site stats

duminică, 25 iulie 2010

PREDICA DE DUMINICA...














Desi pierde tot ce are mai de pret in aceasta lume - copii, averi, sanatate - Iov ii da sotiei sale un raspuns memorabil si un exemplu de urmat cand vremurile sunt greu de indurat...


IOV CAP.2

"1. Fiii lui Dumnezeu au venit intr-o zi de s-au infatisat inaintea Domnului. Si a venit si Satana in mijlocul lor si s-a infatisat inaintea Domnului.

2. Domnul a zis Satanei: "De unde vii?" Si Satana a raspuns Domnului: "De la cutreierarea pamantului si de la plimbarea pe care am facut-o pe el."

3. Domnul a zis Satanei: "Ai vazut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet. El se teme de Dumnezeu si se abate de la rau. El se tine tare in neprihanirea lui, si tu Ma indemni sa-l pierd fara pricina."

4. Si Satana a raspuns Domnului: "Piele pentru piele! Omul da tot ce are pentru viata lui.

5. Dar ia intinde-Ti mana si atinge-Te de oasele si de carnea lui, si sunt incredintat ca Te va blestema in fata."

6. Domnul a zis Satanei: "Iata, ti-l dau pe mana: numai cruta-i viata."

7. Si Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o buba rea, din talpa piciorului pana in crestetul capului.

8. Si Iov a luat un ciob sa se scarpine si a sezut pe cenusa.

9. Nevasta sa i-a zis: "Tu ramai neclintit in neprihanirea ta! Blestema pe Dumnezeu, si mori!"

10. Dar Iov i-a raspuns: "Vorbesti ca o femeie nebuna. Ce! primim de la Dumnezeu binele, si sa nu primim si raul?" In toate acestea, Iov n-a pacatuit deloc cu buzele lui."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: