site stats

vineri, 4 ianuarie 2013

ADIO SI N-AM CUVINTE












A murit Nicolaescu Sergiu. De ieri incoace, pe orice canal media intri numai despre asta se vorbeste... Acu', nu zic nu, o fi fost important omul pentru unii, dar mie personal nu mi se pare corect sa acord atata atentie unei persoane care a fost alaturi de Iliescu in 1989 si a ramas alaturi de USL de atunci incoace. Pentru ca vad rezultatele acestei impreunari.

Daca nu ar fi fost "Nea Marin Miliardar", filmul meu favorit din toate timpurile, cred ca nu as fi avut nici macar un cuvant bun de spus despre Sergiu Nicolaescu. Chiar si asa, cred ca singurul sau merit a fost acela de a aduce laolalta mari valori precum Amza Pellea, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Colea RautuStefan Mihailescu-Braila, Sebastian Papaiani, Puiu Calinescu... Exact de aceea cred acum ca filmul meu favorit imi este favorit datorita acestor talente in mai mare masura decat datorita lui Nicolaescu Sergiu...

Gurile rele spun ca Nicolaescu si-a renegat parintii pentru a putea face cariera in timpurile comuniste. Tatal sau a fost anchetat de autoritatile comuniste. Sergiu, fiul sau, s-a dezis de el... Si acesta cred ca este un exemplu foarte bun in ceea ce priveste abilitatile socialistilor de a strivi orice este moral si de a contorsiona sistemul de valori creind iluzia ca si mediocritatea poate fi o valoare...

Nu-l pot considera o valoare pe Nicolaescu, pentru ca valorile lasa in urma lucruri frumoase. Sau este, daca vreti, o valoare anulata de propriile sale insotiri cu altii. Vreau sa cred ca, daca a fost atat de adanc implicat in evenimentele din decembrie 1989, stafiile celor ce s-au sacrificat pentru libertate in 1989 il vor bantui etern in moarte pe cel ce s-a numit Nicolaescu Sergiu.

Sa tineti minte ca intotdeauna un artist adevarat se pune in slujba umanitatii. Chiar si atunci cand moare de foame, instinctul sau artistic nu il lasa sa traiasca linistit. Si daca este sa o judecam astfel Nicolaescu numai artist nu a fost. A fost doar un aspirant la acest titlu. Nu spun ca nu ar fi putut sa fie, insa frica sa de oameni l-a malformat... Ma uit la fotografia de mai sus si vad chipul unui om scofalcit de inima sa neagra... Precum in titlu, macinat de sentimente contradictorii spun:

ADIO SI N-AM CUVINTE...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: