site stats

duminică, 5 februarie 2012

PREDICA DE DUMINICA












Nu am mai postat nimic de ceva vreme la capitolul "Predica de duminica"... Dar am intalnit aseara un cuplu de englezi mai varstnici care mi-au spus o poveste adevarata legata de un prieten al familiei, arhitect in Machester, care in prezent se ocupa de construirea unei moschei... Si arhitectul, vazand ca cei care finanteaaza constructia sunt tineri, i-a intrebat de ce construiesc o moschee langa Manchester, in inima Marii Britanii...


Raspunsul a fost naucitor... "Aceasta moschee este o piatra de temelie pentru ca in viitor sa putem impune in Marea Britanie, legea islamica... Intai construim moscheea, dupa care aducem consilieri islamici... Eventual vom avea si un parlamentar musulman... Apoi inca unul... Si cand vom avea destui vom putea trece orice lege in Parlmanet"...

Ceea ce a urmat a fost nu concluzia mea ci concluzia lui Dan, care, impreuna cu sotia sa Alice, ni s-au alaturat aseara la cina... El a spus ceea ce va spun si eu: "Acesti oameni isi fac planuri pentru cincizeci de ani de acum incolo"... 

Eu completez doar cu atat: in timp ce multi isi fac planuri pentru cincizeci de ani, noi stam cu mainile in san si privim cum toate valorile traditionale crestine sunt demolate de ateismul promovat de socialism... Bietii adepti ai islamului, folositi in acest scop in tari cu traditie crestina, cred ca vor avea succes... Ei bine nu... Ateismul este o religie in sine. Una a descreierarii si depravarii. Celebreaza instinctul primar si reintoarcerea in copac...

Eu am ales sa il cred pe Cristos prin care ni s-a revelat Dumnezeu... Si de aceea va propun cuvintele de mai jos, scrise de Petru, apostolul ce l-a cunoascut pe Tatal prin Fiul si a fost apoi botezat cu Duhul Sfant... Pentru ca un crestin adevarat nu este religios. religia tine de actiunea mecanica, ce nu implica decat n mica masura constiinta... De aceea intre credinta si religie exista o mare diferenta... Religia fara credinta este ca un pom fara roade...


Petru 1:4
1. Astfel, dar, fiindca Hristos a patimit in trup, inarmati-va si voi cu acelasi fel de gandire. Caci cel ce a patimit in trup a sfarsit-o cu pacatul;
2. pentru ca, in vremea care-i mai ramane de trait in trup, sa nu mai traiasca dupa poftele oamenilor, ci dupa voia lui Dumnezeu.
3. Ajunge, in adevar, ca in trecut ati facut voia neamurilor si ati trait in desfranari, in pofte, in betii, in ospete, in chefuri si in slujiri idolesti neingaduite.
4. De aceea se mira ei ca nu alergati impreuna cu ei la acelasi potop de desfrau si va batjocoresc.
5. Dar au sa dea socoteala inaintea Celui ce este gata sa judece viii si mortii.
6. Caci tocmai in vederea aceasta a fost vestita Evanghelia si celor morti, pentru ca sa fie judecati ca oameni in trup, dar sa traiasca dupa Dumnezeu in duh.
7. Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti, dar, si vegheati in vederea rugaciunii.
8. Mai presus de toate, sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii, caci dragostea acopera o sumedenie de pacate.
9. Fiti primitori de oaspeti intre voi, fara cartire.
10. Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit.
11. Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu. Daca slujeste cineva, sa slujeasca dupa puterea pe care i-o da Dumnezeu: pentru ca in toate lucrurile sa fie slavit Dumnezeu prin Isus Hristos, a caruia este slava si puterea in vecii vecilor! Amin.
12. Preaiubitilor, nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca sa va incerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi;
13. dimpotriva, bucurati-va, intrucat aveti parte de patimile lui Hristos, ca sa va bucurati si sa va inveseliti si la aratarea slavei Lui.
14. Daca sunteti batjocoriti pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindca Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneste peste voi.
15. Nimeni din voi sa nu sufere ca ucigas sau ca hot, sau ca facator de rele, sau ca unul care se amesteca in treburile altuia.
16. Dimpotriva, daca sufera pentru ca este crestin, sa nu-i fie rusine, ci sa proslaveasca pe Dumnezeu pentru numele acesta.
17. Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu. Si, daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?
18. Si, daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?
19. Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor si sa faca ce este bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: