site stats

marți, 12 februarie 2013

FRICA












Frica este un lucru cumplit. Si, desi nu realizeaza lucrul acesta, omenirea traieste in frica... Frica de a nu avea. Frica de a face ceva. Frica de moarte. Frica de viata. Frica de altii. Frica de a nu pierde. Frica de durere. Frica de a iubi. Frica de a nu fi iubit... Frica. Frica! Frica!!! Frica a ajuns sa coabiteze astazi cu fiinta umana. Nu mai sta pitita undeva ascunsa, iesind doar din cand in cand la lumina pentru ca sa muste si apoi sa dea bir cu fugitii. Frica ce salasluieste astazi in oameni a capatat curaj...

A capatat curaj frica? Da! A capatat curaj pentru ca a fost cultivata cu grija timp de zeci de ani in noi, si suntem din ce in ce mai putini aceia care constientizam acest fapt... In tarile blocului estic de odinioara am trait acest experiment. Si iata ca vad frica infiltandu-se peste tot. Ascunsa in cutii pe care scrie de obicei "idee nobila" Frica sare a inceput sa ne puna piedica la tot pasul... Este o prezenta sociala cotidiana si din aceasta cauza comunicarea dintre indivizi are de suferit. Din greu.

Sa imi fie teama sa spun ca sunt impotriva manifestarilor ce ingaduiesc sau, si mai grav, incurajeaza lesbianismul si homosexualitatea? Sa imi fie teama sa spun ca Romania a incaput pe mana unor nevolnici tigani condusi de Ion Iliescu, gasca sa si puradeii lor, doar pentru ca am prieteni de etnie tiganeasca? Sa imi fie teama sa spun ceea ce am vazut si trait cu ochii mei? Sa imi fie teama sa stau vertical atunci cand toata experienta mea de o viata este contestata? Nicidecum!!!

Adesea, prezentandu-mi ideile, am intalnit interpelarea "Ce, te crezi infailibil in gandire?". O incercare de intimidare ce apare dintr-o alta frica. Frica interlocutorului meu de a nu pierde batalia de idei. O intrebare menita sa te puna in incurcatura. Stiu, pentru ca am fost multa vreme pus in incurcatura de astfel de interpelari. Astazi raspunsul meu este simplu: 

NU SUNT INFAILIBIL, DAR NIMENI NU POATE SA ANULEZE EXPERIENTA MEA DE VIATA, EDUCATIA SI NOTIUNILE DE CULTURA GENERALA.

Poate ca nu sunt capabil sa va explic cat de reala si de intensa este relatia mea cu Dumnezeu. Poate ca nu sunt capabil sa va explic de ce feminismul este o prostie iar homosexualitatea si lesbianismul lucruri nefiresti. Poate ca nu sunt capabil sa va explic notiunea de "dragoste fireasca". Poate spun... Si spun "poate" pentru ca eu cred ca, desi cititi multi si sunteti de acord cu ideile, pur si simplu va este frica sa faceti la fel. Si astfel, viata  mea se scurge incercand sa fac ceva pentru ca sa traiesc cat mai intens. Pentru ca frica imi blocheaza accesul la a trai viata din plin. Dupa sistemul de referinta pe care l-am adoptat.

Am invatat deja de multa vreme ca, daca imi este frica sa fiu EU, asa cum sunt, cu bune si cu rele, nu voi fi respectat niciodata. Nu vreau sa inspir teama nimanui. Dar vreau sa fiu respectat pentru ceea ce sunt, atat cat sunt. Pentru ca si atunci cand vine vorba de respect Frica este aceea care a malformat gandirea, si asa s-a ajuns la confudarea respectului cu teama pe care unii o au fata de altii...

As vrea sa spun ca nu imi este frica de nimic. Uneori insa mi se mai face. Si atunci o alung cu  urgenta cuvenita. Pentru ca sunt crestin. Si pentru ca daca il ai pe Dumnezeu in viata ta nu poti avea teama. Frica vine de la dusmanul oamenilor. Pentru aceia care nu cred ca exista Dumnezeu, in incercarea de a parea mai interesanti am sa le spun altfel:

In natura exista energie pozitiva si negativa. Frica este o influenta negativa si o frana. Curajul insa este un accelerator ce poate da rezultate pe care nici in visele cele mai salbatice nu vi le puteti inchipui. Si nimeni nu poate nega: curajul este energie pozitiva. Avem doua parti in noi: animalul si spiritul. Suntem ceea ce hranim mai mult in noi. Tu ce hranesti? Animalul care traieste prin instinctele de conservare induse de frica sau spiritul, oferindu-i cu curaj date REALE?

Sa nu uitati niciodata: CURAJUL ESTE PUTEREA DE A-TI INVINGE FRICA!!!

4 comentarii:

  1. Chiar de ce homosexualitatea e un lucru nefiresc? De unde dorinta asta subita de a interzice unor oameni sa se manifeste asa cum vor ei?

    De ce tu, autorule, crezi ca nu ești om pana nu protestezi împotriva unor oameni doar fiindcă nu fac sex cu cine ai face tu?
    Acesti oameni au dreptul de a fi tratat ca oameni, de a trai linistiti, fara a fi tinta urii irationale, intemeiate doar pe niste pasaje alese arbitrar dintr-o carte veche, scrisa acum multa vreme, care si-a atins limitele pe la inceputul Renasterii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. No numa-ncet.... Nu protestez impotriva homosexualilor ci impotriva faptului ca o minoritate imi impune reguli si dorinte ce contravin sanatatii sociale. De ce? Simplu: nu am vazut copii iesind pe fund.

    Nu ii trateaza nimeni incorect in schimb se dau prea mult victime ca sa obtina beneficii. Tu le dai un deget si ei inca mai vor... Despre asta este vorba. Nu ii uraste nimeni. Dar nici nu am de gand sa cultiv ca pe garoafe poftele lor nenaturale... Stapanirea de sine este un lucru mare. Te face sa fii OM. Cand hranesti animalitatea din tine esti mai putin de atat...

    Asa ca fie ca o iei stiintific, fie ca o iei pe calea credintei in Divinitate, rezultatul este cam acelasi... Aaaa... Faptul ca unii incearca sa complice lucruri simple si te fac sa iti pierzi orientarea tine pur si simplu de nivelul la care te afli... Asta deja nu mai este problema mea. Trebuie sa o rezolvi tu insati.

    RăspundețiȘtergere
  4. PS: Ca am uitat...

    DEMOCRATIA ESTE DESPRE MAJORITATE NU DESPRE MINORITATE!

    Ca sa fim clari nu de alta...

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: