site stats

duminică, 9 iunie 2013

PREDICA DE DUMINICA











Zilele acestea in Romania au avut loc multe discutii pe tema homosexualitatii si a libertatilor sexuale. Pe siturile laice am vorbit din punct de vedere laic. Am explicat ca democratie se raporteaza la MAJORITATE nu la MINORITATE. In plus toata aceasta problema este fals creata intrucat nu am auzit sa exoste discutii pe tema libertatilor sexuale decat dupa ce au inceput paradele gay si cererile de ingaduire a casatoriei intre persoane de acelasi sex, precum si voci care cereau drept de adoptie pentru copii a cuplurilor gay... Scria pe o pancarta zilele acestea "GAY E OK"... Este? NU! Scria pe o alta "URA NU E NORMALA". Adevarat... Dar nici sa fii gay nu este normal pentru ca omenirea nu asa s-a dezvoltat...

Apoi privesc din punct de vedere al crestinului aceste lucruri... Desigur trebuie sa ma raportez la Biblie, Cuvantul Lui Dumnezeu... Ca si crestin, desigur ca nu pot sa am o atitudine de ura fata de nimeni, insa in acelasi timp nu pot accepta batjocorirea lui Dumnezeu si a invataturilor Domnului nostru Isus Cristos.

Ca si crestin, necasatorit fiind, lupt adesea cu poftele carnii insa aleg sa le infranez, pentru ca sa mai urc o treapta in spiritualitate... Fac acest efort zilnic, uneori aproape clipa de clipa... Cei care sunt crestini stiu la ce ma refer... Este greu, pentru ca suntem oameni si suntem supusi ispitelor. In functie de maturitatea spirituala unii mai des, altii mai rar, cu totii pacatuim in diverse feluri (a nu se uita ca poti pacatui si cu gandul, nu numai cu fapta)...

Si atunci, cu sistemul de referinta crestin la indemana, imi pun o intrebare ce mi se pare relativ importanta:
"Daca eu, care sunt orientat sexual in mod firesc, natural, fac eforturi zilnice ca sa ma imbunatatesc, luptand continuu ca sa pun stavila poftelor carnii, imi indrept rugaciunile catre Divinitate pentru a ma ajuta in acest sens, avand mai apoi in vedere ca Dumnezeu da vindecare ologilor si orbilor, ba inca invie si mortii, de ce oare homosexualii, lesbienele si bisexualii nu fac acelasi efort si se complac in modul lor de viata pervers numind cu nefireasca indrazneala raul bine?

Cuvantul lui Dumnezeu este clar in acest sens. Nu exista echivoc:

LEVITIC 18:22
22. Sa nu te culci cu un barbat cum se culca cineva cu o femeie. Este o uraciune.

ROMANI 1:24-28
24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;
25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.
26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;
27. tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
28. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.

AMIN!

PS: Pentru aceia care nu au sesizat clar concluzia:
"Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: