site stats

duminică, 3 iunie 2012

PREDICA DE DUMINICA












Frica. Frica este lucrul ce ne leaga de maini si de picioare. Frica lucreaza impotriva noastra. Ne face sa nu ne asumam riscuri. Ne face sa nu spunem adevaruri sau sa le ocolim. Ne face sa jucam teatru ca sa ne ascundem adevaratul eu.

Frica. Carcotasii vor spune "bun, dar cu frica de Dumnezeu? De ce trebuie sa iumi fie frica de Dumnezeu?"... Frica de Dumnezeu este confundata de cei care nu il cunosc cu fricile ce stapanesc zilnic oamenii: frica de moarte, frica de imbolnavire, frica de probleme de tot felul... Toate acestea sunt insa temeri care ne lipsesc de curaj.

Frica de Dumnezeu insa este mai mult o teama insuflata de respect. Aceeasi teama pe care o avem de a nu supara pe cei care ne iubesc si pe care ii iubim... In fond este vorba despre Dumnezeu Tatal, care si-a dat propriul fiu, pe Cristos Isus, ca jertfa pentru pacatele noastre...

Frica de boli, de moarte. frica lumeasca ne slabeste. Frica de Dumnezeu ne intareste, lipsindu.ne de fricile lumesti. Asa trebuie sa fie orice crestin adevarat. Usor de zis, greu de facut, insa nu imposibil. Ajungi sa te intrebi de ce oare in mass media oriunde in lume, inca de mici, ca si copii, oamenii sunt invatati sa se teama...


Dar cel ce m-asculta va locui fara grija, va trai linistit si fara sa se teama de vreun rau.
Proverbe 1:33

Astfel, dar, deoarece copiii sunt partasi sangelui si carnii, tot asa si El insusi a fost deopotriva partas la ele, pentru ca, prin moarte, sa nimiceasca pe cel ce are puterea mortii, adica pe diavolul, si sa izbaveasca pe toti aceia care, prin frica mortii, erau supusi robiei toata viata lor.
Evrei 2:14-15

Vei fi intarit(a) prin neprihanire. Izgoneste nelinistea, caci n-ai nimic de temut, si spaima, caci nu se va apropia de tine.
Isaia 54:15

Caci toti cei ce sunt calauziti de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sa mai aveti frica; ci ati primit un duh de infiere care ne face sa strigam: "Ava!, adica: Tata!"
Romani 8:14-15

Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta.
2Timotei 1:7

Pentru ca zici: "Domnul este locul meu de adapost!" si faci din Cel Preainalt turnul tau de scapare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tau. Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale; si ei te vor duce pe maini, ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra. Vei pasi peste lei si peste naparci si vei calca peste pui de lei si peste serpi. - "Fiindca Ma iubeste - zice Domnul - de aceea il voi izbavi; il voi ocroti, caci cunoaste Numele Meu. Cand Ma va chema, ii voi raspunde; voi fi cu el in stramtorare, il voi izbavi si-l voi proslavi. Il voi satura cu viata lunga si-i voi arata mantuirea Mea."
Psalmi 91:9-16

Insa!!!

Frica Domnului este inceputul intelepciunii; toti cei ce o pazesc au o minte sanatoasa, si slava Lui tine in veci.
Psalmi 111:10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: