site stats

duminică, 13 ianuarie 2013

PREDICA DE DUMINICA












Stateam si gandeam azi dimineata in timp ce ascultam predica pastorului, ca noi, crestinii, si crestinismul in general, crestinimul adevarat, avem o imagine deformata artificial de ignoranta acelora care nu stiu ce inseamna biserica. Biserica lui Cristos nu este o institutie. Nu este o cladire. Ea este suma tuturor oamenilor care cred ca Isus Cristos a murit si a inviat a treia zi pe cruce pentru pacatele omenirii.

Acum, in tendinta unanima de a terfeli tot ce este de respectat de fapt, ignoranta sta mereu si cauta capete de acuzare la adresa crestinilor. Si unul dintre aceste capete de acuzare ar fi ca noi, crestinii, suntem intoleranti... Ca suntem radicali... Si tousi nu exista nimic mai fals decat atat...

Cititnd toate articolele acestui blog unii dintre voi se vor simti indreptatiti sa spuna: "cat tupeu are si asta"... Si in aparenta dreptatea va apartine... Conform normelor in care se balacareste lumea astazi, eu par radical. Si intolerant. Si totusi va spun  ca iubesc oamenii. Sunt creatia cea mai de pret din Univers. Creatie Divina. Creati de Dumnezeu.

De cand a devenit un lucru rau sa iti setezi un sistem de referinta si sa te raportezi in continuu la el? De cand este acest lucru, ce ar trebui de fapt sa fie o calitate demna  de tot respectul, un act reprobabil? Stiu... Am scris randuri despre despre socialisti, despre tigani, despre homosexuali... Si totusi ce vi se pare atat de greu de inteles?!! Adevarat va spun ca eu urasc pacatul si nu omul.

Ma umple de tristete lipsa de intelepciune, lipsa de traire spirituala, lipsa de empatie si de ingaduinta fata de cei din jur. Urasc starea de animalitate in care unii se complac, reducand verbul "a trai" doar la "a manca" si la a se impreuna fizic cu altii... Stiti cat de trist este sa vezi astfel de lucruri cand tie toti iti sunt dragi?

Lumea a dezvoltat in ultimii zeci de ani un sistem foarte stufos de reguli care sufoca adevarul. Care strang de gat normalitatea. Si daca vreti un exemplu am sa vi-l dau. Stiti ca sunt de parere ca lucrurile de fapt lucrurile pastrate simple sunt cele geniale. Si uite un exemplu cand, din dorinta de a fi mai "moderni" unii au ajuns sa treaca granita bunului-simt, ajungand nu numai sa ne ceara sa le ingaduim practicile, ci sa ne IMPUNA sa le acceptam orice dorinta...

Si cand am fost intrebat, odata, nu foarte demult, daca am si vreun alt argument impotriva homosexualitatii, in afara cadrului biblic, am raspuns fara sa ezit: "Da! Nu aceasta este calea naturala. Este o deviatie. Este un caz particular. Si nu am vazut niciodata copii iesind din dosul vreunui barbat". Lucrurile trebuiesc pastrate simple. O minoritate trebuie sa aibe drepturi desigur, dar de aici si pana la a impune lucruri nenaturale, mi se pare o cale destul de lunga...

In toata stufosenia creata, oamenii uita despre ce este vorba cu adevarat. Asa se face ca democratie, care inseamna de fapt opinia generala a majoritatii, s-a ajuns, prin pervertirea unor concepte despre democratie, ca minoritatile sa dicteze, in loc sa se supuna regulilor generale.

Sa nu ma intelegeti gresit. Nu contest dreptul la existenta al nimanui. Insa, conform sistemului de referinta adoptat, voi continua sa contest vehement orice comportament iesit din starea de normalitate conforma cu acest sistem de referinta. Sunt radical? Nu! Sunt consecvent, si nu cedez presiunilor celor din jurul meu. Iar acesta este un lucru demn de admiratie si nu de infierat.

Am sa va rog pe toti sa fiti atenti la ceea ce se intampla in jurul vostru. Nu vi se pare ciudat ca desi se promoveaza la nivel declarativ toleranta, oamenii devin din ce in ce mai intoleranti unii cu altii? Si ca tot veni vorba nu vi se pare ca toate acestea sunt legate de dorinta unora, putini, de a dezbina pentru a stapani? Si nu vi se pare ca toate acestea sunt rezultatul unei lipse de educatie, care la randul ei atrage dupa sine lipsa de traire interioara?










Dumnezeu ne-a chemat la pocainta, dar nu ne cere sa fim tampiti! Dimpotriva, pot afirma cu certitudine ca apropierea de Dumnezeu deschide usi nebanuite catre cunoastere. Acela care vrea sa ma contrazica si nu ma cunoaste trebuie sa stie, si spun aceste lucruri fara sa ma laud, caci darurile acestea le-am primit fara sa am vreun merit, ca sunt vorbitor a sapte (7) dintre limbile Pamantului, ca am fost admis la patru (4) unitati de invatamant superior (doua de stat si doua private), ca am participat la cursurile a trei dintre ele, ca am avut o nota de 9:40 la fizica atunci cand am fost admis la singura facultate tehnica unde am dat examen de admitere...

De ce va spun toate acestea? Pentru ca sa intelegeti, aceia care inca nu ati inteles, ca nu sunt un ignorant. Sunt un om caruia ii place sa cerceteze inainte de a vorbi despre cutare sau cutare lucru. Direct de la sursa, nu din auzite. Si daca aud ceva ma duc la sursa pentru a verifica. Va invit si pe voi, cu toata dragostea, sa faceti acelasi lucru. Versetele ce urmeaza sunt versetele mele favorite. Nu le cititi. Studiati-le! Termenii folositi va vor dezvalui multe secrete si va vor lumina in multe privinte daca le acordati atentia si timpul cuvenit...

EPISTOLA APOSTOLULUI PAVEL CATRE BISERICA DIN ROMA
Romani 1

15. Astfel, cat despre mine, sunt bucuros sa va vestesc Evanghelia si voua, celor din Roma.
16. Caci nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este putere a lui Dumnezeu spre mantuirea a tot celui care crede, iudeului intai, si elinului.
17. Caci dreptatea lui Dumnezeu se descopera in ea din credinta spre credinta, precum este scris: "Iar dreptul din credinta va fi viu".
18. Caci mania lui Dumnezeu se descopera din cer peste toata faradelegea si peste toata nedreptatea oamenilor care tin nedreptatea drept adevar.
19. Pentru ca ceea ce se poate cunoaste despre Dumnezeu este cunoscut de catre ei; fiindca Dumnezeu le-a aratat lor.
20. Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvant de aparare,
21. Pentru ca, cunoscand pe Dumnezeu, nu L-au slavit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au multumit, ci s-au ratacit in gandurile lor si inima lor cea nesocotita s-a intunecat.
22. Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni.
23. Si au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios cu asemanarea chipului omului celui stricacios si al pasarilor si al celor cu patru picioare si al taratoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necuratiei, dupa poftele inimilor lor, ca sa-si pangareasca trupurile lor intre ei,
25. Ca unii care au schimbat adevarul lui Dumnezeu in minciuna si s-au inchinat si au slujit fapturii, in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci, amin!
26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii;
27. Asemenea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea si luand cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor.
28. Si precum n-au incercat sa aiba pe Dumnezeu in cunostinta, asa si Dumnezeu i-a lasat la mintea lor fara judecata, sa faca cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toata nedreptatea, de desfranare, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de purtari rele, barfitori,
30. Graitori de rau, uratori de Dumnezeu, ocaratori, semeti, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, nesupusi parintilor,
31. Neintelepti, calcatori de cuvant, fara dragoste, fara mila;
32. Acestia, desi au cunoscut dreapta oranduire a lui Dumnezeu, ca cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai ca fac ei acestea, ci le si incuviinteaza celor care le fac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: