site stats

sâmbătă, 10 septembrie 2011

MONARHIE? DA! INSA NU CU SECURISTUL DUDA!

Imi doresc de multa vreme sa il revad pe Maiestatea Sa Regele Mihai I de Romania pe tronul de pe care a fost inlaturat, si regalitatea reinstaurata. Insa categoric am fost impotriva lui Radu Duda. Din instinct si nu numai. Mi s-a parut teribil de suspect faptul ca USL a inceput sa il sustina, asta dupa ce Iliescu l-a tinut pe Regele Mihai la scara avionului in 1990, si nu i-a permis intrarea in tara, cu aceeasi nerusinare si tupeu nesimtit pe care USL, urmas al structurilor lui Iliescu de atunci, le afiseaza inca si astazi.

Cred in Constitutia din 1921 care nu sufera de lipsa de modernitate in Romania de azi. Si iata... Am gasit azi, scormonind pe net si pe la prieteni un articol EVZ pe care am sa vi-l supun atentiei... Citind si recitind articolul am realizat, inca o data daca mai era cazul, ca atunci cand Iliescu si gasca lui pun la cale o destabilizare ea are intotdeauna directii nebanuite daca nu esti foarte, dar foaaarte atent.. Iata deci articolul, care se numeste "Manevrele prin care Duda a pus mana pe Casa Regala a Romaniei"... Cu uin singur lucru nu sunt de acord in acest articol: Moscova nu a invins. Poate, si spun inca o data, poate, a castigat o batalie... Atata vreme cat unii dintre noi inca mai suna alarma nimic nu este pierdut... Chiar daca ar fi numai unul si tot e destul...

Momentul 1996 e crucial. Emil Constantinescu câştigă alegerile prezidenţiale. Dar, stupoare: după ce se vede cu sacii în căruţă la Cotroceni, îşi calcă angajamentul făcut în faţa lui Coposu, de a-l aduce pe Rege pe tron. Coposu, mort cu un an înainte, se învârte în mormânt. Tabăra anticomunistă se divide, jumătate se mulţumeşte cu înlocuirea lui Iliescu.

În timpul ăsta, departe de ţară, se petrecea un miracol hollywoodian: mai vârstnica principesă Margareta face cunoştinţă, bineînţeles întâmplător, cu un actor arătos şi cu zece ani mai tânăr. Focul se aprinde. Sentimentele nu ţin seama de vârstă şi nu pleacă urechea la suspiciuni, cum ar fi pedigriul junelui Duda, al cărui tată a fost secretar PCR, a deţinut funcţii în PSD şi, colac peste, ca să zicem aşa, pupăză, mai era şi bun prieten cu Ion Iliescu. Degeaba a bombănit bătrânul Rege, n-a avut spor în faţa femeilor. După doi ani de curte, căsătoria e gata. Radu Duda devine prinţ. La sfârşitul lui 1997, Regele trece peste legea salică şi o desemnează pe Principesa Margareta drept moştenitoare a tronului. Prinţul Nicolae este scos din joc. După decesul Regelui, Duda va deveni Prinţ Consort. Adevăratul conducător al Casei Regale a României. Trecuseră 50 de ani de la abdicarea din 1947.


Într-un articol din revista Caminul Românesc care apare la Geneva, Nicolette Franck, autoare a mai multor carti despre viata Regelui, afirma ca Duda a fost infiltrat în Familia Regala de serviciile secrete la ordinul lui Iliescu. Presa publica un document incendiar care provine din biroul fostului prim-secretar PCR Iasi: un tabel cu nume de persoane si datele la care PCR a aprobat ca acestea sa devina persoane de sprijin pentru Securitate. Pe lista, Radu Duda, actor la Teatrul National din Iasi, pentru care PCR daduse aprobare sa devina persoana de sprijin a Securitatii la 9.03.1986. Seful Securitatii Iasi, Constantin Ciurlacu, sustinea în 2006 ca lista este reala. Noul Print respinge indignat toate acuzatiile de colaborare cu Securitatea. De altfel, va si obtine o patalama corespunzatoare de la CNSAS, în ciuda vociferarilor lui Mircea Dinescu.


Din toamna lui 2002, legaturile sale cu PSD se oficializeaza: devine emisar pentru integrare euroatlantica al guvernului Nastase. Se molipseste de apetitul pentru afaceri dubioase si implica Familia Regala în scandalul fregatelor britanice, pentru achizitionarea de la fier vechi a carora, spune presa, s-ar fi dat o mita de 7 milioane de lire sterline. Schimbarea de putere din 2004 nu înseamna o schimbare si pentru Duda. El ramâne emisar al guvernului DA, gratie puntilor trainice care leaga PSD de PNL.


Estimp, Regele Mihai dispare tot mai mult de pe scena publica. Imaginea sa se topeste. Prezentele sale devin tot mai decorative. În toate ocaziile, ceremonii, sarbatori, singurul care vorbeste pentru Familia Regala este Printul Duda. Pe treptele decaderii, Regele Mihai îi acorda lui Adrian Nastase, seful ginerelui, titlul de "Omul Anului 2003" oferit de tabloidul VIP! Lovitura de gratie pentru Casa Regala vine în 2008, când Printul Duda, sotul viitoarei Regine a României, îsi anunta candidatura la presedintia tarii. Batrânul Rege, depasit de situatie, accepta cu jumatate de gura situatia penibila în care a fost pus: "Nu este un lucru obisnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viata ne-a pus în fata multor situatii neobisnuite, pe care am reusit sa le trecem cu bine". Totul s-a terminat: Casa Regala a României recunoaste republica impusa de tancurile sovietice! Dupa aceasta a doua abdicare a Regelui, printul-candidat, cotat cu 3% în sondaje, se retrage grabnic din competitie. Manevra de anihilare si compromitere a reusit! Mai mult, prin prestatia sa în campania electorala, Duda atrage Casa Regala în batalia politica. O scoate din neutralitate si o pozitioneaza pe esichier, ceea ce reprezinta ultimul grad de înjosire a Coroanei.


Ba penultimul! Anul trecut Regele participa la parada de 9 mai de la Moscova. Însotit, bineînteles de Radu Duda, îmbracat în ofiter. Moscova a învins din nou!"


Cum spuneam, Moscova, in cel mai fericit caz, a castigat doar o batalie. Iar regele Mihai ramane, orice ar fi, in inima noastra. Pentru ca a fost un rege prea fraged pentru vremurile dure cand politica se facea sub apasarea senilei de tanc. Noul rege insa ar trebui ales in conformitate cu Constitutia antebelica!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: