site stats

joi, 1 septembrie 2011

EVOLUTIONISM















Nu neg evolutionismul, desi sunt crestin. Singura diferenta este ca ceea ce ateii, adepti ai religiei dezastrului, considera a fi intamplari aleatoare eu consider a fi mana Creatorului... O sa ma intrebati daca se poate si mai ales cum se poate ca teoria evolutionista sa nu fie in conflict cu textele Biblice. din moment ce ea aparent desfiinteaza insasi ideea existentei lui Dumnezeu?

Exista argumente extrem de puternice in sustinerea acestor idei, iar in ceea ce ma priveste, am cateva idei personale, care din tot ce am citit si studiat pana acum nu sunt insa originale. Adica imi apartin, insa exista si alti oameni care gandesc similar.

Un lucru uluitor pana si pentru mine, cu atat mai mult cu cat mi se par atat de evidente textele biblice incat din punct de vedere logic totul imi pare simplu... Cel mai mult mi-a placut un soi de defintitie-titlu: "Dumnezeu este suma totala a energiei universului"... Eu am pornit de la "veriga lipsa", aceea descoperire cautata asiduu de antropologii ca sa dovedeasca ca omul se trage din maimuta... Fiecare cum se simte nu?!!

Insa ceea ce cred eu ca este original este concluzia la care am ajuns si modul in care am ajuns la ea. Teoria mea personala este si crezul meu... Este modul in care ideile se lipesc una de cealalta, creind o imagine care confera noi dimensiuni unui subiect ce parea ca devenise asa, o poveste de adormit copiii si cam atat...

Pentru a corobora teoria evolutionista cu existenta lui Dumnezeu voi aborda problema din patru puncte de vedere:

1. Stiintific
- fizica
- genetica
- drept

2. Religios
- texte biblice

Am sa spun ca nu sunt nici fizician, nici genetician, insa am studiat asiduu fizica din liceu si panala cursurile facultatii de electrotehnica, si am fost intotdeauna fascinat de notiunea de energie. Genetica imi este prea putin familiara insa atat cat stiu despre genetica din articolele citite este suficient ca sa imi pot sustine punctul de vedere... In ceea ce priveste dreptul si textele biblice pe acestea le-am studiat cu siguranta. Acestea fiind spuse sa purcedem deci la treaba, cu capul iesit din cutia de carton, toti deopotriva. Si crestini si atei. Caci aceasta poate parea o blasfemie pentru crestin dar si de neacceptat pentru atei care cred doar in puterea omului desi atat de des omul se dovedeste a fi neinsemnat...

INTERPRETARE STIINTIFICA

1. Fizica

Conform principiului conservarii energiei, in natura, nimic, nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma. Cu alte cuvinte, pentru orice transformare este necesara energie si viceversa, orice consum de energie atrage dupa sine o transformare.

Sunt sigur ca nicicare dintre voi nu ar indrazni sa conteste acest principiu, pentru ca este unul stiintific, dovedit si cuantificat printr-o formula...

Consumam energie zilnic sub diverse forme... Radioul pe care il ascultam, televiziunea, toate se bazeaza pe transferul de energie. O sa intelegeti imediat si de ce m-am referit in mod deosebit la undele care aduc muzica si politicul in casele noastre...

Ca sa citez dintr-un referat stiintific pe tema aceasta, energia poate fi transmisa pe distante considerabile prin intermediul miscarii ondulatorii (undele n.n.). Energia undelor este energia cinetica si potentiala a substantei insa transmiterea energiei se face prin trecerea ei de la o portiune de substanta la cea vecina,nu printr-o miscare la distanta mare a substantei insasi.

Notiunile acestea vi le-am expus la modul simplu pentru ca modelul ce am sa vi-l ofer este simplu si el.

2. Genetica
Am sa spun doar cateva cuvinte pe aceasta tema, ce sunt mai mult decat suficiente pentru a intelege ceea ce vreau sa va spun ca si concluzie finala. Chiar daca am cunostinte la fel de vagi ca si majoritatea suntem cu totii de acord ca omul astazi poate provoca mutatii genetice celulelor si a reusit clonarea. In tot acest proces, principiul conservarii energiei a ramas intact. Toata energia investita a foist transformata intr-o mutatie de tip genetic. Sau ma rog, o parte din ea. Pentru ca nu putem nega ceea ce am acceptat deja ca fiind un adevar intrinsec, si anume principiul conservarii energiei.

3. Dreptul
In vremea cand eram student la cursurile Facultatii de Drept la una dintre primele universitati private din tara, unul dintre cursurile mele favorite a fost cel de Drept Probator American, tinut de un profesor din Statele Unite al carui nume nu il mai retin, insa daca am colegi care citsc aceste lucruri ii rog sa mi-l reaminteasca. Atunci si acolo, mi-a intrat bine in cap notiunea de "dovada circumstantiala"... O notiune care in dreptuldin Romania ce are ca izvor de drept dreptul latin nu ajuta prea mult ce-i drept.

Inchipuiti-va numai ce ar fi daca s-ar accepta in Romania ca prin dovezi circumstantiale (indirecte) ce indica o anumita concluzie logica! Cati ar plati cu averile si libertatea pentru ceea ce au facut din 1989 iincoace... Insa acesta este cu totul alt subiect, iar eu nu am pofta sa divaghez. Asa ca voi trece la ultima parte si voi purcede la concluzii.

INTERPRETARE BIBLICA

Textele biblice ne comunica foarte clar daca este sa ma intrebati pe mine forma fizica a lui Dumnezeu. In Ioan 4:24 se spune clar: "Dumnezeu este Duh". In Geneza 2:7 la facerea omului, avem scris astfel: Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu". Iar in Ioan 1:18 este scris clar, din nou: "Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu"

Ce poate sa insemne acest lucru? Cum poate fi Dumnezeu in acelasi timp invizibil, dar omniprezent si atotputernic? Cum poate transmite mesaje sub forma gandului, si cum ar fi putut construi ceva din moment ce este o entitate invizibila?

Ei bine, exista un raspuns pentru absolut toate aceste intrebari. Un raspuns logic. Un raspuns pe care nu il putea da nimeni acum 2000 de ani caci omenirea nu avea atunci la indemana atatea descoperiri si notiuni stiintifice.

Adevarat, limbajul biblic este arhaic si termenii pot parea ridicoli uneori dar ca sa va aduc cu picioarele pe pamant va voi spune ca vocabularul englez s-a imbogatit numai de la Shakespeare incoace cu aproximativ 30%... Asta inseamna zeci de mii de cuvinte ce nu existau acum cateva sute de ani... Va puteti inchipui asadar cam ce se intampla acum 2000 de ani...

Se poate ca Dumnezeu sa fie omniprezent si omnipotent. Se poate ca El sa fie atoateziditorul. Eu unul am plecat de la aceasta premiza cautand un raspuns. Si el exista! Dumnezeu nu este un mos cu barba alba. Pentru mine Dumnezeu este o forma de energie. O forma de energie inteligenta.

Acceptam ca ni se transmit pe calea undelor, muzica si stiri fara ca sa vedem, ca si manifestari ale principiului conservarii energiei. Acceptam ca putem transforma genetic noi, oamenii, cu puterile noastre celule si chiar entitati vii intregi. Acceptam ca putem modifica mediul, tot prin consum de energie, s.a.m.d. .

De ce nu ar fi putut o entitate atotputernica din punct de vedere energetic sa faca din Pamant un soi de laborator propriu unde a creat tot ceea ce vedem? Si de unde ideea ateista ca omul este totul cand omul este nu poate stapani nici macar vantul sau apa... Se imbatoseaza ascunzandu-se in locuri sigure... Omul este doar un imitator al creatorului...

Ca si forma de energie, inchipuiti-va doar ce forta extraordinara are Creatorul. Dumnezeu exista. Si a lsat in noi chipul si aemanarea sa. Dar corpul nostru este doar un element de protectie pentru chipul si asemanarea in cauza. Astfel un element energetic peren a fost plasat intr-o forma fizica perisabila si i s-a dat un scop...

Caci fiecare, la nastere, am primit o tema de casa... Cat intelegem sau cat facem din ea ne duce catre rezulatul final: mergem mai departe sau intram la recycle bin... Alegerea este a fiecaruia si pentru ca este nevoie de rezultate netrucate ni s-a dat liberul arbitru... Iar rezultatul final depinde de noi. Numai de noi.

Si nu uitati... Exista energia pozitiva si cea negativa... Te afli sub influenta uneia sau alteia... Si acest lucru este vizibil din deciziile pe care le iei si alegerile pe care le faci... Un control periodic nu strica...

31 de comentarii:

  1. "De ce nu ar fi putut o entitate atotputernica din punct de vedere energetic sa faca din Pamant un soi de laborator propriu unde a creat tot ceea ce vedem?"
    Pentru ca nu este nevoie de existenta lui ca sa explicam aparitia lumii asa cum e ea.

    "Exista energia pozitiva si cea negativa... Te afli sub influenta uneia sau alteia... Si acest lucru este vizibil din deciziile pe care le iei si alegerile pe care le faci..."

    Aha, m-am lamurit, deci tu crezi ca esti mai bun si mai moral pentru ca te inspira dumnezeu si "morala crestina"

    Ei bine, eu pot fi buna si morala fara frica, fara teroare, fara sa ma intreb daca voi fi sau nu pedepsita.

    Ti-am demonstrat ce aveam sa iti demonstrez, pe alta data...poate..
    Recomand citita Himera Credintei in Dumnezeu de Richard Dawkins intre timp..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu poti fi nimic fara Dumnezeu. Oricum suntem un firicel microscopic de praf in Univers... Si da, daca ma alimentez cu energie pozitiva cred ca pot deveni mai bun, nu ca sunt mai bun...

    Fiecare devine ceea ce doreste... Esti buna morala si fara frica? Asta crezi tu despre tine? Toti avem o prea-buna parere despre noi... Spune-mi, adica spune-ti tie:

    Ai facut sex fara sa fii casatorita sau in afara ei?

    Ai mintit vreodata, catusi de putin fara ca sa repari aceasta?

    Ai barfit vreodata?

    Si asa mai departe... Una este lipsa fricii izvorata din lipsa credintei si alta este lipsa ei datorata uunui crez... Nu doresc sa te vad pusa in fata oamenilor care iti vor raul... Sunt curios cum ai reactiona... Daca ai putea sa te lasi manacata de lei in arenele romane pemtru lucrurile in care crezi, precum crestinii odinioara... Sau sa rezisti torturilor precum au facut mutli in puscariile comuniste... Faci pariu ca nu ai aceasta putere?

    Acum ies. Ma pun sa mai fac si lucruri mai normale... Ateismul este religia dezastrului cu adevarat> Te minte si te face sa te minti. Tu esti luana, dovada vie. Ti-o spun nu cu rautate ci cu toata iubirea ce o am pentru om si umanitate asa cum ar trebui ea sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca tu crezi ca Dumnezeu e o fiinta atat de josnica incat sa isi vare nasul in viata mea sexuala si sa emita judecati de valoare pe baza comportamentului meu sexual, crede-ma ca iti desconsideri foarte tare zeul.

    Lasa-i pe aia din puscariile comuniste, ca majoritatea erau fie preoti cu trecut legionar, fie preoti greco-catolici. Biserica ortodoxa a prosperat in timpul comunismului, si-a insusit proprietati care nu ii apartineau, si-a editat si tiparit de doua ori Biblia.
    Ceausescu a demolat..stii cate biserici? Stii cate biserici s-au CONSTRUIT in perioada comunista? Ia cauta niste cifre si vorbim dupa aia de "groaznica represiune". Ceausescu a demolat 1/5 din Bucuresti si , intamplarea face ca se gaseau si niste biserici printre cladirile daramate in marea sistematizare...
    Ateismul nu e o religie, e pozitia corecta a oricarei fiinte rationale care nu accepta ca poate fi sclav la bunul plac al unui zeu si oaie in turma. Ateismul nu mi-a oferiti niciodata nimic, dar nici nu mi-a promis nimic. Eu nu cred ca nu exista Dumnezeu. Eu te invit sa imi demonstrezi asta fara sa folosesti Biblia. Folosind selectie observationala, si eu pot sa iti demonstrez ca Allah e adevaratul dumnezeu, daca folosesc doar Coranul.
    Stii ce inseamna dovada? Stii ce inseamna sa iti argumentezi o pozitie? Stii ce inseamna examinarea unei dovezi? Obiectiv, rational, cu metoda stiintifica. Cu rezultate INDEPENDENTE de vreo "credinta sau intuitie interioara". Fapte. Reci. Dure. De necontestat.

    Daca religia ta nu rezista la o asemenea examinare, e buna de aruncat la cosul istoriei, laolalta cu Odin, Thor, Apollo si celalalte aberatii primitive.

    Consider ca am castigat disputa. Daca ai ceva nou si relevant, o dovada care sa poata fi demonstrata experimental, o dovada scrisa, arheologica care sa ateste povestirea crestina, dincolo de orice indoiala rezzonabila, te voi citi cu placere. Daca vii cu citate din Filocalia, Sfanta Traditie sau Scripturi, nu le accept. Nici din opera vreunui pastor, popa, preot, saman sau iluminat in vreun fel de ceea ce sustine.

    Dovada nu trebuie sa vina dintr-un "feeling" sau dintr-o credinta launtrica. Ci din afara religiei pentru a fi acceptata ca fapt. Iar dovada respectiva trebuie sa poata fi examinata de oricine oricand si oricat de mult, iar in urma examinarii trebuie sa ajungi repetat la aceleasi concluzii.
    Priceput?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu incerca sa ma iei de sus cu acel "Priceput?" de la final... Nu ai nici calificarea necesara si nici motiovatia de a o face.... Ai doar tupeul necesar...

    In urma examinarilor si prin metoda verificarii incrucisate ajung mereu la aceeasi concluzie pe care tu refuzi sa o intelegi, ca si taranul ce merge la gradina zoologica si vede girafa, exclama: Asa ceva nu exista!". Aduci argumentele altora fara sa le vezi fisurile.

    Tocmai ti-am adus argumentele, scrise in fuga, adevarat, din lipsa de timpo, pe intelesul tau, ca unui copil mic ce nu poate sa manance mancare tare inca...

    Am explicat cu argumente ca Dumnezeu nu este un mos cu barba alba ci este o forma de energie inteligenta. Si asa poti explica multe necunoscute stiintifice...

    Vorba lunga si zgomotoasa, zanganitul din cuvinte ca sa intimidezi sau ca sa atragi atentia nu tine. Am pus in fata ta ceea ce pentru mine este o certitudine iar pentru tine ar trebui sa fie o teorie usor de demontat. Daca te crezi in stare sa o faci, te invit sa o faci. Ma indoiesc insa ca vei putea sa te lupti cu mine pe acest taram si sunt sigur ca vei apela la Google...

    Cat de interesanti sunt cei care nu stiu dar vor sa apara atoatestiutori... Incepi sa devii la fel de iritant(a) ca un purice care te pisca si fuge fara a cauza vreo diferenta reala in viata ta...

    RăspundețiȘtergere
  5. PS: Tocmai ti-am demonstrat mai sus, in articol... Chiar si fara argumentele religioase poti, gandind intens si punandu-ti imaginatia la contributie, inchizand ochii si incercand sa iti inchipui Universul ca exista o forta ce le guverneaza pe toate. Ca i s-a revelat omului prin Biblie este o cu totul alta chestiune. Nu poti dezlega evenimente precum moartea si invierea lui Isus Hristos fiul lui Dumnezeu, intruchiparea lui Dumnezeu pe Pamant, de Dumnezeu si dumnezeuire. Ceea ce tu nu vrei sa recunosti de fapt este ca eu, spre deosebire de ceea ce stii tu in general, am o credinta si datorata sufletului dar ceea ce este important pentru tine este si o credinta RATIONALA... Te deranjeaza desigur din acest motiv argumentele si pot intelege aceasta...

    Iata ca un lucru bun s-a intamplat: ai spus "nu cred ca nu exista Dumnezeu" si ai scris Dumnezeu cu "D" capital... Felicitari... In acest sens esti castigat(a)...

    Faptul ca tu consideri ca nu ai pierdut disputa nu are nici o relevanta pana la urma... Caci nu noi judecam aceste lucruri nu-i asa? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am mai postat ultimele trei comentarii ale tale. Nu o sa ma invart in jurul cozii, adica nu voi intra in jocul tau. Ai argumentele toate doar trebuie sa iti pui mintea si inima la contributie. Totul depinde de sistemul de referinta nu-i asa? Ai inceput sa cauti nodul in papura si sa fi sofist(a) si asta este un lucru plicticos, pe deaspura faptului ca e pierdere de timp... :)

    Consider subiectul incheiat. Ai datele la indemana. nu o sa revin asupra ceea ce eu am scris si tu nu ai citit. Sanatate buna si sapa. Am scris inclusiv despre arca lui Noe, si marimea ei... Si te asigur ca ar fi incaput toate speciile de care tot vorbesti... Gadeste-te la ,marimea speciilor si apoi separa-le in cele care vietuiesc in apa, pe uscat sau pot apuca pe calea aerului... Am facut si un clacul matematic... Cine cauta gaseste...

    Si apoi, mi se pare ca nu poti lumina intunericul absolut, asa cum imi ceri tu sa te luminez eu pe tine, daca nu ti se deschide o usa ca sa poti intra. Si tu ai inchis-o! Ermetic! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Crestine, in Biblia ta scrie negru pe alb ca nu trebuie sa faci parada de credinta ta pe la colt de strada, in piata sau pe bloguri, sa te vada lumea. Luana ti-a adus argumente de bun simt si e mai pregatita ca tine sa traiasca si sa se bucure de viata.

    "Iar când vă rugaţi, nu faceţi ca ipocriţii pentru că lor le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile pieţelor ca să fie văzuţi de oameni.
    Adevăr vă spun: şi-au primit răsplata.
    Tu, însă, când te rogi, intră în camera ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău care este acolo, în ascuns, şi Tatăl tău, care vede în ascuns, te va răsplăti."

    So, epic fail! Ne vedem in iad. Pacat ca nu exista, la cat de mult va lamentati si va bucurati de ipoteticele suferinte ale necredinciosilor
    Asadar, lasa fata in pace, nu mai fi arogant si pleaca capul smerit. Nu mai da lectii altora candf habar nu ai pe ce lume traiesti.
    Singura ta consolare e sa moderezi comentarii, o palida copie a dictatorului celest in existenta caruia tu crezi.

    RăspundețiȘtergere
  8. luana-eram in coma gradul 3/4 la spital in urma unei tentative de suicid -m-am intalnit cu bunica moarta ,cu o colega moarta la 18 ani la un tunel de lumina si m-au trimis inapoi,m-am intalnit si cu duhul unei colege de clasa vii si cu fiica ei de 4 ani pe care n-o vazusem niciodata...sufletul omului e nemuritor ..qed..la fel pot sa iti demonstrez si restul fara biblie dar tu esti a lui satan si nu ma interesezi

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mariana: Deci nimic din ce am expus mai sus nu are logica, si argumentele puerile ale Luanei ti se par de bun-simt nu-i asa? Ce poti pentru ca sa mai si zici... Eu am tinut cont de un alt verset biblic aici, si anume acela de a nu-mi fi rusine sa imi expun credinta in Dumnezeu si Hristos... probabil ca stii si citatul acesta...

    @Monica: Experienta ta imi pare incredibila si mie... Si apoi... Tentativa de suicid?!!

    RăspundețiȘtergere
  10. De aceea Biblia se contrazice, depinde ce versete foloseti ca sa iti justifici pozitia. Vrei sa justifici sclavia? Foarte bine. Sclavia e acceptabila in Biblie, robii pot fi pedepsiti si ucisi dupa bunul plac al stapanului.

    Un parinte poate sa isi vanda copilul daca pofteste, iar Isus nu a avut nimic de comentat impotriva sclaviei, ba chiar da sfaturi in aceasta directie:

    "Timotei 6:1-2
    1Toti cei ce sînt supt jugul robiei, sa socoteasca pe stapînii lor vrednici de toata cinstea, ca Numele lui Dumnezeu si învatatura sa nu fie vorbite de rau.
    2Iar cei ce au stapîni credinciosi, sa nu -i dispretuiasca, supt cuvînt ca sînt ,,frati``, ci sa le slujeasca si mai bine, tocmai fiindca cei ce se bucura de binefacerile slujbei lor, sînt credinciosi si prea iubiti. Învata pe oameni aceste lucruri, si spune-le apasat"

    Vrei sa justifici crime, ok, vrei sa justifici incestul? No problem, Biblia te ajuta. Cititi pasajele cu Lot si fetele sale si o sa vedeti ce comod e.
    Stiti cum e cel mai ok si acceptabil mod sa iti iei o nevasta? Pui mana, o violezi, ii dai lui tac-su niste bani si te-ai scos. Ce aici:
    "Deuteronomul 22:28 Dacă un om întâlneşte o fată fecioară nelogodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea, şi se întâmplă să fie prinşi,
    Deuteronomul 22:29 omul care s-a culcat cu ea să dea tatălui fetei cincizeci de sicli de argint; şi, pentru că a necinstit-o, s-o ia de nevastă, şi nu va putea s-o gonească, toată viaţa lui."
    Foarte acceptabil, nu?

    Apoi, ia sa vedem, "mesajul mantuitorului"

    Ioan 14:27. Va las pacea, va dau pacea Mea.
    Ioan 16:33. V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine.

    SAU

    Luca 12:51. Credeti ca am venit sa aduc pace pe pamant? Eu va spun: nu; ci mai degraba dezbinare.
    Luca 22:36. Si El le-a zis: “Acum, dimpotriva, cine are o punga s-o ia; cine are o traista, de asemenea, s-o ia; si cine n-are sabie sa-si vanda haina si sa-si cumpere o sabie.

    Si, nu, nu e acceptabil sa le scoti din context si sa imi spui ceva de genul "vroia sa ne avertizeze ca mesajul lui va aduce dezbinare". Problema e care versete le iei metaforic si care le iei literal.

    La stiinta nu merge asa. Adevarul ramane imuabil si neschimbat indiferent de cum spuneai? "imaginatia si iluminarea" celui care face experienta.

    In cazul Bibliei, in functie de interpretare te raliezi pozitiei unuia dintre cele zece mii de culte crestine sau poti sa iti faci unul nou. Si fiecare dintre aceste culte sustine cu nerusinare ca reprezinta adevarul si viata, ca este cuvantul lui Dumnezeu. Iar ceilalti sunt niste rataciti, la fel de cazuti ca orice ateu.

    Monica, nu ar trebui sa iti raspund. Dar, asa, de curiozitate, ai auzit de DMT, adica de Dimethyltryptamine? Stiu ca nu e ceva usor de inteles pentru o femeie obisnuita cu cele sfinte, dar hai sa iti explic: In momemtul mortii, din glanda pineala se elibereaza o cantitate mare din aceasta substanta, care are un efect psihedelic. Apar halucinatiile, creierul are acces la amintiri din memoria latenta, episoade demult uitate
    Iti recomand sa citesti
    Rick Strassman, DMT: The Spirit Molecule: A Doctor's Revolutionary Research into the Biology of Near-Death and Mystical Experiences, 320 pages, Park Street Press, 2001, ISBN 0-89281-927-8

    RăspundețiȘtergere
  11. Mariana draga, Biblia nu se contrazice in nici un fel, si doar lipsa de concentrare asupra subiectului principal, ce provoaca usurinta scoaterii unor idei din context, pe fondul unei inimi de ateu te face sa crezi acest lucru... Spre exemplu cand Isus vorbea despre pace si dezbinare se referea la ruperea de deprinderile firii pamantesti.

    Nu imi recomanda sa citesc nimic. Am invatat sa imi selectez literatura cu mult timp inainte de aparitia internetului, unde toti sunt doctori si toti stiu. In plus sunt foarte sigur de lucrurile in care cred, si precum vezi am si o motivatie logica, bazata chiar pe descoperirile stiintifice...

    Faptul ca tu combati doar asa, din dorinta de a combate, oarecum din inertie, fara sa ai nici o idee clara, fara sa te fi dus la sursa ci ai conspectat doar de pe Internet mie imi spune ca gandesti destul de superficial problema. Dar faptul ca te intereseaza este un lucrur bun. Dumnezeu ne vorbeste in diverse moduri. Comunica in mod categoric cu noi. Poate face acest lucru ca si emitator de enrgie in cazul in care o parte din acea energie salasluieste in noi. In calitate de receptor te sfatuiesc sa dai butonul de volum la dreapta. Maxim. Ca sa il poti auzi si intelege! Infatuarea de prost gust nu isi are locul...

    Spunea intr-un comentariu ce nu l-am postat, fiindca tot batea apa in piua, Luana, ca Dumnezeu nu are dreptul sa o judece dupa comportamentul ei sexual... MA rog ceva de genul acesta... Dar reiesea clar de acolo. "moralitatea" pe care o tot flutura sub nas...

    Nu judec... Doar analizez si iau nota de diferenta intre vorbe si fapte... Asa cum i-am spus si Luanei, te sfatuiesc sa scoti capul din cutia de carton... Te poti orienta mai usor...

    RăspundețiȘtergere
  12. Uite, asta nu inteleg pe bune, fara intentia de a face misto cumva de credinta crestina sau de religie. Fiinta benevolenta, suprema a Universului stiut si celui nestiut, atotputernica, omniscienta, si omnipotenta, forma de energie care...ma rog ai inteles tu. Ce interes are sa imi spuna mie, unui neinsemnat atom, o fiinta mai mica decat cel mai umil graunte de nisip (la scara universala) cand sa fac sex, cu cine sa fac sex, in ce zile ale saptamanii sau in ce pozitie sa o fac...
    Mi se pare o preocupare atat de meschina in raport cu maretia a ceea ce ar trebui sa insemne din punct de vedere filosofic conceptul de Dumnezeu, incat vreau sa aflu parerea ta sincera.
    De ce ar trebui sa ii pese lui Dumnezeu daca o fac cu un barbat, cu zece, cu niciunul sau e in zi de sarbatoare ori nu.
    Personal, chiar daca maine s-ar demonstra din punct de vedere stiintifi existenta lui Dumnezeu, tot nu as fi convinsa ca versetele alea nu sunt introduse de simpli oameni acolo cu motive absolut meschine si lumesti.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Mariana

    Pai sa te facem sa intelegi atunci... Dumnezeu este o forma de energie da? Si in tine, exista o parte a acestei energii... Pe care, intr-un fel sau altul o poti curati sau murdarii prin ceea ce gandesti...

    Astfel nu conteaza mecanica sexului asa cum incerci tu sa insinuezi ci daca triumfa carnea si poftele ei ca in cazul animalelor sau triumfa constiinta care va pune ceva infranare peste instinctul animal...

    Astfel o curva sau un curvar se recunosc prin apucaturile lor care ccauta in viata doar a avea, a se impreuna, a manca si a dejecta ce mananca... Intr-un astfel de om, lipsa de constiinta sau mai bine zis mizeria pusa pe constiinta va astupa aproape sau in totalitate adevarul. Si din acel moment desi poate ca se auto-considera sau este considerat luminat de altii pentru capacitatea sa de a specula si de a ocoli regulile divinului, el batjocoreste clipa de clipa si ceas de ceas energia divina care il anima... Si cel mai grav, uita cat este de neinsemnat si trecator raportat la Univers... Se crede buricul targului desi traieste pe un firicel de praf din spatiu numit Terra...

    De fapt cred ca ai inteles toate acestea, numai ca nu prea iti convine si nu esti obisnuit(a) sa ti se spuna anumite lucruri in fata...

    RăspundețiȘtergere
  14. Când teologul guverna lumea, aceasta era acoperită cu colibe şi cocioabe pentru cei mulţi, palate şi catedrale pentru cei puţini. Pentru aproape toţi copiii, cititul şi scrisul erau arte necunoscute. Săracii se acopereau cu cârpe şi piei - devorau coji şi mestecau oase.
    Era Ştiinţei a venit, iar luxurile secolului trecut sunt necesităţi zilnice. Oamenii din clasa mijlocie au mai mult confort şi convenienţe decât prinţii şi regii din vremurile religioase.
    Dar peste toate astea se află dezvoltarea minţii. Există informaţie mai valoroasă în creierul unui om obişnuit de astăzi - al unui inginer mecanic, al unui chimist, al unui naturalist, al unui inventator decât era oriunde în lume acum 400 de ani.
    Aceste binecuvântări n-au căzut din cer. Beneficiile aceasta n-au venit din mâinile preoţilor. N-au fost găsite în catedrale sau în spatele altarelor - nici n-au fost căutate cu lumânări sfinte. N-au fost descoperite de ochii închişi ai rugăciunii, nici n-au venit ca răspuns la invocaţii superstiţioase. Ele sunt roadele libertăţii, darurile raţiunii, observaţiilor şi experimentelor - şi pentru toate acestea, omul îi este dator omului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Despre "tatal ceresc" si moartea ca finalitate din perspectiva unui necredincios

    RăspundețiȘtergere
  16. http://dotsub.com/view/ca894575-5c48-406d-ba68-0e5b72620bc6

    RăspundețiȘtergere
  17. Extrem de educativa perspectiva asupra rascumpararii pacatelor de catre Isus:

    http://dotsub.com/view/61e8499d-88e1-41d6-be53-3d15187daf47

    RăspundețiȘtergere
  18. Stiinta nu e aroganta.
    Stiinta admita ca nu stie toate raspunsurile, dar incearca sa le afle.
    Stiinta admite ca se poate insela, daca dovezi in sprijinul altei afirmatii sunt verificate de experiment si ofera o explicatie mai buna asupra lumii si realitatii.

    Religia in schimb e aroganta.
    Religiosul spune ca el cunoaste adevarul absolut si nimic nu il poate face sa isi schimbe opinia
    Cartea mea sfanta contine adevarul si el nu trebuie cautat in alta parte.
    Preotul, pastorul, ayatollah-ul, guru, shamanul, etc interpreteaza corect cartea de mai sus si nu am nevoie sa caut in alta parte.
    Mai mult de atat, o voce interioara ma asigura ca stiu adevarul si toti celalti de alte pareri nu sunt decat factori perturbatori si periculosi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si o confuzie care o fac toti religiosii cu privire la evolutie: omul NU se trage din maimuta. Omul este o specie de maimuta.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Luana. Intre un religios si un om care crede rational intr-o entitate superioara, este o mare diferenta... Religia se propaga prin traditie si apartenenta la un grup. Credinta nu tine nicidecum de aceste lucruri!

    Daca tu crezi ca esti o specie de maimuta, nu ma lasa pe mine sa te opresc in a crede asa ceva... Precum vad, unora le convine mai mult apartenenta la regnul animal...

    RăspundețiȘtergere
  21. Mi-as permite sa va atrag atentia asupra conferintei de la Stanford University in care exegetul biblic si profesorul Bart Ehrman discuta despre modificarile aduse Noului Testament de-a lungul timpului, prin greseli umane sau politica ecleziastica.

    Seria are 10 parti, este subtitrata in limba romana, si merita urmarita atat de religiosi cat si de atei. Recomand oricui este interesat de istorie si cunoastere.

    http://www.youtube.com/watch?v=m11-G-da8D0

    RăspundețiȘtergere
  22. Luana, asa cum spuneam si mai sus, atentie la vocea interioara pe care o asculti... S-ar putea sa nu iti vrea binele si s-ar putea sa nu iti apartina... Exact o astfel de voce interioara ma indeamna sa fiu cumpatat si infranat in apucaturi, sa fiu rational si sa imi iubesc aproapele... Asa ca vezi tu, tocmai ai certificat ceea ce scriam eu mai sus... O forma de energie inteligenta poate comunica sub forma gandului cu noi... Si cenergia pozitiva si cea negativa... Daca te tunezi pe negativ se spune ca "esti a diavolului" in limbaj popular... Si imi pare rau sa te anunt ca se pare ca asa si este, dupa cele afirmate de tine...

    RăspundețiȘtergere
  23. @Stefan U
    Domnul profesor in cauza se inseala sau minte cu buna stiinta, asa cum au facut-o si predecesorii lui incercand sa musamalizeze invierea lui Isus dupa ce tot ei, prin complot, l-au trimis la moarte...

    Si pentru ca tu nu stii aceste lucruri afla ca evreii au un mod de copiere a scrierilor astfel incat nici macar o virgula nu scapa.

    Si nu in ultimul rand, este foarte important sa stii ca mesajul biblic nu este alterat in nici un fel.

    Ai spus ca in vremea cand teologii conduceau lumea oamenii traiau in colibe in timp ce se construiau catedrale...

    Uiti insa, si este ciudata memoria ta selectiva, ca omenirea traia pe atunci in Evul Mediu, confunzi apucaturile omenesti cu porunca lui Dumnezeu si uiti sa spui ca ateismul (socialistii in general) este singurul vinovat pentru genocidele din secolul XIX si XX omorand in doar 100 de ani mai multi oameni decat in toata istoria anterioara a omenirii la un loc...

    RăspundețiȘtergere
  24. PS:
    Omenirea a luptat ca sa ajunga la un anumit nivel de constiinta, pentru ca acum, ateii sa spuna si asta inca asa, cu mandrie, ca sunt maimute...

    Interesanta evolutie aveti...

    RăspundețiȘtergere
  25. PSS:

    referitor la cererea de postare a anumitor articole si flme de pe You Tube, probabil ca ai inteles ca accept doar comentariile si ideile personale. Exact asa procedez si eu cand scriu.

    Demonstrati ca ati studiat voi, nu ca sunteti adeptii second-hand a unor idei ce vi se par potrivite voua... Asta nu inseamna ca aveti dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  26. Imi cer scuze de deranj, dar nu vad unde ati studiat dreptul?!?

    http://fireescapetone1.blogspot.com/

    PS: tot ce se observa este ca ati urmat o facultate de stiinte economice pe care nu ati terminat-o.

    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  27. @Ely Clau
    Am urmat cursurile Faculatti de Electrotehnica.

    Cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Hyperion din Timisoara.

    Cursurile Sectiei de Marketing din cadrul Facultatii de Stiinte Economice din Timisoara, unde din motive de sanatate, (trei operatii) nu am mai putut continua.

    ceea ce tu insinuezi in incercarea de a denigra, este de fapt un lucru enervant pentru multi: am cunostintele necesare din mai multe domenii si in consecinta cand vorbesc vorbesc in cunostinta de cauza, spre deosebire de altii... :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu insinuez nimic, pur si simplu v-am adresat o intrebare.
    O sugestie, poate ar trebui sa va reactualizati profilul de pe http://fireescapetone1.blogspot.com/
    Exceptand politicul, celelate subiecte ale d-voastra prezinta interes.

    PS: va citez: "spre deosebire de altii... :))" ... eu am 7 operatii (prima dintre ele fiind facuta de regretatul doctor Pesamosca), am terminat o facultate fiind licentiat in mate-info (specializarea matematica)

    RăspundețiȘtergere
  29. @ElyClau
    Cunoscand modurile de atac subversive ale celor care sustin USL, toate cu scopul de a degrada imaginea unei persoane in incercarea de a-i minimaliza statutul social si credibilitatea, si avand in vedere antecedentele tale de pe un site pe care nu am sa-l pomenesc aici pentru ca nu merita, da-mi voie sa ma indoiesc de sinceritatea ta cu atat mai mult cu cat imi este cunoscuta tehnica folosita mai sus...

    Ca sa ma exprim pe intelesul tuturor celor care ar citi acestea, intentia este de a anula ideile din sfera politicului prin aprobarea oricaror alte idei, care oricum sunt combatute cu furie de altii... Am lucrat 15 ani in vanzari, si precum am mai spus am studiat marketingul, lucruri ce tin foarte mult de psihologie. Recunosc o incercare de eludare atunci cand o vad...

    Dar desigur, tu ai pus pur si simplu o intrebare...

    Fire Escape este in trecutul meu... Nu mai am de ce sa actualizez... Este lipsit de interes... ce este cel mai important acum este ca romanii sa reinceapa sa creada cu adevarat in Dumnezeu si sa se scape odata, pentru totdeauna de cea mai mare nenorocire ce s-a abatut asupra Romaniei de la 23 august 1944 incoace: USL!

    Ideile mele politice sunt de bun-simt, bazate pe realitati si pe experienta personala din 1989 incoace, de aceea nici un argument de sustinere a USL, nu are nici o valoare pentru mine.

    Piata Universitatii a existat ca sa impiedice existenta a ceea ce azi se numeste USL. Si au fost starniti romani impotriva romanilor, de catre Ion Iliescu, care a adus minerii si i-a felicitat ulterior. pentru ce i-a felicitat? Pentru morti, raniti, sau violuri?!!

    Ma intreb asa, intr-o doara: daca as fi suferit sapte operatii tu cate ai fi spus ca ai?!! Este o indoiala fireasca, ce planeaza asupra oricarui individ ce sustine USL. Imi pare rau, dar din experienta mea, nici un om sanatos la cap nu ii sustine decat daca are un interes personal sau este santajabil. Si in mod clar, USL lucreaza impotriva dorintelor natiunii romane.

    RăspundețiȘtergere
  30. tot sapte, fie ca ma credeti sau nu.

    PS: nu ii sustin, dar de asemenea nu am oare dreptul sa nu ii sustin nici pe T.B. & PDL?!?
    Mai demult v-am spus ca sunt adeptul unei alternative noi. ca sa fie clar i-am spus si lui ghergheataelis (si de atunci este bolnava de scenarita) singura persoana pe care le stimez din prisma faptului ca au facut ceva, ceva pt Focsani si Vrancea este primarul Bacinschi in primul rand si apoi Oprisan, dar asta nu inseamna ca am sefi sau ca sustin USL. Ne-am lamurit. Si apropo, afectiunea mea este parapareza spastica mb stang inferior si momentan acum doi ani m-am oprit la a saptea, asta nu inseamna ca nu exista posibilitatea sa mai urmeze si altele, depinde cat rezista ligamentele.
    Sa aveti o zi buna si totodata imi pare rau ca n-am avut ce face si v-am intrebat ceva.

    RăspundețiȘtergere
  31. @ElyClau

    Nu ai dreptul sa sustii USL daca esti roman. In ceea ce priveste boala ta vezi tu, ai ales ales sa te alaturi unei turme de mincinosi, anume USL si sustinatorii lor, care din 1989 tot mint, inseala si jefuiesc poporul roman, si de aceea nu poti fi crezut, mai ales ca te si ascunzi si nimic din ceea ce spui nu poate avea o mare greutate sau valoare...

    Ca sa stii si tu, USL, timp de 20 de ani a "pedepsit" timiorenii si judetul intreg pentru ca nu i-au votat, nedistribuind fonduri pentru dezvoltare. desi Timisul este unul dintre judetele cu cea mai mare contributie la bugetul de stat... In schimb, in mod pervers si ca un soi de mita au luat munca unora si au redistribuit-o in alte zone ale tarii, mult mai putin productive, alimentand astfel oamenii lor...

    Asa ca nu, cu boli sau nu, cu operatii sa nu, nici un om cu scaun la cap nu are dreptul sa voteze USL. Nu un roman. Poate un tradator, un individ cu interese personale, sau un individ santajabil... Dar in nici un caz un roman!!!

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: