similar la ei in tara, “perimate” asa cum sunt , pot fi considerate de-a dreptul instructive, daca ele sunt accesibile undeva in sud-estul Europei.

EI S-AU SCARIFICAT PENTRU NOI, NOI CE PUTEM FACE PENRU EI ? CUM DORITI SA TRAITI? CUMINTI SI DULCE , PANA LA ADANCI BATRANETI, MOMENT IN CARE SIGUR CA VETI REGRETA LIPSA DE ONOARE DIN TINERETE SAU RISCAND, PASTRANDU-VA ONOAREA?

P.S. Cand legea 341/2004 a fost conceputa, la introducerea indemnizatiei compensatorii, s-a avut in vedere , mai ales, aceasta categorie de oameni – cei carora li se interzice dreptul la munca – REVOLUTIONARII TRANSFORMATI IN COBAI. Acest lucru il datoram lui Emil Cuteanu si celor apropiati, care au acceptat riscurile de a se expune celor ostili revolutionarilor. Pe aceasta cale imi manifest toata admiratia pt gestul lor, mai ales ca deja au luat contact cu ostilitatea tortionarilor – au dosare “penale” si mass-media lucreaza la defaimarea lor.

2 comentarii:

  1. Toti revolutionari sunte-ti niste impostori,profitori,insela-ti statul,statul fiind noi,pe strada am fost 90% din cetateni tarii,jos cu voi profitorilor,unde ne sunt veterani de razboi,ia-ti dat la spate,eu au 350lei ,si voi 1800lei,guvernule unde esti,luati-le imediat toate drepturile,macar la cei falsi.Doamne cum ii mai suporti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Anonim, inainte de toate am sa iti solicit un pic de respect, asa cum acelasi respect il sesizezi si din totnul meu.

    Impostori nu sunt revolutionarii ci doar aceia care au furat idealurile revolutionarilor, adica Ion Iliescu si gasca ce se numeste acum USL. In acelasi timp, tin sa te anunt ca revolutionarii Nu mai primesc nici un fel de pensie, asa ca supararea dumitale este toatal nefondata., Dar pentru ca reparatia a fost facuta conform dorintelor dumitale iti sugerezi ca sa ramai in continuare vigilent si sa ii votezi pe aceia care au facut ceea ce trebuia: Presdintele Traian Basescu, Guvernul Boc, si PDL. Cu Dumnezeu inainte.

    Totusi cred car trebui sa fii de acord cu mine ca, la fel ca si in cazul revolutionarilor, si in cazul veteranilor de razboi sa se aiba in vedere doar aceia care au fost raniti, sau pentru urmasii celor decedati si eventual o despagubire unica, acoradata o singura data, pentru cei scapati teferi...

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: