site stats

marți, 17 iulie 2012

DOAR UN PUNCT. PUNCTUL 8.












A fost o vreme cand Timisoara a incercat sa vorbeasca intregii Romanii. Si a avertizat-o despre ceea ce va urma. A fost o vreme cand Timisoara si Bucurestiul au fost doua orase unite prin sacrificiul uman ce l-au adus pe altarul libertatii. A fost o vreme cand romanii au fost avertizati ca vor urma ani cranceni daca nu vor fi atenti. Acum 23 de ani. Asta a fost acum 23 de ani.

Si, peste toate, a existat un punct important. Punctul 8. Punctul 8 dintr-o Proclamatie. Proclamatia de la Timisoara. Initiatorul ei astazi nu mai este in viata. Atunci, in 1990, inca mai nutream speranta ca ne vom scapa de Ion Iliescu si camarila sa. Puteam sa ne inchipuim viitorul sumbru daca Iliescu ar fi castigat. Si temerile mele, dimpreuna cu ale multor altora, cele mai negre temeri, s-au adeverit.

Insa nu as fi crezut NICIODATA ca romanul se va mai lasa inselat. Dar masinaria de propaganda este o masinarie infernala. Pana si eu am cazut in capcana ei, chiar daca numai pentru o scurta perioada, in 2009. Celor care nu ma cred le pot oferi si dovada AICI. Nu am sters nimic din ceea ce am scris. Recitind randurile scrise putin inainte de alegerile din 2009 m-am ingrozit. Am realizat ca masina de propaganda a USL este infiorator de eficienta, si ca este nevoie de un efort intelectual imens pentru a o combate si neutraliza.

De aceea nu ar trebui sa fiu suparat pe cei care nu au reusit sa se scuture de norii grei si rosii ai minciunilor USL. Chiar si la mine acesta a fost un proces care a tinut vreo doua luni. Timp suficient ca sa il votez pe Antonescu la primul tur de scrutin. Acesta a fost singurul moment in care m-am inselat. Si a fost vina mea. Si, poate ca, daca Antonescu nu s-ar fi aliat cu PSD, eram inca si acum membru PNL, crezand ca fac parte din acelasi PNL care are legatura cu partidul istoric...

Astazi PNL are exact aceeasi legatura cu liberalii antebelici precum o are si PC-ul lui Voiculescu cu conservatorii de odinioara. IInsa sunt ingrozit de-a dreptul realizand ca este suficient sa lasi garda jos o clipa. O clipa doar, si masina de propaganda socialista, mostenita si perfectionata in timp de oamenii ce stau in spatele lui Iliescu, te ia la spalat de creier.

Bineintelesca tereneul trebuia pregatit inainte de a putea fi spalati la creier asa cum isi doresc naparcile socialiste care se afla in USL, precum si armata nevazuta de indivizi care incearca acum disperati sa isi ascunda trecutul lipsit de onoare... Si timp de 23 de ani USL asta a facut. Ne-a pus la inmuiat. Un popor intreg a fost pus la inmuiat pentru a putea fi spalat la creier atunci cand nesimtirea si tupeul USL vor deveni atat de evidente si insuportabile.

Cum au facut asta Iliescu, oamenii sai si urmasii lor? Va enumar doar cateva: distrugerea invatamantului, izolarea Romaniei in plan extern, jefuirea economiei pentru a putea prelua controlul asupra diverselor sectoare, achizitionarea sau crearea de institutii media (unde astazi USL controleaza practic mai bine de 90% din trusturile de presa si televiziune).

Si daca Bucurestiul a fost oarecum usor de dezbinat, la Timisoara lucratura a fost mult mai fina, culminand cu stabilirea lui Miron Cozma, liderul rusinii romanesti ce a devenit un termen scarbos in istoria Romaniei: mineriada. Am trait sa constat cu durere ca oameni pe care ii consider a fi inteligenti, fie se afla sub vraja malefica a atacului mediatic violent la care au fost supusi, fie au renuntat sa mai fie atat de categorici in lupta, crezand cu sinceritate ca ei isi apara realizarile si familiile, neintelegand ca, de fapt, ei pun tot ceea ce pretuiesc in pericol... Nu poti decat sa te intristezi vazand acest jalnic spectacol oferit de o natiune sufocata de smecheria tiganeasca si tradare.

A exista odata un Punct. Punctul 8. Punctul 8 dintr-o Proclamatie. Proclamatia de la Timisoara. Si toate cele ce le traiesc romanii astazi ar fi fost evitate daca acest unic si faimos Punct devenea litera de lege. Romanii insa au ales sa nu asculte. Au ales sa creada ca ei stiu mai bine. Ca ei sunt mai destepti. Au ales sa voteze salamul pe care credeau ca Iliescu l-a fabricat special pentru ei. Si acum platim cu totii. Va spun ca insasi integritatea teritoriala a Statului Roman este in pericol daca USl are castig de cauza pe 29 iulie. Traian Basescu trebuie sa ramana Presedinte.

Nu conteaza ce va place acum. Nu conteaza ce interese aveti, Nu incercati sa va ascundeti in saptele cuvintelor "eu am familie si copii". Fiti barbati cu adevarat. Fiti femei cu adevarat. Aveti curajul de a spune NU. Aveti curajul de a fi responsabili pentru deciziile voastre. Nu ne-ati ascultat acum aproape n sfert de veac. Invatati din greselile facute, nu persistati in ele, pentru ca va este rusine. Un om inteligent isi recunoaste greseala si o repara in timp ce mediocrul nu recunoaste nici in fata dovezilor de netagaduit.

A exista odata un Punct. Punctul 8. Punctul 8 dintr-o Proclamatie. Proclamatia de la Timisoara. Si toate cele ce le traiesc romanii astazi ar fi fost evitate daca acest unic si faimos Punct devenea litera de lege. Romanii insa au ales sa nu asculte. Au ales sa creada ca ei stiu mai bine. Ca ei sunt mai destepti. Au ales sa voteze salamul pe care credeau ca Iliescu l-a fabricat special pentru ei. Si acum platim cu totii... Reveniti.va daca mai vreti sa aveti o tara! O viata intreaga am vazut cum altii cred ca sunt mai destepti ca mine, macar ca toate avertismentele mele se implineau punctual, unul cate unul. Acum este cazul ca cei care nu stiu sa taca, sa asculte, sa invete si sa faca ce trebuie facut!

USL TREBUIE SA DISPARA! ACESTA ESTE PUNCTUL 8 AZI!

Punctul 8 din Proclamatia de la Timisoara

Ca o consecinta a punctului anterior, propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca. Pana la stabilizarea situatiei si reconcilierea nationala, absenta lor din viata publica este absolut necesara. 

Cerem, de asemenea, ca in legea electorala sa se treaca un paragraf special care sa interzica fostilor activisti comunisti, candidatura la functia de presedinte al tarii. Presedintele Romaniei trebuie sa fie unul dintre simbolurile despartirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vina. Stim cu totii in ce masura era conditionata viata individului, de la realizarea profesionala pana la primirea unei locuinte, de carnetul rosu si ce consecinte grave atragea predarea lui. Activistii au fost insa acei oameni care si-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist si a beneficia de privilegiile deosebite oferite de acesta. Un om care a facut o asemenea alegere nu prezinta garantiile morale pe care trebuie sa le ofere un Presedinte. 

Propunem reducerea prerogativelor acestei functii, dupa modelul multor tari civilizate ale lumii. Astfel, pentru demnitatea de Presedinte al Romaniei ar putea candida si personalitati marcante ale vietii culturale si stiintifice, fara o experienta politica deosebita. Tot in acest context, propunem ca prima legislatura sa fie de numai doi ani, timp necesar intaririi institutiilor democratice si clarificarii pozitiei ideologice a fiecaruia dintre multele partide aparute. De-abia atunci am putea face o alegere in cunostinta de cauza, cu cartile pe fata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: