site stats

marți, 19 februarie 2013

PLACERILE SINUCIGASE ALE ROMANULUI: INACTIUNEA

Nu cunosc in detaliu ce probleme are PDL in interiorul sau. Dar daca presedintele Traian Basescu ii admonesteaza sunt sigur ca fum fara foc nu iese... In plus daca stai si privesti retrospectiv, nu poti sa nu realizezi ca de cand PDL nu mai este condus de Traian Basescu, in PDL si-au facut loc indivizi ce au mentalitati izbitor de asemanatoare cu alke celor din USL.

Eu merg pe mana lui Traian Basescu. Oricand. Chiar daca unii spun ca nu ar fi suficient de cizelat. Nu cred acest lucru. Omul Traian Basescu a facut eforturi ca sa reprezinte Romania cu demnitate. Si daca o sa comparati un discurs de acum 9 ani cu discursul sau de astazi veti gasi mult mai multa diplomatie acum...

Daca vrem sa fim corecti, daca vrem sa alegemn bine, trebuie sa fim sinceri cu noi insine. Nu avem dreptul sa ne impiedicam de interesele noastre personale, intrucat ele sunt neinsemnate. Si chiar daca iti spui "las' ca nu se simte", trebuie sa ganditi ca inca multi altii gandesc la fel. Si asta este lipsa de educatie. Totala!

Nimeni nu este fara de pacat. Dar ceea ce au facut USL cu Romania din 1989 incoace este un act voluntar, savarsit cu premeditare. Totul a fost planificat. Si de aceea este un act criminal, un atac la adresa sigurantei nationale si a suvernitatii noastre. Cu toata impotrivirea voalata a USL Romania este totusi in UE si acesta este, pare-se, norocul noastru...

Presedintele Traian Basescu trebuie sa fie diplomat. Vine odata cu functia.  Insa eu nu detin nici o functie publica. Si imi pot permite sa spun lucrurilor pe nume. Adevarat, nu am toate datele la indemana. Dar imi pun mereu intrebarea "De ce?"... Este o intrebare pe care daca o pui suficient de des va duce la lucruri nebanuite... De fapt copii cum ajung sa afle despre toate lucrurile? Intreband de ce...

Romanii se sinucid prin inactiune. Asteapta sa le vina cineva de undeva in ajutor. Dar daca tu nu te respecti nimeni nu te va respecta. Cand stai pitit dupa fustele femeii si in saptele carucioarelor pentru copii desigura ca jumatate din barbatie iti este juganita. Patetica scuza ca tu ai grija de ei prin inactiune, nu face decat sa ii condamne pe aceia care sunt sange din sangele tau la un viitor incert.

Tot ceea ce facem, sau mai bine zis ceea ce nu facem, desi ar trebui, ne condamna la maxima rusine. Ar trebui sa spun sa ne fie. Dar le transmit celor maimulti dintre romani acest mesaj: SA VA FIE RUSINE! In anii de cand am inceput sa scriu despre ceea ce stim cu totii ca se intampla in Romania, ne-am gasit doar o mana de oameni, mai mereu aceeasi facand eforturi pentru a face OM din bivolul roman...

Uneori sper ca sa fiu chemat odata si odata sa fac ceva cu adevarat pentru tara mea. Ceva fizic. Pana la urma daca unul ca Becali este in Parlament, sau unul ca Vanghelie, sunt convins ca as putea face mai bine fata... In plus, nu mi-ar strica banii ce ii iau ei pentru o zi de munca in care au tras chiulul pentru ca ei isi pot permite... Si in mod cert as fi mult mai putin adormit decat cartoforul Crin Antonescu, ai carui ochi in ultima vreme privesc in gol si stralucesc precum ai celor ce consuma droguri pe aici...


Am avertizat mereu ca oamenii USL sunt peste tot si ca sunt activati atunci cand trebuie... De aceea eu il urmez din instinct pe Traian Basescu, omul care este dusmanul dusmanului meu si cel putin de aceea imi este prieten. Si pentru ca sunt un individ disciplinat din acest punct de vedere, si pentru ca eu am ales ca lider pe Traian Basescu, sunt foarte atent sa nu ma distantez de el ca sa nu ma ratacesc prin hatisul acesta politic.



Acum PDL crede ca este suficient ca sa lase USL sa se faca de tot rasul. In mare parte sunt de acord. Dar PDL are de facut totusi treaba imi pare. Inainte de toate trebuie sa gaseasca solutii pentru a-si reconstrui imaginea sifonata grav si cel mai adesea prin minciuna de USL. PDL poate face asta. Nu este un lucru usor. Alegerea graului de neghina este un lucru ce trebuieste facut cu grija. Trebuie avut grija ca odata cu smulgerea buruienilor sa nu atingi si ce este sanatos...

Romanul se complace in INACTIUNE. Se sinucide astfel, omorandu-i lent si pe cei din jur... Repet, dar ce daca? Repetitio mater studiorum est! Acela care crede ca el nu conteaza la numar se inseala. Si sa nu uitati niciodata ca puterea celor de la USL nu a fost luata cu japca ci le-a fost oferita pe tava. De toti aceia care au ales SA NU FACA NIMIC!

4 comentarii:

  1. Romanul se sinucide atunci cand toate sperantele mor!E usor "sa mergi pe mana lui Traian Basescu", traind departe de "CATACLISM"

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca unii nu au nici un fel de capacitate manageriala de aintelege cum functioneaza o economie stiu demult, la fel precum stiu ca unii au suficient tupeu sa se dea destepti cand nu-s...

    Astfel de afirmatii le tot aud de la desavarsita ignoranta a sustinatorilor USL! Ca sunt plecat... Problema este ca nu sunt plecat de multa vreme. Si aici se vede clar reaua ta credinta.

    Repet inca odata:

    MERG PE MANA LUI TRAIAN BASESCU PENTRU CA MARELE DUSMAN AL ROMANILOR ESTE USL!

    USL au facut mai mult rau Romaniei in 20 de ani decat 45 de ani de comunism.

    Nu intimidezi pe nimeni. Lasa gargara. Si drept pedeapsa reiau de azi toate datele in legatura cu jaful organizat de USL impotriva Romaniei din decembrie 1989 incoace. Clar? Acu' sa te vad!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca n-ar fi trebuit sa revin in spatiul dvs. virtual.Dar, in numele practicii crestine (inima+intelect), revin, cu bunavointa dvs:
    Nu sunt sustinatoare a PNL-lui.
    Sunt un roman, ca multi altii, care a trait si simtit "bunul mers" al economiei.Dar, dupa cum spuneti, ne lipseste "capacitatea manageriala" !
    Ma surprinde insa ca acest personaj a reusit, cu "diplomatia" sa, sa aibe inca spectatori!
    Si eu, ca un copil, ma intreb: de ce?
    Am sa ma intreb atat de des pana am sa gasesc acel lucru nebanuit:ADEVARUL!

    RăspundețiȘtergere
  4. Traian Basescu este singurul care a reusit sa lupte eficient cu cea mai mare nenorocire ce s-a abatut asupra Romaniei din 1944 incoace: USL: Si cine nu are capacitatea sa inteleaga acest lucru trebuie sa faca ce i se spune. Nu suntem toti la fel de isteti, nici la fel de frumosi, si nici la fel de curajosi. Dar dusmanul este clar unul singur: USL. Si cei care cred ca si Traian Basescu este la fel au cazut victime asaltului mediatic al USL, care spune ca toti politicienii "E" la fel. Nu este adevarat.

    Ca sa faci o treaba, trebuie sa fi disciplinat si sa ai un plan. Si planul este simp`lu! Intai de toate USL trebuie sa dispara!. Si din moment ce Traian Basescu a reusit cu succes sa faca probleme USL eu am incredere in el. Alte intrebari?

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: