site stats

vineri, 12 septembrie 2014

ISTORIA UNEI FALSIFICARI: CORANUL
Pentru ca am inceput sa studiez Biblia la o varsta destul de frageda (aveam doar saisprezece ani cand am inceput sa caut in Biblie indicii care sa demonstreze ca este vorba despre extraterestrii), nu este de mirare ca am ajuns in timp sa verific veridicitatea textelor biblice cu descoperirile stiintifice din toate domeniile, la fel cum trecerea mea de la ateism la crestin practicant a fost - desi dureroasa adesea - a fost una naturala, acceptata nu orbeste ci rational...

Cred ca sunt mai bine de zece ani de cand am avut inspiratia sa citesc si Coranul. Am fost impins de curiozitate. Vroiam sa inteleg de unde vine aceasta discordie intre islam si crestinism. Cum deja textele biblice imi erau familiare ceea ce mi s-a intamplat a fost echivalentul unui soc. Un soc cultural desigur. Coranul cuprindea nici mai mult nici mai putin decat texte biblice adunate oarecum haotic, lipsite de cronologie, la care au fost adaugate texte ce perverteau sensul initial. Si atunci am inceput sa imi pun intrebari serioase, mai ales dupa ce am citit undeva in subsolul cartii ca "preotii crestini si jidanii sunt Satana"...

Prima intrebare a fost CAND. Si am aflat: Coranul a fost conceput in secolul al VII-lea de catre cel care s-a autointitulat "ultimul profet al lui Allah pe Pamant". Si numele lui este Mahomed. In treacat fie spus, in ebraica, Dumnezeu este "Elohim", si unui lingvist nu i-ar fi greu sa gaseasca radacini comune celor doua denumiri... Deci Coranul a fost scris cam la sase sute de ani dupa aparitia textelor Noului Testament, texte redactate de martori OCULARI ai unor evenimente extraordinare ce l-au avut ca figura centrala pe Isus Cristos. Isus Cristos care apare si in Coran. Insa doar ca simplu profet... Si asta la sase sute de ani DUPA evenimente...

Urmatoarea intrebare, in mod natural a fost UNDE a aparut aceasta scriere, si CUM se face ca exista atatea similitudini intre Coran si textele Biblice... Ani de zile am suspectat un lucru si anume acela ca Mahomed "profetul" a avut contact cu crestinismul, intrucat Siria de exemplu a fost una dintre pepinierele crestinismului timpuriu. Saul din Tars, devenit apoi Pavel, apostolul neamurilor, a fost crestinat pe drumul Damascului spune Biblia in capitolul "Faptele Aposolilor" si s-a transformat dintr-un prigonitor al crestinilor in cel mai puternic mesager al crestinismul si al mesajului cristic, fiind ajutat si de educatia aleasa.

Pana aseara insa, din motive pe care nu le-am elucidat inca, nu am cautat dovezi in sprijinul teoriei mele conform careia Mahomed ar fi folosit textele biblice si ca le-a modificat spre a le folosi cu alte scopuri decat elevarea intelñectuala si spirituala. Insa asdeara m-am dus pe Wikipedia. Ma asteptam oarecum la ceea ce a urmat. Insa nu m-am asteptat la date atat de concrete. Si sunt sigur ca exista multi teologi si oameni bine pregatiti care stiu aceste lucruri insa asta imi spune doar ca "politically correct" trebuie aruncata la cosul de gunoi, fiind o atitudine dezastruoasa pentru comunicarea corecta.

Exista dovezi directe si circumstantiale care sprijina spusele mele: Mahomed a falsificat Biblia si a numit-o Coran. Cati adepti si promotori ai islamului sunt insa dispusi sa creada ca au fost mintiti aproape 1500 de ani?!! Eu unul nu as vrea sa ma aflu in fata unei atari situatii...

Si totusi acesta pare a fi adevarul... Pentru ca Mahomed (cu aprobarea dumneavoastra dau copy/paste din Wikipedia): 

"La 12 ani calatoreste în Siria, unde un calugar crestin , numit Bahira ,recunoaste semnele tainice pe umarul lui Mohamed care îi vestesc vocatia de prooroc".

Desigur, pòvestea cu semnele tainice este una din Coran. Ceea ce este insa cert este faptul ca Mohamed A AVUT contact cu crestinismul! Si lucrurile nu se opresc aici!

"E foarte posibil ca Mahomed sa fi fost impresionat de vegile, rugaciunile si meditatiile anumitor calugari crestini pe care îi întâlnise sau de care auzise vorbindu-se în calatoriile sale. Un var al Khadijei (prima sa sotie n.a.) era crestin. În plus, anumite ecouri ale predicatiei crestine, ortodoxe ori sectare (nestoriene, gnostice), precum si ideile si obiceiurile ebraice, erau îndeajuns de cunoscute în orasele arabe".

"Cu toate ca, în timpul lui Mahomed, este putin probabil ca religia Arabiei Centrale sa fi fost modificata de influente iudeo-crestine, prin evreii (prezenti într-un mare numar la Iatrib - viitoarea Medina) si crestinii (prezenti la Mecca, majoritatea de conditie foarte umila, probabil sclavi abmisieni si insuficient instruiti), Profetul a avut contact cu elemente iudeo-crestine".

Pana aici lucrurile sunt oarecum clare. Insa apare acum o alta intrebare: de ce a modificat Mahomed texte cunoscute? Raspunsul poate fi mai simplu decat am crede:

"Muhammad începe sa predice, întâi în familie si printre cunostinte, apoi publicului larg. La început el este ignorat de majoritatea oamenilor, iar mai apoi ridiculizat". 

Incercand sa fac un scenariu logic, imi pot inchipui (si recunosc speculez, dar o fac logic, cunoscand natura umana) ca dupa ridiculizare, Mahomed a inceput sa "adapteze" textele scripturilor destul de rapid pentru ca:

"Totusi, el reuseste sa atraga din ce în ce mai multi oameni la noua sa religie. Cu fiecare an care trecea, noi capitole erau revelate din Coran. Pe masura ce numarul celor ce îl urmau crestea",

Un indiciu plauzibil despre transformarea omului pasnic si corect care era Mahomed in omul care avea sa treaca la sabie, gasim tot in Wikipedia, care a folosit sdrept sursa porincipala chiar Coranul:

"Muhammad devine o amenintare la adresa conducatorilor societatii sale si este persecutat, alaturi de cei care îl urmau. Un timp s-a bucurat de protectia unchiului sau Abu Talib, dar dupa moartea acestuia Muhammad este nevoit sa îsi paraseasca orasul natal si sa mearga cu un grup de musulmani devotati în orasul Yatrib în 622, unde fusese invitat de doua triburi rivale, care acceptasera sa-l recunoasca drept conducator spiritual si se asteptau ca el sa le arbitreze disputele. Acest eveniment se numeste Hejira si marcheaza începutul anului Islamic. Hejira înseamna în araba "emigrare". Numele orasului este schimbat în Medina ('Orasul' (în araba), ca prescurtare de la numele complet de 'Orasul Profetului' (al Madinat al-Nabi))".

Si nu pot sa nu remarc... Apostolii crestini au rezistat prigonirilor si nu au ripostat cu violenta niciodata. Mult mai tarziu, in tenebrele Evului Mediu, oamenii au folosit dogmele crestine pentru a purta razboaie spre slava lor. Insa in aceasta perioada a crestinismului timpuriu nici nu se punea problema ca asa ceva sa se intample...

Mahomed insa, ramas fara protector, s-a refugiat in cetatea inamica de unde in mod clar a planificat cucerirea orasului natal. A fost un act de orgoliu. Exact opusul a ceea ce invata scrierile crestine. Si daca acest om a fost intr-atat de orgolios, cum sa nu ti se para foarte plauzibil ca a facut modificarile si adaugirile la textele Biblice pentru a-si crea si consolida un pol de putere?!! Mentalitatea lui Mahomed este usor de intuit! 

Ea se propaga pana in zilele noastre si este vizibila nu doar la radicalii islamisti ci, daca stai suficient prin preajma la fiecare adept al religiei instituite de Mahomed. Ei cred din inima aceste lucruri pentru ca de la o frageda varsta aceste lucruri le sunt turnate in cap zilnic. O varsta la care nu au capacitatea de a rationa si de a se opune. 

Si astfel, falsficand textele unor marturii scrise de martori oculari, Mahomed a inselat si distrus generatii intregi, privandu-le de o conditie esentiala pentru elevarea spiritului uman: gandirea libera. Le-a inchis ochii mintii si i-a transformat pè sute de milioane dintre ei criminali. Nu stiu daca ar fi mandru de asta. Poate ca si-a dorit altceva. Dar asta se intampla cand stalcesti adevarul cu inima ta nepriceputa... Nu ma pot abtine sa nu ma inspaimant. Actiunile noastre poat avea efecte si peste o mie de ani...

Nu cred ca exista o solutie de rezovare a problemei. Lumea islamica este prea radicala pentru a accepta ca exista o umbra de indoiala macar asupra scrierilor din Coran. Teoretic, educatia ar fi solutia. Dar cu indivizi care refuza asa ceva este greu. Avem si in Romania un exemplu de acest gen. Etnia gitana refuza categorit sa se cupleze la sistemul educational si sa se adapteze normelor general acceptate de civilizatie... 

Si daca intr-un stat unde populatia bastinasa are supèrioritatea numerica lucrurile sunt dificil de rezolvat nu vreau sa imi inchipui cum ar fi sa incerci sa faci asta in statele islamice, mai ales cand legea islamica permite sa fii ucis pentru orice vorba spusa impotriva Coranului. probabil ca acest text m-ar pune in pericol si pe mine daca as fi important. Insa nu cred ca este cazul.

Epilog: imi vin in minte cuvintele lui Putin despre maimuta cu grenada in mana si le leg de faptul ca intotdeauna socialismul a fost in stransa legatura cu agitatia violenta nu numai din lumea araba dar si din intreaga lume... Si ma infior... Daca nu actionam, si asta rapid, probabil ca al doilea razboi mondial va fi considerat candva de istorie ca fiind unul moderat in materie de violenta si numar de morti. Daca va mai exista istorie...

5 comentarii:

 1. Buna ziua.teoria dumneavoastra este oarecum plauzibila.totusi as vrea sa va spun ca sunt Crestin Ortodox de la inceput pentru a nu avea dubii fata de ce as vrea sa va scriu acum.ce ati face daca intr-o buna zi ati fi informat ca tot ceea ce am invatat din scripturi este doar o mica parte adevarat?as vrea sa va mai intreb cate ceva dar pentru moment mi-ar ajunge raspunsul la intrebarea de mai sus.multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intrebarea ta ma bucura, pentru ca arata un interes sincer si real. Inainte de toate teoria mea nu este oarecum plauzibila ci foarte probabila, fiindca se bazeaza, precum am aratat in articol, pe dovezi circumstantiale ce nu pot fi inlaturate si nici contestate. Crestin ortodox dar nu practican sa inteleg... Deduc asta din faptul ca nu exista CREDINTA, ci doar religia. Ca sa raspund mai pe larg, ar lua prea mult timp. Scripturile sunt scrise de catre MARTORI OCULARI. Desigur, multi ar dori sa falsifice si sa adauge, caci marxismul cultural promoveaza ateismul, insa intrebarea corecta este alta: cat de intelept este un om care crede pe unul ce vine sa spuna povesti dupa 2000 de ani si nu crede martorii oculari ai vremii? Personal consider nu ca evenimentele nu sunt adevarate ci ca inca exista multe lucruri neintelese. Descoperirile stiintifice sustin textele biblice... Asta ai fi stiut daca ai fi STUDIAT scripturile. Si cand spun studiu, te indemn sa pornesti a face acest lucru choar si din perspectiva ateului, apoi sa compari cu descoperirile stiintifice... Spre exemplu, pana prin evul mediu se credea ca Pamantul este plat, insa Genesa descrie nici mai mult nici mai putin decat... Big-Bang-ul! Desigur, ij cercetare trebuie avut in vedere si limbajul arhaic, si cunostintele vremii. In ce ma priveste, nu am nici o indoiala ca tot ceea ce invatam din scripturi ESTE adevarat! Asta crede ORICE CRESTIN. Si aici ar trebui sa te intrebi din nou: esti sau nu crestin cu adevarat? raspunsul este undeva in tine. trebuie doar sa fii sincer cu tine insuti. Exista o diferenta intre religie si credinta. Sper sa o descoperi. Doar tu poti face acest lucru...

   Ștergere
 2. Pai da, i-a amagit dracul cu vorbe. La fel ca si pe budisti, hinduisti etc. Orice invatatura care duce la mandrie si nesocotinta aproapelui e draceasca. Vai de cei ce se vor sminti dar mai vai de cei prin care intra sminteala in lume. Sfintii Parinti ne invata asa: smerenia si rugaciunea pentru iertarea pacatelor. Pe astea sa le cautam nu plazmuirile mintii care duc la infumurare pentru ca din mandrie vin. Astea din urma sunt insuflate de amagitorul, iluzionistul, nascocitorul si alte 1000 de nume pe care le are. Noi, pacatele noastre sa le vedem mai degraba. Mila e toata Scriptura, pe oamenii astia trebuie sa ii plangem si sa ne rugam pentru ei ca se afla in amagire mare.

  RăspundețiȘtergere
 3. Corect Eugen Grecu! Insa Dumnezeu da, nu baga si in straita! Cineva trebuie sa le spuna acestor bieti oameni ca se afla in eroare si ca sunt mintiti de 1300 de ani!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. RELIGIA. Un subiect controvesat, religiile sunt adoptate in functie de nevoile sociale imediate ale unei comunitati. Imediate - in timpul vietii lor. După aceea sunt adaptate de generatiile viitoare prin predici, slujbe, talmaciri, rastalmaciri(traduceri, interpretari, vizionarism, har, etc). Cosevatorismul in acest domeniu se naste din lipsa sociala a unei alternative, precum si din traditie. Ritulitatea Nasterii, casatoriei si mortii. Timpul e pretios. Am scris prea mult. Publica fara aprobare, oricum poti sterge dupa. Daca vrei comentarii.

  RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: