site stats

joi, 23 octombrie 2014

O URIASA EROARE DE GANDIRE: SOCIALISMUL


Socialismul nu ar putea niciodata sa functioneze. Nu este nici macar o utopie. Este pur si simplu o eroare de gandire. Asta pentru ca nu ia in calcul TOTI factorii. Si in mod vadit nu ia in calcul factorul uman. Insa pana la urma si aceasta este o caracteristica a socialistului: ignora date si realitati concrete pentru a-si atinge obiectivele. Altfel spus, fara a stramba realitatea, socialismul nu ar avea nici macar un singur adept.

Desigur, suna frumos cuvintele egalitate, dreptate sociala, insa ele ascund marea nedreptate pe care o creeaza: aducerea valorii la acelasi nivel cu mediocritatea. Asta duce direct la crearea unui sistem FALS de valori. De aici si absurditatile la care este supus individul intr-o societate creata de marxisti. Si tot de aici nevoia de a se opune acestui fals, de unde porneste nevoia socialistilor de a se impune prin forta. Chiar si dictatura o mascheaza, numind-o dictatura proletariatului.

Chiar daca ar fi plini de bune intentii, chiar daca ar vrea cu sinceritate sa instaleze o societate socialista, orice intreprindere de acest fel, oriunde pe glob, ar duce INEVITABIL la DICTATURA. Si cand stai sa gandesti mai atent este la mintea cocosului. Este atat de simplu precum din cauza copacilor nu vede baba padurea.

Socialismul presupune ca mijloacele de productie sunt toate un bun comun nu-i asa?!! Insa daca stai bine sa gandesti, cineva trebuie sa le administreze si pe acestea. Administratorii, adica guvernantii, primesc in dar si detin astfel controlul asupra mijloacelor de productie in intregime. Si de aici incep toate problemele.

De fapt ce se intampla astfel? Se creaza o noua clasa conducatoare, care in scurt timp, datorita multor factori, uita care ii este rolul si capata valente pe care le-as numi de tip neo-feudal. Si de aici pana la dictatura nu mai este decat un pas. La fel de rapid s-a instalat dictatura si in Uniunea Sovietica, la numai 5 ani de la Octombrie 1917 Stalin preluand functia de Secretar General al Partidului Comunist, de unde si-a programat accederea la puterea absoluta.

Colegii lui, in frunte cu muribundul Lenin si cu cel pe care Stalin avea sa il asasineze in mexic in 1940, Trotki, au sustinut mereu ca Stalin este un accident si l-au criticat. Insa ei nu au inteles ca de fapt Stalin a fost cursul normal creat de punerea in practica a ideologiei socialiste. Este de fapt si motivul pentru care TOATE formele de socialism au produs dictatura, cu cateva nume rasunatoare: Hitler, Franco, Pol Pot, Ceausescu etc.

Socialismul creaza de fapt doar oportunitati pentru mediocritate. Hitler a fost caporal. Stalin fiu de cizmar. Ceausescu a FOST cizmar. Putin provine dintr-o familie saraca si a fost educat de KGB. Vedeti sablonul? Spun inca odata:

SOCIALISMUL CREAZA OPORTUNITATI NESPERATE MEDIOCRITATII SI ESTE CALEA SIGURA SPRE DEZASTRUL CREAT DE INAPTOCRATIE.

Este o abordare simplista stiu. Daca adaugi si studii psihologice si antropologice raportate la comportamentul uman, desigur ca se vor gasi si mai multe argumente. Dar esenta ramane aceasta:

SOCIALISMUL ESTE O URIASA EROARE DE GANDIRE.

In vorbele lui Winston Churchill: 
 

"Socialismul este filosofia esecului, crezul ignorantei, biblia invidiei. Virtutea sa inerenta este impartirea egala a mizeriei".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: