site stats

vineri, 18 septembrie 2020

Cineva, undeva, rade...

Cineva, undeva, râde. Râde de voi. Și mulțumită vouă, rade și de mine. Râde cu lacrimi. De crocodil. Râde de frica, ignoranța, ba chiar de prostia voastră. Cineva undeva râde și se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți.

Cineva undeva, a decis să vă insulte inteligenta, convins fiind ca este mai deștept decât voi toți la un loc. Vă pune în față contradicții absurde si râde de voi când vede cum vă uitați precum broasca la sudură. Sau, de rit vechi, precum vițelul la poarta noua. Cineva undeva râde și se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți.
Cineva undeva v-a pus gând rau. Dar voi sunteti incapabili sa credeți ca asa ceva s-ar putea întâmpla vreodată. Sunteți incapabili sa credeți ca exista oameni răi, pentru ca voi înșivă aveți această idee clară si vă mințiți spunându-vă în sinea voastră că voi sunteți buni, deși știți bine când mințiți, înșelați, furați, curviti, preacurviti sau râvniți la lucrul altuia, făcând toate acestea nu pe rand, ci mai multe deodată. Și asta, încă fără rușine! Cineva undeva râde și se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți.
Cineva undeva a decis că sunteți proști și că meritați să fiți dresați precum câinii pentru asta. Vi s-a pus botnita. Vi se spune când să ieșiți, când și cum să respirați, când și cum să expirați și când să ieșiți din cușcă. Iar voi nu doar că vă supuneți, ba încă prea mulți credeti că sunteți și eroi pentru ca faceți asta! Cineva undeva râde și se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți.
Cineva vă spune că ceva este când nu este, că răul este bine și că binele este rau, ca negrul e alb, ca albul e negru iar griul este unica soluție. Și voi stați paralizați in uimire precum leneșul așteaptă să cada para din pom. Cineva undeva râde și se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți.
Cineva va spune ca veți muri iar voi ați intrat in stare de șoc, neputând face față unei asemenea grozăvii, de parcă nimeni nu a mai murit niciodata din nici un motiv. Cineva undeva râde și se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți.
Da, da. Cineva undeva râde. Râde de voi. Cu lacrimi de crocodil. Acușica se face anul. Și datorită vouă râde și de mine. Râde de frica, ignoranța, ba chiar de prostia voastră. Cineva undeva râde si se crede Buricul Universului văzând cât de turmă și cât de ușor de mânat sunteți. Și nu prea am cum sa îl contrazic văzând ce se întâmplă azi pretutindeni în jurul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: