site stats

vineri, 11 decembrie 2009

LA TRECUTU-TI MARE, NICI UN VIITOR














Scriam undeva la intrarea in turul doi al alegerilor, ca, ori de cate ori PSD vrea puterea romanii incep sa se certe intre ei ca si chiorii. Lucru de altfel vizibil acum, mai mult ca niciodata. S-a ajuns pana intr-acolo incat ne uram pana si mortii.


Suntem aruncati in malaxorul debusolant al minciunii spuse fara jena de politicieni de balta, pusi pe apararea privilegiului de a face din bugetul Romaniei afacerea lor proprie. Toate lucrurile au ajuns sa se invarta in jurul intrebarii: "Da` mie ce imi iese?", conceptul de onoare fiind considerat un balast inutil. Sustinerea unui candidat sau a altuia se bazeaza doar pe zaharelul de momeala. Si zaharelul asta are arome sintetice atat de puternice incat nu mai conteaza nimic: nici istoria, nici dovezile, nici mortii, nici viii, nici realitatea inconjuratoare.

"Divide et impera", infamul dicton latin, este usor aplicabil in Romania, pe de o parte fiindca romanii nu au primit raspunsuri clare la intrebari incomode pentru cei care au preluat puterea in 1989, pe de alta parte pentru ca romanii au inceput sa uite. Dureroasa este nu uitarea in sine cat motivatia pentru a uita... Si un popor care nu stie de unde vine, este condamnat la nici un viitor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Eu cred ca: