site stats

vineri, 29 iunie 2012

LET'S TALK POLITICS!!!










Daca mai avea cineva nevoie de dovezi pentru a crede afirmatia ce am facut-o atat de des cu privire la faptul ca in 1989 rusii nu s-au retras ci au inceput punerea in aplicare a unui nou plan de atac asupra lumii libere in Europa iata ca, in mod neasteptat, primim o dovada circumstantiala de la un individ pe nume Martin Schulz.

Martin Schulz este aparatorul din oficiu, ca sa zic asa, al lui Victor Ponta. Declaratia lui halucinanta conform careia nu conteaza faptul ca josnicul prim-ministru al Romaniei a incalcat Constitutia, si asta cu dovezi. El, Martin Schulz, inalt demnitar european ii va ramane prieten.

Normal ca declaratia aceasta m-a mirat dar cum recunosc comportamentul unui vierme socialist de la o posta am  ales sa caut niscai date despre omuletul Martin Sculz. Nu am avut nici o surpriza! MArtin Schulz face parte din PSD-ul German. Ce trebuie scos in evidenta aici este faptul ca numeloe partidului sau in traducere este exact numele PSD-ului de la noi.

Apoi mai este important faptul ca socialistii au TOTI, dar absolut toti minciuna, dezinformare, atacul la persoana si instigarea la violenta ca reguli de conduita. Pe cale de consecinta, in mod cert Schulz nu face nici un fel de exceptie. Sustinandu-l pe Ponta insa, Martin Schulz a aratat indirect si care ii sunt stapanii sau cine il mai plateste sau santajeaza (sau si una si alta) din cand in cand.

Pentru ca Victor Ponta este invatacelul si urmasul lui Iliescu. Acelasi Ion Iliescu ce a afirmat la congresul PSD unde a fost uns pe Victor Ponta presedinte: Exista un plan pentru revigorarea socialismului in lume pentru urmatorii 50 de ani, o afirmatie urmata de "aplauze furtunoase" ce mi-au provocat fiori de gheata pe sira spinarii amintindu-mki de congresele prezidate de Ceausescu odinioara...

Martin Schulz este un demnitar european de origine germana care ii tine partea lui Victor Ponta, un mascarici socialist condus din umbra de eminenta cenusie care a instalat cancerul socialist ce mananca Romania dim 1989 incoace. Avand in vedere faptul ca USL via PSD sunt aceia care vor sa puna Romania sub sfera de influenta a Kremlinului (contrar vointei poporului roman) este clar ca Martin Schulz are exact acelasi tip de legaturi la fel cum se poate deduce usor faptul ca el este un produs al asa zisei "retrageri" sovietice din Europa de Est...

Am auzit adesea pe multi spunand ca ei nu discuta politica si aproape ca mi-a venit sa ii iau la palme... Cum adica "nu vreau sa vorbesc despre politica" atunci cand politica iti afecteaza viata cotidiana?!! Aceasta afirmatie, "eu nu fac/vorbesc politica" este cea mai mare reusita a uriasei masini de propaganda socialista ce otraveste Europa astazi. Si Romania nu face exceptie. Deloc. Ba din contra!

Diferenta intre Europa occidentala si fostele tari din lagarulk socialist este acela ca oamenii nu au uitat cum sa lupte pentru drepturile lor spre deosebire de noi, romanii, de exemplu, care alegem mereu sa ne ascundem lasitatea in dosul cuvintelor "eu am familie si copii" sau cine stie ce alte scuze patetice care ne scuza inactiunea... O inactiune ce le permite ultimativ socialistilor, pe care romanii ii dispretuiesc inca de la nastere fiind o trasatura genetica, nationala. o inactiune ce a dus la rezultatul alegerilor nu demult incheiate in Romania. Inactiunea nu este pardonabila. Si pentru inactiune fiecare merita ceea ce i se intampla.

Asa ca, sugerez tuturor sa ne ridicam dosul de la mesele care ne asculta vaicarelile ce le inganam din spatele unei halbe de bere si sa trecem la actiune? Nu vreti? Hmmm... Ne place mai mult sa traim precum cainii sau sa murim ca niste lei? Decizia ne aprtine. Fiecaruia in parte!

miercuri, 27 iunie 2012

POEZIA IUBIRII










Va apare un volum de poezii in luna august... "Poezia iubirii"... Daca mi-ar fi spus cineva atunci cand am inceput blogul acesta ca voi ajunge sa vad scrierile mele intr-un volum tiparit i-as fi spus sa nu mai manance de pe jos, stricat sau ciuperci otravitoare... Pentru ca as fi crezut ca sunt luat peste picior... Eu vroiam doar sa mai scap de presiunile interne... Si astazi sunt convins ca a fost o buna terapie...  Ceea ce am scris m-a ajutat sa ma regasesc. Sa redevin eu...

Si totusi acest neasteptat s-a intamplat. Nu pot decat sa ii multumesc lui Eli Gilcescu, cea care mi-a acordat atentia ei  si m-a impins putintel de la spate ca sa fac ceea ce trebuie... Asa am ajuns eu, cel care se ascunde dupa sute de straturi si care si-a construit un zid de aparare impotriva mojiciei sa am cateva poezii publicate intr-un volum laolalta cu alti autori, dintre care, dupa ce am citit cateva din poeziilelor, ma simt cel mai putin talentat...

Sunt fericit. Ca un copil mic. Mai sus, in fotografie aveti coperta volumului... Cine stie, poate intr-o zi intr-o librarie il veti vedea si va veti aminti de ceea ce ati citit acum... Aveti mai jos unul dintre textele ce sunt cuprinse in aceasta carte... Culmea, desi muzica este viata mea de mai bine de 30 de ani, nu am inregistrat niciodata nimic profesional, in studio, si iata acum am o surpriza de proportii... Si inca una placuta... Desigur, randurile de mai jos au avut si o muza... Ea stie ca este ea... Voi nu trebuie sa stiti cine ce si cum...

O femeie letala


Este sigur ca imi placi
Si stiu ce poti sa-mi faci
M-au avertizat vecinii tai
Intr-o seara...
Dar nu pot sa ma opresc
Si simt ca ma topesc
Ce febra m-a cuprins
E o lupta total inegala
Nu cred ca intamplator
Cand esti la telefon
Vorbesti in soapta, te feresti
Situatia-i clara...
Si trebuie sa-ncerc
Cumva sa ma opresc
Sa rezist cand ma ataci
Asta nu este o treaba usoara

Ma arunci pe jos
Apoi ma faci sa plutesc
Dintr-o data esti grabita
Simt ca innebunesc
Esti o femeie totala…

Sunt super agitat
Ma mir ca n-am uitat
Sa respir si inca stiu sa spun
Cum ma cheama...
Cred ca jocul n-are rost
Nu vreau sa fiu un fost
Viata mea s-a transformat
Intr-o treaba total anormala

Nu pot fi cu tine
Stiu ce trebuie sa fac
Ceva imi spune sa m-opresc
Altfel sunt terminat
Esti o femeie mortala…

Nu vreau sa ma cauti
Nu vreau sa ascult
Ce vrei sa-mi spui
Trebuie sa te uit
Esti o femeie totala…
Esti o femeie mortala…
O femeie letala… 
Da… Da…

marți, 26 iunie 2012

DAN VOICULESCU: UN CRIMINAL DE DREPT COMUN














Dan Voiculescu, marele patron al Antenelor are un tupeu nemarginit... In ultimele zile a devenit, impreuna cu Adrian Nastase si cu Sorin Ovidiu-Vantu, mai vizibil decat oricand opiniei publice... Insa Voiculescu este nu doar un individ ce a contribuit semnificativ la subminarea economiei nationale si instigare la violenta (asa cum de altfel ii sta bine oricarui socialist din lume), el este si suspectat de faptul ca a fost implicat in cel putin o crima fapt ce l-a pus direct in posesia a cateva sute de milioane de dolari. Banii Romaniei. Voiculescu este un infractor de drept comun. La fel ca si Nastase si Vantu. Se teme acum. Cea mai buna aparare pentru el pare a fi atacul... Voiculescu se teme. Si acesta este un semn un pentru Romania.

CRESCENT era o firma “off-shore”, infiintata pentru a fi scutita de taxe si impozite inRomania, conform legilor internationale in materie, tocmai pentru ca banii castigati de ea sa nu ajunga la buget, ci in conturile controlate de Dan Voiculescu.

Profilat in special pe afaceri cu ciment si alumina, Dan Voiculescu-CRESCENT a scos din Romania cantitati gigantice din aceste materii prime, obtinand profituri calculate la cel putin 1,5 miliarde de dolari, intr-o perioada in care toata Securitatea Statului era transformata intr-un urias mecanism de producere de bani, prin orice mijloace, cu scopul achitarii integrale a datoriei externe a RSR, de 21 miliarde de dolari.

Foarte multi specialisti au ajuns dupa ’89 la o opinie comuna: Dan Voiculescu era una dintre persoanele de incredere care alimentau conturile lui Ceausescu din bancile Elvetiei si ale altor banci ale lumii. S-a estimat ca averea lui Ceasescu, ascunsa in aceste conturi ultra-secrete, s-ar ridica la peste 400 de milioane de dolari.

Cifra de 400 milioane de dolari a fost pronuntata public prima data de procurorul militar Dan Voinea, care a facut parte din completul Tribunalului Militar Exceptional care, in 25 decembrie 1989, la Targoviste, a decis impuscarea sotilor Ceausescu:
Procuror: Pe numele cui sunt cele 400 de milioane de dolari din Elvetia
Elena Ceausescu: Ce bani?
Procuror: 400 de milioane au fost depozitate in Elvetia!
Elena Ceausescu: Dovada, dovada!

Si tot conform acestor opinii, s-a tras concluzia ca Dan Voiculescu a mostenit, dupa impuscarea sotilor Ceausescu, “averea diavolului”. Asa se poate explica si nemaipomenita prosperitate a afacerilor lui Dan Voiculescu, imediat dupa decembrie 1989.

In 1990, zeci de ofiteri de securitate cu misiuni de aport valutar (AVS) s-au imbogatit, devenind proprietarii sumelor valutare pe care le-au depus in anii comunismului, in conturi secrete de la BRCE, deschise de Securitate pe numele lor. Pentru ca nimeni nu a mai revendicat sumele din conturile acestor lucratori AVS, care in fapt alimentau conturile lui Ceausescu, a facut posibil ca fostii securisti sa devina azi cei mai mari oameni de afaceri.Acesti bani nu au mai iesit niciodata la iveala, toate incercarile de recuperare a lor fiind blocate din ordin politic in 1990, atunci cand o echipa de experti canadieni de la KPMG PeatMarwick Thorne – Toronto, angajata de Guvernul Romaniei, a ajuns la firma CRESCENT.

Tot mai multe voci spun azi ca Dan Voiculescu a fost una dintre persoanele care a mostenit conturile lui Ceausescu sau o parte din ele, la fel cum multi ofiteri de Securitate au avut norocul sa ramana cu importante sume valutare in conturile personale, dupa caderea regimului comunist. Nu mai este azi un secret ca ofiterii Securitatii, precum si numerosi functionari de vaza din structurile puterii de atunci, aveau fiecare misiunea sa aduca dolari, prin orice mijloace, pentru vistieria tarii, pentru Ceausescu. Cu totii erau inregistrati in Serviciul de Aport Valutar pentru Stat (AVS) si aveau fiecare conturi deschise la BRCE (viitoarea BANCOREX). Acesti lucratori de Aport Valutar aveau norma sa stranga bani, sub sanctiunea retrogradarii. Asa s-au strans la buget sute de milioane de dolari numai din rascumpararea a mii de evrei si etnici germani, care au dorit sa emigreze din Romania. De aceea ne si miram continuu de gestul lui Emil Hurezeanu, desi, financiar, ne convine.
BRCE a fost in fapt banca in care toti cotizantii AVS au avut conturi personale. Dupa 1990, functionarii BRCE – BANCOREX au sters urmele acestor conturi, distrugand intreaga arhiva. Securistii care aveau aceste conturi pe numele lor s-au lansat masiv in afaceri, tocmai pentru ca banii din aceste conturi le-au revenit. Aceasta este si una dintre explicatiile de ce un procent atat de mare de securisti au devenit marii oameni de afaceri post-decembristi.

Filiera : Cifra de afaceri anuala a CRESCENT, declarata de ea insasi se ridica la 200 de milioane dolari. Surse care au incercat sa investigheze in 1990 firma CRESCENT au lansat insa informatia ca in realitate cifra anuala de afaceri ar fi fost de 500 milioane dolari.

CRESCENT-ul avea ramificatii in Atena si Viena, unde avea reprezentante oficiale. Cea mai puternica reprezentanta era insa cea de la Bucuresti, condusa de Voiculescu, in calitate de director general. In anii ’84 – ’89, surse avizate arata ca cel care dirija la varf afacerile CRESCENT era un anume John Edgington, care isi facea veacul la Viena.

Tot la Viena se afla si fratele lui Nicolae Ceausescu, Marin, seful Reprezentantei Economice a Romaniei in Austria (prin care se derulau afaceri uriase), care a fost gasit spanzurat, in 28 decembrie 1989, la trei zile dupa impuscarea dictatorilor, in pivnita casei.Versiunea oficiala, in lipsa de alte probe, a fost sinuciderea, insa nimeni nu a acceptat aceasta versiune. Cei care l-au cunoscut pe Marin Ceausescu spun ca acesta l-a cautat cu disperare, in ultimele momente ale vietii sale, pe John Edgington, dar nu a reusit sa-l gaseasca, pentru ca acesta se daduse la fund, afland ce se intampla in Romania. O stire a agentiei austriece APA, preluata de Rompres la 6 ianuarie 1990, anunta: Marin Ceausescu, fostul sef al Reprezentantei Comerciale a Romaniei in Austria, fratele ex-dictatorului, a fost vazut, cateva ore inainte de a se sinucide, in localitatea Eisenstadt, din Burgenland, unde se gaseste sediul firmei CRESCENT COMMERCIAL MARITIME Ges Mbm, al carei sediu se afla la Nicosia. Locuitorii afirma ca de fapt aceasta firma apartinea Romaniei. Firma care platea imediat pentru produse se ocupa de importurile unor marfuri de lux occidentale, care erau trimise cu camioane particulare spre Romania, a relevat un om de afaceri din Eisenstadt“.

Conturile lui Ceausescu : Dupa evenimentele sangeroase din decembrie 1989, Puterea aleasa in mai 1990 a initat o palida tentativa de cautare a conturilor secrete ale Securitatii lui Nicolae Ceausescu. Pentru aceasta, la 14 august 1990, s-a luat Hotararea de Guvern nr. 951 (publicata in M.O. nr 104 din 13.09.1990), act care prin care s-a decis infiintarea unei Comisii Guvernamentale care sa caute si sa recupereze conturile secrete ale Securitatii si familiei Ceausescu. Guvernul Romaniei a considerat ca “Averea Diavolului” poate fi gasita, crezand probabil, la acea data, ca ea se afla in niste conturi secrete, prin banci din Elvetia, SUA sau alte state, pe numele fostilor dictatori. S-a constituit si o Comisie Guvernamentala cu misiunea declarata: descoperirea “Averii Diavolului”. Dintre insarcinarile acestei comisii, mentionam: - identificarea si localizarea fondurilor; - initierea procedurilor judiciare pentru recuperarea fondurilor; - investigarea, in limitele legii, a cazurilor de coruptie, abuz si frauda, care au facut posibila deturnarea fondurilor de catre sau in favoarea debitorilor. Primul presedinte al comisiei a fost Ion M. Anghel, trimis la nici doua luni dupa numire, ca ambasador in Olanda. Locul sau a fost preluat de actualul premier Mugur Isarescu, care nu se stie cand a renuntat la aceasta calitate, pentru ca din 1992 nu s-a mai auzit nimic despre activitatea acestei Comisii.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, Guvernul a angajat o firma de experti canadieni, PEAT MARWICH THORNE, din Toronto, careia i s-a platit pentru investigatiile efectuate un onorariu de peste 250.000 de dolari. Expertii canadieni s-au pus pe treaba si in cateva luni au ajuns cu cercetarile in jurul societatii cipriote CRESCENT COMERCIAL MARITIME, a carei director general al reprezentantei de la Bucuresti era Dan Voiculescu, actualul magnat al imperiului GRIVCO.

In imperiul GRIVCO, abia nascut in acel an, trecusera cu arme si bagaje, in calitate de actionari sau directorasi pe la diverse firme, o serie de fosti ofiteri ai DIE, care pana in decembrie 1989 lucrasera la intreprinderile de comert exterior ale Securitatii: ICE Dunarea, ICE Metalimportexport si altele. Unii dintre ei mai erau inca activi. In momentul in care cercetarile canadienilor au ajuns la cuibul lui Voiculescu, investigatiile au fost fatis obstructionate. Canadienii au fost intoxicati cu fel de fel de fel de adrese, provenite de la institutiile statului, astfel incat Rod Stambler, reprezentantul PEAT MARWICH THORNE a declarat presei canadiene, care a realizat un film documentar intitulat “Averea Dracului”: La un moment dat, un moment cheie, am constatat ca a aparut un sistem care a crescut, s-a dezvoltat si functiona intr-un asemenea mod, incat sa nu poata fi identificat ca beneficiar al profiturilor. Fara indoiala ca era de la cel mai inalt nivel din interiorul Romaniei…

Canadienii au trimis si un raport Ministerului Justitiei, cu rezultatul cercetarilor lor, la data de 29.06.1990, semnat de Robert Lindquist si Edward Belobaba, in care au subliniat piedicile care li se pun la tot pasul. Comisia Guvernamentala a comunicat imediat firmei PEAT MARWICH THORNE: Dezvaluirea continutului raportului pe care l-ati trimis ministrului Justitiei sau alte informatii legate de acesta ar putea prejudicia ancheta desfasurata de Comisia Guvernamentala si ar putea antrena responsabilitatea ruperii acestui contract

Postul national canadian CBC a anuntat in 6 octombrie 1991 ca va difuza peste doua zile documentarul “Averea Dracului”. Surpriza: Guvernul Roman a actionat imediat in judecata postul CBC, pentru a interzice difuzarea documentarului. Procesul s-a judecatla 30 octombrie 1991, iar verdictul a fost firesc: interdictia de difuzare ceruta de Guvernul Romaniei a fost ridicata, astfel ca pe 5 octombrie filmul a fost vizionat de telespectatorii canadieni. In mod las, Guvernul Romaniei a negat ulterior ca ar fi fost initiatorul procesului.

PEAT MARWICH THORNE a fost impiedicata sa aiba acces la documentele din BRCE, de la SRI sau diverse ministere, invocandu-se secretul bancar si cel de stat. Prin astfel de metode, Guvernul Roman si Comisia lui Isarescu i-au trimis la plimbare pe canadieni, fara sa se fi recuperat un singur dolar din averea “mult cautata”. In realitate, gestul politic de inmormantare a afacerii a avut la baza descoperirea unui adevar: banii cautati se aflau sub controlul unor fosti ofiteri de Securitate sau din DIE, iar deconspirarea acestora ar fi bulversat structurile serviciilor interne de informatii. Aceste fonduri, provenite in majoritate din depozitele constituite la BRCE in anii comunismului, de cei din DSS si DIE, se regasesc azi in firmele private ale securistilor care “au reusit in afaceri” dupa 1989.

Din februarie 1992 s-a constituit si o comisie senatoriala pentru gasirea “Averii diavolului”, condusa de senatorul PDSR Dragos Luchian. Reluata din punctul unde a fost abandonata de Comisia Guvernamentala, investigatia noii comisii a vizat verificarea conturilor din BRCE, scop pentru care s-a desemnat o echipa de sapte experti din Ministerul Finantelor, care insa s-au apucat de treaba si nu au mai terminat-o niciodata.

Arhiva BRCE a fost distrusa intre timp si peste 2 miliarde de dolari, cat se aflau in visteria BRCE, au disparut in mod misterios. Un control al Curtii de Conturi a Romaniei, efectuat la BRCE in 1996 (primul de acest gen din 1996), concluziona:
- nu s-a putut stabili pe baza de documente modul de gestionare a Fondului valutar centralizat al statului, deoarece fondul a fost desfiintat nelegal si nejustificat de catre BRCE in ianuarie 1990. La data desfiintarii, fondul insuma 1,106 miliarde de dolari;
- in 1991, BRCE a deschis pe numele BNR un cont numit “BNR – Fond de stat valutar”, in care, prin patru operatiuni, a inregistrat plati fara documente justificative de 906 milioane de dolari, facand datoare in acest fel BNR, in numele statului, cu suma mentionata, pe motiv ca ar fi achitat la extern datorii ale statului;

Expertii canadieni au stabilit, in momentul cand au batut la poarta CRESCENT a lui Dan Voiculescu, ca aceasta companie a avut la BRCE un cont necomercial, nr 47.11.285.350-2, si un altul la sucursala din Bucuresti a SOCIETE GENERALE, nr. 020221. Contul de la BRCE al CRESCENT era manevrat de Rodica Vlaicu, de la Departamentul Economic.

Depistarea averilor acumulate de firma CRESCENT, din afacerile purtate cu firmele Securitatii (ICE Dunarea, ICE Metalimportexport, ICE Vitrocim, Danubiana etc), estimate neoficial la circa 1,5 miliarde de dolari, se pot afla foarte lesne, daca institutiile abilitate i-ar lua la intrebari pe martorii afacerilor lui Dan Voiculescu, in majoritate ofiteri DIE sau de Securitate, ori colaboratori ai acestor institutii nu demult apuse.

Printre acestia:
- Vasile Voloseniuc, fost presedinte BRCE
- Gheorghe Crainicean, fost vicepresedinte BRCE, azi actionar si administrator la firmele lui Dan Voiculescu;
- Mihai Lazar, fost functionar la ICE Dunarea, azi actionar si administrator al firmelor lui Voiculescu;
- Rodica Vlaicu, fosta functionara la BRCE, care administra direct contul CRESCENT;
- Nas Leon, fostul sef al Gospodariei CC al PCR, cel care inventaria fondurile secrete ale Securitatii si ii raporta regulat lui Ceausescu cuantumul sumelor;
- Dan Pascariu, fost vicepresedinte pentru operatiuni internationale la BRCE;
col Gheorghe Badita, fost sef la ICE Dunarea;
- col Constantin Gavril, fost sef la ICE Dunarea;
- gen Aristotel Stamatoiu, fost sef la ICE Dunarea;
- Ion Presura, fost director adjunct la ICE Dunarea;
- Nicolae Patrubani, fost contabil sef la ICE Dunarea.

Unul dintre cei mai avizati martori ai averilor facute cot la cot cu Securitatea de catre Dan Voiculescu – CRESCENT este lt. col. Anghelache Constantin (fost sef la Clubul Rapid). In 23 decembrie 1989, postul de radio “Europa Libera” a dat publicitatii un numar de cont, divulgat de ofiterul Liviu Turcu, refugiat in SUA, cont folosit de familia Ceausescu pentru operatiunile valutare facute in anii comunismului. Contul, deschis la BRCE, a avut nr. 4721.427.300.2”, a continuat mesajul Europei Libere, este un cont folosit de familia Ceausescu, pentru operatiunile valutare. Numele responsabilului cu actiuni valutare este lt. col. Anghelache Constantin, cu atributii importante in Ministerul Comertului Exterior, in Ministerul de Externe si BRCE. Acest lt.col. Anghelache Constantin este un martor important si trebuie facut totul sa fie pastrat pentru a sti ce stie“.

“Retineti-l pe Dan Voiculescu!” Firma de contabilitate juridica PEAT MARWICK THORNE din Toronto si firma de avocatura GOWLING, STRATHY & HENDERSON au fost angajate, la data de 12 martie 1990, de catre Ministerul Justitiei, in numele Guvernului Romaniei, sa depisteze conturile secrete ale Securitatii si ale familiei Ceausescu, in care se banuia ca se afla peste 400 milioane de dolari.

Cercetarile detectivilor canadieni s-au blocat, asa cum am mai spus, la firma CRESCENT si la personajul ei cheie, Dan Voiculescu. In data de 8 mai 1990, canadienii au efectuat un raport, in care au subliniat ca au documente care atesta ca firma CRESCENT a fost a lui Nicolae Ceausescu si au propus o serie de masuri juridice, menite sa depisteze toate conturile manuite de Dan Voiculescu, de la bancile din strainatate si din tara.

Cand ancheta PMT a ajuns la acest punct, Guvernul lui Iliescu nu a mai platit nici un dolar, blocand investigatiile la toate nivelele. Nimeni nu a avut acces la documentele oficiale ale serviciilor secrete romanesti sau la BRCE. Justitia lui Iliescu nu a miscat nici un deget pentru a soma, printr-o hotarare judecatoreasca, bancile straine unde CRESCENT avea o sumedenie de conturi valutare, cu toate ca unele banci din Elvetia au confirmat oficial existenta unor conturi ale lui Ceausescu. Dan Voiculescu a devenit intangibil si nimeni nu l-a mai deranjat cu asemenea probleme pana in ziua de azi, cand stapaneste o incredibila avere.

Prezentam in continuare masurile de recuperare a banilor CRESCENT, propuse de PMT prin “PROIECT 13 CRESCENT”, care au culminat cu dispozitia: “RETINETI-L PE DAN VOICULESCU!”. Insa nimeni nu l-a retinut sau arestat.

Autorii loviturii de stat, cei care l-au asasinat practic pe Ceausescu, au musamalizat toate cercetarile canadienilor, iar banii furati poporului roman au fost deturnati in stil mafiot, ajungand in conturile unor personaje de prim rang ale regimului Iliescu-Nastase.

(Articol scris de Alex Imre)

duminică, 24 iunie 2012

PREDICA DE DUMINICA












Un singur comentariu la versetele de mai jos: imi spunea un membru al familiei, economist si preot deopotriva ca aceasta criza mondiala ar putea fi rezolvata usor daca oamenii ar renunta la... lacomie! Si nu ma refer doar la bancheri ci si la aceia care au accesat credite bancare fara sa se intrebe daca plapuma lor poate fi intinsa intr-atat, adica si-au dorit totul inainte de a avea cu ce plati...

Matei 6
19. Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii;
20. ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura.
21. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.
22. Ochiul este lumina trupului. Daca ochiul tau este sanatos, tot trupul tau va fi plin de lumina;
23. dar daca ochiul tau este rau, tot trupul tau va fi plin de intuneric. Asa ca, daca lumina care este in tine este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta!
24. Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.
25. De aceea va spun: nu va ingrijorati de viata voastra, gandindu-va ce veti manca sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gandindu-va cu ce va veti imbraca. Oare nu este viata mai mult decat hrana, si trupul mai mult decat imbracamintea?
26. Uitati-va la pasarile cerului: ele nici nu seamana, nici nu secera si nici nu strang nimic in granare; si totusi Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai de pret decat ele?
27. Si apoi, cine dintre voi, chiar ingrijorandu-se, poate sa adauge macar un cot la inaltimea lui?
28. Si de ce va ingrijorati de imbracaminte? Uitati-va cu bagare de seama cum cresc crinii de pe camp: ei nici nu torc, nici nu tes;
29. totusi va spun ca nici chiar Solomon, in toata slava lui, nu s-a imbracat ca unul din ei.
30. Asa ca, daca astfel imbraca Dumnezeu iarba de pe camp, care astazi este, dar maine va fi aruncata in cuptor, nu va va imbraca El cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor?
31. Nu va ingrijorati, dar, zicand: "Ce vom manca?" sau: "Ce vom bea?" sau: "Cu ce ne vom imbraca?"
32. Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele.
33. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
34. Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei.

sâmbătă, 23 iunie 2012

UN PATRIOT ADEVARAT: TRAIAN BASESCU

Acest raspuns dat unui parlamentar rus face cinste Romaniei si spune multe despre BARBATUL si ROMANUL care este Traian Basescu. Media controlata de USL dotata cu amnezie selectiva a uitat sa supuna aceasta inregistrare opiniei publice din Romania... Normal! USL sustine dezemembrarea Romaniei nu intregirea ei...

DEMONIZAREA SI INSTIGAREA LA CRIMA CA TACTICA A STANGII (preluare)

Se intampla rar ca sa preiau articole de pe alte bloguri sau site-uri... Egocentric cum sunt, este si mai rar cazul in care ma vad nevoit sa recunosc un articol mai bine scris decat ceea ce scriu eu... Articolul de mai jos are toate calitatile necesare... In plus este un punct de vedere ce priveste dintr-un alt unghi ideile pe care deja de multa vreme le sustin in fata voastra... Indemnul meu pentru voi este sa intrati pe site.urile mentionate ale stangii socialiste si sa contra-atacati cu putere... Socialismul trebuie sa crape odata pentru totdeauna dimpreuna cu neo-feudalismul pe care il promoveaza. Am sa va rog sa tineti cont de faptul ca de cele mai multe ori incultura si mediocritatea impiedica indivizii sa recunoasca faptul ca au gresit ba inca ii motiveaza sa continue. Iata deci articolul...

Motto1 - Virgil Nemoianu: “Nu există socialism care să nu năzuie spre comunism” .

Motto2 – Adrian Nastase: “Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul www.criticatac.ro
Ultima lor initiativa – Forumul Social CriticAtac (…) propune o platforma civica de dezbatere a opțiunilor alternative de stanga menite sa regenereze teme centrale precum egalitatea drepturilor, egalitatea de șanse sau participarea politica.”

Prima pagina a editiei din 22 iunie 2012 a ceea ce a fost odata ziarul “quality” Jurnalul National. Transformat de turnatorul la Securitate, Dan Voiculesu, într-un instrument al luptei de clasa, gestul de o lasitate dezarmanta al penalului Adrian Nastase este folosit ca pretext pentru demonizarea lui Traian Basescu. Daca hate-speech e un cuvînt inventat, (o vina închipuita de care ne acuza lectorul SNSPA Claudiu Craciun), Dan Voiculescu nu se pierde în subtilitati inutile. Prima pagina din editia de vineri a Jurnalului National e o demonizare care, în subtext, instiga la crima. Colegul de alianta al lui Dan Voiculescu, USL-amistul Adrian Solomon a fost si mai direct acum cîteva luni, cînd l-a amenintat cu moartea pe Mihai Razvan Ungureanu, pe atunci prim-ministrul României:

"Eu îi transmit public, ca sigur are urechi care s-auda, ca daca are nesimtirea, ca tupeu are cât cuprinde, sa vina în Bârlad si sa nu anunte autoritatile, sa nu opreasca la primarie sa afle ce-i doare pe bârladeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tariceanu ci soarta lui Aldo Moro. Si asta nu-i o amenintare e o asigurare, domnul prim-ministru. Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui" (video)


Punctele în care se întîlnesc Noua Stînga si vechii comunisti

Ca sa nu cadem din nou prada tentatiei de a ne crede buricul pamîntului si poporul cel mai lovit de ghinion de pe Terra, voi continua cu o scurta discutie despre Stînga occidentala si voiculestii olandei.

În ultimii ani, aud tot mai des ca în Romania nu exista o Stînga autentica, ca PSD ar fi un partid fara ideologie. O greseala. PSD nu difera semnificativ de Stînga din Occident. Ion iliescu, cel ce înca pastoreste PSD, deci si alianta socialista numita USL, este, a fost si va fi mereu, un om de Stînga; la fel Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Victor Ponta si Crin Antonescu. Chiar si Vanghelie, care cel mai probabil habar nu a citit o pagina despre ideologii, prin cercul din care face parte si comportamentul pe care îl emuleaza, e un om de Stînga. Unele dintre caracteristicile universale ale stangii sunt violenta (in limbaj si/sau comportament), deformarea realitatii pentru a corespunde cu ideologia partidului, dezinformarea, limbajul insinuant, minciuna ca regula de conduita si instigarea la violenta sau crima. Tot atîtea forme de comportament si gîndire feudale vopsite în culorile progresului si solidaritatii. Indiferent ca e vorba de Romania sau Olanda, Stînga nu este altceva decît o religie primitiva care justifica impostura si crima.

În Olanda, Pim Fortuyn a fost demonizat de adevarsarii ideologici (politicieni, massmedia, ONG-urile de Stînga, etc) atît de intens si perseverent încît inevitabilul s-a produs. Un nebun, un ecologist vegetarian, radical de stînga, a ajuns sa creada ca Pim Fortuyn este un pericol destul de mare pentru Olanda si omenire încît sa îsi asume responsabilitatea de a-l ucide, cu cîteva zile înainte de alegerile pe care urma sa le cîstige în 2002.

Pim Fortuyn a avertizat cu 2 luni înainte de a fi ucis ca daca Stînga îsi continua campania de demonizare, inevitabilul se va produce, iar cei care l-au demonizat vor avea avea mîinile patate de sînge:


“Daca ai vedea ce primesc uneori prin posta, amenintari si asa mai departe, nu gasesti motive de bucurie; guvernul olandez, iar acest fapt mi se pare regretabil, ajuta la crearea unui climat de demonizare a persoanei mele. Iar daca va fi sa mi se întîmple ceva, atunci ei (cei din guvern) vor fi partial responsabili si nu se vor putea scuza spunînd “Nu eu am comis atacul”. Ai ajutat la crearea mediului propice comiterii crimei. Iar acest lucru trebuie sa înceteze! “

Fascist notoriu – ucis de Robin Hood Ecologistu’ (uciderea lui Pim Fortuyn)

Doua luni mai tîrziu, Fortuyn a fost ucis de veganul comunist, Volkert van der Graaf, care într-o Europa bolnava este numit de BBC Un Robin Hood Verde. Van der Graaf si-a justificat mai tîrziu crima spunînd ca a facut-o pentru a proteja oamenii dezavantajati.













La nivel profund, Stanga este aceeasi în toata lumea, în Romania zgomotoasa si dezordonata, dar si în civilizata si dichisita Olanda. Diferentele dintre Stanga din Romania, Olanda si SUA, sau intre PSD, Criticatac, Militia Spirituala, Remus Cernea, Victor Ponta si Dan Voiculescu, sînt mult mai putine decît asemanarile.

De mîna Stangii au murit sute de milioane de oameni si ori de cîte ori a fost încercat, comunismul a dus la munti de cadavre si gropi comune.

Indiferent ce spune Noua Stanga criticatac, cea care se pretinde a fi “cel mai mare adversar al PSD-ului” si e perceputa ca onesta si inofensiva de oameni decenti ca Andrei Cornea, Andrei Plesu, Mircea Marian si Mihail Neamtu, instigarea la violenta si ura de clasa nu le este straina. Cu atat mai mult cu cat o mare parte din Noua Stanga din Romania nu este social-democrata, ci comunista:

Pentru Lenin, dar si pentru Claude Karnoouh social-democratia tradeaza valorile comunismului: “Social-democratie nu mai poate reprezenta orisice fel de alternativà. Din 1914 încolo a tradat socialismul… “social-tradatori” asta a fost cea mai bunà definitie [...] Dar o întrebare ràmine… ce fac popoarele? De ce acorda cat de cat o anumite încredere la partide traditionale de stînga sau asa zis (din partea lor) de extrem) stanga (!)”; “Succesul unei miscari populare nu sta în capacitatea maselor de a ucide, ci în dorinta lor de a muri pentru un ideal – o spune eternul revolutionar, Leon Trotsky. Câti oameni sunt azi gata sa îsi dea viata pentru o lume mai buna? Câti vor fi dispusi sa o faca mâine?” (Victoria Stoiciu, Criticatac) ; “As vrea sa-i vad pe mineri în Bucuresti, lipindu-se de manifestatiile din Piata Rogoversitatii. (Costi Rogozanu, criticatac); “Pe viitor, nu se va propune doar problema înstrainarii aurului, ci si a sanatatii, asa cum s-a pus deja acum, a petrolului si a altor resurse, care trebuie nationalizate din nou, însa cu un control atent din partea societatii civile.” ( Adi Dohotaru, Grupul pentru Actiune Sociala, Cluj); vedeti si Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj.

Daca ne întoarcem la USL, ramînem în acelasi registru. Crin Antonescu, eternul adolescent care acum 3 ani a revolutionat bunul simt prin alianta dintre PNL si partidul unui criminal în libertate, Ion iliescu, spunea ieri: “Nici eu, nici Victor Ponta nu suntem dispusi sa îi mai permitem presedintelui înjosirea vietii politice, de fapt înjosirea unor oameni care nu au alta vina decît ca fac politica (…) Traian Basescu se comporta, într-adevar, precum seful unei haite si nu stie decît de frica. Lui TB îi e frica si va semna numirea lui Puiu Hasotii. Îmi pare rau ca trebuie sa vorbesc în astfel de termeni, politica se face, repet, cu oameni, nu cu fiare.”

Acum 10 ani, Marcel van Dam, membru al Partidului Socialist, îl numeste pe Pim Fortuyn “Untermensch”(sub-om), la fel cum nazistii îi considerau pe evreii, comunistii pe capitalisti si Crin Antonescu pe Traian Basescu.
În Olanda, strategia a avut mai mult succes decît în România post-decembrista. Deocamdata.

Preluare de pe In linie dreapta


PS: Dupa ce am postat acest articol ochii mi-au cazut pe comentariul semnat de danix61 la articolul "Basescu cedeaaza in fata USL si il accepta pe Hasotti la cultura", articol publicat de mizaerabilul site al USL Ziare.com, un comentariu care spune totul. Este comentariul unui scelerat socialist:

"Basescu ... Va fi impuscat in cap curand".

Lasand de o parte minciuna titlului care sugereaza ca Presedintele Romanie ar fi cedat in vreun fel cand este tocmai viceversa, Hasotti a facut ceea ce i-a cerut Presedintele, comentariul de mai sus este unul care te duce cu gandul la cele scrise mai sus. Ba indraznesc sa spun ca este o dovada a faptului ca cele scrise mai sus nu sunt brasoave!

vineri, 22 iunie 2012

SCANDAAAL!!!














Scandal dupa scandal... Unii romani sunt indiferenti. Altii sunt ingroziti... Cei mai multi savureaza fiecare moment in parte... Este una dintre marile placeri nationale... Scandalul. Un sport national daca vreti... Cred acum ca cei mai multi dintre naivii ce i-au votat cei din USL fara a avea vreun interes direct isi musca acum buzele si le vine sa isi rupa degetelecare au tinut stampila... Acu, ultima moda este mitingul de sustinere al hotiei si lasitatii in fata spitalului Floreasca... M-as prapadi de ras daca nu as fi atat de furios... Care mai stai frate in fata calculatorului daca simti ca mine si locuiesti in Bucuresti? Nu crezi ca ar trebui date cateva scatoalce dupa ceafa tupeului si a nemerniciei?

Exista si dovezi circumstantiale ca Adrian Nastase NU s-a impuscat si ca toata povestea cu sinuciderea este o facatura preluata in stilul tigancilor care zbiara cat le tine gura  si se prefac ca isi omoara copiii sau lesina cand vine politia sa le caute parintii, fratii sau sotii care desigur muncesc la strung si cultiva cartofi, nefiind vinovati in vreu fel... Ba chiar cineva a indraznit sa publice un articol in care sunt aduse cel putin CINCI DOVEZI care demonstreaza ca Nastase este la fel de mincinos ca si inainte si ca nu a avut nici un fel de remuscari... Nu ma mir... Tiganul tot tigan ramane oricat l-ai spala si oricat l-ai duce la scoala...

Pentru sustinatorii USL insa, aceia interesati si care stiu ce fac, vreo douazeci la suta din totalul cetatenilor cu drept de vot adica, lucrurile stau cu totul altfel. Ei sunt in mare incurcatura. USL o tine din scandal in scandal. USL si-a gasit nasul se pare. Si odata cu el si-au gasit nasul si Ion Iliescu si Adrian Nastase si restul gastii ce jupoaie din 1989 Romania si pe romani. Este aceeasi gsca sub a carei atenta indrumare imaginea Romaniei a fost deteriorata semnificativ. Stim asta cu totii. Cine neaga acest lucru si nu are interese directe in a promova USL ori are orbul gainilor ori un IQ sub limita normala...

Scandal dupa scanda, bubele din capul USL cresc exponential... Na, ca facui si o rima... Media controlata de USl incearca din greu sa astupe gaurile din barca rosie ce ia apa rapid... De cand a castigat Traian Basescu alegerile, si a devenit Presedintele Romaniei. USL-ul cndus din umbra de Ion Iliescu, pierde cu fiecare zi care trece tot mai mult teren... Este tot mai clar ca nu sunt obisnuiti sa aibe ca adversari oameni adevarati... Si de aceea dau din colt in colt...

A devenit deja o lege nescrisa... Ori de cate ori cred ca au castigat ceva, uslasii se trezesc dupa o scurta perioada de euforie ca de fapt au cazut intr-o alta capcana... Nu au reusit nicidecum cei din USL sa se invete minte. Iar Traian Basescu si PDL si-au studiat cu atentie adversarul si au ales intotdeauna principiul de a-l invinge cu propriile arme. Singura diferenta este ca in timp ce regula de baza in media USL este distorsionarea adevarului sau folosirea minciunii crase, PDL si Traian Basescu au cautat greseli reale ale oponentilor lor. De aceea spre exemplu Adrian Nastase si Vantu au fost condamnati, in timp ce Traian Basescu nu a putut fi atins cu dosarul "Flota" nici macar atunci cand dusmanul de moarte al PDL, PSD a fost la putere...

Scandalurile se tin lant in Romania. Scandal dupa scandal, nemernicia lui Ponta, Antonescu, Voiculescu, Nastase, Iliescu si restul gastii USL devine din ce in ce mai clara iar cei care mai indraznesc sa sustina USL devin din ce in ce mai ridicoli...

Astazi, mai mult ca niciodata, ma pot declara satisfacut: nu am savarsit nici o eroare cand am votat Traian Basescu si PDL. Imi pare doar rau ca din inertie am ales sa fiu din 1990 si pana in 2009 membru al unui PNL ce nu are nici o relatie cu partidul istoric ci ii poarta doar numele pentru a induce in eroare... Cand insa PNL s-a alaturat lui Ion Iliescu, mi-a fost imposibil sa trec peste greata ce mi-a provocat-o gestul lui Antonescu, greata amplificata de faptul ca, in momentul in care s-a vazut clar ca timisorenii nu vor vota Geoana, Antonescu a declarat ca timisorenii sunt "fanatici pana la dementa"...

Oricat miauna Ponta, si oricat schelalaie Antonescu, acomapaniati de haita din media controlata de USL, nimic si nimeni nu le mai poate veni in ajutor. Li s-a dezvaluit adevaratul chip si lipsa de onoare. Ori unui barbat adevarat, si mai ales unui barbat de stat asta nu i se iarta niciodata. Lipsa de "cojones" a celor din USL, o caracteristica a tuturor socialistilor de fapt, nu numai in Romania, ci si in intreaga lume, a devenit atat de ridicola incat vor trece ani buni pana cand hohotul de ras al romanilor sa se opreasca...

Sa nu uitati insa niciodata ca primii care au pornit lupta impotriva caractitei mafiote au fost cei din PDL si Traian Basescu. Cu bune si cu rele, uneori chiar si impotriva vointei noastre, PDL si Traian Basescu au facut ceea ce trebuie pentru romani mai mult decat oricine altv¡cineva din 1945 incoace. Si pentru aceasta ar trebui sa fie rasplatiti. Si vor fi.

Este scandal azi in Romania. Romanului, in general ii place. Insa acesta este astazi un lucru bun. Pentru ca cei ce se afla in pozitia de tinta sunt exact aceia care trebuie: USL. USL trebuie sa dispara. Sunt tot mai sigur ca va dispare. Si nu gratios. Va dispare intr-un fum de ridicol si pestilenta. Pentru ca in viata fiecare da ce poate. Iar USl nu a avut nimic de dat romanilor in afara de gunoiul tradarii si mediocritate.

joi, 21 iunie 2012

ADRIAN NASTASE: LASITATEA NUMARATORULUI DE OUA













Ultima oara cand am verificat, lasitatea nu era o calitate in Romania... Insa socialistii din USL si trambitele lor ruginite de pa la Antene si media controlata de USL vor acum sa schimbe acest lucru...

Nu am nici o mila pentru Adrian Nastase. Absolut niciuna. Face parte din gasca ce a sistematizat jaful in Romania. Stratagema cu sinuciderea seamana atat de mult cu bocetul tigancilor ce isi smulg parul din cap si zbiara ca din gura de sarpe cand politia le ia la scotocit casele cautand infractori dovediti...

In fond si la urma urmei, la ce te poti astepta de la unul ca Nastase care este in aceeasi luntre cu Vanghelie si e suspect de tuciuriu la fata pentru un roman? Cariera mirelui de profesie, care s-a casatorit pe rand cu doua fiice de ministri comunisti, in vremea cand regimul comunist inflorea, a sfarsit intr-o balacareala trista ce ne dezvaluie firea lasa a unui prea putin barbat...

Este usor sa fii arogant cand ai puterea... Poti silui pe cine, cand si cum vrea muschiul tau... Te simti aproape o zeitate daca nu ai educatia necesara... Si atunci incepi sa comiti greseli. La fel ca Adrian Nastase. Greseli pe care intai incerci sa le ascunzi, precum esti obisnuit, ca pe gunoiul ce il bagi sub pres, crezand ca duhoarea va trece neobservata...

Cand insa pestilenta te da de gol si nu mai ai nimic de facut, ca barbat adevarat ar trebui sa iti infrunti soarta. Cu fruntea sus. Adrian Nastase a ales sa ne demonstreze pana la capat ca este un zero barat. Un biped pe care, daca il despoi de putere si toale, devine exact ceea ce este: o mediocritate cu pretentii. Nu este un caz singular. Socialistii au promovat mereu mediocritatea intrucat valorile nu au vrut sa li se alature niciodata!

Nu am nici o mila pentru Adrian Nastase. Pentru ca este las... Si mincinos... Nu am dovezi directe pentru ca nu il cunosc personal. Nici nu mi.-am propus vreodata. Tovarasiile rele strica obiceiurile bune. Dar am dovezi indirecte...Cred ca cea mai interesanta este aceea conforma careia imi vine greu sa cred ca Marele Vanator si Intaiul Numarator de Oua, a uitat cum se tine o arma in mana...

Condamnarea lui Nastase este un pas inainte. Un mare pas inainte. Am auzit deja de "romani" milosi care ii iau vezi-dosamne apararea.... Sunt doar aparatori ai sistemului construit de Iliescu si ai lui, sistem ce a primit o foarte grea lovitura si pare sa se clatine cu putere, fiind in pragul prabusirii... De acum incolo orice om de stat roman se va gandi de doua ori inainte de a face vreun matrapazlac... Candva Nastase parea intangibil si uite ce a ajuns astazi... Bravo Romania... Totusi se poate...

PS: Nu inteleg inca un lucru. De ce e vinovat altcineva de consecintele faptelor comise de Adrian Nastase? Ma refer inclusiv la patetica asa-zisa tentativa de sinucidere, pusa in carca lui Traian Basescu...

miercuri, 20 iunie 2012

MEMORIA UNEI CLIPE...











Cel mai adesea cand privim o fotografie ne atrag atentia fetele celor dragi sau obiectul care a declansat pornirea imortalizarii vizuale, si cel mai adesea ne scapa detaliile...

Nu stiu de ce imaginile care insotesc pe You Tube melodia "Songbird" a unei cantarete ce mi-a fost complet necunoscuta pana acum, Eva Cassidy, au provocat in mine o rasturnare a situatiei, si, am avut, pret de cat scanteierea de clipa,  rasturnate peste mine, de-a valma, imagini atat de multe, ce pana acum nu mi-au parut niciodata importante sau semnificative...

Nu stiu de ce am realizat abia acum, ca atunci cand a fost facuta o fotografie, a fost imortalizata si sclipirea unica din acel moment de pe luciul apelor, si o frunza unduita intr-un fel anume de vant in exact acea clipa... Clipa ce nu se va mai intoarce niciodata... Se prea poate ca, daca esti suficient de atent si concentrat, imaginile sa fie convertite in sunete si vei putea auzi fosnetul frunzei si clipocirea apei... Asa cum au fost ele atunci... Demult... Demult... Demult...

Si brusc m-au napadit lacrimi... Dulci... Si amare deopotriva... Mi s-a facut un dor nebun de copilarie... Si de adolescenta...  As vrea sa ma pot intoarce inapoi... Imi doresc asta chiar si acum cand va scriu... Imi doresc asta stiind in mod constient ca nu se poate...

Am pierdut cativa oameni dragi pe drum... Ei mai sunt doar in inima mea sau alaturi de frunza unduita, sau langa lucirea apei din acel moment... Nu se vor intoarce niciodata in forma aceea fizica... Niciodata... Si nu pot face nimic ca sa schimb asta... nici tu nu poti citittorule...

Imi amintesc ca despre unii dintre cei despre care va vorbesc nici macar nu am stiut cat imi sunt de dragi pana nu i-am pierdut... Undeva, cumva, mereu am sperat ca vor fi etern in aceeasi stare de agregare, palpabili fizic...

Nu pot sa imi explic nici astazi faptul ca sunt incapabil sa particip la inmormantari... Cred ca pot numara pe degete acelea la care am fost in mod voluntar de cand sunt matur. Chiar si atunci, a trebuit sa fac un efort maxim de vointa pentru a-i putea sustine pe cei care, in viata fiind, aveau nevoie sa le fiu si eu alaturi, amestecat mai mult sau mai putin anonim cu alti mai mult sau mai putini cunoscuti mie...

O singura data in viata s-a intamplat ca cineva sa imi piara in brate... Nu stiu daca ultima aburire posibila a oglinzii ce ar fi putut-o cauza respiratia sa a avut loc inainte de a-l lua in brate sau dupa ce l-am luat in brate... Doua lucruri nu am sa uit niciodata: greutatea neobisnuita a trupului tanar si tipetele unei fete inebunite deopotriva de spaima, desnadejde si frustrare... Tipete ca acelea nu am mai auzit nicicand in viata mea... Le aud uneori si acum...

Am crezut intotdeauna ca sunt puternic... M-am trezit la douazeci si trei de ani dupa evenimente, in momentul cand am vrut sa intru sub masajul fin al picaturilor de apa de la dus, ca sunt mult mai afectat de cele ce mi s-au intamplat atunci. decembrie 1989 la Timisoara...

Nimeni nu ar mai trebui sa treaca, niciodata prin asa ceva... Nici unul dintre copiii vostri nu trebuie sa fie martorul unor astfel de scene... Si moarte nu trebuie sa vina din mana omului... 

Imediat ce am scris ultima fraza, am scrasnit din dinti... De unde sa mai sti astazi cine este om si cine nu? Nu se ascund oare din ce in ce mai multe animale sub infatisarea bipedului ce stapaneste a treia planeta de la Soare?

Imi place intotdeauna sa cercetez care este mecanismul ce declanseaza cuvintele ce le scriu... Astazi? A fost postare de pe You Tube cu "Songbird" si Eva Cassidy, o discutie cu un bicisnic care incerca sa imi explice ca stie el, care nu era nascut, mai bine ce s-a intamplat, si ca ce am vazut eu cu ochii mei nu exista, la care s-a alaturat trista veste ca a drogurile au mai facut o victima, de aceasta data infigand durerea vestii direct in inima unui prieten, caci supradoza ii ucisese sora... Nici macar nu am stiut ce sa-i scriu... Am fost stangaci... Stiu ca nici o vorba din lume nu te poate consola... Stiu...

Uita-te la fotografiile vechi... Acelea alb negru cu margini dantelate... Cel mai adesea iti scapa detaliile momentului... Cauta de aceea o sclipire de pe luciului apei, o frunza unduita intr-un fel anume de vant in exact acea clipa in care, chipul celor pe care i-ai iubit si nu mai sunt, a trait-o... Clipa aceea nu se va mai intoarce niciodata... Dar pe ei ti-i poti inchipui asa cum au fost atunci, imbratisati de iarba, flori, frunze si sclipirea si clipocitul apei...


luni, 18 iunie 2012

CERUL ROSU SOCIALIST













Nu este deloc surprinzator pentru mine faptul ca, imediat dupa ce Romania a parcat atat de stangaci pe stanga marcata de rosul socialist reprezentat de nenorocirea cea mai mare ce s-a abatut vreodata asupra romanilor in ultimele cateva sute de ani - USL - ambasadorul Rusiei a declarat clar ca ar trebui reincalzite relatiile Rusiei cu Romania...

Cand rusii vorbesc de reincalzirea relatiilor pe mine ma apuca fiori reci pe sira spinarii... Romanii au avut sansa de a-si demonstra inteligenta colectiva la aceste alegeri. Au avut sansa de a da cu flit definitiv celor care timp de 20 de ani au legalizat si sitematizat jaful unei intregi tari si pauperizarea unei natiuni: USL. Au avut aceasta sansa insa au esuat... Lamentabil...

Urmatoarea victima politica a celor din PSD pare ca va fi Crin Antonescu, impotriva caruia a inceput o campanie fina de demolare a imaginii... Va garantez ca daca Antonescu nu renunta singur aluziile de azi vor deveni urletele acuzatoare de maine... Si cum mass-media romaneasca este in proportie de 80% in mainile PSD-PC... 

Nu sunt atat de suparat pe acei 37 virgula ceva la suta dintre totalul romanilor cu drept de vot care au votat USL... Stiam Ca PSD are 15-20% asigurati de fosta nomenclatura comunista, fosti securisti deveniti intre timp mari oameni de "afaceri", activisti de partid, colaboratori ai Securitatii si tigani... In plus, a mai venit si PNL cu cateva procente... Vreo 7-8% nu cred sa fie zece procente... Asta inseamna ca trei partide adunate sub numele de USL nu puteau nicidecum strange mai mult de 22-28% din voturile romanilor...

De aceea am asistat cu totii la violenta mediatica fara precedent din Romania ultimilor ani... Iar faptul ca strategia socialistilor din USL in 2012, similara cu cea a comunistilor in 1945, a reusit nu face deloc cinste romanilor... Vorba aceea... Cap de ai in gat nu te ploua...

Pana la urma aceasta a fost miza circului mediatic de pe Antenele lui Voiculescu: indepartarea de la vot a celor care nu ar fi votat NICIODATA USL, prin inducerea ideii ca partea adversa este LA FEL de corupta ( o minciuna simplu de demontat daca romanul ar fi avut ideea de a compara 20 de ani USL timp in care lumea prospera cu trei ani PDL pe timp de criza), si recoltarea de voturi de la cei mai putini priceputi dintre romani... Cei care nu inteleg ce li se intampla si cei care au interese personale cand vine vorba de USL sunt mai scuzabili decat aceia care nu s-au prezentat la vot daca este sa ma intrebati pe mine...

Cum poate cineva sa isi lase soarta in mana tradatorilor de tara si a celor mai putini educati este peste putinta mea de intelegere. Pentru mine lucrurile erau atat de simple. Dar romanului nu ii place simplu. Nu ii place sa isi asume responsabilitati. Nu crede in planificarea pe termen mediu si lung. El crede doar in acum. Ce va fi maine? Nu conteaza... Las' ca vede el... Se aranjeaza cumva... Acest tip de mentalitate rurala, rudimentara, trebuie sa dispara cu desavarsire sau sa nu mai devina pentru noi, romanii una dintre trasaturile definitorii...

Sunt socat, dar nu paralizat si inactiv datorita situatiei in care romanii au adus Romania incepand cu alegerile de duminca trecuta... Si au reusit sa o duca inapoi cu 23 de ani intr-o singura zi... Stiti care era alternativa? Daca disparea USL, toate partidele ramase in joc, ar fi devenit mult mai sensibile la atitudinea opiniei publice si nu si-ar mai fi permis atatea luxuri. In plus, un vot profund anti-USL ar fi creat mediul propice pentru aparitia unui partid nou cu adevarat modern... Asa, intr-un mediu viciat de scursorile socialiste pastorite de Iliescu nimic nu este sanatos si nici clar..

Va indemn pe toti dar sa va faceti o cercetare interioara atenta... Intrebati-va daca merita sa stati in genunchi doar pentru ca va este frica sa luptati pentru drepturile si lucrurile ce vi se cuvin si care va sunt refuzate de atat amar de vreme... USL nu este solutia. USL este cancerul ce va distruge Romania daca ii veti permite!