site stats

duminică, 24 ianuarie 2010

GATA? ASTA FU TOT?
















Ma uit prin toata presa...
Lupta celor de la Scoala Centrala este aproape ignorata de catre impartiala mass media... Toata lumea sta cu ochii la PSD... Ca si cum ar mai interesa pe cineva cum se face rotirea cadrelor... Si asa PSD este cu un picior in groapa. Acum trebuie sa ne ingrijim de ce fac cei vii si bine mersi din PD-L nu de un muribund fara putere precum este PSD. I se acorda prea multa atentie.

Cazul Bahaian, un criminal de drept comun deja dovedit infractor in trecut este marea vedeta a acestor zile. Numai bun prilejul pentru a mai pune un pic de pornografie pe prima pagina a tabloidelor... Si totusi, nimic important.

Se vorbeste mult despre nimic. Se pun sforaitor intrebari retorice inutile pentru noi, dar utile pentru profitul gazetelor si pentru ocolirea adevaratelor probleme care ii framanta pe romani... Luna aceasta comemoram alte evenimente care au maxima legatura cu ceea ce suntem noi astazi pusi la un loc peste spatiul ce il numim din inertie Romania: prima mineriada.

"Sarbatorim" in saptamana ce va urma ziua in care au fost date cartile pe fata. Iliescu, fiul unei tiganci caladararese din Oltenita a asmutit romani contra romani folosindu-i pe unii impotriva altora pentru a se mentine la putere... Atunci a aparut, vai, cat de clar, spectrul abrutizarii unui popor ifometat, tinut in intuneric si friga...

Atunci s-a strigat prima oara, in pur stil neo-proletar, "noi muncim, noi nu gandim"... Atunci au fost amenintate partidele nou-infiintate si Iliescu s-a prezentat la negocieri cu Voican-Voiculescu-Mitraliera...

Dar pe langa toate acestea, avem si problemele specifice momentului... Mult mai importante. Mult mai relevante... Spre exemplu: ce se intampla cu referendumul? Cand vom avea un parlament unicameral si cand se va reduce numarul de ratani din Parlametul Roman la trei sute?

Paremi-se ca acesta a fost scopul referendumului... Nu am vazut inca niciunde bugetul defalcat clar pe ministere. Din nou. Again. iar. Cum sunt administrati banii? Incotro sunt directionati? Cine ii directioneaza catre cine?

Guvernantii isi pot vedea linistiti de treaba? Din nou?!! Fara ca nimeni sa se intrebe ce fac decat la sfarsit de mandat?!! Sunt romanii un neam blestemat sa nu faca nimic, niciodata, in afara agitatiei sterile in preajma unor alegeri?

In tara in care nici sa mori nu poti, pentru ca ti-ai pune in mare incurcatura rudele, care vor munci o viata ca sa plateasca niste cheltuieli de inmormantare, noi stam si ne scarpinam... Ba in cap, ba intre fese, si asteptam sa ne pice niscai pere direct in gura, desi ar fi trebuit sa invatam prin iritanta constanta a rezultatelor ca nu pica nimic de niciunde, ba inca mai mult: de obicei ni se indeasa altele pe acolo...

Gata? Asta a fost tot ce putem?!!

3 comentarii:

  1. va fi o mare fasaiala in psd...mitrea prin marioneta diaconescu, va fura sefia...dar restul nu vor muri de foame...ilici totusi devine din ce in ce mai injurat, marginalizat, acuzat, chiar de slugoii lui socialisti...pacat ca tanti cu coasa intarzie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfanta naivitate! Chiar credeati ca e atat de simplu? Cati neuroni trebuie sa lipseasca din capul cuiva ca sa nu realizeze ca a fost gaselnita lui Basescu ca sa fie votat a doua oara?

    In fine, trecand la lucruri serioase, treaba sta cam asa:
    Parlamentul unicameral poate sa devina realitate doar din legislatura urmatoare, pentru ca cel actual exista ca urmare a votului cetatenesc, care a trimis niste oameni in Senat. Efectele referendumului se pot produce cel mai devreme dupa noi alegeri parlamentare.
    A da, si dupa constituirea unei comisii parlamentare, care sa recomande revizuirea paragrafelor corespunzatoare din Constitutie.
    Dupa ce se aproba forma noii Constitutii in Parlament, urmeaza un nou referendum prin care cetatenii sa fie de acord cu noua Constitutie.
    Dupa ce si acest al doilea referendum este validat, vom avea 300 de parlamentari si o singura camera legislativa.
    Lamurit?

    RăspundețiȘtergere
  3. Te invit sa citesti postarile incepand cu noiembrie 2009, dupa care mai vorbim despre naivitate si despre partinire...

    In ceea ce priveste schimbarile parlamentare nu poate fi pus in discutie votul unui referendum, iar comisiile sunt obligate sa faca treaba in consecinta.

    Apoi... De alegeri anticipate ai auzit vreodata?

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: