site stats

marți, 15 decembrie 2009

SI MINCINOS SI UCIGAS CU SANGE RECE, GELU VOICAN-VOICULESCU INCEARCA SA IL SCUZE PE ION ILIESCU.

"Procesul Ceausescu (dosar 1/SP/1989)
Un decret controversat, semnat de Ion [Iliescu] Joi 18 Decembrie 2003

Pe 24 decembrie 1989 Ion Iliescu a redactat si semnat un decret prin care infiinta un "Tribunal Militar Exceptional", care sa-i judece pe Nicolae si Elena Ceausescu. La punctul 1 din acest decret se declara ca "urgenta este impusa de dorinta, in acest caz, a tuturor cetatenilor cinstiti ai Romania|Romaniei".

La punctul 2 se stabileste ca acest "Tribunal Militar Exceptional" - infiintat de Ion Iliescu - va judeca cauza "in conformitate cu prevederile legale ramase in vigoare, in ceea ce priveste procedura si dreptul material [penal]". Iar la punctul 3 se preciza ca "acest tribunal va fi alcatuit in componenta stabilita de Legea pentru organizarea judecatoreasca". In incheiere, documentul este semnat de Ion Iliescu, care se declara "presedintele Consiliului FSN|Frontului Salvarii Nationale".

Cateva precizari sunt importante. Mai intai ca pe 24 decembrie 1989 Ion Iliescu nu avea calitatea de presedinte al Consiliului FSN. Consiliul Provizoriu al FSN si-a desemnat "presedintele" pe 26 decembrie 1989. Asadar, la doua zile dupa semnarea decretului de catre Iliescu si la o zi dupa ce cuplul Ceausescu fusese deja [executa]t.

La data de 24 decembrie Ion Iliescu nu avea absolut nici o calitate care sa-i permita formarea unui "Tribunal Militar Exceptional" si nici sa se prevaleze de titulatura de "presedinte al CFSN", cum singur s-a trecut pe decret. Apoi documentul a ramas olograf (scris de mana) pana pe 5 ianuarie 1990, cand a fost dactilografiat.

Gelu Voican Voiculescu - incercand sa acopere aceasta evidenta uzurpare de calitati oficiale ale decretului semnat de Ion Iliescu - a afirmat: "Acest decret a ramas scris de mana din ratiuni de protectie a secretului, neriscandu-se dactilografierea". "Revolutionarii" lui Iliescu nu riscau nici "dactilografierea", in schimb il condamnau la moarte pe cel care era inca seful statului.

Sa remarcam si ca "decretul" a fost redactat integral si semnat de Iliescu fara numar de inregistrare. Ceea ce inseamna ca Ion Iliescu a semnat ilegitim - printr-o tipica uzurpare de titlu - un document ilegal, lovit de nulitate din punct de vedere [juridic], care a condus la executarea a doi oameni. Rezulta ca "Tribunalul Militar Exceptional" care i-a judecat pe sotii Ceausescu la 25 decembrie 1989, la UM 01378 din Targoviste, a avut, la randul lui, un caracter ilegal.

Mai rezulta ca sotii Ceausescu n-au fost executati dupa o procedura legala, ci au fost pur si simplu asasinati. O seama de alte detalii, ramase secrete pentru opinia publica din Romania, trebuie aduse la cunostinta.

Deplasarea la Targoviste a membrilor "Tribunalului Militar Exceptional" s-a facut cu 5 elicoptere. Intr-unul din elicoptere se aflau cele doua prelate verzi, in care urmau sa fie infasurate cadavrele sotilor Ceausescu. Deci se stia - inaintea procesului - ca sotii Ceausescu urmau sa fie executati. Procesul care a urmat la Targoviste nu a fost decat o mascarada.

Dupa ce a coborat din avion, Gelu Voican a solicitat ca procesul sa nu dureze mai mult de 10-15 minute. Desi decretul sustinea ca "aceasta cauza se va judeca in conformitate cu prevederile legale in vigoare", procesul s-a derulat intr-o singura zi fara depunerea de probe si audierea vreunui martor, cu avocat|avocatii apararii desemnati din oficiu, pe post de acuzatori ai clientilor lor (ca in epoca stalinista).

Fara ca acestia sa ceara recursul, desi in cazul condamnarii la moarte erau de lege sa o faca, cu sau fara voia condamnatului. Executia a avut loc imediat si nu a fost filmata. Interesante sunt si concluziile profesorului legist francez Louis le Riboux, privind momentul si conditiile reale in care sotii Ceausescu au fost de fapt executati. Din dimineata de 26 decembrie pana pe 30 decembrie 1989, cand s-a decis inhumarea, cadavrele sotilor Ceausescu au fost conservate in instalatia frigorifica de la Morga.

De inmormantarea celor doi s-a ocupat Gelu Voican Voiculescu, in calitatea sa de viceprim-ministru si prietenul Ceraselei Barjac Demetrescu, care a sterpelit cu aceasta ocazie bijuteriile Elenei Ceausescu. Ambele cadavre au fost perchezitionate de Cerasela Barjac, "grijulie" mai ales cu cadavrul Elenei. Apoi ambele cadavre au fost acoperite cu panze de cearceaf.

Mai intai s-a pus capacul peste cosciugul lui Ceausescu|Nicolae Ceausescu, pe care Voican a desenat cu creta semnul lui Marte. Groparilor li s-a spus ca era vorba despre doi colonei in rezerva, ucisi de "teroristi". Ceausestilor nu li s-au pus in '89 cruce|cruci: fusesera uitate la Morga. S-au intocmit doua dosare care poarta acelasi numar: 1/SP/1989. Certificatele de deces s-au eliberat fara autopsiere si buletinele de identitate ale sotilor Ceausescu de catre Vladimir Belis si notarul sectorului 1, Adrian Toma.

Fara indoiala ca Nicolae si Elena Ceausescu trebuiau sa fie judecati. Cei doi aveau insa dreptul - ca orice cetatean - la un proces corect si drept asa cum a avut parte dictator|dictatorul Manuel Noriega sau Slobodan Milosevici. Era o ocazie unica si pentru romani de a afla secretele unei guvernari totalitar|totalitare, care a condus Romania in ultimii 50 de ani. Si - poate - cu aceasta ocazie sa afle si unele informatii despre Iliescu si ai sai.

Acest lucru, evident, nu convenea grupului Iliescu. Si altora. Asa ca celor doi Ceausescu li s-a inchis gura: au fost executati imediat dupa o mascarada de proces. Procesul Ceausescu incepe insa cu un decret [ilegal], semnat de cetateanul Iliescu, care se face astfel vinovat pentru "uzurparea de calitati oficiale". Prezentam in anexa Decretul olograf din 24 decembrie 1989, semnat ilegal de Ion Iliescu."

Acest articol publicat pe site-ul Romania Libera in 2003 nu mai poate fi accesat. Am gasit o referire la el aici. Curios. Iliescu era presedinte la data stergerii articolului.

Gelu Voican-Voiculescu se crede intangibil, si vrea sa ia asupra lui asasinarea lui Ceausescu, spunand ca Ion Iliescu a fost unul dintre cei care au ezitat si ca nu a fost in plan ca Ion Iliescu sa fie noul conducator al Romaniei. O minciuna sfruntata de la inceput si pana la capat! Cuvantul unui criminal mincinos impotriva dovezilor scrise.

Zvonurile cu privire la Ion Iliescu si prietenia sa cu Gorbaciov erau lansate deja din primavara lui 1989. Tin minte cu siguranta ca de Sf. Nicolae in 1989 acesta a fost subiectul principal de discutie la o petrecere in vecini.

La Timisoara pe 20 decembrie am scandat personal numele lui, impreuna cu toti cei aflati in Piata Operei. Cu 2 zile inainte de caderea lui Ceausescu timisorenii il aclamau pe Ion Iliescu. dar Gelu Voican-Voiculescu spune ca nu era in plan ca sa fie Iliescu...

Deja in decembrie 1989- ianuarie 1990, cand si-au dat seama de imensa diversiune creata de Iliescu si ciracii lui timisorenii s-au intors impotriva lui Ion Iliescu si a tot ceea ce reprezinta el. Inclusiv PSD. Si de atunci incoace asa a ramas! In fapt asa a aparut si proclamatia de la Timisoara, pe 12 martie 1990.

Gelu Voican-Voiculescu este asadar un mincinos si un criminal. A stat in spatele lui Iliescu mereu. Impreuna cu Virgil Magureanu si Victor Stanculescu s-au asigurat ca Ceausescu este lichidat. o crima cu sange rece ordonata de Iliescu.

Acelasi Gelu Voican-Voiculescu dupa prima mineriada, s-a prezentat la negocierile cu partidele istorice PNL si PNTCD avand o mitraliera in brate. Pentru toate acestea Iliescu l-a facut ambasador.

Gelu Voican-Voiculescu este si ucigas cu snge rece criminal si un mincinos fara scrupule. Ar trebui sa cerseasca indurare din fundul ocnei nu sa minta relaxat dintr-un fotoliu.

Un comentariu:

  1. Eu sper sa fie judecati cat mai curand! Si de ce nu, sa aiba parte de un proces corect!
    Dar, TREBUIE sa plateasca!

    RăspundețiȘtergere

Eu cred ca: