site stats

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

CONSECVENTA SAU "DACA VREI, POTI!"










A fi consecvent in urmarirea unor obiective pare a fi un lucru tot mai greu de facut. Nu numai in Romania ci peste tot in lume. In Romania problema este doar mai acuta din cauza grefarii peste problemele cauzate de criza si mentalitatea specifica romanului (fie el politician sau nu) asaltului mediatic provocat de indivizi parca atinsi de rabie, care au scopul de a salva pielea acelora care au devalizat Romania din 1989 incoace si nu numai de a-i scoate basma curata ci si de a-i readuce cumva la putere.

Cu cat romanii reactioneaza mai putin sau cu mai multa adversitate la atacurile mediatice ale organizatiilor media controlate de PSD, PC, Crin Antonescu/PNL si asa mai departe, cu atat atacul devine mai furibund si se dezvolta noi metode, mai subtile, si mai perverse. Numitorul comun insa este dat de acuzele, fondate uneori, cel mai adesea insa inventate sau prezentate in mod deformat, astfel incat adversarii sa fie mereu in pozitie de acuzati, astfel acuzatorii indepartand atentia opiniei publice romanesti si internationale de la ceea ce sunt ei de fapt: indivizi care se folosesc de democratie si capitalism folosind metode de control dezvoltate de Securitate via KGB in anii comunismului...

Nu am sa mai revin asupra acestei teme... Romanii ar trebui sa stie deja prea bine cat rau a adus PSD si cei care graviteaza in jurul lor in ultimii douazeci de ani. Acestia, in mod sigur, nu trebuiesc readusi la putere ci trebuiesc a fi definitiv eliminati din politica. Dar in acelasi timp se impune si schimbarea mentalitatilor. De la vladica la opinca. Zice romanul ca pestele de la cap se impute. O fi asa. Dar cei pe care ii votam tot in Romania s-au nascut si au deprins obiceiurile si moravurile. Nu poti pretinde altuia sa nu faca ceea ce tu insuti ai face daca ai avea posibilitatea.

Suntem un neam ciudat. Trecem pe rosu, fie ca pietoni fie ca automobilisti, fentam randul la ghiseu, incercam sa eliudam in fel si chip legea. Ba avem inca acea lege nescrisa: "legea este facuta ca sa fie ocolita". Insa avem pretentia de la cei din jurul nostru ca sa o respecte intocmai. Fiecare roman vrea sa fie mai smecher decat altul. Fiecare se lauda cu pilele cunostintele si relatiile sale. Isi creeaza un set de relatii in scopul de a-si rezolva problemele la marginea legalitatii sau incalcand-o chiar.

De aceea guvernantii actuali, au si ei printre ei uscaturile lor. Si problemele lor. Amplificate si mai vizibile acum pe perioada de criza. Dar sa nu uitati niciodata ca alternativa la ei este un "MAI RAU". L-am vazut. L-am experimentat. L-am trait. L-am aprobat tacit. De frica. Sau pentru ca speram si noi la o bucata de ciolan. Acum cand optiunile acestea nu mai sunt viabile, zbieram uitandu-ne in sus desi suntem la fel de vinovati. Mai tineti minte Piata Universitatii? Credeti ca puteau fi manevrate masele de mineri daca ar fi inteles pericolul ce il reprezentau Iliescu si gasca lui? O mana de oameni fata de populatia Romaniei a protestat atunci. Si au luat bastoanele militienilor si ale minerilor pe spinare sau au fost batjocoriti si chiar ucisi...

Astia suntem noi romanii... Nu avem noi insine niciodata vreo vina... Doar altii au... Asteptam sa ni se dea. Sa ne cada din cer. Cate se poate fara munca. Va amintiti? "Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc!"... Am facut atunci, in 1990, o afirmatie de la la tribuna din Piata Operei din Timisoara: romanii vor sa munceasca in stil comunist, si sa traiasca in stil occidental... Si asa am tot tras de timp... Am tot lungit-o... Am facut-o lata... Pana nu s-a mai putut... Si acum dam din colt in colt...

Totusi, unii stiu ca trebuie sa FACA ceva. Dupa aproape un an, chestionarul "VREI SA FACI CEVA CU ADEVARAT?" s-a incheiat. Doar 138 de cititori din cei 11.000 au votat. adica mai putin de 8 procente... Cam putin... Insa vestea buna este ca 67% dintre acestia s-au aratat dornici de a face ceva. Fara rezerve. Este ceea ce eu as numi un inceput bun. Daca aceia care au raspuns: "Da. Fara rezerve" citesc aceste randuri ii rog sa ma contacteze pe Facebook. Cred cu tarie, ca daca vrei sa faci ceva nu trebuie neaparat sa ai mari fonduri. Cel putin nu la inceput. Singurul fond necesar este o dorinta sanatoasa de a schimba ceva.

Am mai pus un nou chestionar. Il gasiti in coloana din dreapta. Selectati dupa cum credeti de cuviinta, avand in vedere care este optiunea cea mai buna in acest moment. Personal, cred ca cea mai buna optiune in acest moment este crearea unei noi formatiuni politice, avand la baza principiile afirmate in "Proclamatia de la Timisoara" si in mod special faimosul punct 8. Sunt multe probleme care trebuiesc totusi avute in vedere chiar si in acest caz. Nu este usor. Dar este o initiativa si merita a fi incercata.

Crearea cate unui nucleu, oras cu oras este ceea ce ar trebuie facut la inceput. Sustinerea financiara o putem face singuri la inceput. Pe masura ce o organizatie creste, ea capata importanta si vor fi si alte surse de finantare. Insa la inceput trebuie facut un sacrificiu personal. Sunt dispus sa il fac. As vrea un altfel de Romanie. Europeana. Respectata.

Cred ca se poate. Inca. Voi crede acest lucru mereu. pentru ca am vazut ce pot face oamenii atunci cand se strang la un loc avand acelasi gand si sunt hotarati sa lupte pana la capat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: