site stats

duminică, 2 iunie 2013

PREDICA DE DUMINICA












Oamenii nu s-au schimbat foarte mult fata de vremurile biblice. De fapt ori de cate ori uita de Dumnezeu se intampla aceleasi lucruri: apar lacomia, durerea, razboaiele... Si fac raul crezand ca fac bine. Si spun binelui rau... Greu cu noi oamenii... Avem inima nepriceputa si nu ne place adevarul... Nu vrem nici sa fim vindecati... Ne scaldam in mocirla pacatului si spunem ca este apa limpede de izvor...

Isaia 5
8. Vai de cei ce insira casa langa casa si lipesc ogor langa ogor pana nu mai ramane loc, si locuiesc in mijlocul tarii!
9. Iata ce mi-a descoperit Domnul ostirilor: "Hotarat, aceste case multe vor fi pustiite, aceste case mari si frumoase nu vor mai fi locuite.
10. Chiar zece pogoane de vie nu vor da decat un bat, si un omer de samanta nu va da decat o efa."
11. Vai de cei ce dis-de-dimineata alearga dupa bauturi ametitoare si sed pana tarziu noaptea, si se infierbanta de vin!
12. Harpa si lauta, timpanul, flautul si vinul le inveselesc ospetele; dar nu iau seama la lucrarea Domnului si nu vad lucrul mainilor Lui.
(...)
18. Vai de cei ce trag dupa ei nelegiuirea cu funiile minciunii, si pacatul, cu sleaurile unei carute
19. si zic: "Sa-Si grabeasca, sa-Si faca iute lucrarea, ca s-o vedem! Sa vina odata hotararea Sfantului lui Israel si sa se aduca la indeplinire, ca s-o cunoastem!"
20. Vai de cei ce numesc raul bine, si binele, rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina, intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune!
21. Vai de cei ce se socotesc intelepti si se cred priceputi!
22. Vai de cei tari cand este vorba de baut vin si viteji cand este vorba de amestecat bauturi tari;
23. care scot cu fata curata pe cel vinovat, pentru mita, si iau drepturile celor nevinovati!

Iar in Noul Testament...

2 Timotei 3
1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.
6. Sunt printre ei unii care se vara prin case si momesc pe femeile usuratice, ingreuiate de pacate si framantate de felurite pofte,
7. care invata intotdeauna, si nu pot ajunge niciodata la deplina cunostinta a adevarului.
8. Dupa cum Iane si Iambre s-au impotrivit lui Moise, tot asa si oamenii acestia se impotrivesc adevarului, ca unii care sunt stricati la minte si osanditi in ce priveste credinta.
9. Dar nu vor mai inainta; caci nebunia lor va fi aratata tuturor, cum a fost aratata si a celor doi oameni.
10. Tu insa ai urmarit de aproape invatatura mea, purtarea mea, hotararea mea, credinta mea, indelunga mea rabdare, dragostea mea, rabdarea mea,
11. prigonirile si suferintele care au venit peste mine in Antiohia, in Iconia si in Listra. Stii ce prigoniri am rabdat; si totusi Domnul m-a izbavit din toate.
12. De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti.
13. Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi.

Suna familiar? De ce oare?

2 comentarii:

  1. 3. Dar oamenii rai si inselatori vor merge din rau in mai rau, vor amagi pe altii si se vor amagi si pe ei insisi.

    Ti se potriveste...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru tot ceea ce fac voi da seama, la fel ca si tine in fata lui Dumnezeu. Consider un noroc faptul ca ma judeca cel atotputernic si nu omul cu porniri rautacioase, neascultator de parinti si de Dumnezeu. Ma las la judecata Lui cea dreapta. In rest sa fi sanatos si sa te ingrijesti de propria ta viata spirituala cum se cuvine iti urez. In aceasta alergare este "fiecare pentru el"... Numarand pacatele altora nu vei deveni un sfant... Mai ales cand inventezi pacatele... Ca tot veni vorba de citate: "Nu judeca pentru ca sa nu fi judecat" cum iti suna?

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: