site stats

luni, 31 ianuarie 2011

DE CE NU NE ESTE RUSINE SA NE FIE FRICA?!!














Romania este in impas. Toata lumea este nemultumita. Toti se plang. Unii zbiara la guvern. Altii la Presedinte. Unii sunt de acord cu Presedintele si guvernul pentru ca sunt anti-opozitie din motive clare. Exista insa un numitor comun pentru majoritatea romanilor: FRICA.

Frica de a face ceva. Frica de a lupta pentru drepturi. Frica de adoptare a unei pozitii clare si transante intr-o problema. Frica de responsabilitate pentru alegerea facuta. Frica de a nu fi de partea invingatorilor. Frica de expunere. Frica de orice aproape atunci cand este vorba de actiune...

Romanul vede mereu jumatatea goala a paharului. Asteapta sa faca altii ceva si apoi sa se impauneze: "Am fost si eu acolo!", sau sa isi exprime fatis opinia doar daca se stie in siguranta... De aceea au romanii atat de multi viteji virtuali... De aceea nu au romanii nici un fel de inima cand este vorba sa faca ceva...

In plus nici nu le este rusine de faptul ca sunt niste fricosi. Nu le este rusina cand isi pleaca spre taiere capul sau cand inghit galuste si pilule amare fara sa cracneasca atunci cand sunt calcati in picioare. Au mereu si scuze: "nu imi pun familia in pericol", "nu ai cu cine", "nu ma intereseaza", "nu ma bag" si cate si mai cate.

Apoi mai baieti si fate care mai scoateti pe gura asa ceva sa va fie rusine. Spuneti ca aveti copii?!! Ce le lasati mostenire? Pericolul de a fi lasati si fara de bruma de avere ce a-ti agonisit-o ascunzandu-va ca sobolanii de probleme?!! Ii lasati prada aceleiasi nemernicii pe care a-ti suportat-o si voi?!! Ii invatati sa fie parameci si amibe, sau alte soiuri de nevertebrate cu forma umonoida?!! Sa traiasca fara a incerca de a-si implini visele, traind doar pentru a implini visele unora, mult mai putini ca numar decat ei?

Nu va este voua rusine de voi insiva?!! De lasitatea voastra, de frica voastra, de inactiunile voastre?!! Nu va este mai frica de ceea ce vi se poate intampla in viata aceasta fiindca ati ales sa nu faceti nimic atunci cand ceva trebuia facut?!! Nu va este rusine cand in mod vizibil aveti o existenta amarata traita in mod patetic la umbra unei inselatoare sigurante data de cele mai urate compromisuri? Nu va este rusine de viata pe care o aveti si de ceea ce invata copiii vostri de la voi?! Chiar nu va este?!!

Ba sa va fie!!! Tuturor acelora care ganditi astfel. Sunteti mai multi decat mine, stiu! Va sfidez astazi! Va lovesc cu manusa peste obraz! Va bat obrazul gros! Si va spun sa va fie rusine! Sa va fie rusine pentru ca stati in genunchi! Sa va fie rusine pentru ca va ascundeti in spatele copiilor vostri, sperand ca daca va uitati in alta parte problemele vor pleca singure. Sa va fie rusine pentru ca este vizibila lasitatea voastra. Sa va fie rusine si sa stiti ca nu va puteti ascunde frica.

Exact de aceasta frica se folosesc cei care vor sa va ingenuncheze. Exact de frica voastra se folosesc cei care v-au tinut gura in calus ca sa nu puteti vorbi niciodata liber. Exact de aceasta frica se folosesc cei care din 1989 incoace au pustiit tara ca un stol de lacuste. Si exact aceasta frica o folosesc pentru a va paraliza simturile si fiinta. Tot de aceasta frica se folosesc cei din PSD, PC, Crin Antonescu si complicii lor pentru a va insufla un fals curaj de a tipa catre putere.

Daca PSD si complicii lor vor fi la putere din nou frica voastra ii va legitima doar. Si tot frica voastra ii va lasa pe cei care astazi isi spun "opozitie" sa continue devastarea Romaniei si a propriilor voastre vieti. Sa va fie rusine daca nu veti avea curajul sa faceti alegerea corecta. Daca nu ati avut curaj sa miscati un deget, macar aveti curajul si acordati-va libertatea de a alege in mod pragmatic ceea ce este mai bine pentru Romania si pentru copiii vostri acum!

Imi place la nebunie expresia "Dusmanul dusmanului meu imi este prieten!"... Sa va fie rusine daca va mintiti spunandu-va in sinea voastra ca PSD s-a schimbat sau ca Antonescu este mai breaz... PSD si complicii sai sunt ciuma ciumelor pentru Romania. Sunt pe moarte. Lovitura de gratie va fi sa le taiati calea de a mai folosi puterea precum foloseste lupul stana cand a ajuns paznic! Este atat de simplu! Daca tot nu vreti sa faceti efortul de a crea o noua solutie pentru ca va este FRICA atunci macar din relativa siguranta a anonimatului alegeti impotriva a tot ceea ce reprezinta PSD si oricare dintre complicii sai... In acest fel stiti ca nu puteti gresi!

Si nu uitati:
DUSMANUL DUSMANULUI MEU IMI ESTE PRIETEN!!!
Iar dusmanii romanilor sunt in mod cert PSD si complicii sai: PC, Crin Antonescu, PRM, PP si oricine nu s-a dezis de ei in mod clar.

In rest, de fiecare data cand veniti cu scuzele acelea patetice SA VA FIE RUSINE!!!
Pana si prostia scuza mai usor decat lasitatea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: