site stats

duminică, 8 iunie 2014

PREDICA DE DUMINICA










Am auzit in doua randuri o povestire ce incepe cu o intrebare:

"Care este diferenta intre speranta si credinta?"

Drept raspuns, povestea spune ca in urma unei secete groaznice satenii au fost rugati de preotul locului sa vina toti la o zi de rugaciune speciala, pentru ploaie. Toti s-au prezentat cu Biblii, cu mic cu mare. Aceasta este SPERANTA. Dintre toti, o fetita a adus cu ea o umbrela. Si aceasta este CREDINTA.

Cand au ajuns la norod, a venit un om care a cazut in genunchi inaintea lui Isus si I-a zis: "Doamne, ai mila de fiul meu, caci este lunatic si patimeste rau: de multe ori cade in foc si de multe ori cade in apa. L-am adus la ucenicii Tai, si n-au putut sa-l vindece." "O, neam necredincios si pornit la rau!", a raspuns Isus. "Pana cand voi fi cu voi? Pana cand va voi suferi? Aduceti-l aici la Mine." 

Isus a certat dracul, care a iesit afara din el. Si baiatul s-a tamaduit chiar in ceasul acela. Atunci ucenicii au venit la Isus si I-au zis deoparte: "Noi de ce n-am putut sa-l scoatem?" "Din pricina putinei voastre credinte", le-a zis Isus. "Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: "Muta-te de aici acolo", si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta.

Matei 17:14-20

Am eu senzatia sau cei care vorbesc despre gandirea pozitiva sunt doar niste imitatori palizi si limitati?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: