site stats

miercuri, 9 ianuarie 2013

DIVIDE ET IMPERA

"DIVIDE ET IMPERA"... Dezbina si stapaneste...Dicton inventat in lumea latina acum mai bine de doua mii de ani... Si ma intreb cum de nimeni nu vede... Omenirea este in agonie... Suntem asmutiti, ca si cainii, unii impotriva celorlalti... Celula de baza a societatii, familia, este bolnava...

Am intalnit zilele trecute o prietena draga. Intre timp a ramas insarcinata. Si m-am bucurat pentru ea nespus. Apoi am intrebat-o: "Te-ai casatorit"? Raspunsul m-a socat oarecum: "Nu. Sunt o femeie a secolului XXI"... Si nu vorbim aici de un om limitat intelectual caci este o femeie inteligenta, nascuta si crescuta in Occident...

De cand am citit acea fraza intr-un studiu stiintific, afirmatie care spunea ca omului ii pot fi induse actiuni prin simple afirmatii si ca este cu atat mai usor a induce unui om actiuni intr.un anume sens cu cat intelectul sau este mai putin dezvoltat, dandu-se drept exemplu un copil, legand toate acestea de un alt termen folosit de socio-psihologie, "masa de manevra", am inceput sa imi pun intrebari si mai multe... Si ma tem ca nu imi plac raspunsurile...

Sunt sigur ca exista un plan pentru revigorarea socialismului in lume. Pentru ca aceasta afirmatie a fost facuta de Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei la congresul PSD din februarie 2010. Dar faptul ca a fost spusa de Ion Iliescu atrage dupa sine urmatoarele consecinte:

1. Avand in vedere relatiile lui Ion Iliescu si ale USl cu Moscova, este clar ca acest plan este concertat de Moscova.
2. Pe cale de consecinta asta inseamna ca orice formatiune politica ce poarta denumirea de "socialist", "muncitoresc", "national", n"national" sau alte denumiri asemanatoare, sunt parte a acestui plan.
3. Curajul de a face afirmatia in transmisiune televizata in direct spune ca sunt pregatite peste tot in lume celule de raspandire a virusului socialist.
4. Avand in vedere faptul ca economia mondiala trece printr-o criza severa, terenul este propice pentru a dinamita CAPITALISMUL, singura societate care a produs, adevarat, cu sacrificiile de rigoare, progres si democratie in adevaratul sens al cuvantului.

Cand spun ca peste tot in lume exista astfel de celule chiar vorbesc serios. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Franta nu sunt nici ele excluse din acest plan. In fapt statele capitaliste cele mai puternice sunt primele vizate. Si sunt sigur ca unii capitalisti, in lipsa unei educatii morale sanatoase, animati de lacomia generata de combinatia dintre materialism si lipsa respectului fata de ceilalti membrii ai societatii, au iluzia ca socialismul le va da mana de lucru ieftina, asa cum au crezut si marii magnati ce l-au sustinut pe un alt socialist notoriu: Adolf Hitler...

Toti acestia uita insa ca SOCIALISMUL PROMOVEAZA DICTATURA PROLETARIATULUI.  Altfel nu este socialism. Dictatura proletariatului este momeala cu care sunt amagite marile mase de oameni si astazi, la fel ca si in  trecut. Am intalnit spre exemplu cetateni britanici care cred ca in socialism toti vor fi egali. Si acest lucru nu numai ca nu se poate, este si nedrept.

De ce ar trebui sa fim toti egali daca nu depunem acelasi efort spre a ne educa si nu suntem dotati cu acelasi nivel de inteligenta? Nu putem si nici nu trebuie sa fim. Insa fiecare membru al societatii isi are rolul si rostul sau. Nu putem functiona unii fara ceilalti. De aceea, ceea ce trebuie astazi societatii umane nu este egalitatea ci RESPECTUL RECIPROC.

Respectul reciproc nu poate fi obtinut insa decat prin educatie. O educatie care sa nu puna accentul pe materialism. Fiecare trebuie sa isi seteze statutul social in functie de capacitatile sale si de aportul la progresul comun, in total respect fata de ceilalti. Ei bine, exact acest lucru ne lipseste astazi noua oamenilor. Si tare ma tem ca aceasta lipsa de respect este una indusa, fabricata artificial.

In Marea Britanie spre exemplu, fituici de sorginte socialista, demoleaza zilnic imaginea familiei regale. Sa nu uitam ca distrugerea identitatii nationale face parte din planul socialistilor, pentru ca socialistii nu isi pot face loc decat pe fondul lipsei de respect fata de realizarile anterioare ale unei natiuni. America se afla si ea in aceasta pozitie astazi. Atacul se da direct la adresa a ceea ce se numeste "visul american" care acum este ridiculizat, iar imaginea Americii ca putere mondiala este continuu subminata, actiunile sale in plan extern fiind mereu prezentate drept "agresiuni nejustificate", sau sunt prezentate drept actiuni motivate de interese meschine...

Si totusi, in spatele lumii arabe a stat dintotdeauna... Rusia! Fostul URSS a avut dintotdeauna legaturi stranse cu lumea araba si nu numai. Cuba, statele Americii latine, China, Vietnam, Coreea de Nord sunt doar alte exemple in acest sens. In mod ciudat, din aceste tari sunt exportate catre Occident amenintari, ridiculizari, droguri si imigranti, care, odata parasutate in statele democratice, incep a crea serioase probleme sociale, de la slabirea vointei individuale si a unitatii sociale pana la revolte de strada...

Hindusilor li se inoculeaza ideea ca starea lor se datoreaza faptului ca au fost mereu drenati economic de Imperiul Britanic... Francezii sunt prin definitie un popor caruia ii place revolutia... Spaniolii, la fel ca si romanii, au inca reminiscente din vremea dictaturii socialiste ale lui Franco, cel sprijinit de Hitler in razboiul civil... Tarile Europei de Est nu s-au putut elibera niciodata complet de spectrul politiilor politice precum Securitatea in Romania sau, sau STASI in Germania de Est...

Austria este locul in care, la Viena. a fost asasinat fratele lui Nicolae Ceausescu, si de unde, se pare Voiculescu a fost implicat pentru a isi insusi sute de milioane de dolari... Inca si astazi, Voiculescu Dan, da ocol Vienei din cand in cand...

Divergentele din sanul natiunilor si  dintre natiuni sunt ingrijite cu mare atentie de catre socialisti... In Franta avem nordul si sudul... Francezii cu belgienii... In Romania avem moldovenii cu oltenii si cu banatenii... Si romanii cu ungurii... In plus Rusia lucreaza intens de zeci de ani la inducerea ideii ca romanii sunt un popor de sorginte slavica si nu latina... Lista poate continua la nesfarsit... Toate acestea sunt crapaturi pe care socialistii le maresc continuu. Cu perseverenta. Pentru ca activistul socialist stie ca o societate unita la nivel de indivizi nu poate fi controlata sau manipulata de doar cativa.

De aceea sistemul educational a devenit din ce in ce mai lipsit de exigenta. De aceea celula de baza a societatii, familia, a fost subminata. Lipsa de respect reciproc intre indivizi atrage dupa sine lipsa de unitate. Si in lipsa de unitate si educatie, cei mai multi devin  o masa de manevra amorfa, usor de manevrat, inselat si stapanit. Toate acestea sunt grefate pe fondul a ceea ce place cel mai mult socialismului: materialismul. Lipsa de educatie in combinatie cu materialismul duce la lacomie, invidie si spirit de haita.

"DIVIDE ET IMPERA"... Dezbina si stapaneste... O metoda folosita si astazi pentru a implementa socialismul. Mult mai perfid. Canalele de promovare sunt mult mai la indemana: Internet, cinematografie, media, etc., toate acestea sunt instrumente folosite pentru adormirea simturilor, pentru ambalarea minciunii in cutii pe care scrie "Adevar".

Imi doresc o lume in care sa ne respectam unii pe ceilalti pentru ceea ce suntem nu pentru ceea ce avem. Visez la o lume in care valorile stabilite dupa atatea zeci de mii de ani de intercatiune intre indivizi sa nu mai fie tratate ca o experienta inutila. Ce rost ar mai avea atunci sa le impartasim copiilor nostrii experienta noastra? Nici una!

Visez la o lume in care omul de rand sa inteleaga ca valoarea este un produs intelectual si nu unul material. Visez la o lume in care respectul reciproc sa uneasca indivizii si sa ridice un zid impenetrabil impotriva lacomiei produse de combinatia exploziva dintre lipsa de educatie si materialism. Nu imi spuneti ca nu se poate!

DACA EXISTA VOINTA EXISTA SI O CALE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: