site stats

joi, 6 octombrie 2011

MICHAEL MOORE & ROUBINI SAU DESTEPTACIUNEA PROSTULUI

Michael Moore este binecunoscut romanilor pentru 9/11 Fahrenheit. Mie unul, individul nu mi-a placut niciodata... Si dupa ce am avut ocazia sa vad ultima sa "capodopera" filmul "Capitalismul. O poveste de dragoste" nu m-a facut sa imi schimb parerea... Te cutremuri sa vezi astfel de idei inepte in America. La fel se intampla bunaoara si cand auzi ineptiile spuse de unul ca Roubini...

Desigur talpasii aflati sub povara crizei sunt dispusi sa aplece urechea si sa viseze la impartirea averilor cu bogatii, crezand ca viata lor se va imbunatati... Am trait impartirea bunurilor cu intregul popor si am vazut ce inseamna comunismul si astfel de idei... Doi destepti se intrec in prostie... Nu cred nici in ingenuitatea lui Michael Morre, nici in cea a lui Roubini si cu siguranta nu ii stimez. Comunismul si promovarea lui, sub orice forma inseamna inainte de mediocritate. Iar a nu lua in considerare experienta trecutului, lasand deoparte partinirea este si un semn al maximei prostii ce zace in doi bipezi ce se vor destepti.

Nu ma pot concentra pentru a scrie, intr-atat sunt de furios. Am luptat pentru ce in 1989? S-au trezit romanii asa, de nebuni, sa se puna in fata mitralierelor si tancurilor cu mainile goale in incercarea de a se scapa de comunisti, pentru ca sa vina acum doi maimutoi de frunte si sa imi spuna ca ceea ce am trait a fost doar un vis urat si ca va fi mai bine data viitoare?!!

Mi-am pierdut demult rabdarea cu astfel de specimene... Sunt absolutamente siderat de stupizenia unor indivizi ca Michael Moore sau ca Roubini, care, daca nu sunt simpatizanti sau infiltrati ai Kremlinului, habar nu au ca sunt promotori ai plansetului si scrasnirii dintilor ce vor veni atunci cand socialistii isi vor pune in functie planul de revigorare a miscarii comuniste in lume.

In alta ordine de idei, nu stiam atunci cand am enuntat ideea conform careia "ateismul este religia dezastrului" ca voi ajunge sa vad acest lucru atat de clar ca si acum. Pe de o parte, in societatea capitalista ateismul a provocat un dezechilibru, caci lacomia si-a facut usor loc.

De cealalta parte, in Rusia comunista, ateismul grefat peste o societate care aproape o suta de ani a promovat mediocritatea dupa ce si-a exterminat propriile elite, a creat monstrii reali precum Putin, cel care se pregateste sa arunce samanta discordiei in lume pentru a infige cangea socialismului inca o dat si, de data aceasta, pe teritorii si mai intinse.

Sa tii minte ca poate ai cascat plictisit citind randurile acestea si altele asemenea... Sa tii minte ca nu ai facut nimic, si ca te-ai ascuns dupa tot felul de scuze inventate ca sa mai cumperi un pic de timp, sperand ca vor face altii ceva in locul tau, uitand ca la fel ca si tine fac si multi, multi, altii... Sa tii minte ca poate ai ras infundat...

Incepem sa avem o societate formata din indivizi ce au apucaturile strutului... Caci numai strutul crede ca daca isi baga capul in nisip nu i se vede fundul... Mi-e tare teama. Dar teama se invinge cu altceva. Se numeste CURAJ.

Imi fac curaj de fiecare data cand scriu aceste lucruri. Nu de altceva. Dar nu mai pot trai inca o data ca inainte de 1989. Si nu mi-e frica de nici o fiinta de pe acest Pamant, pentru ca increderea in Dumnezeu imi da curajul necesar. Cred ca fiecare moare asa precum traieste. Si eu nu vreau sa traiesc ca sclav al compromisului pentru o bucatica de ceva, orice, in plus, ba inca sa mai si stiu ca nu o merit...

Daca eu nu ma respect pe mine insumi nimeni nu ma va respecta. Si poate ca nu am posesiuni si valori ce pot fi cuantificate drept averi. Dar ceea ce posed cu adevarat nu imi poate lua nimeni si nu poate fi obtinut decat prin cercetare, curiozitate si dorinta de a fi mereu mai bun. Nu trebuie sa te nasti destept. Poti sa devii prin educatie. Ca unii au nevoie de munca mai multa decat altii aceasta este o cu totul alta problema...

Nu subscriu cu nici un chip la dorinta majoritatii de a avea. Eu nu am. Nimic. Ma rog. Am o chitara si ceva haine ca sa nu umblu despuiat in fata celorlalti bipezi... Nu am nevoie de mai mult ca sa fiu fericit. Credeam ca o sa am odata ceva, fara ca sa trebuiasca sa gandesc cum sa fac sa ii eludez pe altii de drepturile lor, jucand carti si maini murdare. In fapt cred ca am fugit de acest lucru si am ales in mod vadit calea cea mai grea...

Am strictul necesar. Si o sa va mire pe multi, insa pentru mine este mai mult decat destul! Multi vor crede ca sunt nebun. Da! Dupa criteriul acela, conform caruia nu existi decat daca ai, sunt nebun. Numai ca vedeti voi eu nu cred ca daca ai existi ci existi daca ai cunostinta asupra binelui si raului. Existi daca stii sa iubesti cu adevarat. As putea avea mai mult? Desigur! Dar pretul ar fi linistea mea sufleteasca. Si eu vrea sa traiesc avand mereu respect pentru reflexia ce o vad atunci cand ma aflu in fata unei oglinzi... Nu as putea sa traiesc cu mine insumi nici o clipa, tradand lucrurile in care cred.

Sunt din ce in ce mai putini aceia care gandesc in acelasi mod ca si mine. Dar asta nu inseamna ca gresesc. Nicidecum. Rezultatele ateismului si descreierarii din ultimii 30-40 de ani incep sa se vada acum din ce in ce mai clar. Cohortele de materialisti care au uitat sa isi hraneasca spiritul si constiinta sunt pe cale sa puna omenirea din nou in genunchi, si o vor face sa isi aminteasca din nou de Dumnezeu, caruia umanitatea ii va cersi indurarea. Pentru ca de la oameni fara Dumnezeu mila nu va fi, ci numai crima, teroare. Asa cum le-am cunoscut si noi romanii din 1944 pana in 1989!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: