site stats

duminică, 15 ianuarie 2012

ADEVARUL DESPRE MITINGUL DIN PIATA UNIVERSITATII (preluare)











Ma uit cu scârba la toata pegra societatii care defileaza azi pe strazile din câteva orase din România. Putori, oameni frustrati, suporteri ai echipei Steaua, nostalgici comunisti, fani tembeli ai lui Crin Antonescu si pesedaci paternalisti, toate scursorile societatii, zoaiele cetatilor, prapaditi care nu se pot adapta la societatea liberala, la economia de piata, ultimii oameni, toata mizeria adunata de canalele politicii românesti din acesti 20 de ani.

În mintea lor paranoica, aceste lepre cred oare ca tot poporul e ca ei. Cele 500 de animale hamesite, si crescute de regimurile Iliescu cu pomeni nu vad urmatorul lucru. La nici 200 de m de aceste manifestatii sunt pub-uri, cinematografe, locuri de promenada, pline de cetateni normali.

E sâmbata seara, în Bucuresti, e week-end. Cei care muncesc de luni pâna vineri în companii private, cei care muncesc azi sunt în cluburi, sunt la film, sunt la plimbare. Cine sunt acestia? Românii normali, cei care au venituri de la 2000 de lei în sus, care nu muncesc pentru stat, nu au asteptat minuni de la sistem. Acestia sunt aliatul lui Traian Basescu si al puterii. Nu un aliat pe fata, direct, un aliat tacut care acum se afla în week-end si care a închis televizorul. Este plictisit de onomatopeele ziaristilor platiti si neprofesionisti.

Cei care au înteles ca viata ti-o iei de unul singur în mâini. Si eu ma numar printre cetatenii normali ai acestei tari care se uita cu sila si dispret la pegra societatii care manifesteazaa azi împotriva a ce? Nici ei nu stiu. Cred ca manifesta împotriva lor, a propriei inadaptabilitati.

Am citit sondajul CURS si am remarcat acolo aceasta nota. Cei care au venituri în România de peste 2000 de lei si lucreaza în mediul privat se regasesc printre cei care considera ca actuala putere va ramâne la conducere si dupa noiembrie 2012. Votantii USL sunt în proportie de 80% printre cei care au venituri sub 1000 de lei si mai putine clase de scolarizare.

Asadar, acolo în piata este ciocnirea civilizatiilor. Suburbanii împotriva unui regim capitalist. Punem pariu ca printre protestatari nu se afla nici un lucrator de la vreo multinationala, sau vreun angajat ai unei fabrici private? Ca sunt derbedei, pensionari, fosti comunisti, membrii PNL si PSD?

Editorial, Mihai Ionescu, www.criterii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: