site stats

vineri, 18 ianuarie 2013

EMINESCU vs. USL...Am primit aceste randuri de la o cunostinta, de ziua marelui poet roman, asupra caruia, iata, inteleg acum de ce tiganimea socialista din USL arunca si astazi cu laturi... Prima mea impresie a fost ca l-am plagiat desi va jur ca pana acum doua zile nu am avut cunostinta de aceasta scriere de gazeta...

Stiam ca Eminescu a fost persecutat datorita vederilor sale politice, dar abia acum incep sa inteleg si de ce... Stau si imi inchipui doar puzderia de mediocrii ce au incercat sa ii terfeleasca numele in ultimii 150 de ani... Genialitatea unui singur om a infrant, chiar si peste veacuri, nimicnicia. Este un semn ca si cu o floare se face primavara. O speranta pentru viitor...


M. Eminescu, Articol despre romani in presa anilor 1870.

"De când lumea, nu s-a vazut ca un popor sa stea politiceste sus si economiceste jos; amândoua ordinele de lucruri stau într-o legatura strânsa; civilizatia economica e muma celei politice.

Daca în timpul când ni se promitea domnia virtutii, cineva ar fi prezis ceea ce are sa se întâmple peste câtiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos. Sa fi zis cineva ca cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; ca cei ce combat functionarismul vor spori numarul posturilor cu sutele; ca cei ce sunt pentru independenta alegatorilor vor face pe functionar sa atârne atât de mult de autoritatile supreme încât aceste mii de oameni sa voteze conform comandei din Bucuresti; ca se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavoda - Chiustenge (Constanta n.r.), care nu face nici 5, si ca 4 milioane din pretul de cumparatura se va împarti între membrii Adunarilor; ca se va constata cum ca o seama de judecatori si de administratori în România sunt tovarasi de câstig cu banditii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea, lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmpla zilnic, fara ca opiniunea publica sa se mai poata irita macar.

Nu exista alt izvor de avutie decât munca, fie actuala, fie capitalizata, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari facând avere fara munca si fara capital, nu mai e îndoiala ca ceea ce au ei a pierdut cineva.

Mita e-n stare sa patrunza orisiunde în tara aceasta, pentru mita capetele cele mai de sus ale administratiei vând sângele si averea unei generatii. Oameni care au comis crime grave se plimba pe strade, ocupa functiuni înalte, în loc de a-si petrece viata la puscarie.

Functiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricati, loviti de sentinte judecatoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibusteri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toata mâna care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducatorilor lor o supunere mai mult decât oarba. Justitia, subordonata politicii, a devenit o fictiune. Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasa, care se denunta. Acest om este mentinut în functie, dirijeaza însesi cercetarile facute contra sa. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale, care calca fagaduielile facute natiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanti ai vointei legale si sincere a tarii. Cauza acestei organizari stricte e interesul banesc, nu comunitatea de idei, organizare egala cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscarie."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: