site stats

duminică, 1 mai 2011

PREDICA DE DUMINICA












Nasterea din nou... Pe ignoranti acest termen ii amuza... Insa doar pentru ca sunt ignoranti... Nasterea din nou ar trebui sa ne preocupe in fapt pe toti... Este vorba despre elevarea nivelului de constiinta...

Oamenii au incercat intotdeauna sa remodeleze dupa puterea lor de intelegere acest lucru... De cele mai multe ori insa dorinta de a crea omul nou a dus la o intunecare sau coborare a nivelurilor... Am trait noi romanii dorinta omului de a face oameni noi prin Marx, Engels si Lenin, pana la Ceausescu... Toate au avut acelasi rezultat pentru ca proslaveau omul si au propus ateismul...

Insa nasterea din nou este cu totul altceva... Este o transformare radicala... Superioara... Pentru ca este acordata de Divinitate... Astazi voi cita din mai multe capitole ale Noului Testament, pentru a va aduce putina lumina... Chiar si un firicel este suficient... Ca semnal de alarma iata! Epistola catre Efeseni 2:1 spune: "Pentru ca voi erati morti in greselile si pacatele voastre"...

Ioan 3

1. Intre farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntas al iudeilor.

2. Acesta a venit la Isus, noaptea, si I-a zis: "Invatatorule, stim ca esti un Invatator venit de la Dumnezeu; caci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, daca nu este Dumnezeu cu el."

3. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu."

4. Nicodim I-a zis: "Cum se poate naste un om batran? Poate el sa intre a doua oara in pantecele maicii sale si sa se nasca?"

5. Isus i-a raspuns: "Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.

6. Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh.

7. Nu te mira ca ti-am zis: "Trebuie sa va nasteti din nou."


2 Corinteni 5

12. Cu aceasta nu ne laudam singuri iarasi inaintea voastra, ci va dam un temei de lauda cu privire la noi, ca sa aveti cu ce raspunde acelora care se lauda cu ce este in infatisare, si nu cu ce este in inima.

13. In adevar, daca ne-am iesit din minti, pentru Dumnezeu ne-am iesit; daca suntem intregi la minte, pentru voi suntem.

14. Caci dragostea lui Hristos ne strange; fiindca socotim ca, daca Unul singur a murit pentru toti, toti deci au murit.

15. Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei.

16. Asa ca, de acum incolo, nu mai cunoastem pe nimeni in felul lumii; si, chiar daca am cunoscut pe Hristos in felul lumii, totusi acum nu-L mai cunoastem in felul acesta.

17. Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.

18. Si toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos si ne-a incredintat slujba impacarii;

19. ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari.

Tit 3

3. Caci si noi eram altadata fara minte, neascultatori, rataciti, robiti de tot felul de pofte si de placeri, traind in rautate si in pizma, vrednici sa fim urati si urandu-ne unii pe altii.

4. Dar, cand s-a aratat bunatatea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru, si dragostea Lui de oameni,

5. El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant,

6. pe care L-a varsat din belsug peste noi, prin Isus Hristos, Mantuitorul nostru;

7. pentru ca, odata socotiti neprihaniti prin harul Lui, sa ne facem, in nadejde, mostenitori ai vietii vesnice.

Un comentariu:

  1. Emblematice aceste fragmente din Noul Testament!
    Ilustreaza elocvent ideea de baza! Iubirea, jertfa pentru aproape a fost demonstrata si initiata de Mantuitorul Iisus Hristos!
    Oamenii actuali, ai acestui secol ce, din diverse motive au uitat ceea ce , de 2000 de ani s-a intamplat, ar trebui sa reconsidere si sa reciteasca, cu multa intelegere Noul Testament!
    Hristos a Inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, si celor din morminte, Viata daruindu-le!

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: