site stats

sâmbătă, 2 octombrie 2010

DIN NOU AC/DC. STIATI CA...

Numele formatiei a fost sugerat de catre sora sau una dintre cumnatele fratilor Angus si Malcolm Young?

Familia Young este in originara din Scotia (Glasgow), unde de altfel s-au si nascut cei doi celebri frati?

Fratele mai mare George Young a fost membru al trupei The Easybeats care a avut un succes mondial pe la mijlocul anilor '60 cu piesa "Friday On My Mind?

Prima chitara Gretsch pe carte a avut-o Malcolm Young, a primit-o cadou de la colegul de trupa al fratelui mai mare, pe nume Harry Vanda?

Initial Angus si-a dorit foarte tare o chitara Gibson Les Paul dar cand s-a dus la magazin cineva tocmai o cumoparase pe ultima asa ca a ales ceea ce mai ramasese adica un Gibson SG?

Producatorii primelor albume AC/DC sunt Harry Vanda si George Young care au fost colegi de trupa in The Easybeats?

Numele real al lui Bon Scott este Ronald Belford Scott?

Bon Scott a avut ocazia sa cante in deschiderea unui concert Jerry Lee Lewis?

Trupele preferate ale lui Angus Young erau Rolling Stones, The Yardbirds, Cactus si Mountain si pe ai caror chitaristi ii venera fara sa ii lase deoparte pe Chuck Berry si Jimi Hendrix?

Piesa "The Jack" face referinta la o boala venerica si ca a fost inspirata de faptul ca baietii au contractat aceasta boala de la un grup de fete carora le-au si dedicat aceasta melodie cand le-au revazut la un concert?

Piesa "Whole Lotta Rosie" a fost inspirata de o fata cu acelasi nume si de dimensiunile descrise in cantec? Bon Scott a petrecut o noapte in compania ei si nu a uitat-o niciodata. Singura dezamagire a celor de la AC/DC a fost ca la revederea cu fata, cum-necum aceasta slabise foarte, foarte, foarte mult...

Bon Scott a fost... tobosar si ca era poli-instrumentist? Printre altele stapanea si block-flote-ul si cimpoiul... Cand s-a prezentat la auditie, cei de la AC/DC il doreau ca si solist vocal insa el tinea mortis sa ia postul lui Phil Rudd care primise deja postul de tobosar...

Bon Scott a fost de fapt al doilea solist al trupei? Primul a fost Dave Evans, un solist inclinat mai mult catre stilul glam-rock...

Initial Bon Scott a fost soferul trupei si ca, la prima intalnire cu AC/DC, ca sofer, i-a speriat pe toti afirmand ca isi luase din greseala chilotii sotiei si ca tocmai iesise din spital dupa ce avusese un accident de motocicleta?

Tunurile din "For Those About To Rock" au fost inspirate de casatoria printesei Diana cu printul Charles, la a caror nunta, cand au bubuit tunurile, multimea a izbucnit in urale, ceea ce l-a pus pe ganduri pe Malcolm?

Titlul "Highway To Hell" a fost inspirat de un raspuns dat de Angus unei ziariste?

Albumele "Highway To Hell" si "Back In Black" au fost produse de Mutt Lange, cel care peste 10 ani avea sa ii devina producator si sot cunoscutei Shania Twain?

Printre cei care au fost influentati de AC/DC au fost si Vince Neil (solist la trupa Motley Crue) care i-a vazut in concert cu Bon Scott precum si tobosarul trupelor Nirvana su Foo Fighters care la varsta de 10 ani a vizionat la cinematograf "Let There Be Rock"?

Titlul piesei "Thunderstruck" este dat de o experienta neplacuta avuta de Angus la un zbor cu avionul?

Ultimul album al lui Bon Scott a fost "Highway To Hell" unde a cantat versurile: "Hey Satan/ Payed my dues/ Playin' in a rockin' band/ Hey Momma/Look at me/ I'm on my way to the promise land" (sa fie doar coincidenta)?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: