site stats

duminică, 19 mai 2013

PREDICA DE DUMINICA










Mult prea adesea, purtarea mea este considerata a fi cea a omului temator sau confundata cu lipsa de intelect... Adevarul insa este cu totul altul... Credinta in Dumnezeu iti da puterea de a te stapani si de a fi puternic intr-un cu totul altfel... Pentru cei ce ma cunosc din copilarie, aceia vor intelege de ce "esti atat de calm" este cel mai mare compliment ce l-am primit in ultima vreme...

Cristos ne vorbeste despre "nasterea din nou". O nastere spirituala. Un upgrade spiritual daca vreti. Am crezut, ca multi altii ca aceasta este o imposibilitate. Am crezut ca botezul in numele lui Cristos Isus este finalul de drum, dar, dupa aproape zece ani de la botezul in apa, am realizat ca acela a fost doar inceputul si ca pana la sfarsitul zilelor voi fi pentru Dumnezeu un santier in lucru...

Nu am nici un merit in toate acestea... Am vazut oameni carora le este frica sa deschida Biblia, de parca i-ar musca... Ei sunt deja muscati de sarpele inselaciunii fara ca sa stie, si asta EXACT pentru ca nu pot invinge inexplicabila teama ce ii cuprinde cand vorbesc despre Dumnezeu... Cunosc senzatia. Am fost ateu trei sferturi din viata. Si vorbesc sapte limbi, am fost admis la patru institutii de invatamant superior, fiind genul care crede in Logica... Poate ca unii isi vor pune acum intrebarile corecte in loc sa adopte concluzii false, prefabricate de ideile preconcepute si informatii eronate sau idei second-hand...

Romani 12

1. Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca.
2. Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.
3. Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi sa nu aiba despre sine o parere mai inalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta pe care a impartit-o Dumnezeu fiecaruia.
4. Caci, dupa cum intr-un trup avem mai multe madulare, si madularele n-au toate aceeasi slujba,
5. tot asa si noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar, fiecare in parte, suntem madulare unii altora.
6. Deoarece avem felurite daruri, dupa harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui.
7. Cine este chemat la o slujba sa se tina de slujba lui. Cine invata pe altii sa se tina de invatatura.
8. Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie.
9. Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau, si lipiti-va tare de bine.
10. Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia.
11. In sarguinta, fiti fara preget. Fiti plini de ravna cu duhul. Slujiti Domnului.
12. Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune.
13. Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie. Fiti primitori de oaspeti.
14. Binecuvantati pe cei ce va prigonesc: binecuvantati, si nu blestemati.
15. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang.
16. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti.
17. Nu intoarceti nimanui rau pentru rau. Urmariti ce este bine, inaintea tuturor oamenilor.
18. Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii.
19. Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati", zice Domnul.
20. Dimpotriva: daca ii este foame vrajmasului tau, da-i sa manance; daca-i este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei ingramadi carbuni aprinsi pe capul lui."
21. Nu te lasa biruit de rau, ci biruie raul prin bine.

2 comentarii:

  1. http://cerchez-florin.blogspot.ro/2013/05/de-ce-nu-trebuie-sa-crezi-tot-ce-scrie.html

    Cred ca merita si o alta abordare a bibliei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu merita. Pentru ca este vorba de pareri second hand pornite3 de la idei preconcepute, ale unora care nu au studiat TEMEINIC Biblia. Pot spune cu mana pe inima ca, exact ca si apostolul Pavel, am purces la studierea Bibliei pentru a dovedi ca este vorba despre extraterestrii soi pentru a-i face praf pe crestini...

    Sunt vorbitor a sapte limbi si am fost admis la patru facultati, dintre care una tehnica... Sunt genul care crede in dovezi si in legaturile logice. pe cale de consecinta nu sunt religiosul tipic. In fapt nu sunt religios deloc. Experienta mea ar trebui sa puna un om cu capul pe umeri pe ganduri. Este prima si ultima oara cand admit reclama pentru site-ul propriu. Iti urez luminarea ochilor mintii si deschiderea portilor inimii. Lucrurile astea vin odata cu maturizarea, cu coinditia sa fi un spirit liber cu adevarat. Asta inseamna sa ai curajul a cerceta direct si foarte atent sursa, comparand-o cu descoperirile stiintifice. Spre exemplu pentru mine evloutionismul lui Darwi8n este o metoda a Creatiei. E mult de explicat. Am aproape 4 decenii de studiu. Poate ca intr-o zi le vei avea si tu.. Nu vei gandi altfel. Te asigur! Ma rog ca Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa faca din tine unul dintre cei mai vajnici luptatori ai sai! Amin!

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: