site stats

duminică, 3 martie 2013

PREDICA DE DUMINICA

Legile create de oameni in ultimii 40 de ani, fie ele scrise sau sub forma de cutume, nu isi mai trag seva din legea lui Dumnezeu. Mai mult decat atat, imi pare ca legile facute de oameni in ultimele trei decenii, nascocite de gandurile lacome ale catorva, sunt o sfidare la adresa lui Dumnezeu... Numai daca stai sa gandesti la legile si obiceiurile privitoare la homosexualitate si liberalizarea sexului este suficient ca sa realizezi ca ceva este in neregula... Si nu incetam a ne mira de ce ne merge din rau in mai rau desi suntem ultrainaintati tehnologic...

Conceptul de moralitate a inceput sa devina o chestie de moda veche... ca si cand ar putea fi bunul simt demodat... Stacheta moralitatii a fost lasata nepermis de jos... Risc acum sa fiu luat in balon de toate doamnele si domnisoarele, precum si de toti prietenii mei de sex masculin... Insa vedeti voi, sexul in afara casatoriei este CURVIE... Iar sexul cu altcineva decat cu jumatatea careia i-am jurat credinta, sau aruncarea in asternuturile unei alte familii, este PREACURVIE...

Pana sa il cunosc pe Cristos am trait ambele experiente si, in mintea mea necoapta, credeam ca sunt un mare barbat... Si am savarsit astfel greseli nenumarate... Imi place sa spun lucrurilor pe nume. Da, am fost si curvar si preacurvar... Si stiu acest lucru. Sunt responsabil pentru erorile savarsite. Dar am speranta ca viata mea va fi rascumparata prin legamantul facut cu Cristos, cel care a murit pe cruce si a inviat a treia zi pentru pacatele fiecaruia dintre noi in parte...

Este uimitor sa vad, cu ochii mintii de acum, faptul ca prea multi nu accepta ca sunt curve, curvari, preacurve sau preacurvari, si vor sa li se acorde titulatura de domnisoare, domnisori, doamne sau domni. Asa ceva este peste poate! Curva este curva si sfantul este un sfant! Nu poti sa fi sfant daca faci lucruri imorale si nu poti trai in curvie sau preacurvie daca il crezi cu adevarat pe Dumnezeu! Nu spun eu asta, ci Dumnezeu. Sa nu care cumva sa indrazneasca vreunul sa zica "Dumnezeu ne face curve si curvari!", pentru ca noi insine ne facem astfel prin purtarea noastra. Avem liberul arbitru nu?

Omenirea uita. Dar toata aceasta uitare implineste practic profetiile biblice, unde cuvintele lui Isus rasuna cu putere, trasand vectorii de directie ai moralitatii si avertizand asupra starii omenirii inainte de "sfarsitul veacurilor"... Dumnezeu este PERFECT. Perfect in IUBIRE. Perfect in FACEREA DREPTATII. Si ni s-a intruchipat in forma omeneasca prin Isus ca sa ne arate ca se poate si cum trebuie procedat. Si daca vorbim despre moralitate, intotdeauna trebuie sa ne raportam la modelul perfectiunii si perfectiunea modelului: ISUS CRISTOS.

Matei 24
1. La iesirea din Templu, pe cand mergea Isus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca sa-I arate cladirile Templului.
2. Dar Isus le-a zis: "Vedeti voi toate aceste lucruri? Adevarat va spun ca nu va ramane aici piatra pe piatra care sa nu fie daramata."
3. El a sezut jos pe Muntele Maslinilor. Si ucenicii Lui au venit la El la o parte si I-au zis: "Spune-ne, cand se vor intampla aceste lucruri? Si care va fi semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului acestuia?"
4. Drept raspuns, Isus le-a zis: "Bagati de seama sa nu va insele cineva.
5. Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice: "Eu sunt Hristosul!" Si vor insela pe multi.
6. Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci.
7. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume.
8. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor.
9. Atunci va vor da sa fiti chinuiti si va vor omori; si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu.
10. Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii si se vor uri unii pe altii.
11. Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi.
12. Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci.
13. Dar cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit.
14. Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.
15. De aceea, cand veti vedea "uraciunea pustiirii", despre care a vorbit prorocul Daniel, "asezata in Locul Sfant" - cine citeste sa inteleaga! -
16. atunci, cei ce vor fi in Iudeea sa fuga la munti;
17. cine va fi pe acoperisul casei sa nu se coboare sa-si ia lucrurile din casa;
18. si cine va fi la camp sa nu se intoarca sa-si ia haina.
19. Vai de femeile care vor fi insarcinate si de cele ce vor da tata in zilele acelea!
20. Rugati-va ca fuga voastra sa nu fie iarna, nici intr-o zi de Sabat.
21. Pentru ca atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi.
22. Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate.
23. Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici sau acolo", sa nu-l credeti.
24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.
25. Iata ca v-am spus mai dinainte.
26. Deci daca va vor zice: "Iata-L in pustiu", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti.
27. Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului.
28. Oriunde va fi starvul, acolo se vor aduna vulturii.
29. Indata dupa acele zile de necaz "soarele se va intuneca, luna nu-si va mai da lumina ei, stelele vor cadea din cer, si puterile cerurilor vor fi clatinate."
30. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava.
31. El va trimite pe ingerii Sai cu trambita rasunatoare, si vor aduna pe alesii Lui din cele patru vanturi, de la o margine a cerurilor pana la cealalta.
32. De la smochin invatati pilda lui: cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape.
33. Tot asa, si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi.
34. Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta, pana se vor intampla toate aceste lucruri.
35. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
36. Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.
37. Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului omului.
38. In adevar, cum era in zilele dinainte de potop, cand mancau si beau, se insurau si se maritau, pana in ziua cand a intrat Noe in corabie,
39. si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.
40. Atunci, din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi luat, si altul va fi lasat.
41. Din doua femei care vor macina la moara, una va fi luata, si alta va fi lasata.
42. Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru.
43. Sa stiti ca, daca ar sti stapanul casei la ce straja din noapte va veni hotul, ar veghea si n-ar lasa sa-i sparga casa.
44. De aceea, si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi.
45. Care este deci robul credincios si intelept pe care l-a pus stapanul sau peste ceata slugilor sale, ca sa le dea hrana la vremea hotarata?
46. Ferice de robul acela pe care stapanul sau, la venirea lui, il va gasi facand asa!
47. Adevarat va spun ca il va pune peste toate averile sale.
48. Dar daca este un rob rau, care zice in inima lui: "Stapanul meu zaboveste sa vina!"
49. Daca va incepe sa bata pe tovarasii lui de slujba si sa manance si sa bea cu betivii,
50. stapanul robului aceluia va veni in ziua in care el nu se asteapta si in ceasul pe care nu-l stie,
51. il va taia in doua, si soarta lui va fi soarta fatarnicilor; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: