site stats

duminică, 25 septembrie 2011

PREDICA DE DUMINICA












Ca oameni suntem limitati de propriul nostru eu. Elevarea spirituala este singura care ne poate aduce mai aproape si mai aproape de adevar, elevand constiinta catre nivelele superioare.

In zilele noastre mi se pare ca se duce o lupta constanta pentru inabusirea constiintei, ea fiind inlocuita cu o conduita mecanica, o toleranta numita ipocrit "civilizatie" care insa, in mod ciudat, tolereaza orice apucaturi descreierate si se inchina aceluia care are in locul aceluia care cunoaste...

Caci la primul semn de clatinare sau in vremuri ca cele pe care le traim acum, vremuri in care criza economica apasa greu peste bunastarea materiala, ne trezim ca tot esafodajul de carton numit civilizatie se prabuseste si, in lipsa constiintei educate incepe cu ferocitate crescanda lupta pentru supravietuire... Asa ca astazi am sa fiu foarte scurt...

"5. Asa vorbeste Domnul: "Blestemar sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!

6. Caci este ca un nenorocit in pustiu si nu vede venind fericirea; locuieste in locurile arse ale pustiului, intr-un pamant sarat si fara locuitori".

Ieremia 17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: