site stats

sâmbătă, 1 septembrie 2012

DREPTURI. NU PRIVILEGII!

Traiesc intr-o lume stramba... O lume in care strambatatea a inceput sa fie dreapta pentru ca din ce in ce mai multi o accepta... Si fiind din ce in ce mai multi cei care o accepta, aceasta a ajuns sa le fie tuturor starea de normalitate... Desigur, in astfel de conditii orice om care nu imbratiseaza strambatatea in toata plenitudinea ei, sau orice om care se manifesta impotriva acestei strambatati, este in viziunea celorlalti un anormal. Ei bine, asa sa fie!

Nu sunt un individ perfect. Nimeni nu este. De aceea incercam, fiecare dintre noi sa traim si sa ne potrivim imperfectiunile noatsre. Nu sunt perfect. Nimeni nu este. Insa ceea ce este de neiertat este lipsa dorintei de a tinde catre perfectiune... Am ajuns sa confundam de exemplu fiorul dezvoltat de orgasmul sexual cu iubirea sau invatam de mici ca a deforma usor realitatea sau a trisa uneori este permis pentru a ne atinge scopurile...

Tot facand astfel de lucruri, ajung oamenii la vremea maturitatii sa considere ca a minti, a insela, a curvi si cate si mai cate altele sunt lucruri absolut normale. Si vai de acela care indrazneste sa le atraga  atentia... Si uite asa aa ajuns omenirea sa dezvolte o gandire ce mie mi se pare oarecum anti-democratica chiar din dorinta de a fi cat mai democratica...

Pentru ca, stim cu totii acest lucru, democratia tine de dorintele si cutumele majoritatii... Ce te faci insa canmd nesimtirea apasa pe acceleratie si transforma ceea ce ar trebui sa fie drepturi in privilegii? Cum am ajuns astazi  ca societate umana sa ni se para ca a fi curva sau hot este un privilegiu si sa privim admirativ curevele si hotii sau sa fim nu ingaduitori ci sa ne fie frica sa ne exprimam in legatura cu homosexualitea, lesbianismul, curvia, tupeul, hotia, nesimtirea, incultura, mediocritatea si asa mai departe?

Nu este o problema sa calci cu bocancii astazi in picioare pe nimeni, daca rezultatul aduce avantaje materiale, pentru ca societatea admira  un om "puternic". Doar ca puterea aceasta, de a face lucruri in virtutea unor instincte, seamana izbitor cu modul in care sunt acceptati liderii in regnul animal... Am mai spus si o mai spun... Nu stiu cati stiu numele printului ce l-a finantat pe Mozart, dar Mozart este acela care a ramas nemuritor... Eminescu a ramas in istorie, dar acelora care l-au hartuit in viata si dupa aceea li s.a sters numele din memoria colectiva, sau le este mentionat doar ca si critica la adresa a ceea ce au facut...

Unii dupa ce au facut lucruri reprobabile, realizand ca au scrantit-o, incearca sa dreaga busuiocul. Dar nu o fac din generozitate ci din acelasi interes care i-a facut sa dea cu bacancul in semenii lor. Vor sa isi spele obrazul de final... Vor sa para ca s-au schimbat si ca au devenit altfel... Sunt crestin si, prin definitie, trebuie sa manifest toleranta. Insa niciunde, in nici un pasaj biblñic nu este scris ca un crestin trebuie sa fie prost. Ba inca dimpotriva. Doar modul de manifestare trebuie sa fie unul bland.

Insa nu sunt perfect... Stiu asta... De aceea, uneori, din ce in ce mai rar, imi ies din pepeni... Traiesc intr-o lume stramba... O lume in care strambatatea a inceput sa fie dreapta pentru ca din ce in ce mai multi o accepta... Si fiind din ce in ce mai multi cei care o accepta, aceasta a ajuns sa le fie tuturor starea de normalitate... Desigur, in astfel de conditii orice om care nu imbratiseaza strambatatea in toata plenitudinea ei, sau orice om care se manifesta impotriva acestei strambatati, este in viziunea celorlalti un anormal. Ei bine, asa sa fie!

Respect drepturile tuturor insa refuz categoric sa acord privilegii! Si pentru ca sunt anormal intr-o lume anormal de stramba, ma mandresc cu starea mea de anormalitate. Pentru ca in fiecare zi fac un efort ca sa raman de fapt normal. Asa cum ar trebuie sa fiti si voi. Deci?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: