site stats

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

HAITA SI TURMA













Stiu de multa vreme ca sunt un idealist incurabil Mai stiu, tot de multa vreme ca exista oameni pe care in viata ii motiveaza porniri rautacioase, starnite fie de gelozie, fie de lipsa de incredere in sine. Si am vazut adesea cum aceste porniri rautacioase manifestandu-se fara nici un fel de rusine in vazul lumii alimentate de un tupeu inimaginabil si de o iluzie, caci toti cei care actioneaza in acest fel sunt ca si pasarea mea favorita, strutul: cred ca daca isi baga fundul in nisip nu li se vede dosul... Adica, dupa ce ca actiunile lor sunt vizibile, chiar si atunci cand au incercat sa la mascheze din rasputeri, daca ii confrunti, iti vor spune ca sunt doar inchipuirile tale...

Si daca mai stau mult sa privesc lucrurile asa, acest articol se va duce pe apa sambetei, inmuiat de mila ce ar trebui sa le-o port. Insa nu asa se extirpa o boala. Si apoi cele mai puternice medicamente din lume sunt amare, ati observat?

Pana la urma nu sunt o problema doar cei care au in varful limbii doar cuvinte pline de venin, ci sunt de vina si aceia care au timp sa isi aplece urechea la ce au de spus astfel de personaje ca sa nu mai vorbim ca unii ALEG sa ii si creada... Am folosit cuvantul "ALEG" in mod deosebit si deliberat.

Pentru ca nu se poate sa cunosti un om si apoi sa iti schimbi parerea despre el doar pentru ca cineva ti-a aruncat trei cuvinte... Trebuie sa fii mai istet decat atat. Sa te opresti un pic din viteza si sa gandesti.

Va spun toate acestea pentru ca zilele acestea am trait din nou acea senzatie de greata la stomac... Suspectez o persoana pe care o cunosc de a fi spus lucruri extrem de grave la adresa mea. Desigur am motive sa cred acest lucru. Si primul ar fi ca persoana in cauza este imbolnavita de propria lipsa de incredere in sine. Are o nesiguranta pe care si-o canalizeaza in mod gresit, risipind energie ca sa para ceea ce nu este, si incercand astfel sa se integreze in comunitate.

Fixatia acestei persoane asupra mea are desigur o origine. De la primul semnal de alarma am confruntat persoana si i-am zis in fata ce aveam sa ii spun. Desigur, asta nu a pototlit-o. A facut-o doar sa faca ceea ce stie sa faca mai bine in continuare, dar mai cu perdea... Insa cum sunt un individ extrem de sensibil la detalii si orice schimbare imi atrage atentia, am sesizat schimbarea atitudinii unor persoane fata de mine...

Sunt crestin si trebuie sa indur insa toate incercarile ce vin asupra mea. In plus sunt constient de valoarea mea, atat cat este ea, data de darurile ce le-am primit cand m-am nascut. Din acest punct de vedere in mod cert nu m-am mintit si nu am exagerat niciodata. Poate am facut greseala de a nu ma prezenta asa cum sunt de fapt, pana acum cativa ani traind in spatele unei fatade construite spre a nu lasa oamenii sa ma raneasca... Insa de cata vreme am inceput lucrurile de demolare acestui zid, am sesizat ca devin mai puternic cu fiecare zi care trece... M-am redescoperit, si prin tot acest proces, cei din jur au inceput, in marea lor majoritate sa ma aprecize si, mai ales, sa ma respecte... Asta imi spune ca sunt pe drumul cel bun...

Insa astazi eu nu am nimic de impartit cu aceia care improasca noroiul din varful limbii pentru ca ei sa para mai curati decat restul lumii ci sunt pornit spre ai dojeni, cu blandete insa, pe aceia care sunt suficient de ingusti la minte ca sa creada orice li se serveste... Sa crezi ca ti se spune ca este un fals cand tu ai originalul in fata ta si poti trage concluziile corecte inseamna mult mai mult decat pur si simplu a crede. Inseamna ca tu asta VREI sa crezi... Sau inseamna ca nu stii ce poate rautatea omului si pana unde poate ajunge o fiinta doatat cu ratiune dar alimentata de porniri rautacioase... Cel mai adesea acest lucru se intampla fie pentru ca suntem ca hotul care nu crede ca exista oameni cinstiti, fie pentru ca avem o doza exagerata de naivitate... Mi s-au intamplat si una si alta... dar mi-am invatat lectia, si de aceea, inainte de a actiona, analizez cu mare atentie.

Oricum ar fi eu pun astazi toate lucrurile in mana lui Dumnezeu. Pentru ca l-am vazut lucrand adesea in viata mea si am vazut adesea cum mi-a facut dreptate cand eu am renuntat a mai risipi energie, incercand sa avertizez. Si cand Dumnezeu a facut dreptate, ea a fost deplina, m-a umplut de bucurie, ca sa nu mai vorbim de faptul ca m-a impacat cu toti aceia care fusesera indepartati prin vorbe de langa mine.

Am mai spus asta: in lume, din cauza inimilor lor nepricepute, oamenii traiesc in haite crezand ca se afla de partea celor puternici, capatand comportamentul necesar pentru a se adapta haitei. Este greu sa devii parte a unei turme, unde viata este mai domoala si luptele nervoase o raritate... Insa, dupa atata vreme traiata cu multi dintre voi in haita, am ales siguranta unei turme pastorite de cele care a fost perfect. Insa chiar si aici am intalnit lupi ce se ascund in blana de oaie... Omul cat traieste invata nu-i asa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: