site stats

duminică, 6 octombrie 2013

PREDICA DE DUMINICA











Am obosit cu totul zilele acestea tot auzind falsi protectori ai animalelor tipand cat ii tineau plamanii. Punand animalul inaintea omului si batjocorind astfel pe Creator. Unii imi par ca pierd contactul cu realitatea si nu se mai pot ancora cu picoarele de pamant, traind in virtutea unor mode sau a unor chestiuni inoculate de trenduri lumesti mai degraba decat ar aplica uzul ratiunii... Ca sa lamurim si aceasta situatie din punct de vedere biblic, iata, chiar in primul capitol din Genesa ce ni se spune:

Genesa 1: 26-28
26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant."
27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.
28. Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant."

Spun mereu ca sistemul de referinta trebuie sa fie acelasi pentru toti. Si cine este acela care indrazneste sa il contrazica pe Dumnezeu?!! Nimeni altul decat un nebun:

Psalmii 14
1. (Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al lui David.) Nebunul zice in inima lui: "Nu este Dumnezeu!" S-au stricat oamenii, fac fapte urate; nu este niciunul care sa faca binele.
2. Domnul Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, sa vada de este vreunul care sa aiba pricepere si care sa caute pe Dumnezeu.
3. Dar toti s-au ratacit, toti s-au dovedit niste netrebnici; nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.
4. Si-au pierdut mintea toti cei ce savarsesc faradelegea, de mananca pe poporul Meu cum mananca painea, si nu cheama pe Domnul?
5. Ei vor tremura de spaima, cand Se va arata Dumnezeu in mijlocul neamului neprihanit.
6. Radeti voi de nadejdea celui nenorocit…, dar scaparea lui este Domnul.
7. O! de ar porni din Sion izbavirea lui Israel!… Cand va intoarce Domnul inapoi pe prinsii de razboi ai poporului Sau, Iacov se va inveseli, si Israel se va bucura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: