site stats

luni, 28 iunie 2010

PREDICA DE DUMINICA...


















Am ramas dator cu doua "predici de duminica"... Vroiam de mult sa atrag atentia asupra acestor versete din Biblie... Chiar prima pagina... Am avut discutii indelungi cu ateii, care contesta existenta lui Dumnezeu fara sa aibe argumente solide... cand citesti si studiezi versetele biblice realizezi ca exista o logica...

Desi Dumnezeu nu are nevoie de aparare, noi avem nevoie sa intelegem... Exista chiar si argumente stiintifice pentru sustinerea teoriei existentei unei puteri superioare... Spre exemplu poate cineva sa spuna ca versetele de mai jos sunt infirmate de vreo descoperire stiintifica?

Nici macar teoria lui Darwin nu infirma existenta lui Dumnezeu... Pentru El Pamantul a fost un laborator de creatie... Si ne-a lasat moastenire fiecare lucru pe care l-a vazut "ca este bun"... Poate tocmai de aceea, de fiecare data cand omul interactioneaza cu ecosistemul creat de divnitate, se creeaza un dezechilibru... Pentru ca apar variabile nebanuite pe care le descoperim... Si descoperim mereu... Mereu... Mereu... A nu se uita ca este scris "pentru Dumnezeu o zi este ca o mie de ani si o mie de ani sunt ca o zi"...


"GENESA (FACEREA), Cap. 1

1. La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul.

2. Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric, si Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor.

3. Dumnezeu a zis: "Sa fie lumina!" Si a fost lumina.

4. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric.

5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai.

6. Dumnezeu a zis: "Sa fie o intindere intre ape, si ea sa desparta apele de ape."

7. Si Dumnezeu a facut intinderea, si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost.

8. Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.

9. Dumnezeu a zis: "Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul!" Si asa a fost.

10. Dumnezeu a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.

11. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant." Si asa a fost.

12. Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.

13. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia.

14. Dumnezeu a zis: "Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremurile, zilele si anii;

15. si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul." Si asa a fost.

16. Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori, si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua, si luminatorul cel mai mic ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele.

17. Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul,

18. sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.

19. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.

20. Dumnezeu a zis: "Sa misune apele de vietuitoare si sa zboare pasari deasupra pamantului pe intinderea cerului."

21. Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune.

22. Dumnezeu le-a binecuvantat si a zis: "Cresteti, inmultiti-va si umpleti apele marilor; sa se inmulteasca si pasarile pe pamant."

23. Astfel a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a cincea.

24. Dumnezeu a zis: "Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor." Si asa a fost.

25. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune.

26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant."

27. Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.

28. Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: "Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant."

29. Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra.

30. Iar tuturor fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamant, care au in ele o suflare de viata, le-am dat ca hrana toata iarba verde." Si asa a fost.

31. Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: