site stats

vineri, 25 martie 2011

CADEREA LIBERA DIN 1989 INCOACE. O CERTITUDINE.









Distrugerea sistematica a Romaniei a inceput in 1989. Ion Iliescu si "baietii destepti" nu au avut nici un interes sa duca Romania inainte si nivelul de bunastare al romanului la maximum. Nu ii avantaja cu nimic un cadru legislativ sanatos. Interesele lor erau de natura personala si tineau de Moscova...

Astfel este usor de inteles furia disperata, paroxismul si ochii iesiti din orbite cand vorbesc despre Presedintele actual al Romaniei si PD-L, pentru ca ceea ce faca acestia loveste in insasi motivul pentru care Iliescu si gasca s-au pregatit din anii `70 ai deceniului trecut ca sa puna mana pe Romania... Exact aceasta furie vizibila in atacul violent din media controlata de USL este ceea ce ne duce in continuare in jos...

Statistic vorbind insa, din 1989 incoace ne-am tot dus la vale... Exista martori oculari si exista statistici care spun acest lucru foarte clar. Pentru articolul de astazi am ales sa citez din doua articole aparute in saptiul virtual si pe care prietenii mi le-au trimis ca sa imi dovedeasca exact... contrariul!!!

"Ne-am captusit cu modele false, modelul omului care reuseste usor, care se descurca, care stie sa faca bani. Ne-am pierdut moralitatea. Ne-am pierdut manierele si educatia. Am uitat sa ne mai imbracam frumos, sa ne mai purtam elegant. Am pierdut – nu burghezia materiala, ci burghezia spiritului, nobletea spirituala. Traim azi intr-un mediu semicultural si parvenit, impulsiv si brutal. Suntem departe, foarte departe de ce am fost candva. Iar eu nu pot sa fiu decat frustrat si trist. Ma simt exponentul unei lumi in destramare. Dar am credinta ferma ca ceva se va schimba intr-o zi, ca vom ajunge la o societate cu respect pentru valoare, prin care sa construim alta Romanie, la nivel spiritual. Asta e ceea ce ne lipseste la momentul actual."

La 30 martie, Viorel Cosma va implini 88 de ani. Este doctor in muzicologie si, de-a lungul timpului, a fost distins cu Premiul Academiei Romane, cu Premiul International al Criticii Muzicale Artjus din Budapesta si de zece ori cu premiile Uniunii Compozitorilor. Este autorul a 99 de carti de muzicologie, lexicografie si critica muzicala. A cunoscut personal aproape zece mii de interpreti, compozitori, dirijori, lautari si muzicologi din Romania. Lucreaza in prezent la “Enciclopedia muzicii romanesti”, lucrare de proportii, programata pentru 10 volume a cate 500 de pagini fiecare, in formatul “Enciclopediei Britanice”.

Si un fragment al unui articol preluat de pe www.maxim.ro

:Potrivit Congresului Naţional al Cercetătorilor şi Inventatorilor din România, în 1990, în ţara noastră existau 90.000 de cercetători şi inventatori, cu 6000 de cereri de brevete înregistrate la OSIM. În 2008, numărul lor a scăzut de nouă ori, iar OSIM a eliberat mai puţin de 800 de brevete.

Aceste cifre ilustrează convingător prăbuşirea dramatică pe care a înregistrat-o, în cei 19 ani de tranziţie, activitatea de cercetare ştiinţifică şi de inventică din ţara noastră. Asta ne-a întristat puţin, aşa că am pornit la drum, am stat de vorbă cu inventatori, cu preşedintele Congresului Naţional al Cercetătorilor şi Inventatorilor din România şi cu purtătorul de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Apoi am consultat un psiholog, am testat invenţii, am răscolit trecutul şi am ajuns la următoarea concluzie: românul s-a născut inventator, ceea ce e un lucru nobil şi cam atât. Nu e bănos, nu aduce faimă, nu face fetele să leşine, nu e sănătos şi nici apreciat aşa cum ar trebui. E chiar mai dezavantajos decât să fii cântăreţ, dacă nu luăm în calcul beneficiile de ordin spiritual şi înlocuim Cerbul de Aur cu Salonul de Inventică de la Geneva. Iustin Capră, marele nostru inventator, spunea: “Mă culc cu ideea şi mă trezesc cu soluţia”. Voi cu cine vă culcaţi?"

Buna intrebarea de final... O zi faina tuturor!

PS: La salonul de inventii de la Geneva o companie romaneasca a luat premil cel mare pentru Roboscan1, un aparat de scanare a camioanelor si containerelor in vami.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: