site stats

marți, 31 iulie 2012

NELINISTI

Azi am avut parte de o surpriza. Placuta. Am primit cadou o havana. Din tara lui Fidel. Castro. Si am atacat-o cu un pahar de coniac. Dupa care, cumplitul obicei al despicarii firului in patru a revenit cu putere... Si sunt nelinistit. Nu sunt inca limpezi apele in Romania. Ar fi trebuit sa fie deja totul clar. Insa nu este- De aceea m-am si abtinut in a mai scrie ceva despre asta doua zile. Insa rumegand cu calm fimul evenimentelor, senzatia de neliniste, in loc sa se atenueze creste... am acea senzatie de "nu stiu ce"... Am realizat ca totusi ceva nu este in regula...

DE CE PDL s-a dat la fund? DE CE au atat tupeu Ponta si Antonescu? DE CE nici declaratiiile UE nu domolesc USL? DE CE de la Kremlin se trimit semnale de sustinere? DE CE a pornit atat de brusc toata aceasta avalansa? Undeva, s-a intamplat ceva. Nu e vorba numai de dosarele penale ale unora din USL. Este ceva mai mult la mijloc. Ce?

Romania a deranjat foarte tare. Si este un pion important in regiune. Este clar ca celor de la Kremlin nu le convine o Romaniei democratica, ancorata in UE, la granitele sale, din motive de securitate. Aceleasi ca si in cazul scutului anti-racheta.

Citesc chiar acum pe un site USL ca "Rusia se dezmorteste militar"... Ma intreb daca invazia de turisti rusi, pe care nu i-am mai vazut in cei doi ani de cand sunt aici, sa aibe la dispozitie zboruri atat de dese, in conditiile in care criza a retezat mult din elanul turistic planetar, are vreo legatura cu toate astea. Brusc mi se pare ca lumea  intreaga intra in stare de asediu. Si ma intreb daca nu cumva, din nou, Romania este moneda de schimb. Pentru ca tradatorii prea sunt cu gura mare in conditiile in care au fost infranti si lumea libera le sta impotriva.

Dar mai bine le scriu aici pe toate. Nu vreau sa le tin la mine. Ca sa nu poata zice cineva vreodata ca nu am spus ce am spus... Si totusi este o umbra de neliniste. Nu o simtiti nicicare? Am eu hipersensibilitati sau sunt atrofiate simturile celor din jur?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: