site stats

luni, 30 aprilie 2012

MI-E SILA...
















Mi-e sila... Mi-e SI-LA!!! Mi-e sila de tupeul romanesc, practicat de parca ar fi un sport extrem. Mi-e sila de noi, romanii. Mi-e sila de mine. Cum de ne mai rabda pamantul? A ajuns USL din nou la guvernare?!! Cu Ponta viitor premier?!! Cum de puteti rabda ca urmasii lui Iliescu si a clicii sale sa mai aibe un cuvant de spus?

Daca zbieretele isterice si minciuna crasa spuse de gura celor mai mari mincinosi de profesie pe care i-a vazut vreodata Romania au astazi, dupa ce i-am vazut demoland tara caramida cu caramida, cu o tenacitate ce numai unui tradator de sorginte socialista ii poate fi caracteristica, astazi USL mai gaseste sustinatori si inca isi mai poate ingrosa randurile cu nulitati mediocre si neavenite?!!

Ce sa mai vorbesc de aceia care habar nu au ca actiunile lor sustin USL... Uite, bunaoara actiunea contra CHEVRON de maine... Va fi un mare fas... Insa multi fraieri se vor prezenta... De ce spun ca aceasta actiune sustine USL? Pentru asta au inventat americanii un termen superb: dovezi circumstantiale.

Dovezile circumstantiale sunt acele dovezi care, fara a avea legatura directa cu subiectul investigat, te duc inspre o anumita concluzie. O dovada circumstantiala ar putea fi faptul ca rusii au interese in aceasta zona. Nu poporul rus. Ci socialistii condusi de Putin. Caci acolo, in Rusia, ca si aici in Romania, a fost implementat un sistem similar. Un sistem ambalat in forma capitalista dar care in realitate nu are nimic de a face cu adevaratul capitalism. Un sistem creat perntru a jefui legitim toti cetatenii platitori de taxe. Un sistem gandit nu pentru a reconstrui capitalismul in foste tari comuniste ci pentru a-l demola sub numele lui. O minciuna peste care s-a vopsit gardul cu putintel adevar...

Ca sa revin la dovezile circumstantiale, daca rusii au interese in zona este clar ca au interesul de a demola orice alte intrari... Si iata dovada circumstantiala: cum de niciodata nu s-a aflat si nu s-a instigat la revolta impotriva intrarii companiilor petroliere rusesti? Cum de nu a suflat nici o televiziune sau ziar, in marea lor majoritate detinute de USL, absolut nimic cand se perfectau astfel de contracte via USL?

De asemenea o alta dovada circumstantiala poate fi orientarea clara celor din USL catre Kremlin. La care mai puteti adauga orientarea socialista. trambitata de Iliescu la congresul PSD, formatiune poolitica ce este fara discutie liderul USL... Asadar, cum de rabda pamantul indobitocirea noastra ca popor? Cum putem accepta ca unul ca Ponta sa devina prim-ministrul Romaniei cand cei din gasca sa au distrus imaginea Romaniei sistematic timp de douazeci de ani? Cum?!!

Inteleg de ce Presedintele romaniei l-a desemnat premier... Si eu probabil ca as fi facut la fel, vazand cata supèrficialitate triviala macina gandurileromanilor... Si cred sincer ca este doar o incercare de a demonstra romanilor ca USL sunt doar o adunatura de material steril, lipsit de orice urma de solutii pentru Romania... Cand Spania intra in recesiune USL promite un milion de locuri de munca... Pe spinarea contribuabilului probabil... O noua mita electorala mai mult ca sigur. Ei la asta se pricep!

Astazi, pagina mea de Facebook a fost inundata cu lozinci ce aduc aminte de perioada stalinista a Romaniei: "Chevron, Go Home!"... Greata mi s-a facut, si, precum ma stiti, am vazut negru in fata ochilor, mai ales ca au avut tupeul sa ma ia la rost ca le invadez paginile desi a fost exact viceversa, avand in vedere ca am avut mesaje relativ identice de la mai multe persoane...

Bineinteles ca nu am iertat pe nimeni si nimic... Nici mama de ar fi fost si nu ar fi scapat... Cand am inceput sa le pun in fata argumente si cand am spus pe nume ignorantei si tupeului si pentru ca nici instinctul de haita nu i-a ajutat au inceput sa scanceasca, cerand ajutor administratorului paginii respective, desi eu eram singur si ei sarise toti cu gura pe mine... Ce sa-i faci... Unii inca mai cred ca pot inlocui calitatea cu cantitatea... Vezi sa nu...

Mi-e sila. Mi-e sila de tupeul romanesc, practicat de parca ar fi un sport extrem. Mi-e sila de noi, romanii. Mi-e sila de mine. Cum de ne mai rabda pamantul? A ajuns USL din nou la guvernare?!! Cu Ponta viitor premier?!! Cum de puteti rabda ca urmasii lui Iliescu si a clicii sale sa mai aibe un cuvant de spus? Pentru ce am mai iesit pe strazi in 1989, daca astazi, dupa ce ca stim ce au facut si este clar ce ne doresc cei din USL, adica numai de bine nu, dupa toate acestea inca mai exista romani ce se uita in gura lor ce miroase a hoit... Mi-e sila... Mi-e SI-LA!!!

PREDICA DE DUMINICA













Se vorbeste mereu despre ceea ce este "politicaly correct"... De cand a devenit vorbitul despre problemele ce se ivesc si ne framanta subiect de interdictie... Chestiunea aceasta cu "corectitudinea politica" tine mai mult de... incorectitudine! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pare a fi o gaselnita socialista prin care oamenii isi pun singuri pumnul in gura... Biblia ne invata altceva. Iertarea nu este totuna cu inactiunea...

MATEI 18

15. Daca fratele tau a pacatuit impotriva ta, du-te si mustra-l intre tine si el singur. Daca te asculta, ai castigat pe fratele tau.
16. Dar, daca nu te asculta, mai ia cu tine unul sau doi insi, pentru ca orice vorba sa fie sprijinita pe marturia a doi sau trei martori.
17. Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames.
18. Adevarat va spun ca orice veti lega pe pamant va fi legat in cer; si orice veti dezlega pe pamant va fi dezlegat in cer.
19. Va mai spun iarasi ca, daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri.
20. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor."
21. Atunci Petru s-a apropiat de El si I-a zis: "Doamne, de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori?"
22. Isus i-a zis: "Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte.
23. De aceea, Imparatia cerurilor se aseamana cu un imparat care a vrut sa se socoteasca cu robii sai.
24. A inceput sa faca socoteala si i-au adus pe unul care ii datora zece mii de galbeni.
25. Fiindca el n-avea cu ce plati, stapanul lui a poruncit sa-l vanda pe el, pe nevasta lui, pe copiii lui si tot ce avea, si sa se plateasca datoria.
26. Robul s-a aruncat la pamant, i s-a inchinat si a zis: "Doamne, mai ingaduie-ma, si-ti voi plati tot."
27. Stapanul robului aceluia, facandu-i-se mila de el, i-a dat drumul si i-a iertat datoria.
28. Robul acela, cand a iesit afara, a intalnit pe unul din tovarasii lui de slujba care-i era dator o suta de lei. A pus mana pe el si-l strangea de gat, zicand: "Plateste-mi ce-mi esti dator."
29. Tovarasul lui s-a aruncat la pamant, il ruga si zicea: "Mai ingaduie-ma, si-ti voi plati."
30. Dar el n-a vrut, ci s-a dus si l-a aruncat in temnita, pana va plati datoria.
31. Cand au vazut tovarasii lui cele intamplate, s-au intristat foarte mult si s-au dus de au spus stapanului lor toate cele petrecute.
32. Atunci stapanul a chemat la el pe robul acesta si i-a zis: "Rob viclean! Eu ti-am iertat toata datoria, fiindca m-ai rugat.
33. Oare nu se cadea sa ai si tu mila de tovarasul tau cum am avut eu mila de tine?"
34. Si stapanul s-a maniat si l-a dat pe mana chinuitorilor, pana va plati tot ce datora.
35. Tot asa va va face si Tatal Meu cel ceresc, daca fiecare din voi nu iarta din toata inima pe fratele sau."

15 MINUTE...

The Beatles... Cum de am putut uita de ei? Cum?





vineri, 27 aprilie 2012

FARA PARDON!!!

Daca USl mai are inca un cuvant de spus in Romania este vina noastra a tuturor! Daca USL, dupa ce si-a batut joc de natiunea romana timp de mai bine de douazeci de ani este inca privit ca un posibil salvator, toti cei care il sustin din alte motive decat interesul si apartenenta socialista sunt agregati intr-o stare de profunda imbecilitate!

Orice numai USL nu! Orice numai PSD nu! Orice numai PNL nu! Orice numai PC nu! Nu au invatat nimic romanii dupa douazeci de ani. Si mereu dau apa la moara tradatorilor si a celor care numai interesele romanilor nu le trece prin minte sa le apere, ei insisi apartinand unei etnii galagioase ce sunt urmasii satrelor ce s-au aciuat cu ani in urma pe aceste meleaguri, profitand de ospitalitatea romaneasca...

A cazut un guvern la initiativa USL! Tot romanul ar fi trebuit sa fie in strada si sa le bata obrazul lui Ponta, Antonescu, Voiculescu si Nastase! Ce spun eu sa le bata obrazul! Sa le arate degetul mijlociu, in semnul supremului dispret fata de masinatiunile menite sa ne faca pe noi romanii a ne pierde identitatea nationala. Stiti ce as face acum in locul Presdintelui Traian Basescu? L-as numi pe Ponta prim-ministru... Ca sa se sature romanii definitiv... Sa le treaca pofta de cochetare cu fost Securitate...

Stiu insa ca daca acest lucru s-ar intampla, placa hodorogita cu "greaua mostenire" ar fi pusa din nou la vechiul patefon socialist si ne va zgaria din nou urechile... Sterilitatea USL este absolutamente vizibila! Cum se poate ca sa vorbesti mult , sa spui nimic si totusi sa ai priza la public, fie ea si atat de putin precum este acum pentru cei din USL? Foarte simplu. ignoranta, si lipsa de educatie (nu doar civica) a cetateanului. Fuga sa de raspundere. Frica de responsabilitatea deciziilor cetrebuie sa le faca. Si nu in altimul rand modul de vot clientelar: "eu il stiu pe ala, votez cu el ca daca intra la putere poate imi pica si mie ceva"...

Vai si amar va fi de Romania daca va castiga USL! Vai si amar va fi de romani daca va castiga USL! Va fi un planset si un bocet cum Romania si romanii nu au cunsocut nici macar in vremea comunismului! Caci, dupa ce USL si-au aratat adevarata fata, daca romanii inca se mai uita in gura lui Iliescu, a gastii sale si a urmasilor lor legitimeaza cu buna stiinta din nou crima, si jaful organizat. Toti aceia care nu merg la vot sau voteaza USL sunt proprii lor gropari precum si groparii Romaniei.

Incep sa cred, ca dreptul de vot nu trebuie sa il aiba tot "animalul" si "vita-vercea"... Pentru ca in Romania mediocritatea este prea mediocra si nu isi mai poate purta singura de grija, asa ca trebuie sa stea in pampersi, sa asculte cuminte si sa faca ce ii spun elitele.

Nu este sub nici o forma admisibil ca incultura si lipsa de educatie generata de ignoranta si de alergarea dupa alinarea instinctelor primare sa oprevaleze in fata inteligentei, a logicii si a spiritualitatii elevate. Romanul trebuie sa invete ce inseamna cu adevarat cuvintele "disciplina", "eficienta", "responsabilitate", "verticalitate", si inca multe altele, pentru simplul motiv ca a pierdut multe dintre aceste calitati in haosul creat voit de media controlata de USL. Este cazul sa va treziti! Nu aveti nici o scuza! Nici unu dintre aceia care indrazniti macar a visa sa votati USL! Am zis!!!

miercuri, 25 aprilie 2012

ROMANIA: EXPERIMENT SAU IMPLEMENTARE?












De cand nu mai scriu furibund despre ceea ce se intampla in Romania remarc faptul ca am devin mai putin interesant... Si ma intreb daca era atat de interesanta balacareala aceea continua si cuvintele patimase izvorate din aceasta sunt atat de interesante...

De ce m-ar mira... Peste tot in lume senzatia este crima, violul... Mizeria umana, in general, se vinde cel mai bine... Tin minte ca atunci cand eram in tara si eram un "couch potato", cum ii spune C., aveam aceleasi tendinte...

Ciudat este ca de multa vreme nu imi mai lipsesc emisiunile televizate din Romania... Eram inca in tara cand am realizat cat de obositoare sunt... Ca sa nu mai vorbim de alienarea pe care o poarta cu sine... Am inteles intr-un tarziu ca "prietenii" mei din PSD si gasca lor au dat, ca ursul, de miere...

Sistemele totalitare s-au bazat intotdeauna pe propaganda... Propaganda este folosita si in democratii culte din occident dar are un cu totul alt rol, si, mai important, se face intr-un cu totul alt mod... Masina de propaganda a sistemelor totalitare a trebuit sa gaseasca solutii pentru a pune populatia din diverse teritorii sa accepte un capastru pe care in conditii normale nu l-ar fi acceptat niciodata...

Comunismul a avut inca de la ideologie ideea de agresivitate. De violenta. Revolutia, in viziunea teoreticienilor comunisti nu se putea face decat in mod violent. Adica fortat... Si exact asa s-a si facut... Nu o sa va vina sa credeti dar de atunci au trecut aproape o suta de ani... O suta!!!

Timp in care metodele de propaganda au fost create si testate in continuu noi metode de tinere sub control a maselor... Au lipsit insa, pana dupa al doilea razboi mondial, mijloacele de a introduce vizual propaganda peste masa de manevra...

Desigur, se facea propaganda prin intermediul filmelor... Dar mersul la cinematograf era optional, iar adunarea obligatorie in sala unei intreprinderi pentru vizionarea unui film de propaganda crea senzatia ca ceva nu este in regula... Nu erau mijloacele perfecte...

Odata cu aparitia televiziunii acest lucru s-a schimbat. Dramatic. Romania astazi traieste o drama din acest punct de vedere... Romanii deschid astazi benevol cutiile magice de plastic din care sunt atacati mediatic cu o salbaticie crunta si nemaintalnita pana acum...

In 1986 se stia deja in Occident ca Ion Iliescu ii va urma la putere lui Ceausescu... Asta scria revista TIME, pe 28 aprilie 1986. Si asta inseamna ca zarurile erau deja aruncate si pregatirile finalizate... Din moment ce se faceau public anunturile exista desigur si binecuvintarea Moscovei...

In Romania se intampla acelasi lucru... Se susotea pe la colturi ca Iliescu si Gorbaciov fusesera colegi la Moscova... Nu vreau sa intru in detalii... Cei care au trait vremurile le cunosc prea bine... Vreau sa ma intorc in zilele nostre...

Comunistii din linia a doua, condusi de Iliescu au reusit, pe cadavrele si ranile a mii de romani sa se catere la putere. Realitate incontestabila. Dar asta era partea cea mai usoara. Trebuiau sa ramana acolo... Si propagandistii cu experienta nu fusesera exclusi... Ba chiar au folosit si regie pentru a-si atinge scopurile...

Rolul lui Sergiu Nicolaescu nu este clar, dar este clar ca a existat unul si a fost de natura profesionala... Si daca el este regizor este clar ca a fost nevoie de regie... Singurul speialist in filme de razboi era Nicolaescu... Timisorean... Ciudat nu?

Toate acestea au trecut... Dara daca cineva isi inchipuie ca planul lui Iliescu si al acolitilor lui s-a oprit doar la al da jos pe Ceausescu din mare grija ce o purtau poporului roman, il rog sa se mai gandeasca o data... La ultimul Congres, Iliescu vorbea de un plan prin care in cateva zeci de ani, socialismul sa fie revigorat nu numai in Romania, ci si in lume...

Asta inseamna, prin deductie logica, un singur lucru: baietii stiu sa faca planuri pe termene foarte lungi... Si tot prin deductie logica ne putem inchipui cam pe ce termene au planificat ei in 1986 cum au de tinut Romania sub control...

Asa se face ca din senin au aparut Miron Cozma, sindicate "libere" cu lideri ce numai calitati de lideri nu aveau ci mai degraba pareau subordonati... Asa au aprut din senin diverse firme cu legaturi directe catre Occident...

Securitatea controla si domeniul comertului exterior, asa ca la caderea regimului comunist in 1989, baietii au primit o rasplata pentru ca au stat de o parte si l-au tradat pe Ceausescu: au putut sa faca firme uzand relatiile pe care le aveau...

Nimic rau in asta... Pentru ca in Securitate erau inrolati oameni extrem de inteligenti... Rau este insa faptul ca unii, dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta, si cu foarte multi bani, trateaza acum Romania ca pe o feuda personala, iar romanii ca pe niste iobagi sau serbi...

Dar, din tot planul urzit atat vreme, cel mai perfid este crearea unor structuri media, aprent libere, dar care sunt folosite astazi ca arma impotriva poporului roman si ca instrument de propaganda in tara si strainatate...

Inchipuiti-va doar ca Romania este considerata a fi o tara democratica... Cu o democratie infantila dar totusi democratie... Si inchipuiti-va acum cum priveste presa din Occident revarsarile de scarbosenii de pe Antenele lui Voiculescu sau Realitatea lui Vantu...

Intr-un final am sa va rog sa va inchipuiti si ce ar insemna ca statul roman, a carui putere este subminata categoric in acest mod, sa ia masuri impotriva acestora... Perfida treaba nu este asa? Ei pot sa spuna ce vor, si sa faca ce vor, fara a avea dovezi concrete, si nimeni nu se poate atinge de ei in mod democratic decat cu foarte mare greutate si cu foarte mare atentie...

Stiu multi oameni care urmaresc Realitatea, Antenele, OTV... Emisiunile acestor postrui TV sunt urmarite in masa de milioane de romani, care pornesc cu buna-stiinta aparatura si selecteza in mod constient canalul respectiv... Cel putin asa pare la prima vedere...

Dar asa sa fie oare? Sau romanii sunt un popor de masochisti si gasesc o nemaipomenita placere in atacul acesta violent si grotesc asupra inteligentei lor? Sunt pe cale sa reuseasca acesti indivizi, fosti comunisti doar in declaratii, sa controleze mase mari de indivizi in felul in care Stalin doar a visat? Este oare acesta doar un experiment pentru viitor sau este o implementare a unor lucruri deja cunoscute si exprimate de Ion Iliescu in fraza "exista un plan pentru revigorarea socialismului in lume"?

marți, 24 aprilie 2012

SA NU TACI! NU ACUM!!!












Cum ar putea un singur roman, cu simtire romaneasca si cu un cap ce ii sta pe umeri, in alt scop decat acela de a fi plouat in gat, sa voteze USL?!! Cum ar putea sa ii treaca prin minte vreunui om normal sa isi voteze calaii ce i-au pus gand rau si, sub atenta planificare a lui Ion Iliescu, inca de la sfarsitul anilor '70 si inceputul anilor '80, dupa cum indica un articol aparut la 28 aprilie 1986 (!!!) in revista Times, cum ati putea vreunul dintre voi nu sa votati cu USL, ci sa taceti in fata nemerniciilor ce vi se servesc zilnic din varful antenelor fie ele unu doi, trei, aflate in stapanirea complicilor lui Ion Iliescu si ale urmasilor lor demni de o noua reglare de conturi socilaista la nivel mondial?

Cand o sa deveniti constienti ca propriile voastre inactiuni sunt de fapt o actiune ce vi s-a indus pentru ca ei (USL) sa isi poata duce la indeplinire linistiti planul? Cum puteti citi randuri ca acelea scrise pe acest blog, din toata inima, cu argumente si rationament si dupa aceea sa va duceti linistit la culcare sperand ca altii vor vorbi in locul vostru sau ca poate toate acestea vor fi trecute atunci cand va veti fi trezit?

De ce nu vorbiti clipa de clipa si ceas de ceas tuturor acelora care nu au acces la un calculator si la spatiul virtual, ci vad si cred doar in otravurile ce le sunt administrate zilnic, clipa de clipa si ceas de ceas, prin toata media, care este in proportie de mai bine de 80% stapanita de USL?!! De ce alegeti sa riscati sa ii lasati sa va invinga crezand ca toti stiu ceea ce stiti si voi?!! De ce nu va faceti datoria de a spune in public, live, clar si raspicat ce aveti de spus?

De ce atunci cand vedeti ca unul da mita sau trece pe rosu, alegeti sa intoarceti capul si sa va prefaceti ca nu ati vazut? De ce atunci cand un om este ranit in mijlocul strazii contemplati de la distanta cum un stol de necrofagi care nici macar nu sunt romani fura si asta deja la lumina zilei?!! Credeti ca astfel va protejati viata si  viitorul copiilor vostrii?!! Ei bine nu!!!

De fiecare data cand taceti este doar o amanati ceea ce trebuie sa faceti. Si de fiecare data cand amanati aminti-va faptul ca va trebui sa platiti. Si cu fiecare amanare plata se ingroasa si viitorul vostru devine mai scump. Fiecare moment de lasitate trebuieste platit.Fiecare moment de amanare este de fapot un moment de lasitate. Pun aceasta lasitate nu numai in spinarea barbatului roman ci si a femeii. pentru ca ea este gatul Si trebuie ca femeile sa nu mai accepte ca fuistele lor si copiii lor sa mai fie o scuza pentru inactiunile celor pe care i-au crezut si ales drept barbati!

Nici unul dintre noi nu are dreptul sa taca! Avem inaintasi care ne arata cu degetul! Rusinea este a noastra. Nu numai in fata intregii lumi ci chiar noua de noi insine trebuie sa ne fie rusine atunci cand Nicolae Balcescu ne spune clar ca o viata traita in genunchi nu merita a fi traita! Sa nu taci deci niciodata! Nu ajuta la nimic! Doar amana!

ASALTUL IDIOTILOR (reluat & revizuit)















Dupa ce postam pe blog un citat din Biblie, sau afisam vreo idee care nu era in trend, ca si cum poporul roman nu ar fi suficient de distrus genetic si alienat de razboiul mediatic ce se duce de mai bine de saptezeci de ani impotriva lor, unii aleg pe deasupra sa isi mai taie si singuri din craca de sub picioare... Caci asta fac atunci cand incep sa abereze despre una si despre alta... Vorbesc dar le lipseste hartia igienica pentru a se sterge dupa aceea pe la colturile gurii...



Se vorbeste mult in Romania. Mult, prost si fara rost... Aberatii ce nu pot fi decat rodul unor minti bolnave care tanjesc patologic... Au auzit despre existenta lui Dumnezeu dar o contesta... Cum de Dumnezeu nu le pasa, macar de furia si legea omului vor sa scape... Aberand...


Acum, ori sunt idioti ori sunt niste perversi.. Legi acceptate de umanitate si natura doar pentru regnul animal, ei ar vrea sa le transforme in reguli de conduita... Au innebunit cu totii! Ce minte normala isi poate inchipui de exemplu ca intre tata si fiica sau mama si fiu pot exista relatii sexuale liber consimtite de exemplu (chiar daca sunt parinti vitregi)?!! Cine poate sa mai si afirme ca, daca exista asemenea cazuri, cei care fac astfel de lucruri sunt in deplinatatea facultatilor mintale?!!


Am primit un mail acum doi ani... Un mail care intentiona ca sa ma usture. De aceea l-am trimis la cosul de gunoi. Un idiot. Care spunea ceva de genul ca in lumea aceasta nu mai exista loc pentru idealisti sau idealism... Loc exista... Faptul ca intelectul de marimea unei nuci (si asta doar pentru ca s-a umflat) nu poate suporta comparatia cu idealul, in loc sa incerce sa il atinga, este semn al supremei stupiditati...


Aleg sa ma inconjor cu oameni ce gandesc si cu mintea si cu inima... Oricand... Sunt putini... Si ce daca... Cine a spus ca daca majoritatea sunt cei care gandesc numai cu instinctele primare, aceia sunt neaparat destepti?!! De cand ilocuim calitatea cu cantitatea?!! Si ce daca idiotii vocifereaza... Iar si iar... Arunca fumigene... Ei doar distorsioneaza perceptia celor tineri si inca atat de dureros de verzi... Le spun ca doar vreo cincizeci de indivizi conduc planeta... Se resemneaza... Sau isi scuza debilitatile... De aia nu pot ei mai mult adica...

Daca cincizeci conduc, inseamna ca acestia sunt cei desteptii si atunci, ei (idiotii de) sunt la fel de destepti ca restul prostilor.... Cu alte cuvinte restul acela de prosti este doar pentru numaratoare si pentru distractia primilor cincizeci sau cati or fi ei... Nu zau?!! Eu am iesit din Matrix... Si nu ma mai intorc. Chiar daca, din cand in cand, latra un maidanez fricos, ascuns pe dupa vreun gard...



Stiti ce mai vrea sleahta de idioti ce se ascunde dupa garduri tremurand de frica la gandul ca ar putea fi desconspirati? Sa le public comentariile anonime, cu limbaj trivial si stalcit!!! SA - LE - PU-BLIC!!! Pe blogul meu. Sa ma prapadesc de ras nu alta, cand citesc mama comentariilor: "stiu ca nu vei posta comentariul acesta..." Ei chiar cred ca sunt cel putin la fel de "dastepti" ca si altii... Ce ziceti de asta? Uite de aia merg toate bine in lumea noastra...

Sa las asaltul idiotilor sa ma apese? Pe bune?!! Sa ne fie frica de oameni si de Dumnezeu nu?!! Pana unde putem merge?!! PANA CAND?!! Eu spun NU! Hotarat. Fie ce-o fi...
 De oameni nu mi-e frica... Cel mai rau lucru pe care ti-l poate face un om este sa iti ia viata... Si este pacatul lui. Chiar si atunci.

duminică, 22 aprilie 2012

PREDICA DE DUMINICA













Pot sa declar ce vreau,cand vreau si cum vreau. Daca spusele mele u sunt sustinute de actiunile mele vorble nu au nici o valoare. Putem face fapte fara sa avem credinta dar in nici un caz nu putem avea credinta fara sa avem si fapte... Totul tine de schimbarea noastra interioara.


Efeseni 5
1. Urmati, dar, pilda lui Dumnezeu ca niste copii preaiubiti.
2. Traiti in dragoste, dupa cum si Hristos ne-a iubit si S-a dat pe Sine pentru noi "ca un prinos si ca o jertfa de bun miros - lui Dumnezeu.
3. Curvia sau orice alt fel de necuratie, sau lacomia de avere nici sa nu fie pomenite intre voi, asa cum se cuvine unor sfinti.
4. Sa nu se auda nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degraba cuvinte de multumire.
5. Caci stiti bine ca niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un inchinator la idoli, n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu.
6. Nimeni sa nu va insele cu vorbe desarte; caci din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste oamenii neascultatori.
7. Sa nu va intovarasiti, dar, deloc cu ei.
8. Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii.
9. Caci roada luminii sta in orice bunatate, in neprihanire si in adevar.
10. Cercetati ce este placut inaintea Domnului
11. si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le.
12. Caci e rusine numai sa spunem ce fac ei in ascuns.
13. Dar toate aceste lucruri, cand sunt osandite de lumina, sunt date la iveala; pentru ca ceea ce scoate totul la iveala este lumina.
14. De aceea zice: "Desteapta-te tu care dormi, scoala-te din morti, si Hristos te va lumina."
15. Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neintelepti, ci ca niste intelepti.
16. Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele.
17. De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului.
18. Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh.
19. Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului.
20. Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile, in Numele Domnului nostru Isus Hristos.
21. Supuneti-va unii altora in frica lui Hristos.
22. Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului;
23. caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului.
24. Si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor lor in toate lucrurile.
25. Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea,
26. ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant,
27. ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana.
28. Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta se iubeste pe sine insusi.

sâmbătă, 21 aprilie 2012

15 MINUTE...

Nu stiu cum inteleg si cum este disecata de altii adunarea ordonata ritmic numita melodie. In afara emotiilor si senzatiilor ce mi le provoaca intotdeauna o melodie, creierul meu proceseaza intens lucratura, istetimea cu care au fost impreunate sunetele precum si genialitatea din alaturarea doar intr-un mod neasteptat, care fac acea melodie de neuitat...

Cand te gandesti, doar sapte note sunt suficiente pentru a cladi tot ceea ce cunoastem astazi drept muzica, spiritul uman apare astfel ca o resursa inepuizabila de imaginatie creatoare... Ma bucur si ma intristez din nou... Ma bucur pentru ca unii se mai apleaca asupra a crea frumuseti care nu se vad dar ating inimile... Ma intristez pentru ca din ce in ce mai multi cred ca doar ceea ce se vede si poate fi explorat prin simturile de baza are valoare...

Am gasit ieri un top 100 al anilor '80 facut de VH1 si am ales pentru voi astazi 3 piese la care am alaturat una ce am auzit-o poate prea des in ultima vreme...




vineri, 20 aprilie 2012

INVOLUTIE MASCULINA










Simt cum buba plina de puroi este pe cale sa se sparga... Din toate punctele de vedere... Mi se pare ca mai ieri, desi au trecut doi ani, discutam cu doua amice bune care ajunsesera la o concluzie pe care eu de multa vreme o vantur pe sub nasul multora: onoarea, un semn distinctiv al masculinitatii, este pe cale de disparitie...

Notiunea de onoare implica multe... Si trebuie sa ai un minimum de demnitate si curaj pentru a putea sa fii un barbat de onoare... Notiunea de onoare nu tine de sexul feminin... Nu sunt misogin, nu va temeti... Stiu ca multe romance cred acest lucru despre mine... 

Dar la fel cum judeca gresit multe aspecte ce tin de existenta in general la fel au ajuns la o concluzie falsa in ceea ce ma priveste, o concluzie datorata  unui sistem de referinta contorsionat, fals... Cei care ma cunosc indeajuns de bine stiu lucrul acesta. Dar onoarea a fost dintotdeauna ceea ce barbatii au trebuit sa apere de-a lungul unei intregi istorii, adesea cu pretul vietii...

Ma uit in jur si vad acelasi lucru ca si amicele mele de care v-am pomenit la inceput... Numarul de urangutani ce vorbesc articulat si reactioneaza doar la stimulul feromonilor este in continua crestere... Un astfel de individ, aflat pe scara evolutiva sub Homo Sapiens dar deasupra primatelor, este dupa parerea mea ceea ce gasesti din ce in ce mai des in locul unui barbat...

Un barbat nu tradeaza. Niciodata. Sub nici un motiv Un barbat are curajul sa spuna in fata ceea ce este si nu este. Un barbat este loial, mai ales in momentele grele. Apropos de momentele grele... Un caracter frumos va iesi in evidenta intotdeauna atunci cand se afla in situatii dificile sau in perioade grele... Pe parcursul vietii apar si acestea...

Este usor sa fii un domn atunci cand totul este roz bombon cu picatele albastre-azurii... Insa daca dai bir cu fugitii cand apar probleme, ei, atunci tu insuti ai o problema la nivel de caracter sau de educatie... Sau si una si alta.... Pentru ca a fi barbat inseamna sa infrunti o lume intreaga, atunci cand trebuie, chiar daca stii ca ai putea sa iti pierzi viata...

Am intalnit destui gandacei biguminizati, care au senzatia ca sunt barbati fiidca li se imbatoseaza ciucurelul atunci cand vad fotografii smulse din reviste pentru adulti... Ii intalnesc din ce in ce mai des... Pentru cativa amarati de lei in plus te-ar vinde ca Iuda pe Isus si te vor da la spate ca pe o pereche de ciorapi rupti... Si daca iti pasa vei suferi... Dar nu prea mult... Doar atat cat sa ii uiti...

Sexul feminin a inceput sa sesizeze ca ceva lipseste... Se plange... Dar multe fetiscane, ba chiar si femei in toata firea, mai ales cele care au redus experienta de viata la cea sexuala, fac greseala de a se multumi cu putin, devenind astfel si ele partase la involutie, caci lipsesc barbatii de motivatia de afi barbati adevarati... 


Si atunci, ce mai ramane? Un biceps, un pectoral... Ceea ce ii convine de minune si unei gorile mascul aflata in libertatea salbaticiei: sa isi rezolve necesarul impus de natura fara sa faca mari eforturi...Si, uite asa, o veste trista incepe sa se propage in mod susotit, pe la colturi... Si ce daca purtam falos organe de reproducere masculina?

DOAR ATAT NU ESTE INDEAJUNS BAIETI...

joi, 19 aprilie 2012

"OH HAPPY DAY"












Ma bucur intotdeauna, ca un copil, atunci cand vad actiunile sau eforturile mele rasplatite. Chiar si cu o vorba buna. Mai ales atunci cand nu astept ca acest lucru sa se intample... Este un semn ca punerea de suflet intr-o actiune si-a atins scopul... Nu este o bucurie malformata. Este o bucurie generata de faptul ca astfel mi se confirma ca ceea ce fac este apreciat de cei din jur si astfel sunt motivat sa merg mai departe...










In Duminica sarbatorii pascale, serviciul religios s-a tinut intr-o mica piata. Este intotdeauna un semn de mare incredere atunci cand cineva iti acorda o responsabilitate. Si datoria mea a fost sa tin in brate chitara pentru ca sa acompaniez fetele. Cu placere! Impreuna cu Liz, Cat si Katrina, trei voci care, desi fiecare separat au un timbru aparte si atrag atentia, au dat impreuna o forta extraordinara celor sase cantece care celebrau Invierea lui Cristos, devenind o unica si vibranta voce.

Eu nu am cantat decat un singur cantec, singurul gospel traditional in limba engleza ce il stiu in afara de "Amazing Grace": "Oh Happy Day". Am descoperit destul de recent ca trebuie sa ma reobisnuiesc a ma acompania cu chitara, pe care am lasat-o atata vreme deoparte... In plus stilul muzical cu totul nou si cantecele in prima auditie nu au ajutat la rezolvarea rapida a acestei probleme...

Au trecut zile bune de atunci si aproape ca uitasem, concentrat fiind de cantecele noi pe care trebuia sa le invat. Acum de fapt asta ar trebui sa fac... Insa, precum ma stiti, daca trebuie, refuz... Ciudata creatura mai sunt si eu... Nu ma mir ca unora le sunt insuportabil... Mai ales acelora care incearca sa ma stranga cu usa, facandu-mi viata amara in incercarea de a ma controla...

Toti acestia au avut neplacuta surpriza de a vedea ca prefer dormitul sub cerul liber si ca ceea ce predic am obiceiul de a face: decat sa traiesc in genunchi, primind resturi de la masa vreunui stapan, prefer sa traiesc chiar si in mari lipsuri, dar liber... De aceea, ori de cate ori mi se acorda o farama de recunoastere, toate indoielile mele sunt spulberate stiind ca fac ceea ce trebuie si ca fac bine ceea ce trebuie.

In tara am avut parte de doar cateva aparitii televizate si de cateva razlete pomeniri in ziare, mai mult cele locale, desi am trait acolo vreme de mai bine de patruzeci de ani. Astfel, dupa nici doi ani petrecuti intr-o alta parte a lumii, nu va pot descrie sentimentul ce l-am avut citind cele cateva randuri scrise in ziarul britanic "Tenerife Weekly"...

Este pentru prima oara cand o actiune la care particip este mentionata intr-un ziar din strainatate. Si am stiut dintotdeauna ca Dumnezeu este marele facataor de dreptate. Imi lipseste insa rabdarea si intelepciunea de a astepta momentul respectiv. De ce mi se pare intamplarea extraordinara? Simplu! Pentru ca este vorba despre muzica si pentru ca este vorba de o comunitate vorbitoare a limbii engleza. Adica este vorba despre oameni ce au cunoscut live mare parte a muziciii pe care noi o apreciem doar din ceea ce am auzit sau am citit.

Desigur, apare si sarpele mandriei, reprezentat de faptul ca nu ma pot opri din a ma bucura de faptul ca vorbirea limbii engleze nu tradeaza deloc originile mele si ca in continuare, la auzul faptului ca sunt roman, britanicii raman uimiti... Incerc sa imi reprim aceste puseuri insa gandesc adesea la faptul ca eforturile facute inca din copilarie de a invata ceva despre ceva sunt si ele cumva rasplatite.

Am presarat aceasta postare cu cateva fotografii. Undeva, in dreapta primei fotografii, ascunsa in umbra, sta iubita mea Gretschen, asa cum ii spun eu chitarii mele... Mi-am amintit o intamplare ce ar fi fost hazlie, daca nu ar fi spus multe despre isteria ce stapaneste mintile romanilor acum...

Gretschen este o chitara marca "Gretsch". De culoare portocalie. Am ales culoarea aceasta din mai multe motive: Unul ar fi faptul ca este vizibila pe scena si ca arata extraordinar pe fond negru, dar nu mai putin important a fost faptul ca unul dintre chitaristii mei favoriti, Brian Setzer, canta pe un "Gretsch" de aceeasi culoare... Asa ca va inchipuiti stupefactia mea cand am fost intrebat daca chitara mea este portocalie pentru ca sunt pedelist... Mare este gradina Ta Doamne...

Ca sa revin la oile noastre... Din nefericire, precum mi se intampla mereu, nici eu, nici fetele nu avem vreun instantaneu din momentul in care am cantat, dar sper ca voi gasi in curand printre cei care au fost in public persoane ce au astfel de fotografii...

miercuri, 18 aprilie 2012

PROCES DE CONSTIINTA












Este intotdeauna mai usor sa identifici o boala la altii decat la tine insuti. Este intotdeauna mai usor sa prescrii medicamentul decat sa il iei tu insuti. Si, exact din cauza aceluiasi mecanism, erorile si defectele celorlalti sunt mai vizibile si deci mai usor de criticat. Este intodeauna mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia decat barna din ochiul tau. Insa stiu ca nimeni nu este perfect.

De aceea, uneori, le cer prietenilor mei sa imi spuna cu adevarat ceea ce gandesc despre mine. Nu ar trebui sa fac asta. Ar trebui ca oamenii sa spuna ceea ce gandesc intotdeauna. Un proverb arabesc spune ca nu iti este prieten acela care te face sa razi ci acela care te face sa plangi. Adica acela care iti spune adevarul.

Nu sunt perfect. Unele defecte si erori de gandire sau comportament mi le identific. Le cunosc. Si tocmai de aceea sunt atent la ele, si cand apar muncesc asiduu pentru a le corija. De aceste defecte nu imi este teama. Pentru ca inceputul rezolvarii unei probleme este sa identifici faptul ca o ai problema respectiva de rezolvat...

Insa imi este teama de acele defecte pe care nu le-am identificat, care exista vizibil doar pentru cei din jur, datorita carora actionez crezand ca actiunile mele sunt corecte... Sunt ingrozit de faptul ca cei care imi sunt prieteni, cred ca a le fi drag de mine inseamna neaparat a ma cocolosi fara a-mi spune cand gresesc...

Din acest punct de vedere trebuie toti sa ne sustinem unii pè altii. Desigur atitudinea suparacioasa a romanului la rostirea adevarului ii opreste pe multi sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat. Jumatatea de "om nou, creatie postbelica initiata sub regimul comunist, si desavarsita din 1989 incoace de urmasii lor, care astazi vorbesc despre "revigorarea socialismului in lume", ä stalcit grav din acest punct de vedere raporturile sociale si comunicarea...

Pentru ca am ajuns sa tacem in fata oricarui trambitas de profesie, in fata oricarui coate-goale. In fata oricarui vita-vercea. Apropos, incredibil Caragiale!!! Fin analist. Atat de fin incat pare sis scriitor S.F. si analist social deopotriva... Ai crede ca nu mai exista caracterele ridicole ce ne-au fost prezentate acum aproape un secol si jumatate. Dar, vai! Ele exista. Si datorita unui soi de "omerta" autohtona exact acestor specimene le-am ridicat la rang de modele pentru copiii nostrii. Destul!

Cat despre mine, stiu ca nu sunt perfect... Vreau sa stiu cand gresesc... Cum as putea sa corectez o greseala fata de cineva daca nu mi se spune ca am gresit?!! Am citit candva o carte ce mi s-a parut de capatai. Cartea se numea "Secretele succesului" si ii apartinea unui american, Dale Carnegie. Aveam si un citat favorit:

"In fiecare vara, ma duc la pescuit pe lacul Maine. In ceea ce ma priveste ma înnebunesc dupa fragi
cu smântâna. Dar am descoperit ca, pentru o oarecare ratiune misterioasa, pestii prefera ramele. Deci, când
pescuiesc nu ma gândesc la ceea ce îmi place mie. Ma gândesc la ceea ce le place pestilor. Nu pun în
cârlig fragi cu smântâna, ci aleg un vierme bun sau vreo lacusta. De ce n-am folosi fata de oameni aceeasi tactica ?"...

Japonezii au si ei acelasi sistem de a comunica. Majoritatea celor care citesc "Shogun" al lui James Clavell sunt incantati de scenele erotice in care apar si jucarii ce le infierbanta imaginatia... Adolescent fiind cand am citit cartea ii pot intelege in parte. Insa dupa atatia ani de la prima lecturare am descoperit ca pe mine m-a impresionat modul de comunicare al japonezilor in epoca medievala.

Vedeti voi insa, aceste lucruri pot fi facute doar cu oameni ce au un anumit nivel de educatie. Cu oameni la care daca bati saua, iapa pricepe. Stiti de cate ori am incercat sa folosesc aceasta tactivca si de cate ori am esuat pentru ca desi eu vorbeam in parabole despre o problema existenta interlocutorii mei nu intelegeau deloc despre ce vorbesc, sau aveau senzatia ca nu despre ei vorbesc, atunci cand prezentam problema ca fiind una intalnita in alta parte? Mi se intampla des si astazi.

Aproape ca iti vine sa renunti. De fapt stau si gandesc acum ca ar trebui sa revenim la vorbele spuse din topor pentru cei care sunt din topor si la comportamentul acela cu manusi fata de cei care pricep ceea ce le spui si au decenta necesara de a corija ceea ce le-ai scos in evidenta ca fiind malformat in modul lor de a gandi sau a fi...

Probabil ca unii dintre cei ce mi-au fost apropiati o vreme si citesc acum aceste randuri vor realiza ca de fapt adesea ceea ce credeau ei ca este gunoi ascuns sub pres era pentgru mine extrem de vizibil si urat mirositor. Si sper din tot sufletul ca prin aceste randuri sa provoc o mini-revolutie pentru persoana mea... Sa pot sa ii fac pe cei care ma stimeaza cu adevarat sa imi spuna ceea ce gandesc despre mine, fara sa le fie teama ca ma ofenseaza.

Dimpotriva. Eu voi respecta intotdeauna pe acela care imi spune ceea ce are de spus in fata. Pe acela care imi zmbeste in fata si arunca vorbe de ocara atunci cand lipsesc de la masa nici macar nu merita sa il pomenesc. Uneori le citesti pe fata gandurile, si e trist sa ii vezi zambindu-ti, crezand inca o data ca sunt cei mai isteti si versati intriganti sustinuti de pamant...

Am nevoie sa cunosc detalii despre mine. Despre cum ma vad cei din jur. Toti avem. Suntem, asa cum am mai spus si alta data, legati unii de altii prin fire invizibile. Chiar si la nivel energetic daca vreti. Pana la urma, nobletea si educatia pot fi evaluate si din modul in care un individ isi insuseste o critica si nu modul in care stie sa ii pèrie pe altii chiar si atunci cand acestia in mod clar nu numai ca nu merita a fi periati, ci inca mai mult, trebuiesc mustrati...

Constiinta mea este treaza. Sta la panda in cautarea erorilor ce le comit. Si atunci cand ma mustra este ingrozitor. Este intr-adevar un proces. Mustrarea de constiinta este pentru mine cea mai dureroasa pedeapsa. Este obositoare. Nu ma lasa sa fac ceea ce altii fac cu o gretoasa dezinvoltura... Constiinta, aceea educata, dezvolta un stomac fin, ce nu poate fi umplut cu resturi din ghena de gunoi...

De aceea, omule cu inima buna, oricine ai fi, cand ma vezi, spune-mi ce este bun la mine. Caci am nevoie si de incurajare. Dar vreau sa imi spuneti si cand am gresit. Ca sa ma pot corecta. Ca sa fiu in fiecare zi mai putin colturos. Mai slefuit. Mai OM. Pot simti intotdeauna dojana unei inimi curate, lipsita de ganduri ascunse...

Doar cei rai si cu inima plina de viclesug sa nu indrazniti vreodata a folosi aceste randuri impotriva mea, aruncand cine stie ce minciuni. Voi nu numai ca nu sunteti fara de pacat, ci sunteti ca porcul care, atunci cand da de mocirla, nu o ocoleste ci ii place sa se tavaleasca in ea... Oricata placere ati gasi in a imi spune lucruri neadevarate doar pentru placerea de a ma vedea suferind, prin nedreptele voastre judecati nu puteti judeca sau mustra asa cum o face propria-mi constiinta!

marți, 17 aprilie 2012

NOI. DOAR NOI SUNTEM DE VINA
















Putin inainte de a deschide ochii pentru inceputul zilei imi zburau prin minte, ca niste file de caiet aruncate intr-un vortex, cateva idei ce as fi vrut sa le impart cu voi astazi... Insa, precum se intampla de obicei, la doar cateva minute, undeva pe soseaua dintre pat si baie, le-am pierdut... Parca s-au topit, aidoma unei bucati de gheata, la vederea soarelui ce straluceste astazi cu putere...

Singurul gand care insista sa nu plece, ma sacaie, nedandu-mi pace, tine de o conversatie ce am avut aseara cu o familie de scotieni... Nu este prima oara cand aud aceste lucruri dar aseara parca s-au agatat de sufletul me ca niste carlige la capatul carora sunt atarnate niste greutati...

Pentru noi cei care nu suntem britanici si mai ales pentru cei din fostele tari comuniste este de neinteles cum  ar putea apare neintelegeri in Marea Britanie... De neinchipuit nu? Si totusi... Stim cu totii despre Irlanda de Nord, si atitudinea irlandezilor fata de englezi... De cand sunt aici am aflat cu stupoare ca si scotienii si-ar dori sa devina independenti... Oamenii cu care am vorbit aseara nu erau nici nebuni, nici imaturi, caci nu erau tineri, si nu erau nici primii de la care am auzit aceste vorbe... Aveau si argumente... Si nu glumeau. Deloc.

Cred ca momentul cand s-a apasat tragaciul si am intrat in modul "ALARMA" a fost acela in care au fost pomenite rezervele de petrol si gaze ce se gasesc pe coasta scotiana, o afirmatie condimentata cu aceea care imi confirma existenta unui partid neo-nazist in Marea Britanie...

Tot ceea ce am auzit m-a pus din nou pe ganduri, vis-a vis de planul de revigorare a socialismului in lume orchestrat de la Kremlin. Mi.am amintit ca exista investitori rusi in Marea Britanie si in Statele Unite, investitori ce au cumparat proprietati in valoare de miliarde.

Mi-am amintit apoi metodele fostului KGB care isi implementa agentii cu perfidie, prezentandu-i drept dizidenti sau oponenti ai regimului... Mi-am amintit cum am auzit de la locuitorii Insulelor Canare, locul de unde dictatorul socialist al Spaniei, Franco, a pornit un razboi civil, mai susotesc uneori pe la colturi ca si-ar dori si ei independenta fata de mama Spanie, fara sa se gandeasca la consecinte...

Pana la urma nici unii dintre cei ce isi doresc secesiunea fata de tarile mama nu se gandesc la consecinte, ci doar le sunt exploatate unele sentimente sau mai bine zis resentimente, care in mare parte se datoreaza crizei. Cine le exploateaza? Nu e greu de ghicit... Intocmai ca si hotii care pentru a ne fura trebuie sa cunoasca psihologia si comportamentul uman, socialistii stau la panda, prefacandu-se ca sunt altceva si ca s-au modernizat...

Ultimele actiuni ale lui Putin insa avertizeaza clar: asa ceva nu s-a intamplat. Schimbarea este doar de fatada.  Nimic nou sub soare. Metodele socialistilor vor fi mereu minciuna, dezinformare, inducerea in eroare, exploatarea unor dorinte legitime in cu totul alte scopuri s.a.m.d.... Poate ca ar trebui si altcineva in afara de mine sa le vorbeasca mai in detaliu despre principiul "divide et impera" precum si de pericolele ce ii pasc tuturor acelora care nutresc ganduri de injumatatire sau rupere, si sa le explice ca dorinta cea mai mare a socialistului este disparitia statului... De unul singur s-ar putea sa nu am spor si ce folos daca unii isi vor aminti mai tarziu ca au fost avertizati? Prevenit inseamna pregatit! Si le putem da drept exemplu: fosta Yugoslavie si intamplarile de acolo...

Cel mai ciudat este ca nici unii dintre cei care isi doresc astfel de lucruri nu isi doresc socialismul, desi prin actiunile lor il sustin, ceea ce dovedeste nivelul de intoxicare pe core il pot inocula socialistii fara ca subiectii sa simta macar... Si totusi... Pericolul cel mai mare care ne paste acum acesta este. O noua era socialista. Globalizata. Ea nu va veni. Sunt sigur de acest lucru.

Lupta perfida dusa impotriva firii umane de catre socialistii care acum exploateaza efectele crizei economice, o lupta dusa acum din umbra, ca un soi de razboi de gherila purtat impotriva creierelor noastre, un razboi ce are drept scop adormirea instinctelor noastre de conservare si distrugerea amintirii ororilor produse de socialism,  este pe cale sa atinga dimensiunile ei finale. Si atunci cva trebui sa iasa la lumina. In momentul in care acest razboi dus impotriva firii umane, purtat de niste descreierati va deveni vizibil, majoritatea umanitatii i se va opune.

Atunci, credeti-ma, si cei de la Kremlin si viermii socialisti trimisi sau crescuti de ei prin lume vor avea o surpriza de proportii majore. Pentru ca sunt obisnuiti cu obedienta celor pe care ii ataca atat de violent. Sunt obisnuiti cu indivizi ce nu opun rezistenta, nu lupta pentru nimic, si spera mereu ca vor fi salvati de ceva sau altcineva in virtutea creierelor spalate de propaganda care acum are la indemana mijloace media de o forta ce o depaseste cu mult pe aceea a radioului si a ziarelor din vremea lui Hitler si Stalin...

Stiu acum de ce restartam mereu ideile razboinice: uitam si suntem egoisti, incluzand in egoism si lacomia. Uitam ce ni s-a intamplat si vrem doar binele nostru personal acum si/sau cat mai repede cu putinta. Uitam ca inaintasii nostrii gandind la viitorul nostru au luptat si muncit pentru ca existenta noastra sa fie mai buna, iar noi, astazi, din lasitate sau din ignoranta nu gandim aproape deloc la modul in care actiunile noastre colective afecteaza copiii nostri, ca sa nu mai vorbim de generatiile intregi ce vin dupa noi, de parca omenirea a inceput  cu noi si se va fi sfarsit tot cu noi...

Umanitatea devine tot mai putin umanitate, dezumanizandu-se singura, devenind din ce in ce mai isterica... Nimeni nu vrea sa isi recunoasca egoismul si lacomia... Nici lumea marilor afaceri unde indolentii urmasi crescuti in puf au crezut ca au dreptul sa faca orice le trece prin cap doar pentru ca pot, iar noi, ceilalti, animati de lacomie, am vrut sa avem de toate fara sa avem resursele necesare, si ne-am vandut existentele imprumutand fara limita, traind un fals belsug, crezand ca totul va fi ok. Si mai toti afirma ca nu avem nevoie de Cristos si de invataturile sale... Ei nu zau?!!

Astazi, lacomia ne-a adus pe cap criza. Si nu stim ce sa facem cu ea. Dam din colkt in colt. Habar nu avem cum sa iesim din mlastina aceasta. Nu putem renunta la visul unui trai lejer, fara mult efort... Dam vina unii pe altii. Nici prin cap nu ne trece ca am putea fi si noi de vina. Nu renuntam la a fi lacomi. Tanjim in continuare dupa aceleasi lucruri desarte, desi cand le avem descoperim ca ne aduc efemera bucurie, sau chiar nu ne-o aduc deloc, asa cum ne-a imaginat atunci cand ni le-am dorit... Desi o spunem mereu, cei mai multi au uitat ca banii sunt radacina tuturor relelor si in loc sa faca din ban un mijloc de a-si usura existenta, l-au inlocuit pe Dumnezeu cu banul, facand din adunarea bancnotelor un scop in viata... Ce existenta searbada si trista trebuie ca au acestia...

Aproape ca ti-e si mila de ei, iar daca actiunile lor nu i-ar afecta si pe cei din jur, parca nici nu i-ai lua in seama... Dar suntem interconectati. Din nefericire. Orice actiune a noastra afecteaza mediul in care, tousi, nu traim singuri. De aceea este important sa spunem lucrurilor pe nume. Mai nou ne este teama sa nu care cumva sa ofensam pe careva. Poate mojicia fi ofensata? Se cuvine sa  lasam ignoranta a-si face de cap fara sa o zgandarim? Este bine sa ne retragem cu lasitate atunci cand tupeul si nesimtirea isi arata coltii cu agresivitate? Judecati si voi. Eu am ajuns la concluzia ca NU. Demult.

duminică, 15 aprilie 2012

HRISTOS A INVIAT CU ADEVARAT!!!












Chiar daca sunt crestin de aproape un deceniu, ma simt adesea ca un copil mic ce abia invata sa mearga pe calea credintei.... Mintea si firea lumii acesteia, dupa care am trait si eu mai bine de trei sferturi din viata inca isi cer prinosul. Uneori am indoieli. Uneori ma intreb daca am credinta adevarata sau  doar imi impun acest lucru ca urmare a intelegerii rationale. Si atunci imi pun intrebari cum ar fi: "daca as fi amenintat cu moartea m-as lepada de credinta"? Daca acest lucru s-ar intampla vreodata sper sa am aceeasi putere ca si crestinii prigoniti de imperatorii romani...

Hristos a inviat. Nu numai dovezile biblice in sine sunt dovada. Exista si dovezi circumstantiale. Cum ar fi aceea ca inca si astazi vorbim despre moarte, inviere si cruce. Inca si astazi vorbim despre Tatal, Fiul Si Duhul Sfant. Inca si astazi vorbim despre invataturile lui Crostos. Si asta inseamna ca ceva cu adevarat extraordinar trebuie sa se fi intamplat acum mai bine de doua milenii la Ierusalim, daca are ecou in memoria colectiva a umanitatii chiar si astazi...

Iata de ce, versetele ce urmeaza sunt extrem de interesante... Inainte de toate, la mormantul lui Isus a fost pusa paza. Pentru cei care nu stiu ce insemna disciplina militara in vremea romanilor, va sfatuiesc sa va interesati care erau pedepsele pentru insubordonare sau neindeplinirea sarcinilor... Astfel povestea cu furatul trupului devine evident doar o inventie...

In al doilea rand, marturiile celor care l-au intalnit pe Isus dupa inviere nu sunt putine. Dar cel mai interesant mi se pare porunca din final. Ateu fiind, mi se parea ciudat cum crestinii au atata si curaj si vorbesc cu naturalete si pe un ton firesc despre Dumnezeu si Isus. Vai! Cum ii ridiculizam si ii luam peste picior... Le spuneam pocniti in loc de pocaiti si ii batjocoream in toate felurile ce mi le puteam imagina...

Astazi sunt la randul meu adesea in aceeasi situatie doar ca de data aceasta sunt de cealalta parte a baricadei.... Eu? Imi fac datoria de a va spune tuturor vestea cea buna chiar cu riscul de a mai pierde ceva prieteni pe Facebook sau din viata reala. Eu continui sa vorbesc despre ceea ce eu am cunoscut si incerc sa va explic ce simt. Insa exact nu pot descrie. Doar aceia care au simtit aceste lucruri pot intelege... 

Eu doar pun marturia mea la un loc cu alte marturii... Restul este alegerea fiecaruia dintre cei carora le vorbesc, in acest caz, tu cititorule... Caci avem cu totii liberul arbitru... Ce facem cu el este de fapt ceea ce conteaza. Noi insine alegem viata sau moartea. Si asa precum am auzit odata va spun si voua: nu de moarte sa ne fie frica, ci de vesnicia ei!

De final am postat o melodie ce merita a fi ascultata si inteleasa cu inima: Chris Tomlin - Your Grace Is Enough


Matei 27
1. Cand s-a facut ziua, toti preotii cei mai de seama si batranii norodului au tinut sfat impotriva lui Isus, ca sa-L omoare.
2. Dupa ce L-au legat, L-au dus si L-au dat in mana dregatorului Pilat din Pont.
3. Atunci Iuda, vanzatorul, cand a vazut ca Isus a fost osandit la moarte, s-a cait, a dus inapoi cei treizeci de arginti, i-a dat preotilor celor mai de seama si batranilor
4. si a zis: "Am pacatuit, caci am vandut sange nevinovat." "Ce ne pasa noua?", i-au raspuns ei. "Treaba ta."
5. Iuda a aruncat argintii in Templu si s-a dus de s-a spanzurat.
6. Preotii cei mai de seama au strans argintii si au zis: "Nu este ingaduit sa-i punem in vistieria Templului, fiindca sunt pret de sange."
7. Si dupa ce s-au sfatuit, au cumparat cu banii aceia "Tarina olarului" ca loc pentru ingroparea strainilor.
8. Iata de ce tarina aceea a fost numita pana in ziua de azi: "Tarina sangelui."
9. Atunci s-a implinit ce fusese vestit prin prorocul Ieremia, care zice: "Au luat cei treizeci de arginti, pretul Celui pretuit, pe care L-au pretuit unii din fiii lui Israel;
10. si i-au dat pe "Tarina olarului", dupa cum imi poruncise Domnul."
11. Isus S-a infatisat inaintea dregatorului. Dregatorul L-a intrebat: "Esti Tu "Imparatul iudeilor"?" "Da", i-a raspuns Isus, "sunt."
12. Dar n-a raspuns nimic la invinuirile preotilor celor mai de seama si batranilor.
13. Atunci Pilat I-a zis: "N-auzi de cate lucruri Te invinuiesc ei?"
14. Isus nu i-a raspuns la niciun cuvant, asa ca se mira foarte mult dregatorul.
15. La fiecare praznic al Pastilor, dregatorul avea obicei sa sloboada norodului un intemnitat pe care-l voiau ei.
16. Pe atunci aveau un intemnitat vestit, numit Baraba.
17. Cand erau adunati la un loc, Pilat le-a zis: "Pe care voiti sa vi-l slobod? Pe Baraba sau pe Isus, care Se numeste Hristos?"
18. Caci stia ca din pizma dadusera pe Isus in mainile lui.
19. Pe cand statea Pilat pe scaun la judecata, nevasta sa a trimis sa-i spuna: "Sa n-ai nimic a face cu Neprihanitul acesta; caci azi am suferit mult in vis din pricina Lui."
20. Preotii cei mai de seama si batranii au induplecat noroadele sa ceara pe Baraba, iar pe Isus sa-L omoare.
21. Dregatorul a luat cuvantul si le-a zis: "Pe care din amandoi voiti sa vi-l slobod?" "Pe Baraba", au raspuns ei.
22. Pilat le-a zis: "Dar ce sa fac cu Isus, care Se numeste Hristos?" "Sa fie rastignit!", i-au raspuns cu totii.
23. Dregatorul a zis: "Dar ce rau a facut?" Ei au inceput sa strige si mai tare: "Sa fie rastignit!"
24. Cand a vazut Pilat ca n-ajunge la nimic, ci ca se face mai multa zarva, a luat apa, si-a spalat mainile inaintea norodului si a zis: "Eu sunt nevinovat de sangele Neprihanitului acestuia. Treaba voastra!"
25. Si tot norodul a raspuns: "Sangele Lui sa fie asupra noastra si asupra copiilor nostri."
26. Atunci Pilat le-a slobozit pe Baraba; iar pe Isus, dupa ce a pus sa-L bata cu nuiele, L-a dat in mainile lor, ca sa fie rastignit.
27. Ostasii dregatorului au dus pe Isus in pretoriu si au adunat in jurul Lui toata ceata ostasilor.
28. L-au dezbracat de hainele Lui si L-au imbracat cu o haina stacojie.
29. Au impletit o cununa de spini, pe care I-au pus-o pe cap, si I-au pus o trestie in mana dreapta. Apoi ingenuncheau inaintea Lui, isi bateau joc de El si ziceau: "Plecaciune, Imparatul iudeilor!"
30. Si scuipau asupra Lui si luau trestia si-L bateau in cap.
31. Dupa ce si-au batut astfel joc de El, L-au dezbracat de haina stacojie, L-au imbracat cu hainele Lui si L-au dus sa-L rastigneasca.
32. Pe cand ieseau afara din cetate, au intalnit pe un om din Cirene, numit Simon, si l-au silit sa duca crucea lui Isus.
33. Cand au ajuns la un loc numit Golgota, care inseamna: "Locul capatanii",
34. I-au dat sa bea vin amestecat cu fiere; dar, cand l-a gustat, n-a vrut sa bea.
35. Dupa ce L-au rastignit, I-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti, pentru ca sa se implineasca ce fusese vestit prin prorocul care zice: "Si-au impartit hainele Mele intre ei, si pentru camasa Mea au tras la sorti."
36. Apoi au sezut jos si-L pazeau.
37. Si I-au scris deasupra capului vina: "Acesta este Isus, Imparatul iudeilor."
38. Impreuna cu El au fost rastigniti doi talhari: unul la dreapta, si celalalt la stanga Lui.
39. Trecatorii isi bateau joc de El, dadeau din cap
40. si ziceau: "Tu, care strici Templul si-l zidesti la loc in trei zile, mantuieste-Te pe Tine insuti! Daca esti Tu Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce!"
41. Preotii cei mai de seama, impreuna cu carturarii si batranii, isi bateau si ei joc de El si ziceau:
42. "Pe altii i-a mantuit, iar pe Sine nu Se poate mantui! Daca este El Imparatul lui Israel, sa Se coboare acum de pe cruce, si vom crede in El!
43. S-a increzut in Dumnezeu: sa-L scape acum Dumnezeu, daca-L iubeste. Caci a zis: "Eu sunt Fiul lui Dumnezeu!"
44. Talharii care erau rastigniti impreuna cu El, Ii aruncau aceleasi cuvinte de batjocura.
45. De la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea s-a facut intuneric peste toata tara.
46. Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: "Eli, Eli, lama sabactani?", adica: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?"
47. Unii din cei ce stateau acolo, cand au auzit aceste vorbe, au zis: "Striga pe Ilie!"
48. Si indata, unul din ei a alergat de a luat un burete, l-a umplut cu otet, l-a pus intr-o trestie si I-a dat sa bea.
49. Dar ceilalti ziceau: "Lasa sa vedem daca va veni Ilie sa-L mantuiasca."
50. Isus a strigat iarasi cu glas tare si Si-a dat duhul.
51. Si indata perdeaua dinauntrul Templului s-a rupt in doua, de sus pana jos, pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat,
52. mormintele s-au deschis, si multe trupuri ale sfintilor care murisera au inviat.
53. Ei au iesit din morminte, dupa invierea Lui, au intrat in sfanta cetate si s-au aratat multora.
54. Sutasul si cei ce pazeau pe Isus impreuna cu el, cand au vazut cutremurul de pamant si cele intamplate, s-au infricosat foarte tare si au zis: "Cu adevarat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!"
55. Acolo erau si multe femei care priveau de departe; ele urmasera pe Isus din Galileea, ca sa-I slujeasca.
56. Intre ele era Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov si a lui Iose, si mama fiilor lui Zebedei.
57. Spre seara, a venit un om bogat din Arimateea, numit Iosif, care era si el ucenic al lui Isus.
58. El s-a dus la Pilat si a cerut trupul lui Isus. Pilat a poruncit sa i-L dea.
59. Iosif a luat trupul, L-a infasurat intr-o panza curata de in
60. si L-a pus intr-un mormant nou, al lui insusi, pe care-l sapase in stanca. Apoi a pravalit o piatra mare la usa mormantului si a plecat.
61. Maria Magdalena si cealalta Marie erau acolo si sedeau in fata mormantului.
62. A doua zi, care vine dupa ziua Pregatirii, preotii cei mai de seama si fariseii s-au dus impreuna la Pilat
63. si i-au zis: "Doamne, ne-am adus aminte ca inselatorul acela, pe cand era inca in viata, a zis: "Dupa trei zile voi invia."
64. Da porunca, dar, ca mormantul sa fie pazit bine pana a treia zi, ca nu cumva sa vina ucenicii Lui noaptea sa-I fure trupul si sa spuna norodului: "A inviat din morti!" Atunci inselaciunea aceasta din urma ar fi mai rea decat cea dintai."
65. Pilat le-a zis: "Aveti o straja; duceti-va de paziti cum puteti."
66. Ei au plecat si au intarit mormantul, pecetluind piatra si punand straja."

Matei 28
1. La sfarsitul zilei Sabatului, cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena si cealalta Marie au venit sa vada mormantul.
2. Si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant; caci un inger al Domnului s-a coborat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a sezut pe ea.
3. Infatisarea lui era ca fulgerul, si imbracamintea lui alba ca zapada.
4. Strajerii au tremurat de frica lui si au ramas ca niste morti.
5. Dar ingerul a luat cuvantul si a zis femeilor: "Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus care a fost rastignit.
6. Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;
7. si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat dintre cei morti. Iata ca El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta."
8. Ele au plecat repede de la mormant, cu frica si cu mare bucurie, si au alergat sa dea de veste ucenicilor Lui.
9. Dar iata ca le-a intampinat Isus si le-a zis: "Bucurati-va!" Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si I s-au inchinat.
10. Atunci Isus le-a zis: "Nu va temeti; duceti-va de spuneti fratilor Mei sa mearga in Galileea: acolo Ma vor vedea."
11. Pe cand se duceau ele, au intrat in cetate unii din strajeri si au dat de veste preotilor celor mai de seama despre toate cele intamplate.
12. Acestia s-au adunat impreuna cu batranii, au tinut sfat, au dat ostasilor multi bani
13. si le-au zis: "Spuneti asa: "Ucenicii Lui au venit noaptea, pe cand dormeam noi, si L-au furat."
14. Si daca va ajunge lucrul acesta la urechile dregatorului, il vom potoli noi si va vom scapa de grija."
15. Ostasii au luat banii si au facut cum i-au invatat. Si s-a raspandit zvonul acesta printre iudei pana in ziua de astazi.
16. Cei unsprezece ucenici s-au dus in Galileea, pe muntele unde le poruncise Isus sa mearga.
17. Cand L-au vazut ei, I s-au inchinat, dar unii s-au indoit.
18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant.
19. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
20. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin.

sâmbătă, 14 aprilie 2012

15 MINUTE...

Pentru ca maine este duminica si sarbatorim invierea, aflati ca exista si muzica potrivita... Si inca ce muzica!







vineri, 13 aprilie 2012

INTR-O VINERI. ACUM DOUA MILENII. MARTURII SI DETALII.















Ateii spun ca cele descrise in Biblie sunt povesti... Si totusi, Noul Testament in sine, este o adunare de marturii ale unor oameni, care, fie au vazut cu proprii lor ochi intamplarile, fie au avut contact cu martori oculari. Si istorisirea faptelor abunda in detalii ce nu pot fi ignorate. 

Cel care alege sa le ignore, poate la fel de bine sa ignore si tot ceea ce stim despre istoria antica, intrucat cartile ce compun Noul Testament sunt scrise la numai aproximativ optzeci de ani dupa evenimente, in timp ce restul informatiilor despre istoria antica sunt adunate din scrieri facute la sute de ani dupa evenimente. Chiar si numai aceasta informatie ar trebui sa fie suficienta pentru a ne pune pe ganduri: este clar ca ceva deosebit s-a intamplat la Ierusalim acum mai bine de doua mii de ani...

IOAN 18:
1. Dupa ce a rostit aceste vorbe, Isus a plecat cu ucenicii Sai dincolo de paraul Chedron, unde era o gradina, in care a intrat El si ucenicii Lui.
2. Iuda, vanzatorul, stia si el locul acela, pentru ca Isus de multe ori Se adunase acolo cu ucenicii Lui.
3. Iuda deci a luat ceata ostasilor si pe aprozii trimisi de preotii cei mai de seama si de farisei si a venit acolo cu felinare, cu faclii si cu arme.
4. Isus, care stia tot ce avea sa I se intample, a mers spre ei si le-a zis: "Pe cine cautati?"
5. Ei I-au raspuns: "Pe Isus din Nazaret!" Isus le-a zis: "Eu sunt!" Iuda, vanzatorul, era si el cu ei.
6. Cand le-a zis Isus: "Eu sunt", ei s-au dat inapoi si au cazut jos la pamant.
7. El i-a intrebat din nou: "Pe cine cautati?" "Pe Isus din Nazaret", I-au zis ei.
8. Isus a raspuns: "V-am spus ca Eu sunt. Deci daca Ma cautati pe Mine, lasati pe acestia sa se duca."
9. A zis lucrul acesta ca sa se implineasca vorba pe care o spusese: "N-am pierdut pe niciunul din aceia pe care Mi i-ai dat."
10. Simon Petru, care avea o sabie, a scos-o, a lovit pe robul marelui preot si i-a taiat urechea dreapta. Robul acela se numea Malhu.
11. Isus a zis lui Petru: "Baga-ti sabia in teaca. Nu voi bea paharul pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau?"
12. Ceata ostasilor, capitanul lor si aprozii iudeilor au prins deci pe Isus si L-au legat.
13. L-au dus intai la Ana; caci el era socrul lui Caiafa, care era mare preot in anul acela.
14. Si Caiafa era cel ce daduse iudeilor sfatul acesta: "Este de folos sa moara un singur om pentru norod."
15. Simon Petru mergea dupa Isus; tot asa a facut si un alt ucenic. Ucenicul acesta era cunoscut de marele preot si a intrat cu Isus in curtea marelui preot.
16. Petru insa a ramas afara la usa. Celalalt ucenic, care era cunoscut marelui preot, a iesit afara, a vorbit cu portarita si a bagat pe Petru inauntru.
17. Atunci slujnica, portarita, a zis lui Petru: "Nu cumva si tu esti unul din ucenicii Omului acestuia?" "Nu sunt", a raspuns el.
18. Robii si aprozii care erau acolo, facusera un foc de carbuni, caci era frig, si se incalzeau. Petru statea si el cu ei si se incalzea.
19. Marele preot a intrebat pe Isus despre ucenicii Lui si despre invatatura Lui.
20. Isus i-a raspuns: "Eu am vorbit lumii pe fata; totdeauna am invatat pe norod in sinagoga si in Templu, unde se aduna toti iudeii, si n-am spus nimic in ascuns.
21. Pentru ce Ma intrebi pe Mine? Intreaba pe cei ce M-au auzit despre ce le-am vorbit; iata, aceia stiu ce am spus."
22. La auzul acestor cuvinte, unul din aprozii care stateau acolo a dat o palma lui Isus si a zis: "Asa raspunzi marelui preot?"
23. Isus i-a raspuns: "Daca am vorbit rau, arata ce am spus rau; dar, daca am vorbit bine, de ce ma bati?"
24. Ana L-a trimis legat la marele preot Caiafa.
25. Simon Petru statea acolo si se incalzea. Ei i-au zis: "Nu cumva esti si tu unul din ucenicii Lui?" El s-a lepadat si a zis: "Nu sunt."
26. Unul din robii marelui preot, ruda cu acela caruia ii taiase Petru urechea, a zis: "Nu te-am vazut eu cu El in gradina?"
27. Petru iar s-a lepadat. Si indata a cantat cocosul.
28. Au adus pe Isus de la Caiafa in odaia de judecata: era dimineata. Ei n-au intrat in odaia de judecata, ca sa nu se spurce si sa poata manca Pastile.
29. Pilat deci a iesit afara la ei si le-a zis: "Ce para aduceti impotriva Omului acestuia?"
30. Drept raspuns, ei i-au zis: "Daca n-ar fi fost un facator de rele, nu L-am fi dat noi in mainile tale."
31. Atunci Pilat le-a zis: "Luati-L voi si judecati-L dupa Legea voastra." "Noua nu ne este ingaduit de Lege sa omoram pe nimeni", i-au zis iudeii.
32. Aceasta s-a intamplat ca sa se implineasca vorba prin care aratase Isus cu ce moarte avea sa moara.
33. Pilat a intrat iarasi in odaia de judecata, a chemat pe Isus si I-a zis: "Esti Tu Imparatul iudeilor?"
34. Isus i-a raspuns: "De la tine insuti zici lucrul acesta sau ti l-au spus altii despre Mine?"
35. Pilat a raspuns: "Eu sunt iudeu? Neamul Tau si preotii cei mai de seama Te-au dat in mana mea: ce ai facut?"
36. "Imparatia Mea nu este din lumea aceasta", a raspuns Isus. "Daca ar fi Imparatia Mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca sa nu fiu dat in mainile iudeilor; dar acum, Imparatia Mea nu este de aici."
37. "Atunci un Imparat tot esti!", I-a zis Pilat. "Da", a raspuns Isus. "Eu sunt Imparat. Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit in lume, ca sa marturisesc despre adevar. Oricine este din adevar asculta glasul Meu."
38. Pilat I-a zis: "Ce este adevarul?" Dupa ce a spus aceste vorbe, a iesit iarasi afara la iudei si le-a zis: "Eu nu gasesc nicio vina in El.
39. Dar, fiindca voi aveti obicei sa va slobod pe cineva de Pasti, vreti sa va slobod pe "Imparatul iudeilor"?"
40. Atunci toti au strigat din nou: "Nu pe El, ci pe Baraba!" Si Baraba era un talhar.

IOAN 19:
1. Atunci Pilat a luat pe Isus si a pus sa-L bata.
2. Ostasii au impletit o cununa de spini, I-au pus-o pe cap si L-au imbracat cu o haina de purpura.
3. Apoi, s-au apropiat de El si ziceau: "Plecaciune, Imparatul iudeilor!" Si-I dadeau palme.
4. Pilat a iesit iarasi afara si a zis iudeilor: "Iata ca vi-L aduc afara, ca sa stiti ca nu gasesc nicio vina in El."
5. Isus a iesit deci afara, purtand cununa de spini si haina de purpura. "Iata Omul!", le-a zis Pilat.
6. Cand L-au zarit preotii cei mai de seama si aprozii, au inceput sa strige: "Rastigneste-L! Rastigneste-L!" "Luati-L voi si rastigniti-L", le-a zis Pilat, "caci eu nu gasesc nicio vina in El."
7. Iudeii i-au raspuns: "Noi avem o Lege, si dupa Legea aceasta, El trebuie sa moara, pentru ca S-a facut pe Sine Fiul lui Dumnezeu."
8. Cand a auzit Pilat aceste cuvinte, i-a fost si mai mare frica.
9. A intrat iarasi in odaia de judecata si a zis lui Isus: "De unde esti Tu?" Dar Isus nu i-a dat niciun raspuns.
10. Pilat I-a zis: "Mie nu-mi vorbesti? Nu stii ca am putere sa Te rastignesc si am putere sa-Ti dau drumul?"
11. "N-ai avea nicio putere asupra Mea", i-a raspuns Isus, "daca nu ti-ar fi fost data de sus. De aceea, cine Ma da in mainile tale are un mai mare pacat."
12. De atunci Pilat cauta sa-I dea drumul. Dar iudeii strigau: "Daca dai drumul Omului acestuia, nu esti prieten cu cezarul. Oricine se face pe sine imparat este impotriva cezarului."
13. Cand a auzit Pilat aceste vorbe, a scos pe Isus afara; si a sezut pe scaunul de judecator, in locul numit "Pardosit cu pietre", iar evreieste: "Gabata."
14. Era ziua Pregatirii Pastilor, cam pe la ceasul al saselea. Pilat a zis iudeilor: "Iata Imparatul vostru!"
15. Dar ei au strigat: "Ia-L, ia-L, rastigneste-L!" "Sa rastignesc pe "Imparatul vostru"?", le-a zis Pilat. Preotii cei mai de seama au raspuns: "Noi n-avem alt imparat decat pe cezarul!"
16. Atunci L-a dat in mainile lor, ca sa fie rastignit. Au luat deci pe Isus si L-au dus sa-L rastigneasca.
17. Isus, ducandu-Si crucea, a ajuns la locul zis al "Capatanii", care in evreieste se cheama "Golgota".
18. Acolo a fost rastignit; si impreuna cu El au fost rastigniti alti doi, unul de o parte, si altul de alta, iar Isus la mijloc.
19. Pilat a scris o insemnare pe care a pus-o deasupra crucii, si era scris: "Isus din Nazaret, Imparatul iudeilor."
20. Multi din iudei au citit aceasta insemnare, pentru ca locul unde fusese rastignit Isus era aproape de cetate: era scrisa in evreieste, latineste si greceste.
21. Preotii cei mai de seama ai iudeilor au zis lui Pilat: "Nu scrie: "Imparatul iudeilor". Ci scrie ca El a zis: "Eu sunt Imparatul iudeilor."
22. "Ce am scris, am scris", a raspuns Pilat.
23. Ostasii, dupa ce au rastignit pe Isus, I-au luat hainele si le-au facut patru parti, cate o parte pentru fiecare ostas. I-au luat si camasa, care n-avea nicio cusatura, ci era dintr-o singura tesatura de sus pana jos.
24. Si au zis intre ei: "Sa n-o sfasiem, ci sa tragem la sorti a cui sa fie." Aceasta s-a intamplat ca sa se implineasca Scriptura care zice: "Si-au impartit hainele Mele intre ei, si pentru camasa Mea au tras la sorti." Iata ce au facut ostasii.
25. Langa crucea lui Isus, statea mama Lui si sora mamei Lui, Maria, nevasta lui Clopa, si Maria Magdalena.
26. Cand a vazut Isus pe mama Sa, si langa ea pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: "Femeie, iata fiul tau!"
27. Apoi, a zis ucenicului: "Iata mama ta!" Si, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasa.
28. Dupa aceea Isus, care stia ca acum totul s-a sfarsit, ca sa implineasca Scriptura, a zis: "Mi-e sete."
29. Acolo era un vas plin cu otet. Ostasii au pus intr-o ramura de isop un burete plin cu otet si I l-au dus la gura.
30. Cand a luat Isus otetul, a zis: "S-a ispravit!" Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul.
31. De frica sa nu ramana trupurile pe cruce in timpul Sabatului - caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare - iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierele picioarelor celor rastigniti si sa fie luati de pe cruce.
32. Ostasii au venit deci si au zdrobit fluierele picioarelor celui dintai, apoi pe ale celuilalt care fusese rastignit impreuna cu El.
33. Cand au venit la Isus si au vazut ca murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor;
34. ci unul din ostasi I-a strapuns coasta cu o sulita; si indata a iesit din ea sange si apa.
35. Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a vazut: marturia lui este adevarata, si el stie ca spune adevarul, pentru ca si voi sa credeti.
36. Aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca Scriptura: "Niciunul din oasele Lui nu va fi sfaramat."
37. Si, in alta parte, Scriptura mai zice: "Vor vedea pe Cine au strapuns."
38. Dupa aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat sa-i dea voie sa ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci si a luat trupul lui Isus.
39. Nicodim, care la inceput se dusese la Isus noaptea, a venit si el si a adus o amestecatura de aproape o suta de litri de smirna si de aloe.
40. Au luat deci trupul lui Isus si L-au infasurat in fasii de panza de in, cu miresme, dupa cum au obicei iudeii sa ingroape.
41. In locul unde fusese rastignit Isus era o gradina; si in gradina era un mormant nou, in care nu mai fusese pus nimeni.
42. Din pricina ca era ziua Pregatirii iudeilor, pentru ca mormantul era aproape, au pus acolo pe Isus.